skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

O semnătură pentru salvarea balenelor

 
Astăzi vom călători în mările reci din zona polară pentru a proteja niște minuni ale naturii – balenele.
Prietenii noștri de la Avaaz (cea mai mare organizatie non-profit din lume, care luptă în interesul cetățenilor) ne-au trimis un mesaj important.
Vă reamintim că Avaaz strânge semnături pentru diverse actiuni de protest. Aceste semnaturi sunt tiparite si predate factorilor de decizie responsabili de anumite proiecte în scopul de a susține voința oamenilor simpli în fața eventualelor abuzuri sau măsuri ce contravin intereselor cetățenilor. Evident, aceste depuneri de semnături sunt puternic mediatizate și de cele mai multe ori determină companiile și guvernele să ia decizia corectă.
Cine dorește poate semna petiția de mai jos ce are ca scop oprirea vânătorii de balene prin împiedicarea transportului și comercializării acestora.

Flota de baleniere a Islandei e pe cale să măcelărească 150 de balene cu înotătoare – o specie în pericol de dispariție. Hai să convingem o mică țară din Caraibe să își retragă pavilionul de pe vasul care transportă carne de balenă către Japonia. Transportul valorează milioane de dolari, iar oprirea lui ar putea fi o lovitură de grație pentru această industrie. Nava ar putea porni la drum în trei zile. Semnați acum petiția urgentă:

SEMNEAZĂ PETIȚIA
Flota de baleniere a Islandei e gata să plece în larg pentru a vâna și ucide 150 de balene cu înotătoare – o specie în pericol de dispariție. Era cât pe ce să punem capăt acestei practici barbare în trecut, iar acum avem în sfârșit ocazia să o oprim pentru totdeauna.În timp ce vânătorii își ascut harpoanele pentru cursa de anul acesta, șeful lor încearcă să trimită în Japonia carnea obținută anul trecut. Peste 1.700 de tone de carne de balenă vor fi transportate prin pasajul înghețat dintre Rusia și Polul Nord. Dar dacă o mică țară insulară – Sfântul Kitts și Nevis – își va retrage pavilionul de la bordul navei, aceasta nu va mai putea pleca din port! Turismul e cea mai importantă ramură economică pentru cele două insule, iar reputația lor va fi în pericol dacă aducem acest caz în atenția întregii lumi.

Mai avem doar trei zile înainte ca nava să plece în larg.

Comunitatea noastră e reușit deja să convingă câteva țări europene să descurajeze această afacere rușinoasă. Hai să convingem și federația Sfântul Kitts și Nevis să le urmeze exemplul. Semnați acum și trimiteți această campanie tuturor. Vom înmâna petiția noastră primului ministru, iar în lipsa unei reacții rapide, vom lua în vizor țara care aduce cei mai mulți turiști pe cele două insule – Statele Unite – arătându-le potențialilor turiști că federația Sfântul Kitts și Nevis susține masacrarea unor animale magnifice:

https://secure.avaaz.org/ro/days_to_save_whales_loc/?brJABab&v=61160

Întreaga industrie de vânătoare a balenelor cu înotătoare din Islanda e condusă de un singur om, Kristjan Loftsson, iar afacerea nu e prea rentabilă, deci dacă vom reuși să oprim acest transport, vom lovi din plin! Știm că această strategie poate da rezultate pentru protejarea balenelor: în alte cazuri legate de protecția mediului, mai multe țări și-au retras pavilionul de pe nave ca răspuns la presiunea publică. Nu trebuie decât să stârnim o dispută și să obținem o întârziere pentru ca transportul să nu mai poată ajunge în Japonia.

În ciuda numeroaselor proteste, balenierele japoneze sunt pe cale să reia vânătoarea pentru ”cercetare științifică” în Sanctuarul balenelor din oceanul Austral, iar insulele Sfântul Kitts și Nevis au votat în sprijinul ”cercetărilor” japoneze în cadrul Comisiei internaționale pentru vânătoarea balenelor. Dacă le vom scoate din ecuație, vom da o lovitură mortală vânătorii de balene atât în Japonia, cât și în Islanda!

