skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Talentul care incalzeste inimile

 

Nobuyuki Tsujii este unul dintre pianistii geniali ai timpurilor noastre. Tehnica sa este desavarsita, complexitatea pieselor sunt doar un motiv in plus ca sa-si dezlantuie magia ce se scurge prin degetele sale.
Cu fiecare nota, cu fiecare clapa apasata el atinge sufletele si lumineaza inimile.
Este clar ca in spatele unei asemenea perfectiuni sunt mii de ore, mii de zile de studiu si un efort titanic pentru a intregi talentul ce-i da aripi. Iar daca mentionam si faptul ca acest pianist genial face totul in intuneric total nu-ti ramane decat uimirea si incantarea. Nobuyuki Tsujii este orb.
Vizionare placuta!

Comentarii (9)
 1. cred ca acesta emotie se produce numai la intalnirea cu Dumnezeu…nu pot descrie in cuvinte ce emotie am simtit si cum am vibrat la auzul acestor sunete….e ca o descatusare ce vine din interior,sau mai de departe…direct din cerurile muzicii si ale sentimentelor pure…
  multumim pentru acest moment unic…
  Paste Fericit! Suflete Luminate precum acesata muzica si acest interpret….

   
 2. Hristos a Inviat! Adevarat ceea ce spune d-na Nelica, absolut divin. Doamne ce frumos ai creat darul acestui om. Doamne cat de minunat e!

   
  1. Adevarat a Inviat!
   ***
   Magnific talent.
   ***
   „Slava Tie Invierii Tale Hristoase,incepatura invierii noastre.”(Parintele Arsenie Boca).
   ***
   Lumina si Iubirea lui Hristos Iisus sa fie cu noi.

    
 3. HRISTOS A INVIAT DRAGILOR !!!!!!!!!! CA DE OBICEI, RAZVAN, STII CUM SA-MI ATINGI CORZILE INIMII ! ITI MULTUMESC NOBLETE !!!!!!!

   
 4. Ma intreb cine i-a fost Invatatorul care i-a cantat prima oara aceasta piesa foarte grea ca interpretare si pentru un pianist care vede …dar pentru el care nu are dupa ce se orienta, decat strict din memorie si mai ales din sentimente, din emotii. Tot corpul sau traieste piesa interpretata… intr-un fel se interpreteaza pe sine, comunica simtamintele lui, zbucimul sau interior pe o piesa in care se ragaseste si o canta cu pasiune. Este un cantec care ii reflecta sufletul si o poate face prin acorduri si clape de pian – aici el este stapan pe a face piesa sa sune asa- intreaga lui energie este concentrata in jocul rapid al degetelor ce ating clapele cu viteza, cu tarie sau cu delicatete. Este o interpretare plina de nerv, tinerete, pasiune a vietii asa cum o simte el. El simte muzica, comunica prin pian, este un profund mod de a se simti util si de a darui ceva din calitatile sale cu care s-a nascut. E fericit si recunoscator. El daruieste din perfectiunea trairilor pe o piesa celebra a bucuriei si a sarbatorii. Este o piesa dedicata iubirii pamantului, cerului, bucuriei, jocului si dansului, oamenilor fericiti care se intalnesc pentru a celebra viata.- a oamenilor obisnuiti in natura – vesnic tineri si spintari in acordurile muzicii care ii uneste si le face corpurile si inimile sa tresara. E un dar al sufletului sau care se manifesta a comunica astfel. Felicitari celui ce i-a fost si ii este indrumator pentru rabdare, dragoste, dorinta de a comunica si de a pune un valoare si de a face fericit si util un om care -s-a nascut pentru a comunica bucuria de traii prin muzica. Am convingerea ca vom mai auzi despre acest interpret si ca se vor gasi si solutii tehnice pentru a ii asculta compozitiile. Este capabil de a canta piese grele dar simt ca este capabil sa creeze ceva din universul sau. Depinde ce se intampla in jurul sau…cine il ajuta, il indruma…si ii asigura respectul si siguranta zilnica. Ca fiecare om in diferite etape ale varstei, va avea elemente diferite de a isi comunica starile. Sunt convinsa ca asa cum a intrepretat o piesa clasica de pian poate interpreta si o piesa originala cu acorduri ale strabunilor sai . E doar un timp pana va gasi cheile de a le lega. Armoniile se creaza dintr-un cantec al inimii, sufletului, mintii, a vocii sangelui. Ca la fiecare cand vrea sa se regasesca pe sine in ceea ce face si sa comunice asta, ca fiind manifestarea sinelui pe acest pamant, in acest timp. Multumesc pentru acest dar … de cultura, omenie, bucurie si renastere a sperantelor …Cu drag si cu respect.

