skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Al doilea Mesia

 

Jiddu Krishnamurti a fost socotit de multi al doilea Mesia. „Descoperit” de miscarea teozofica, este crescut si educat in Occident, considerandu-se ca va deveni instrumentul exprimarii unui mesaj de o deosebita importanta, ca va indeplini rolul unui Mesia, si ca va fi fondatorul unei noi religii.
Krishnamurti este fondatorul unei serii de scoli in India, America si Anglia. El scris o lucrare intitulata Despre educatie si, in aceste scoli noi, incearca sa orienteze elevii spre implinirea facultatilor lor creative, incearca sa faca din ei fiinte creatoare si nu simpli imitatori, sa trezeasca in ei facultatea atentiei si a observarii extrem de clare. Demersul gândirii lui vizeazã aprofundarea cunoasterii omului si a relatiei lui cu Dumnezeu dincolo de conditionãrile noastre religioase, dincolo de imaginile construite de fricã, de suferintã, de culpabilitate…
Ce si cum este Dumnezeu dacã avem „curajul” de a da la o parte proiectiile noastre, imaginea „generalã” statornicitã?

Filmul impresioneaza prin obiectivitate. Avem ocazia sa urmarim o viata cu adevarat neobisnuita si plina de surprize.

Comentarii (15)
 1. Al doilea …Messia.. ? Ce inseamna de fapt ,,Mesia’’ .. ? Cred ca Salvatorul – nu asa… ? Jiddu asta e Indian , dar nu asta e problema…
  Nici macar nu la chemat asa – asta e un nume de ,,scena’’ …Krishnamutrhi vine de la …Crestin… ?
  Nu poti fi ,,Profet’’ in tara ta , nu asa ,ca te cunoaste lumea….Dar peste mairi si tari da bine….Nici Iisus nu a fost profet la el in tara – dovada e ca Evreii nu l-au crezut nici atunci si nici acum…
  Ei asteptau un Mesia – un Salvator al poporului lu’ Israel din mainle ,,Hidrei ‘’reprezentata atunci de Imperiul Roman….Care Imperiu prin imparatul lui , la vreo 350 de ani dupa …evenimente , sa gandit el ca face o afacere daca accepta Crestinismul ca religie de stat.
  Nu a facut….Dovada e ca Imperiul sa dus la vale iar Hunii lui Atila au maturat prin Roma ce mai ramasese dupa dezastru…
  Va ,,indeplini rolul unui Mesia’’… ? Mesia are un rol.. ? Rol distribuit de miscarea Teozofica ( de care in treacat fie spus ,nu am nici un habar..)
  Al doilea …Mesia ? Da primul Mesia …cine a fost ?
  Sa aveti o zi buna.

   
  1. Va sfatuiesc sa vizionati documentarul. Merita. Veti avea raspuns la toate intrebarile dvs. pe acest subiect.
   O zi minunata!

    
  2. Jiddu Krishnamurti nu a vorbit ca un guru, mantuitor sau maestru ci a facut mereu apel la trezirea inteligentei si discernamantului in toate fiintele umane.

    
 2. eu personal nu am reusit sa vad tot filmul din probleme tehnice dar prima parte a filmului se aseamana cutremurator de bine cu filmul coincidenta sau nu dar tocmai am vazut acel film azi noapte la miezul noptii si azi de dimineata ma trezesc cu asemenea film pe acest forum de incredere. Despre al doilea Mesia nu pot sa spun nimic fiinca nu cunost prea bine tema.

   
  1. Buna ziua domnule Abraham, e interesant ce spuneti dvs. mai ales ca nimic nu e intamplator. :)
   Oricum, interesant este ca acest nou Mesia, anuntat si ridicat in lumina reflectoarelor de cand era mic, nu si-a dus la indeplinire misiunea pt. care a fost chemat. Asa cum toata lumea se astepta ca Isus sa ia puterea, sa devina un rege de temut care sa infranga romanii cu ajutorul fortelor dumnezeiesti, asa si de la Krishnamurti se astepta crearea unei noi religii prin care mesajele divine sa pogoare asupra oamenilor.
   Nici una nici cealalta nu s-au intamplat. Isus nu a dorit sa devina ce credea lumea ca trebuie sa fie iar Krishnamurti a inceput sa lupte impotriva oricarui tip de religie, inclusiv a celei nou create, in care el era adulat.
   O zi minunata sa aveti!