Presiunile făcute la nivel național și internațional împotriva vânătorilor de balene din Islanda au luat amploare, iar acesta ar putea fi un punct de cotitură. Împreună, putem transforma ”Comisia internațională pentru vânătoarea balenelor” în ”Comisia internațională pentru protejarea balenelor”. Hai să oprim transportul de carne de balenă și următorul sezon de vânătoare! Semnați acum petiția urgentă:

https://secure.avaaz.org/ro/days_to_save_whales_loc/?brJABab&v=61160

Știm că vocile noastre au ecou! Ca urmare a petiției noastre cu un milion de semnături din 2013, guvernul olandez a interzis navelor islandeze care transportau carne de balenă să oprească în porturile sale. Iar alături de Greenpeace, comunitatea noastră a reușit să trimită carnea de balenă din Germania înapoi în Islanda. De atunci, marile companii de transport maritim au anunțat că nu vor mai face transporturi cu carne de balenă. Am pus deja destule bețe în roate acestei industrii. E timpul să o oprim de tot!MAI MULTE INFORMAȚII (ÎN ENGLEZĂ)

Iceland sends shipment of 1,700 tonnes of whale meat to Japan (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2015/jun/05/iceland-sends-shipment-of-1700-tonnes-of-whale-meat-to-japan

Desperate whalers go north (Greenpeace)
http://www.greenpeace.org/international/en/news/Blogs/makingwaves/whale-meat-iceland/blog/53241/

The Winter Bay (Vessel Fider – shows where the ship carrying the whale meat is and which country is registering it)
https://www.vesselfinder.com/vessels/WINTER-BAY-IMO-8601680-MMSI-341433000

Japan to resume whaling hunt despite IWC warning (AFP)
https://uk.news.yahoo.com/japan-resume-whaling-hunt-despite-iwc-warning-105354478.html#ohHmAJ1

 