   
 5. HRISTOS A INVIAT !
  ALESE MULTUMIRI CATRE” FILE DE LUMINA”, TALENTATUL RAZVAN SERBU, STIMATII COLABORATORI SI CITITORI, PENTRU CONTINUITATEA INDUCERII „BUCURIEI”, IZVORATA DINSPRE „LUMINA INVIERII”, MEREU OCROTITOARE, INSPIRATOARE SI CREATOARE DE COMUNICARE SI REZONANTA PE DIVERSE CAI.
  .IN TOTI SI IN FIECARE EA AMINTESTE DE „DIVINUL SAMBURE „, SADIT CU PERMANENTA IN NOI ! ARTA ARE AVANTAJUL MODALITATILOR SENSIBILE DE A-L REVELA ! ASTFEL, SI IN SITUATII DIFICILE ( CHIAR CU UN HANDICAP), AVAND VOINTA SI PERSEVERENTA,
  . PUTEM REDARUI CATRE SEMENI „SAMANTA DIVINA” PRIMITA, CRESCAND-O PRIN IUBIREA PENTRU EI SI TALENTUL( SAU APTITUDINILE) CU CARE FIECARE SUNTEM DIVERS INZESTRATI !
  ADEVARAT A INVIAT HRISTOS !

   
  1. A fi orb din naștere e o ofensă adusă de către univers unei creaturi care a fost posibil să existe între coordonatele carteziene ale acestui spațiu și timp. Universul de fapt nu are nici o vină pentru toate dramele și tragediile umane. În fapt universul nu gândește, o facem noi pentru el. Și gândim logic și analitic mai departe. Ducem analiza până la capătul firului când nu mai găsim pe nimeni decât pe Dumnezeu care spunem noi că a avut un amestec cu privire la crearea spațiului, timpului, galaxiilor, planetelor, animalelor și oamenilor fie ei teferi sau orbi din naștere. Când te gândești că Dumnezeu n-avea nici un motiv să dispună nașterea unor oameni care să fie orbi din capul locului îți dai seama că e cu neputință asemenea posibilitate. Dumnezeu nu putea fi atât de crud încât să văduvească o ființă a se bucura de lumina ochilor din naștere. În consecință devine aproape clar că toate dramele și tragediile umane țin de evoluția aleatorie a biologiei, a speciilor, a tuturor fenomenelor din univers unde guvernează haosul, dezordinea, lipsa de armonie și perfecțiune pe care numai un Dumnezeu le putea inspira și izvorî din existența Sa intrinsecă. Astfel se explică toată drama umană și tot ce se petrece dramatic în lumea oamenilor, ocupația predilectă a Lui Dumnezeu. Un om născut orb e proba că Dumnezeu nu există. Atâția oameni care suntem, născuți pentru-a muri efemer peste-o vreme e încă o probă că Dumnezeu rămâne cel mai frumos vis omenesc. Cine știe, mișcat de aceste visuri frumoase omenești și plictisit a vegeta în univers degeaba Dumnezeu va purcede cândva să existe. De atunci încolo nu se vor mai naște oameni orbi, că nici unul din voi de-ați fi fost Dumnezeu pentru o zi n-ați fi dispus o asemenea cruzime a firii peste omenire, nici toate celelalte.

    
   1. Si daca exista reîncarnare… si daca exista Dumnezeu… si daca a te naste orb e doar inca o experienta pe care trebuie s-o afli, s-o cunosti si sa inveti din ea pentru a putea trece mai departe… si daca nu Dumnezeu, ci tu ai ales sa fii orb, si asta inca dinainte de a te naste… si daca… si daca…
    Prin urmare daca te nasti orb nu inseamna ca Dumnezeu nu exista. Eu v-am dat o posibila explicatie, altii va pot da altele, astfel incat cele doua elemente sa nu se excluda reciproc.
    O zi minunata!

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top