skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Călugărița care cântă

 

Sora Cristina Scuccia de 25 de ani, este născută în Sicilia dar tăiește în Milano și este o călugăriță de la mânăstrirea Sfânta Orsolina.
În copilărie visa să ajungă cântăreață. În 2008 a avut șansa să se remarce la un eveniment organizat de surorile din mânăstire. A fost multă vreme o persoană care nu credea în Dumnezeu și de multe ori era împotriva bisericii, și totuși ea l-a găsit prin cântec și iubire.
Nesigură în viața de zi cu zi, a fost convinsă de Maica Superioară să participe la concursul Vocea Italiei.

Atunci când ceva te surprinde, când există o ruptură între concepțiile tale preconcepute și realitate, acela este momentul în care bucuria este mai dulce și aerul mai parfumat, atunci sufletul tău cunoaște puritatea fericirii. Cine se aștepta ca o măicuță să se dezlănțuie așa?

Aici avem un exemplu elocvent al unei schimbări de mentalitate ce se produce astăzi în biserica catolică. Oare când o să înțelegem cu toții că evoluția spirituală și calea spre desăvârșire este o bucurie, o fericire fără margini și nu un chin și o suferință. Poate că unii nu sunt de acord să vadă preoții dănțuind și cântând asemenea melodii. Dar unde este Dumnezeu? În concepțiile rigide ale părerilor preconcepute sau în bucuria fără margini a celor care cântă? În închistarea după reguli strâmte sau în descătușarea spiritului? În frica de a face ceva greșit față de dogme sau în libertatea inimii și a gândului?

Oare de ce se cântă în biserică? La vremea lor, acele ode de slavă pe care le auzim astăzi la slujbe, erau moderne și pline de farmec, dar cântecul a evoluat, oamenii s-au schimbat. Oare noi suntem cu aceleași preferințe muzicale ca în urmă cu 1.000 de ani? Poate primul preot care a cântat a fost hulit, sau poate nu.

Unii consideră că avem nevoie de suferință nemărginită, de penitență, de umilință, de pocăință, de iertare pentru a avea dreptul de a ne urca la ceruri. Suntem amenințați cu Judecata de Apoi, cu Apocalipsa, cu Iadul și cu mii de diavoli dacă îndrăznim să gândim altfel. Alții îl simt pe Dumnezeu când sunt fericiți, când iubesc și sunt iubiți, când inima le cântă și sufletul dansează. Atunci parfumul nemuririi îi mângâie și le oferă darurile cerului.

Vă îndemn să urmăriți acest clip cu inima și mintea deschisă întru bucuria sufletelor dvs.

Vizionare plăcută!

 

Comandă Vise de Înger și File de Lumină la prețul special de 39 de lei.

pachetul-01-de-paste

 

Comentarii (31)
 1. Ptui’, drace’. Inche asha ceva, n- am mai vazut !. Numa” spre desavarsire, nu merge fatuca asta.

   
 2. O fiinta plina de viata..!!! S-o fi calugarit…din teribilismul specific varstei tinere…!!! Oricum…e talentata..!!!

   
  1. Teribilismul ei,este o sursă de batjocoră la adresa credinței creștine.Fiecare stil de muzică are scopul și interesul lui.Ori,specificul muzicii interpretate de această fată,este pur lumesc,firesc,care stârnește plăcerea trupului,instigă la pofte erotice și agresivitate.Desigur că omul firesc,care nu-l cunoaște pe Dumnezeu,agreează aceste manifestări și condamnă ce nu cunoaște.Nu este de mirare,fiindcă aceste anomalii sunt prezentate în Biblie;
   ”Dar Duhul spune lamurit ca, in vremurile din urma, unii se vor lepada de credinta, ca sa se alipeasca de duhuri inselatoare si de invataturile dracilor, ”(1Tim.4:1)
   ”Cum va spuneau ca in vremurile din urma vor fi batjocoritori, care vor trai dupa poftele lor nelegiuite.” (Iuda.1:18)
   Muzica din Dumnezeu,trebuie să mângâie,să dea alinare,să trezească acea speranță sublimă că Dumnezeu este cu tine,să-ți dea o bucurie sfântă,nepieritoare…,să dea biruință în lupta cu durerile și cu păcatul….
   Sacrilegiul pe care-l manifestă această fată,nu este pornit de la Duhul lui Dumnezeu,fiindcă …
   11. Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat
   12. si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie,
   13. asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos.

    
   1. Imi cer scuze, e primul meu comentariu,dar nu ma pot abtine.
    D-le Burciu, incrancenarea dv in a fi litera si spiritul bibliei, imi da niste semne de intrebare – daca sunteti atat de credincios, de ce aveti internet ? ca si acesta e instrumentul diavolului ! Noi toti suntem de partea acelei fete care pe scena ne-a daruit darul primit de la Dumnezeu, si atunci si noi suntem alaturi de diavol ????? Citez din comentariul dv. „Muzica din Dumnezeu,trebuie să mângâie,să dea alinare,să trezească acea speranță sublimă că Dumnezeu este cu tine,să-ți dea o bucurie sfântă,nepieritoare…” si tocmai aceasta stare ne-a transmis acea fata.Imi cer scuze, nu vreau sa jignesc, dar de ce nu va calugariti, sau sa mergeti sa stati in sihastrie si sa nu mai folositi instrumentele diavolului ? E bine sa fi credincios dar nu si bigot.