Comentarii (8)
 1. Asta se numeshte … ‘CLICKTIVISM’ !
  .
  Adica … pseudo-activism made in USA.
  Sau activism ‘inteligent’ de tipul … low calories & fat bottom. Adica fara pic de efort, stind doar cu … kooru’ pe scaun si mina pe mouse!
  Fara nici un fel de reala implicare fizica, emotzionala, materiala, psihica si chiar intelectuala…
  O altfel de ‘activitate’ pretins civilizat umana cu ajutorul infamantelor de genul ‘like’ si ‘dislike’.
  In fapt o … non-activitate. Ne-personala, ne-conshtienta si ne-implicativa direct.
  Executata prompt si din … inalt imbold umanitar sau civic, cu iutzeala internetului droadband de matre viteza, fara stresul inutil(?!?) al marshurilor sau protestelor in AGORA, la caldurica in comfortul papucilor, halatului si fotoliului proprii, cu o bere/ceai/cafea in fatza, spargind semintze sau rontzaind popcorn ori niscaiva alune.
  Vigilentzi, hotaritzi, ambetatzi ideatic si plini de entuziasmul marilor nazuintze si fapte……Intre un meci de fotbal, o manea sau telenovela, un film sexi sau de aventuri si o eventuala postare pe forumuri…
  .
  AVAAZ inseamna in limba farsi (persana) …’voce’, ‘cuvint’, sau ‘cintec’. Iar aceleashi intzelesuri sint regasite si in turca, bosnica si limbile indo-ariene (nepaleza, hindi, urdu, bengali, etc.).
  NYT (New York Times) afirma ca nu e deloc intimplator numele acesta cu rezonantza umana larga in special in tzarile asiatice si africane. Si nu e vorba doar de originea … keniano-indiano-ruso-evreiasco-englezo-canadiana a fondatorului.
  Majoritatea membrilor board-ului sint specialishti in politici publice, filozofie, sociologie, drept sau … politica. Unii sint chiar ex-politicieni in Congresul USA!…
  Ma si intreb, cu nedisimulata surprindere, cam cum suna sloganul ala al lor cu …”civismul, democratzia consultativa si buna guvernare” in chiar gura fostului congresman de Virginia, Tom Perriello, co-fondator Avaaz ?!?
  Sau in mintea fostului membru al corpului diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Unit (UK), Tom Pravda (?!?!?), alt co-fondator Avaaz…
  Sau chiar in capul nimanui altuia decit … George Soros, cel mai important sustzinator financiar al Avaaz-ului si, conform propriilor spuse, „…un NELIMITAT si TOTAL sustzinator al compatriotzilor mei evrei si un cetatzean foarte ingrijorat de supravietzuirea Statului Israel”…
  Si cam pe aceeashi linie si profil sint si ceilaltzi membri fondatori. Iar actziunile grupului sint si ele mult prea politizate si de multe ori politice de-a dreptul ca sa fie si obiective sau demne de urmat fara nici un fel de ingrijorari sau macar intrebari…
  Eu personal ce as mai putea adauga?
  Poate doar faptul ca acolo unde sint prea multzi politicieni sau oameni implicatzi in diverse actziuni ce au legatura in diverse forme cu politicul, ca simplu, onest si inca … ne-timpit de tot cetatzean, eu pur si simplu…
  …NU AM CE CAUTA !
  Chiar daca in staff-ul Avaaz-ului exista si o romanca, Raluca Ganea, senior ‘combatant’ al Avaaz-ului. Da’ … in Israel.
  .
  P.S. Cei de la AVAAZ nu sint si nici nu au cum sa fie … prietenii mei!
  Ei ‘lupta si dai!’ doar dupa ‘agenda’ proprie a board-ului, a sponsorilor si a lobishtilor sai.
  O agenda extrem de politizata uneori si pe care sper sa nu fiu nevoit s-o discut aici urmare a vreunui ulterior comentariu nepotrivit, habarnaut sau inconshtient.
  O agenda alcatuita nu din milioanele de posibile activitatzi si cauze demne de protest ci doar din actziunile cu IMEDIAT SI MAXIM IMPACT MEDIATIC!
  …Banuiesc de altfel ca e si f. dificil sa militezi ani si ani de zile cu fortza constanta si rezultate vizibile pentru, sa zicem, scaderea analfabetismului (chiar in USA sint 14% analfabetzi, adica … 32 milioane de americani!), creshterea substantziala a ratziei nutritive minime pt. cei cca. 4 miliarde de paminteni care fac zilnic foamea sau pt. imbunatatzirea la un standard minim de decentza si demnitate a asistentzei medicale si/sau sociale a celor peste 3 miliarde de oameni lipsitzi de cele mai elementare facilitatzi in domeniu.
  …Spre exemplu, n-am auzit (si sint extrem de atent!) ca AVAAZ-ul sa se fi implicat in vreun fel in actziuni cu adevarat importante si relevante chiar pe teritoriul USA, adica acolo unde isi au sediu si membrii importantzi ai board-ului. Si ma gindesc ca, de exemplu, cei aprox. … 80 de milioane de americani care nu au nici un fel de asigurare medicala/sociala si cei vreo … 40 de milioane de homeless-i (fara un acoperish deasupra capului) ar avea mare nevoie de vocea si ajutorul lor!
  .
  Si sa nu uit doua lucruri extrem de semnificative:
  Cea mai mare, veche, importanta si cu maxima autoritate globala organizatzie non-profit din lume se numeshteee … CRUCEA ROSHIE!
  Iar de ‘luptat’ pentru interesul cetatzenilor, trebuie sa lupte in mod direct, ‘neintermediat’, in AGORA si nu pe net, chiar…
  …CETATZENII INSHISHII !!!
  .
  Multa sanatate, maxim no offence si cit mai eficient si inteligent … activism real, in AGORA!
  ‘:Approve:
  P.P.S. Omeneshte vorbind imi pare teribil de rau de balenele alea. Si imi repugna pina in strafundul fiintzei mele astfel de masacre si atrocitatzi facute, nu conteaza de ce, impotriva FRATZILOR SI SURORILOR noastre: toate celelalte fiintze vii de pa planeta Pamint!…
  Si sper din inima ca ‘protestele’ de genul asta sa le … scufunde chiar flota de baleniere a islandezilor!
  Da’, banui eu, lucrul asta nu se va intimpla si nici ‘scandalizarea’ asta de net care dureaza fix o saptamina maxim nu va schimba in mod esentzial starea de fapt a lucrurilor. Stare extrem de grava, din nefericire…
  Nadajduiesc, pentru binele acestei cauze, ca cine citeshte aceste rinduri si se simte cu adevarat empatic cu balenele alea, sa si faca ceea ce este eficace, corect, util, si mai ales onest si moral:
  Sa scrie un e-mail de PROTEST oficialitatzilor islandeze, Guvernului Islandei da’ si Autoritatzii Comercial Maritime a Islandei!
  In mod direct, responsabil, ne-anonim si cu ASUMAREA acestui demers. Asa cred eu ca e normal, moral si uman…
  Si, cu sigurantza, n-o sa va critice, amendeze, amenintze sau sa va ‘treaca la catastif’ absolut nimeni!
  Iar rezultatul va fi cu sigurantza altul atunci cind … milioane de internautzi ar trimite e-mailurile lor celor responsabili de aceste lucruri.
  Da’, probabil lenea, comoditatea si chiar indolentza sint cu mult mai la indemina, asha-i ?!?
  Asta fiind poate si motivul pt. care altzii se … auto-invedereaza sa fie purtatorii noshtri de cuvint.
  Mereu altzii, mereu pt. alte cauze, mereu fara a duce cu adevarat lucrurile la capat…
  Altfel ar fi si dificil, obositor si, cine stie, poate chiar … foarte riscant, nuuu ?!?

