skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

16 oameni, 16 destine

 

Dacă sunteți de părere că alții sunt mai norocoși sau mai favorizați de soarta decât voi atunci poate nu știți tot adevărul. Poate între dvs. și acei oameni este alta diferența și nu neapărat norocul. Din afară îi vedem pe cei care ajung la performanțe incredibile sau care devin modele pentru generația din care fac parte. Ne spunem că au avut noroc, că li s-a ivit o șansă, că le-a fost ușor. De cele mai multe ori acest lucru este fals. Dacă vrei să obții ceva ai nevoie de mai mult decât de talent și muncă. Ai nevoie de perseverență și dedicație.

Astăzi am ales pentru dumneavoastră 16 norocoși. Dacă ei au putut să răzbească în ceea ce ți-au propus, cu siguranță că și dvs. puteți.

1. Winston Churchill a rămas repetent în clasa a şasea și a pierdut toate competițiile electorale pentru funcții publice până când, la vârsta de 62 de ani, a devenit prim-ministru. Mai târziu, avea să scrie: “Nu renunța niciodată. Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată – în nimic, mare sau mic, măreț sau neînsemnat. Nu renunța niciodată cu excepţia cazurilor în care o faci pe considerente de onoare sau de bun simţ Niciodată, niciodată, niciodată – nu renunța niciodată.”

2. Thomas Edison era considerat de către profesorii săi “prea prost pentru a învăța ceva”. A fost concediat de la primele două locuri de muncă pentru ca era “neproductiv”. Ca inventator, a avut 1.000 de încercări nereuşite până să inventeze becul. Când un reporter l-a întrebat “Cum v-aţi simţit eșuând de 1.000 de ori?”, Edison a răspuns: “Nu am eșuat de 1000 de ori, ci becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi”.

3. Albert Einstein nu a vorbit până la vârsta 4 ani şi nu a citit până la 7 ani. Părinţii au crezut era debil mintal, iar unul dintre profesori l-a descris ca fiind “lent la minte, pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat din şcoală şi i-a fost refuzată admiterea la Scoala Politehnică din Zurich.

4. Louis Pasteur a fost un elev mediocru, iar la lucrarea de licenţă s-a clasat pe locul al cincisprezecelea din 22 de studenți la chimie.

5. Henry Ford a dat faliment de cinci ori înainte de a reuşi cu Uzinele Ford.

6. Walt Disney a fost concediat de către un editor de ziar deoarece era “lipsit de imaginaţie şi de idei bune”. A dar faliment de mai multe ori înainte de a construi Disneyland.

7. Fred Astaire a fost catalogat astfel de către directorul MGM în fața căruia, în 1933, a dat primul test: “Nu poate juca. Nu poate cânta. Uşor chel. Poate dansa puțin”. Mai târziu, avea să spună: “Cu cât urci mai sus în carieră, cu atât îți sunt permise mai multe greșeli. Iar odată ajuns în vârf, dacă faci suficiente greșeli, acesta este considerat a fi stilul tău”.

8. Sidney Poitier a fost “răsplătit” astfel de către directorul de casting după prima sa audiție: “De ce nu te oprești din a face oamenii să își piardă timpul și nu te duci să te faci spălător de vase sau ceva?”. A fost momentul în care, îşi aminteşte Poitier, a decis să își dedice viaţa actoriei.

9. Charlie Chaplin a fost iniţial respins de către şefii de la Hollywood pentru că pantomima sa a fost considerată “un nonsens”.

10. Beethoven mânuia penibil vioara, iar profesorul său a spus despre el că “nu există nicio speranţă să devină compozitor”.

11. Van Gogh a vândut doar o singură pictură în timpul vieţii sale. Şi chiar și aceasta surorii unuia dintre prietenii săi. Acest lucru nu l-a oprit să continue să picteze peste 800 de lucrări.

12. Rodin era considerat cel mai slab elev din școală, iar tatăl său s-a exprimat tranșant: “Am un idiot drept fiu”. A fost respins de trei ori la admitere la Ecole des Beaux-Arts.

13. Stravinsky a fost a izgonit din Paris de către critici și de către publicul furios după premiera operei “Încoronarea primăverii”.

14. Jack London a primit şase sute de respingeri din partea editorilor înainte de a vinde prima sa poveste.

15. Jerry Seinfeld “a înghețat” pe scena clubului în care a avut loc prima sa reprezentație și nu a fost capabil să scoată vreun cuvânt. Batjocorit de public, a revenit noaptea următoare şi și-a terminat numărul în aplauze frenetice.