    
   1. Cand te gandesti ca Dumnezeu nu a creat vreodata vreo religie si nici nu o va face vreodata, poate ca asta a si fost menirea sa: sa ne arate ca nu asta e calea!

     
 3. Eu recunosc ca am avut rabdare sa vad din acest film cam o ora …
  ,,Adevarul este viata si prin viata se naste Adevarul’ spune Jiddu …,,Nu va mai lasati condusi de dogme religii sau ordine venite de la altii..’’ pai si atunci ce va fi…-Un haos total…
  El spune multe dar se ,,invarte’’ in vorbele lui…Concluzia – tot a lui e ca Adevarul e un teren neumblat…care trebuie cercetat si studiat de fiecare in parte ‘’….E revoltat ca de –a lungul existentei sale – cineva ia tot spus ce sa faca ,profesori sau invatatori mai mult sau mai putin spirituali…La niste copiii le explica ca el nu a luat nici un examen cand a fost dus cam cu forta la Facultate….Pai cum ar fi fost…sau hai sa facem Schimbarea vreti… ?
  Gata de maine nu mai ascultam de nimeni – vom fi noi insine , vom face ce vrem si in general nu ne va mai pasa de ,,,autoritati care nici lor nu le va mai pasa de nimic , nu vor mai fi …politie ,armata, biserica ,scoala…Vom fi doar noi ..in ce .. ?…in absolut.
  La incheiere vreau sa va spun ceva…Ceva ce Jiddu asta nu a vazut in momentul lui de transcendenta….acolo sub Piperul ala…Dumnezeu exista este in tot si in toate …noi toti alcatuim Divinul …fara sa ne dam seama ne supunem Legilor Universale …din instinct o facem,..Suntem oameni diferiti si avem sisteme de valori si credinte diferite..
  Poti crede in ce vrei sau sa… nu crezi….Legea Universului o vei urma neabatut …Nimeni nu sa sustras vreodata acestor legi.
  O zi buna.

   
  1. Domnule Vali, el se refera la Adevar, la lumea spirituala. Da, el a fost crescut intr-un mod neobisnuit, nu e simplu sa stii ca atatia oameni au asteptari de la tine si tot ce crezi si tot ce vrei de fapt ti se baga cu forta pe gat inca de mic copil. Modalitatea sa de revolta a fost aceea de a nu lua niciun examen. – era doar un exemplu de negare.
   Ideea nu este sa facem toti ce vrem intr-n haos generalizat. Mai degraba, ideea este ca pe drumul tau in cautarea Adevarului si desavarsirii spirituale nu trebuie sa o iei pe calea dogmelor. Discursurile sale s-au referit intotdeauna la credinta si la biserica, nu la societate sau la autoritati.
   Legile sunt clare si este evident de ce avem nevoie de ele, inclusiv de fiecare autoritate sau reprezentare a ei. Aici e vorba de Adevarurile spirituale pe care fiecare om cauta sa le descopere. Unii cred ca filozofia le ofera un raspuns multumitor, altii merg pe calea credintei stramosesti si altii cauta aceste raspunsuri in interiorul propriei fiinte.
   O zi minunata!

    
 4. Hristos a Inviat!
  ***
  Multumesc Razvan,
  Pe scurt pentru cei care nu au vazut documentarul:
  ***
  Cu totii suntem unul in esenta, si vom simtii acest lucru atunci cand vom fii una cu tot ce ne incoanjoara cu intreg universul si asta prin :
  ordine interioara,renuntare la traditii,debarasare de vechi si apoi cu cercetarea in mine sa fiu lipsit de orice dependenta ,de nimeni si nimic.
  Care de fapt este viata mea de zi de zi: dependenta,atasament,durere,enervare,furie,iritare,mers la biserica duminica.De aceea ar fii bine sa ma observ zilnic,prin activitatile pe care le-am avut pe parcursul zilei ,iar seara sa-mi analizez constiinta daca sunt multumit sau nu de ziua care am incheiat-o s,iar ziua urmatoare cand ma scol sa nu uit sa multumesc lui Dumnezeu pentru un nou rasarit de soare pe care i-l vad si…o..iau de la capat ,pana ajung sa fiu impacat cu mine ,multumit de mine.