   
  1. Practic tu ridici niste probleme referitoare la AVAAZ. Voi face un scurt rezumat daca imi permiti:
   1. Acest activism de tip lenes ti se pare nepotrivit.
   2. Membrii fondatori AVAAZ sunt si ei dubiosi.
   3. Activitatea AVAAZ adica directiile de actiune prin petitii etc. sunt atent dirijate intr-un scop imoral, amoral sau doar nepotrivit.
   4. AVAAZ nu lupta pe teritoriul SUA pentru imbunatatirea conditiilor „saracilor” de americani.
   5. O petitie directa catre autoritatile responsabile are mai mult efect.

   Buuun, sa ne suflecam mainile si sa incercam sa oferim cateva raspunsuri.
   1. Orice tip de activism care da rezultate este unul bun. Daca iesi cu pancarda in mana in mijlocul strazii si daca ii trimiti o scrisoare unui factor de decizie care are puterea de a schimba ceea ce doresti in favoarea dorintei tale, si daca acel lucru are efect atunci totul este in regula. Ambele variante sunt echivalente.
   2. Indiferent cine ar fi membrii fondatori, regula AVAAZ spune ca nu primesc donatii mai mari de 5000 USD de la nimeni, indiferent daca sunt sau nu companii ori persoane fizice. In acest fel, ei nu depind de nimeni si au libertatea de a protesta impotriva oricui. Apoi, tu acuzi faptul ca un congresmen a fondat o asemenea organizatie. Scuza-ma ca-ti spun dar eu nu vad nimic rau aici. Orice om bogat sau sarac, din orice functie detinuta poate initia un asemenea demers nobil.
   3. Nu stiu daca ai urmarit cu adevarat activitatea lor. Eu o urmaresc de mai multi ani si vad fiecare demers pe care-l fac. S-au implicat pentru ajutorarea copiilor din Africa, pentru drepturile femeilor din tarile musulmane, pentru salvarea junglei, pentru salvarea unor triburi haituite de guvernanti, chiar si la noi s-au implicat in mai multe ocazii. Nu au avut mereu succes, dar de cele mai multe ori au reusit sa aduca interesul cetateanului in ecuatia luarii deciziilor. E simplu, esti de acord cu ce fac ei, semnezi, nu esti de acord, nu semnezi.
   4. Faptul ca AVAAZ lupta sau nu pe teritoriul SUA nu este una dintre problemele care sa ma framante, intrucat fiind vorba de actiuni punctuale sunt sau nu de acord cu fiecare actiune in parte. In plus, mi se pare mai important din punct de vedere umanitar sa salvezi niste refugiati care sunt atacati sistematic de armatele unui guvern rauvoitor decat sa cresti cu cativa dolari asistenta sociala intr-una dintre cele mai bogate tari ale lumii. Evident, sunt multe nedreptati pe Pamant si fiecare dintre ele merita atentia noastra, dar facem si noi ce putem.
   5. Daca ai fi semnat si tu petitia ai fi vazut ca in pagina urmatoare ti se ofera posibilitatea sa scrii direct personelor decidente in cazul prezentat in articol. Prin urmare, poti concepe chiar tu un mesaj pe care sa-l trimiti in nume propriu.

   Sa ai o zi minunata!

    
   1. Buna sa va fie seara!
    In aceasta situatie votez cu opinia lui Razvan.
    Si eu sunt membru AVAAZ de aprox 3 ani si urmaresc cu mare atentie activitatea lor, am si promovat mai departe in limite mele mesajul lor si chiar am fost impresionat sa vad recent ca au reusit sa scoata in strada in mai multe orase in acelasi timp zeci sau poate sufe de mii de adepti sau protestanti impottiva unor decizii sau actiuni care aduceau sau aduc atingere chiar principiilor de baza ale umanitatii…
    Vreau sa cred ca prin prisma posibilitatilor mele aduc, chiar si cu un click cand mai mult nu am cum, un suport in lupta impotriva unor decizii care sfideaza notiunea de OM.
    Pace si iubire tuturor!