16. Michael Jordan a ratat peste 9.000 de aruncari la coș, a pierdut peste 300 de meciuri, de 26 de ori a avut în mîinile sale aruncarea decisivă și a ratat, și totuși a mers înainte și a ramas în istorie ca cel mai bun jucător de basket al tuturor timpurilor.
Comentarii (10)
 1. Nu-i chiar, chiar asa…
  Churchill, de ex., nu poate fi considerat sub nici o forma un … ghinionist!
  Nascut in familia nobiliara extrem de instarita a Ducilor de Marlborough (familie adinc si bine ‘infipta’ in istoria si inalta societate britanica), Winston a beneficiat de o educatzie riguroasa si destul de aleasa insa firea si temperamentul sau nu prea faceau casa buna cu educatzia, el fiind de mic un rebel si mai mult sportiv decit aplecat spre studiu.
  Singurul adevarat ghinion pe care l-a avut marele om politic a fost doar de natura verbala, vocala, logopedica mai exact: era bilbiit, sisiit si, dupa standardele actuale, chiar dislexic. Iar pt. depashirea acestui impediment a folosit ani de zile un dispozitiv bucal proiectat special dupa principiul … pietricelelor lui Demostene!
  Faptul ca n-a cishtigat niciodata vreo competitzie electorala este doar o poveste, un fel de legenda … post-mortem! Si asta pt. ca facind parte din inalta nobilime engleza, a avut acces GARANTAT inca din primii ani de activitate politica la cele mai inalte demnitatzi si functzii politice. Iar prima a fost cea de parlamentar al conservatorilor in colegiul Oldham la nici 26 de ani, in 1900! Si a avut asa de mare ‘ghinion’ urmare a alegerilor din acel an incit a tzinut discursuri politice – PLATITE! – in Marea Britanie si Statele Unite in urma carora a avut alta ‘neshansa’, cea de a incasa cam 10.000 lire sterline, aproximativ … 800.000 lire sterline in banii de astazi.
  Curat ghinion, nuuu?!?…
  In 1904 Churchill a fost ales pe listele Partidului Liberal (asa ca … traseismul nu e chiar o inventzie romaneasca!) iar in 1905 a fost numit secretar de stat al Coloniilor! Adica una dintre cele mai importante functzii in stat. Carevasazica … alt ghinion!
  In 1906 a cishtigat alegerile in colegiul Mancester North West, in 1908 a devenit … preshedinte a Camerei de Comertz iar in 1911 a fost numit Prim Lord al Amiralitatzii la nici … 37 de ani fiind cel mai tinar lord in aceasta extrem de inalta si prestigioasa functzie din intreaga istorie a Amiralitatzii!!!
  Avind toate astea in vedere putem afirma cu mare precizie ca Winston a avut, ‘sarmanul’ de el, numai si numai ghinioane(sic!)…
  Iar ghinionul suprem a fost atunci cind a fost numit … prim-ministru printr-un uriash si unic complex de imprejurari politice.
  Marea shansa istorica a tuturor englezilor a fost ca tot acest … ‘ghinion’ lui Churchil a facut practic … imensul noroc al Marii Britanii!
  .
  Winston Churchil a fost, in vreme de razboi, providentzialul lider care a facut posibila incredibila rezistentza impotriva nazismului in primii doi ani de razboi. Iar asta nu e putzin lucru…
  Cu toate astea, a fi providentzial in vreme de razboi nu-tzi asigura increderea si succesul si pe vreme de pace. Fapt pe care marele om politic l-a simtzit din plin…
  Recunoshtintza poporului (oricarui popor!) nu este niciodata nelimitata si nici nu are aparentzele unei … flori neprihanite: cel mai ades ea, recunoshtintza, e chiar o foarte mofturoasa si capricioasa … dama de companie!
  Si cine ofera mai mult intra mereu in ‘gratziile’ ei…
  …Da’ numai pina la urmatorul … pretendent!
  .
  Unic om politic in istoria contemporana a Umanitatzii, Winston Churchil a fost un adevarat barbat de stat si, in ciuda controversatelor sale decizii politice de-a lungul vremii, a fost intr-adevar un ‘incapatzinat’ lord al … onoarei si bunului simtz.
  Se pare ca insushi poporul englez nu i-a fost insa un partener pe masura, iar batrinul politician n-a vrut sa creada si sa accepte ca natziunea isi ‘consuma’ finalmente, aidoma lui Zeus, proprii sai copii
  :Wink:
  Sanatate tuturor si no offence!…

   
  1. Incapatanarea lui Churchill era extrem de utila in timpul razboiului. Insa bautura si excesele l-au dus la marginea patologicului. Unii specialisti sustin ca ar fi suferit de o tulburare bipolara. Oricum cert este ca avea dese izbucniri de manie, de multe ori cadea in ghearele depresiei si oricine i se impotrivea era considerat un inamic al statului, al onoarei si al respectului.
   In mod cert, nu a fost o persoana de invidiat, iar toanele lui care se schimbau rapid l-au facut extrem de antipatic dupa terminarea razboiului.
   Meritele lui nu i le contesta nimeni.
   O zi minunata sa ai!