  De fapt ,cuvantul religie,inseamna a aduna toata energia pentru a investiga ,pentru a descoperi care este adevarul ,ce este meditatia,si pentru a afla ca suferinta are acum un sfarsit.Las la o parte traditiile,convingerile mele,ritualurile ,mersul la biserica ,acum este timpul sa ies din mica mea inchisoare ,din prizonierul traditiilor,eliberarea de traditie,credinta.
  ***
  Atat de frumos a spus si Iisus Hristos:”Adevarul te va face liber”,dar pana acum nu am priceput ,nu am simtit ce inseamna a fii LIBER.Cu totii suntem unul in esenta, si vom simtii acest lucru atunci cand voim fii una cu tot ce ne incoanjoara cu intreg universul
  ***
  Acum descoper ce este iubirea si daca pot trai fara efort si control.Aceasta este religia.O viata religioasa presupune a fii Lumina pentru tine insuti fara nici o autoritate exterioara si spirituala.

  Iubirea nu este ,dorinta,placere ,iubirea exista atunci cand nu mai exista suferinta.,si constientizarea responsabilitatilor fata de ceilalti si de familie
  Indrumarea din partea altcuiva este o mare greseala .Sa fiu interesata de mine insami si de evolutia mea.

  Eu sunt intreaga omenire si omenirea este in mine,pot spune ca am primit LUMINA de care aveam nevoie.

  Lumina si Iubire!

   
 5. Dupa parerea mea, fiinta umana, in diversitatea ei, cu acces sau nu la forme diferite de educatie fata de cele din mediul de provenienta, se afla intr-o schimbare permanenta, din toate punctele de vedere, la nivel personal si in contextul in care exista si se misca. Nu numai aspecte pozitive ci mai ales traume, fizice si emotionale, de la inceputurile vietii pana la maturitate, isi pun fara echivoc amprenta, mai subtil sau mai evident, asupra continuturilor si modurilor de exprimare. Astfel, orice fel de exteriorizare, de transmitere a ceva si in anumite momente, are cel putin o cauza si un efect, ori chiar mai multe. Afirmatia lui K., de a nu fi trecut de nici un examen intr-un proces (strain) de scolarizare, in care a fost propulsat de persoane cu anumite intentii asupra vietii lui, exprima nu numai neadaptarea, incapacitatea plierii la un alt sistem decat cel familiar, din copilarie, ci si revolta surda de a fi folosit, manipulat. De aici si dizolvarea Organizatiei Teosofice, conduse de altii si de care se simtea „dependent”, si apoi infiintarea propriei Fundatii, in care se putea considera ” independent”.Pentru viabilitatea ei era necesar insa un mesaj de propagat, care nu e altul decat propriul fel de procedare. Dinspre semnificatia lui, riscul pentru mintile juvenile este imbratisarea unui nihilism care propune in abstract, teoretic, o descatusare de corvoada dependentelor si traditiilor ce se prezinta ca fiind blocante si retrograde. (E adevarat ca multitudinea de Zei din India , ca si evadarea intr-un misticism intretinut prin ritualuri amplificate, consuma destula energie si timp, utile rezolvarii unor probleme stringente de civilizare. Omul este insa si o fiinta spirituala, imaginativa, creativa, artistica, cu dorinta de a atinge o dimensiune sacra ( nu uniforma si impersonala), deci nu se poate limita doar la a trai in natura, la nivel de senzatii directe( precum animalele) si intr-un primitivism autoasumat, spre a nu se mai simti dependent de nimic). In plus, prin uniformizare religioasa, insasi valentele sacre ale artei risca sa se restranga drastic si sa dispara progresiv. Aspectele etnice apar apoi superflue, caci de-ar fi o singura doctrina le-ar topi pana la anihilare, iar omul ar deveni un „robot” muncitor, care s-ar hrani spiritual dintr-o proiectata euforie, cu o restrangere ideatica infiltrata persuasiv.(Ca si cum in Sistemul solar ar ramane – oare cum ?- doar Pamantul, iar celelalte planete s-ar dezintegra).Desi avem de invatat din toate, si acordam respectul cuvenit oricarei doctrine benefice pe scara larga, deocamdata mi se pare „iubirea crestina” mai toleranta si cuprinzatoare fata de tendintele de acaparare si extindere ale unor alte „ganduri „, obiceiuri si propuneri atractive, venite din alte tipuri de societati si zone geografice diferite. Tari fara vestigii istorice pot fi mai lesne absorbite de un context nivelator, de un sistem care sa le formeze dependente de anumite situatii. In primul rand se actioneaza emotional, mental, apoi pe coordonate mai concrete. La o observatie de moment, cand diferitele obiective religioase nu ar mai exista deloc in diversitatea lor, istoria isi are sens doar fata de clipa consumata si doar tehnologiile de ultima ora par a fi valori concludente, acceptate de tinerii cu creierele tot mai sterse, cu mintea propulsata in abstract, incapabili de a mai actiona eficient pentru semenii din jur , la modul concret, efectiv. Daca azi, din punct de vedere religios, in Ortodoxie este inca Saptamana Luminata si Sarbatoarea Izvorul Tamaduirii (despre care se pot afla informatii istorice si religioase de pe site-uri de profil), pentru a incerca sa ne „tamaduim” cumva de nelamuriri si incertitudini am avut ocazia sa intalnim si o alta orientare, din care chiar putem invata cate ceva, si in sens pozitiv. Realitatea in care existam ne atrage astfel atentia ca orice informatie trebuie sa o analizam mai profund, nu doar ca aspect de suprafata, caci doar asa ne poate fi utila cunoasterii si vietuirii in armonia dorita, de atins pe diferite cai. Adica, prin UNITATE cu DIVERSITATE , sau prin DIVERSITATE in UNITATE, nu insa spre UNIFORMITATE! Nici in corpul omului celulele nu sunt si nu actioneaza toate la fel !(De ex. , ortodoxia nu mai apare deloc uniforma pentru cei care o cerceteaza si ii aprofundeaza invataturile cu adevarat ! Doar asa pot avea surpriza sa o descopere chiar foarte novatoare, profund umanista si nu impersonala, ca si intreg crestinismul, in esenta lui, cu forme de exprimare care s-au rodat in timp si care pot fi creative in continuare, pentru triumful BUCURIEI VIETII. Totul este sa nu ramanem captati in aparente, indiferent de doctrina, nemaivazand si adevarata natura a samburelui generator.)