     
 2. Nu exista nici un sistem politic, religios, statal, financiar sau militar cu toate derivatele lor, indiferent ca e NATO, Tratatul de la Varsovia, Unicef sau crucea rosie, comunism sau capitalism care sa nu fie pus la cale de puterea oculta indiferent daca a facut-o in epoca noastra sau cu mii de ani in urma!
  Acesta e un adevar pe care unii l-au priceput demult, altii sunt pe cale, altii se complac sa creada ca e o aberatie.
  Aceasta putere oculta isi scoate periodic uneltele, soroseii, pentru a trasa o linie sau alta si daca ai inteles mecanismele, acestia se remarca ca ciuperca „palaria sarpelul” in frunzisul padurii!
  Nu trebuie sa o cauti cu privirea frematanda ca pe hriba cea savuroasa!
  In cazul nostru mobilul e clar, Islanda trebuie doborata fiindca a adus marele afront de a se dezice de puterea mondiala, mai concret de demascarea metodelor de inrobire a tarii cu ajutorul finantelor ca mai apoi, dupa ce a arestat bancherii implicati atunci in masinatii, sa refuze plata pseudodatoriilor, consimtit prin referendum (acelasi tip de referendum ca al grecilor din zilele astea care a pus pe jar elita!)!
  Bineinteles ca mediile create si controlate de puterea oculta nu scoate nici o soapta pe tema asta, ca nu cumva focul nimicitor sa se intinda in savana uscata pana la radacina!
  A mobiliza asadar un milion de inflacarati pentru o cauza atat de nobila e floare la ureche!
  Si daca vor spune ca au fost doua, cine mai poate verifica!
  Mediile vor infiera razvratitii care trebuie ingenunchiati cu orice pret!
  Nu trebuie de uitat ca Islanda poate pescui in liniste ca sa aiba din ce se hrani, energia geotermala le da dependenta de petrol cu care ocultii au ingenunchiat ingtreaga omenire iar ca popor sunt de o calitate mai rara pe pamant.
  In cei 800 de ani de democratie autentica au probat toate formele de conducere colectiva si au gasit de fiecare data o solutie indiferent cat de greu a fost.
  Pozitia strategica a insulei-tara e folosita de NATO si nu miliardele ce le-a pierdut puterea sunt problema; le-ar mai da inca pe atatea sa taca, dar pericolul ca exemplul lor sa fie urmat e cel care le produce strechea.
  Balenele, saracele sunt doar motivul pus pe tapet!
  Aceleasi balene sunt ucise fara mila de de sute de ani de aceeasi putere, folosind toate tehnicile, unele bazate pe sonar, altele si mai greu de imaginat fiindca ei stiu ca aceste fiinte de un inalt nivel energetic si spiritual au misiunea sa apere „tesutul” energetic natural al pamantului, exact acelasi pe care puterea oculta se straduieste sa-si distruga si inlocuiasca cu unul artificial care sa fie folosit in manipularea si controlul omenirii.
  Sunt lucruri pe care unii le stiu si mai bine ca mine, altii m-ar strange de gat, dar fara a intelege mecanismele puterii nu vom gasi solutii sa iesim din dilema care ne franeaza in evolutie.
  Sigur ca Razvan are o pozitie ingrata, el e „presedintele” celor care l-au ales dar si al celorlalti si mai trebuie sa tina seama si de diplomatie, dar daca il luati cu voi in concediu la pescuit cu siguranta va va dezvalui si parte de suflet mai strunita.
  Asa ca da-ti pe mine, nu va sfiiti!