    
 2. Comfort maxim in arena!
  Nu mai trebuie sa ne stoarcem creierasii (nu mai are astfel careva sansa sa vada ce iese din ei!)!
  Ridicam sau coboram doar opozabilul!
  Gladiatorii, au fost pe rand „terminati”!
  Cununa cu lauri ii va fi asezata cu mare pompa!
  Ave Caesar!

   
   1. Da, forma corecta in romana e coNfort ca in franceza, nu comfort ca in engleza sau komfort in germana.
    Scuze.

     
 3. Consider ca toti cei enumerati au avut CURAJUL sa-si urmeze SIMTUL …indiferent de ce ce le spunea GURA LUMII , in acest fel ATRAGANDU-SI NOROCUL . Va imbratisez

   
 4. Da, sunt vieti pline de succes a unor mari personalitati.Imi permit sa va atrag atentia asupra mea,o persoana de rand,totusi si EU SUNT cineva :
  ***
  Va marturisesc ceva ce prea putina lume stie:la scoala am fost o eleva mediocra,asta se datora si faptului ca de la varsta de 6 ani pana la 14 ani am suferit de reumatism poliarticular si ca atare in fiecare toamna si primavara la schimbarea anotimpului ,faceam febra 40 grade mi se umflau picioarele si stateam in spital peste o luna cu tratament de prednison,penicilina,regim aspru fara sare, etc.Eram practic copilul spitalului si nu intelegeam de ce doctorii se purtau intr-un fel si altadata pur si simplu ma uitau in cearceaful ud.Apoi mai tarziu am inteles ,cand eram mai mare mi-a spus mama : “Sofia iar nu am bani sa-i dau doctorului si surorilor medicale Dumnezeu sa te aibe in grija Lui.”
  Ei ce vreau sa va spun dupa aceasta introducere.Am terminat liceul si de 38 ani fac contabilitate.In privatizare am inceput chiar dupa revolutie.Cineva spunea la un moment dat de noi astia „batrani” ca am fost cativa care am fost „deschizatori de drumuri”.
  Spunea mama nu odata: “ cine s-ar fii gandit vreodata ca ajungi mare contabila,cand ai fost de slaba la scoala”
  ***
  A fost greu si usor ,dar chiar daca ,dupa ce am fost in varful piramidei ani si ani de zile am ajuns sa lucrez din noua acasa singura cand am avut 2 angajati si primul birou de contabilitate din oras.Si acum inteleg de ce,am „decazut”,prea o luasem razna,nu mai aveam treaba de ziua de odihna a Domnului,care ne-a lasat indrumarea ca sase zile sa lucreze omul si a saptea sa se odihneasca.Am primit atentia ca nu sunt pe drumul cel bun si din punct de vedere al sanatatii acum 4 ani am facut cancer la piept ( am avut o sora care a murit la 40 ani tot de asa ceva-Dumnezeu s-o odihnesca in pace si pe mama), dupa ce mi-a venit biopsia imi spune medicul :”doamna sunte-ti o norocoasa in 5-6 ani am avut parte de a veni pacientul in aceasta faza de inceput.”
  Si, astfel dupa un an,am inceput sa imi pun intrebari ,sa nu mai traiesc in starea de ignoranta si sa ma observ si sincera sa fiu nu prea mi-a placut de mine cea din trecut,dar incepe sa imi placa de mine cea din prezent,chiar daca am mult de lucrat cu mine am satisfactia ca incerc macar sa schimb ceva in mine,fiindca acum simt si constientizez ca si eu :
  „SUNT FIINTA SPIRITUALA ,EXPRIM DIVINUL DIN MINE CA PARTE A INTREGULUI DIVIN.”
  Daca reusesc sau nu pana la terminarea calatoriei mele ,am multumirea in suflet ca macar am incercat .
  ***
  Lumina si Iubire!

   
 5. ….. Sa ai un vis puternic in care crezi cu putere …. Sa iti formezi in minte o imagine clara a ceea ce
  vrei cu adevarat sa obtii …. Sa muncesti cu ravna pentru scopul tau …. Si … Sa nu renunti , sa nu renunti , sa
  nu renunti …. Sa fii in stare sa te ridici din nou si din nou atunci cand ai cazut …. Inca odata si inca odata …. Pana
  vei ajunge acolo unde iti doresti …. Acesta este mesajul , aceasta este ceea ce ni se transmite prin exemplele de
  mai sus …. Numai Bine va doresc ! ….

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top