   
 6. Sincer cand am vazut titlul si mai ales cat dureaza filmul , initial am gandit ca este timp pierdut. Dar azi a fost o zi ploioasa si a am beneficiat de o mare lene, asa incat…. Si am avut o mare surpriza. Filmul acesta este de foarte mare bun simt si mai ales da o lectie de diplomatie practica asupra religiilor in totala si completa lor manifestare. As putea scrie cred un lung comentariu pe teme si articole dar…nu pararea mea este importanta. Totusi am sa revin asupra catorva idei ” Umanitatea este in mine – daca stiu sa citesc nu depind de nimeni – constiinta mea este in prezent”. „Am invatat si invatam de mici sa ne comparam – dar noi insine nu ne putem compara cu nimeni”,”Religia – este de a actiona cu toata energia pentru a invata, a descoperii, de a trezi fiecare particula de energie pentru a invata adevarul,realitatea, …”, „Datoria noastra este responsabilitatea fata de persoanele din familie, copii, ceilalti membrii ai societatii – prin educatie – conditie comuna a creativitatii si libertatii de exprimare”. Sunt multe idei pe care nu le-am notat, dar probabil ca la o a doua vizionare pot sa imi iau notite . Este un om care a inteles ce se doreste de la el – promovarea globalizarii si a unei religii finantata si sustinuta de un numar de persoane – interesate ca prin el sa isi manifeste noua ideologie religioasa, dar a gasit un stil propriu de exprimare care i-a permis sa isi indeplinesca oarecum mesajul pentru care a fost sustinut, scolit, sponsorizat. Dar intelegand manipularea din spatele fenomenului religios, a nenorocirilor si decalajelor produse de acestea, de dramele pe care le traiesc oamenii, de aberatiile ritualice exacerbate, de crunta saracie a mintilor indoctrinate, de motivatile manipulatorii, comparand ceea ce se intampla in lumea crestina cu lumea spirituala indiana partajata in N temple si secte… cauta sa explice prezenta umana in timpul prezent, in realitate ca fiind de fapt un act de spiritualitate si fericire mult mai adevarat si profund prin educatie, creativitate, umanitate catre constiinta fata de sine, familie, societate, natura ca un act comun de a trai, pe ceea ce avem la timpul prezent, manifestandu-ne unicitatea ca normalitate. „Fiti voi insiva si nu va lasati calauziti in realitatea voastra nici de preoti/guru nici de psihologi” – spune la un moment dat. De asemenea vorbeste despre unitatea de simtiri umane a fiecaruia in parte de la tristeti si emotii daramatoare si suferinte pana la bucurii. Religia fiind de fapt capacitatea creativa de manifestare a energiei vietii din noi catre a ne armoniza si de a trai plenar bucuria de a fii exact asa cum suntem si ne manifestam cu responsabilitate fata de noi, cei apropiati, universalitatea de manifestare a vietii si de respecta acest drept si semenilor, apropiatilor, diversilor. Discutia cu copiii ii face pe acestia sa inteleaga atat cat se poate, ca ei de fapt nu sunt intr-o competitie chiar daca ei dau examene, ei sunt unici in felul lor si nu sunt in concurenta decat cu sine- fiind fata de oricine, total diferiti in fapt. Astfel cauta sa aduca nu stresul competitional ci pasiunea manifestata in a isi aduce, manifesta bucuria si satisfactia activitatilor zilnice. Foloseste des termenul de „constiinta comuna a umanitatii” – care poate fi interpretat dupa cum doresti – fie ca o globalizare a unei singure constiinte, fie o trezire a constiintei in prezent, pentru a trai armonios in realitate si a de a elimina lupta, conflictele din orice motive in special de disensiuni spirituale a unor religii vechi de sute, mii de ani care trag de fapt inapoi constiinta umana prezenta. Chiar spune ca nu putem trai in prezent provocand atata durere dupa adevaruri si idei ale unor invatatori, guru, de acum mii de ani , societatea umana evolund foarte mult, nu ramanand in sclavia rudimentara a ritualurilor – care confera o stabilitate prin apartenenta la grup, dar nu confera in realitate bucurie.Religiile asa cum se manifesta acum sunt ca o carja in afara omului un