   
 3. Subiectul este dupa mine foarte simplu: un ONG, recte AVAAZ in acest caz, propune o actiune pentru ajutorarea balenelor aflate in pericol de disparitie. Deoarece ei cunosc din experienta comoditatea tipica a omului modern au gasit aceasta posibilitate destul de eficienta de protest fata de politicienii ce sunt depedenti prin voturi de opinia publica, oferind un format de protest prin cateva clickuri de maus si eventual scrierea unei scrisori catre autoritatile ce trebuie impulsionate sa ia alte decizii decat pana atunci. Atat si nimic mai mult. Cine vrea investeste 10 sec in cele cateva clickuri si eventual inca 5-10 min sa scrie si o scrisoare de protest.
  Dintr-o chestie cat se poate de simpla si directa, in loc sa dea cele cateva clikuri daca le pasa de soarta bietelor balene iar daca nu sa treaca mai departe politicos dar fara sa faca tevatura, ies care mai de care din padure tot felul de agitati si „opariti” pe care ii da mentalul afara din casa de plictiseala, cum ca cei din AVAAZ sunt tot felul de conspiratori si agenti de influenta dand tot felul de detalii complet irelevante ce le fac acestora procese de intentie aiurea …
  Frati si surori, daca vrei sa ajuti, mai ales daca s-a gasit o cale simpla, atunci folositi-o, iar daca nu credeti in ea n-o folositi … este atat de simplu, dar din simplu bun simt eu zic sa nu dati cu noroi in cineva care isi manifesta o intentie generoasa pana nu aveti o dovada contrarie neindoielnica. A face procese de intentie gratuite fara nicio dovada, doar asa ca citim pe internet tot felul de detalii neverificabile despre unul si altul desi faptele respectivilor arata contrariul, dovedesc de fapt despre noi ca avem probleme.
  Daca urmam o asemenea filozofie nu mai intreprinde nimeni nicio actiune asteptand eventual pana anul viitor sau mai stiu eu cand la calendele grecesti, cand se organizeaza o demonstratie pentru sprijinirea balenelor intr-un oras unde sa pot si eu ajunge sa car o pancarta de protest … Pana atunci mor toate si eventual inca vreo 100 de specii pe cale de disparitie pentru ca eu, vezi Doamne, sunt adeptul protestelor de tip „full body-contact” in care ma bat piept in piept cu politia si arunc cu oua si rosii in primul ministru … Si astea sunt bune cand sunt oportune fara discutie, dar pana atunci merita folosite si oportunitatile de protest mai mici si la indemana.

   
  1. Balenele in cauza vor fi omorate indiferent daca o vor face acesti islandezi, norvegienii, rusii, japonezii, chinezii sau americanii fiindca piata o cere si o modalitate tot se va gasi.
   La fel se intampla cu fildesul elefantilor, cu cornul rinoceilor sau oasele de tigru!
   Eu nu v-am imboldit nici sa votati nici sa nu votati ci v-am descris mecanismele, culisele, pe care sincer sa fiu de la unul ca tine, Claudiu, ma asteptam sa le cunoasca!
   Cu clicuri de mouse nu se va opri nici distrugerea padurilor nici otravirea suprafetelor agricole nici a raurilor sao oceanului planetar!
   Fara cunoasterea mecanismelor, cine le-a creat si cu ce scop, cum functioneaza si cine le dirijeaza va fi greu sa ne intoarcem cu 180° in modul nostru de gandire si actionare ca sa mai putem schimba ceva!
   Caracatita care si.a infasurat tentaculele in jurul intregului Pamant nu mai poate fi inlaturata cu cosmetice.
   Pamantul se va reface fiindca are aceasta putere, noi trebuie insa sa-l parasim in masa! Asta e strategia! Distrugerea resurselor naturale care asigura subzistenta omenirii inafara celor artificiale create si controlate de putere.
   Ca in orice organizatie sunt cooptate si persoane de buna credinta e un adevar cunoscut de cand lumea!
   Altfel nu s-ar putea crea asa ceva!
   Daca insa asteptam ca mult ravnitele „dovezi” sa le primim exact de la cei care ne controleaza pana si viata intrauterina, nasterea, cresterea, sanatatea, ce invatam, ce facem, cum gandim, finantele, informatia si placerile, putem astepta mult si bine!
   Va sigur insa ca nu cei cu acest mod de a percepe lucrurile au reusit sa franeze acapararea si controlul total al pamantului si implicit al omenirii! Formele de protest eficiente au disparut din memoria omenirii, in starea in care am ajuns, cele eficiente nici nu mai pot fi promovate asa ca numai factori externi mai pot duce la o schimbare benefica.
   Si vor veni fiindca acest Pamant nu e „copilul nimanui”!

    
  2. Omenirea asta moare
   Din ea alta să re- nască…
   Să-nvăţăm a creşte mare
   Pe cei, care vor, să crească …

   Uite ce versuri pline de miezul verii ne transmite Mariana noastra azi!

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top