sprijin extern in afara omului decorat diferit, nu o constiinta interna a omului in manifestarea zilnica constienta, responsabila. El critica diplomat spiritualitatea indiana – analizand manifestarile salbatice de comportament mai ales atitudinile zilnice intre barbati si femei, acestea fiind chinuite si nedreptatite de barbati ce se considera religiosi chiar si cu podoabe in cap pentru a isi arata credinta, maltratand si umilind femei. Jiddu in calatoriile sale a vazut multe, i s-au impus multe, dar a inteles ca este o parte din acest univers viu care se manifesta plenar zilnic si in asta consta divinitatea care ne anima si ne sustine pe toti – orice manifestare a vietii. De aceea sustine universalitatea de constiinta fata de care suntem egali responsabili in manifestarea noastra. Nici un om nu este mai presus si mai divin decat altul, mai ales decat altul, astfel incat nu trebuie sa ne diferentieze ritualuri, obiceiuri religioase, nationalitati, caste, biserici, temple – care doar ne orbesc – nu ne lumineaza- in sensul de constientizeaza. Jiddu aduce un omagiu simplitatii si bucuriei vietii in familie si societate in fiecare zi a existentei noastre ca un act de a trai uman si divin responsabil fata de sine si tot ce ne inconjoara prin educare si dezvoltarea constiintei, cu efecte asupra tuturor actiunilor noastre. E admirabil ca nu incerca sa convinga pe nimeni de spuse lui, ci ii provoaca a le experimenta, de a cerceta singuri, de a isi gasi singuri raspunsuri la ceea ce inseamna constiinta de a trai la timpul prezent. Este un calauzitor mai bine zis decat un invatator – el impletind spiritualiatea cu activitatile cotidiene in practica de zi cu zi. E modest, simplu, ordonat, trist ca si cum ar duce pe umerii sai o povara a durerilor lumii pe care stie ca nu in timpul vietii lui isi va gasi rezolvarea, daca lumea nu isi va dori acesta schimbare de paradigma a spiritualitatii asa cum se manifesta in prezent. Divinitatea este in noi in fiecare si a fi religiosi inseamna a manifesta responsabil si constient zilnic energia care ne anima adevarurile si ne creaza realitatea. Suntem co-creatori si direct responsabili de faptele, credintele in sensul de valorile noastre si consecinte. Cel putin asta am inteles eu. Si Iisus a fost un Invatator si Confucius si Budda si Dalai Lama din toate timpurile si Parintele Arsenie Boca ..in fond ei invatau pe oameni norme de a traii in societate, de etica, morala, ordine, bun-simt, reguli de convietuire in familie si societate, trezitori de constiinte umane nu creatori de religii si ritualuri sau separatii…din contra ei au cautat sa uneasca oamenii sa ii invete a convietuii cu sine si cu ceilalti. Poate intr-o zi cand orgoliile si aurul/averile/banii nu vor mai avea nici o valoare …sper ca nu prea tarziu….ceva se va trezi si lumea nu se va manipula si automanipula ca acum- adica se va intampla acel fenomen de care se tem toti puternicii manipulatori ai lumii, o trezire umana plenara de constiinte individuale. Acest fenomen este ca incoltirea ierbii, fiecare fir din propria samanta – aceasta avand constiinta(nedirijata, nemanipulata) ca din sine se va ancora in pamant mai adanc si va tasni puternic, energica in sus spre cer, spargand toate vicisitunile realitatii , ridicandu-se in lumina, noapte, frig, cald, –dar libera a inflorii si a se bucura de viata. (In copilarie mi se dadea exemplul plopului care creste dintr-o samanta de 2 mmm, care are in ea toate informatiile, ca sa cresca din ea acel copac, care va ajunge in cativa ani la peste 20 de m inaltime – fiind un intreg ecosistem pentru o multime de specii, fie vara, fie iarna – si el este o manifestare a vietii si a divinitatii prin utilitatea sa fata de sine, planeta, viata in general. Prin atitudinea sa zilnica indiferent de greutati, el da dovada de intelegere fata de importanta existentei sale si rolul sau, fara avea un alt copac sa il invete ce sa faca – de-a lungul vietii sale el va aduce doar plus valoare neavand constiinta !! – omul !?!?).

   
  1. „Mai Fata” (la care Bibi „Bacsi” cade de pe scaun!) am simtit nevoia sa-ti dau un „like” desi eu nu ma prea ocup cu asa ceva!
   Ai increionat bine unele elemente din material.
   As fi dezvoltat si eu unele idei atunci dar cum astfel de materiale apar in preajma sarbatorilor v-as fi stricat precis digestia drobului de miel!
   Claudiu ne-ar confirma ca acest Jiddu nu e o fiinta deosebit de evoluata spiritual, si totusi (ajutat si de faptul ca o clica voia sa-l foloseasca de „mesager” -al unei ideologii dorite de aceasta) acesta a recunoscut unele Adevaruri Divine fundamentale pe care le-a sustinul si promovat in detrimentul celor care l-au programat, finantat, sustinut si promovat.
   Trebuie sa-i acordam meritul cuvenit fiindca religiile joaca rolul cel mai important in impiedicarea omenirii sa-si gaseasca calea si menirea, contrar a ceea ce se afirma sau doreste a se crede.
   Dureros ca exact ceea ce se crede a fi calea spre inaltare e mijlocul de manipulare si control.
   Dar e si asta o etapa in devenirea noastra si vom trece si de asta.
   Multe suflete reincarneaza aici si vin cu promisiunea ferma ca vor afla si promova Adevarul Divin (adevar devenit clar la fiecare intoarcere ACASA unde perdeaua nu mai acopera amintirile a ceea ce suntem si de unde venim) si cad in aceleasi programe sustinute de mii de ani de puterea oculta care controleaza mai toate sistemele mondiale create tot de ei, indiferent daca sunt religiile, administratiile de stat, financiare, politice sau militare, clacand dureros.
   Trebuie sa recunoastem ca aceste programe sunt foarte eficiente si ele „ne iau in primire” inainte de a parasi burta mamei, „pastorii”
   punandu-si si ei „sigiliul”, programele energetice mascate in sistemul nostru energetic manipulat permanent si vulnerabil.
   Dar cum si imbolnavirea repetata duce la „imunitate”, cu timpul exact stradaniile lor de a ne tine „bolnavi” si „rahitici”, ne vor intari si duce la o vanjoasa stare de „sanatate” spirituala, culminand cu desavarsirea, inaltarea!
   Cu cat o vom reusi mai repede cu atat mai bine!
   Cum va mai spuneam, putem lucra zece minute la o „tema” sau zece vieti!
   Timp ne pune Dumnezeu la dispozitie berechet!
   Daca nu reusim aici, universul musteste de viata si in nenumarate „colturi” ale sale se deruleaza exact programul potrivit fiecaruia de a-si desavasi temele! Fiindca si Pamantul e o fiinta vie si ma gandesc ca nu va astepta la infinit pana cand ultimul dintre noi se va trezi!

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top