     
    1. Nu ați înțeles nimic doamna Angela,și nici nu aveți cum să înțelegeți,fiindcă lucrurile duhovnicești se cunosc având Duhul lui Dumnezeu.Dumneavoastră aveți duhul firesc,lumesc,carnal și desigur că manifestările acelei fete vă produc plăcere.După cum am spus,acest stil de muzică nu se potrivește scopului pe care îl dorește.Putea foarte bine să-și dea jos acele straie(că oricum nu au nici-o valoare),și se manifesta cum place lumii(nu lui Dumnezeu).
     Un om al lui Dumnezeu,nu trebuie să se izoleze în peșteră,ci trebuie să fie o lumină în mijlocul oamenilor care nu-L cunosc pe Dumnezeu și pe Domnul Isus Hristos.Să le facă cunoscută voia lui Dumnezeu,să-i incurajeze pe oameni(prin exemplul lui),la o viață demnă (mai cu seamă dacă se mai numesc că au religie creștină).Cum ar fi ajuns religia creștină până în zilele noastre dacă primii apostoli s-ar fi refugiat în munți ? Muzica pe care o admirați este de natură diabolică,care stârnește senzațiile carnale,al poftelor ale antrenului,zgomotoasă,fără pic de farmec al sentimentelor frumoase,înălțătoare care să încânte pe om și să-i schimbe pornirile rele ale inimii.S-a constatat științific că acest stil de muzică nu este agreeat nici măcar de flori-le distruge.Dacă ați vedea cum își modifică caracteristicile o moleculă de apă când este în preajma ei o sursă de muzică,v-ați da seama de impactul negativ al undelor sonore stridente și agresive.Există și pe internet,o -muzică de relaxare-,pe care dacă o veți asculta,vă veți da seama de liniștea și pacea care vă va cuprinde,față de zgomotele de tinichele și tobe care vă înnebunește.Dar,mă tem că ,creierul și sufletul dvs.nu o să accepte acea muzică liniștitoare,fiindcă nu sunteți acordată la acea lungime de undă.
     Cât despre internet,să nu fiți necăjită că îl folosesc.Dumnezeu a lăsat toate lucrurile(și descoperirile)pe pământul acesta ,spre binele și folosul omului.Dar,toate lucrurile,au și o parte rea care poate să distrugă corpul sau caracterul omului.Dumnezeu ne-a lăsat și rațiune(de a cunoaște binele sau răul),pentru a ne feri de aspectele rele.Pentru mine internetul are o mare valoare pentru credința mea,pentru a-l cunoaște cât mai profund pe Dumnezeu,și lucrarea de iertare(Mântuire)făcută de Domnul Isus Hristos pe crucea de pe dealul Golgota.Este un Sit creștin-Resurse creștine-,unde se găsesc mii de predici,de cântări creștine,de studii biblice,etc.,care sunt hrană pentru sufletul meu.Eu cu soția,nu ne pierdem vremea să privim la televizor și să ne pângărim cu tot felul de murdării care se petrec,culmea în mijlocul celor care-și zic Creștini de 2000 de ani,sau că s-au născut creștini.Legătura personală cu Dumnezeu am dobândit-o abia după ce L-am cunoscut pe Domnul Isus Hristos și lucrarea de Mântuire făcută de el,pentru toți aceia care-L primesc ca Domn și Mântuitor în inima(viața)lor.Acum,avem o viață plină de bucurie că avem un Stăpân(pe care-L cunoșteam doar din auzite sau cu ocazia unor sărbători religioase),și nu un stăpân oarecare,ci FIUL LUI DUMNEZE.El ne călăuzește gândurile,acțiunile, și trăim fără teama că vom fi descoperiți în nelegiuirile pe care le făceam odinioară.Avem pace cu toți oamenii,punem capul pe pernă și adormim ca niște prunci,fără grija zilei de mâine.Să știți doamnă,că numai făcutul unui semn al crucii sau spus o rugăciune,te face să ailegătură cu Dumnezeu;-Fals.Numai o comuniune directă(o hotărâre de a-ți preda viața ta lui Dumnezeu prin Domnul Isus Hristos),va face ca să simții acea schimbare radicală,sublimă în inima și viața ta.
     Stimată doamnă,nu vă judec,nu vă condamn,fiindcă am cunoscut și eu acea viață seacă,searbădă(care din când în când mai dădea câte o zvâgnire de fericire;la un pahar sau o muzică de antren),eu vă spun cum stau lucrurile în adevărul lor(având cele două experiențe). Nu ai cum să-ți dai seama cum este mierea(doar din auzite)până nu ai curajul s-o guști(s-o testezi). Încercati ! Puneți mâna pe Noul Testament(la început),citiți-l cu mintea dar și cu inima,și Dumnezeu să vă ajute să înțelegeți ce este aceea părtășie cu EL,sau ce este creștinismul adevărat.Nu;Doamne,…Doamne,…ci Dumnezeul meu…Dumnezeul meu…

      
     1. Ceea ce spuneti D-voastra, se citeste duhovniceste. Cine, vreti ca sa va inteleaga?
      Este de ajuns sa incarnati, Adevarul de care se pare ca sunteti atat de aproape. Nu va mai consumati in dispute. Caci stiti foarte bine ca, Calea este stramta. Si-atunci, cu cine, aveti o disputa?
      Sigur, stiti cu cine.

       
 3. Minunat!
  Chiar dacă unii dintre noi au ales această cale, călugăria, şi ei sunt suflete care simt şi aduc bucurie, iar acest moment ne arată că se poate trăi minunat fără aţi impune limitări. Priviţii ochii şi zâmbetul câtă bucurie exprimă. Minunat. Scriu aici şi simt cum mi s-a destins chipul într-un zâmbet luminos. Ce frumos sună! File de lumină!
  Să aveţi o zi cu mult soare în suflete şi zâmbete pe chip!
  cu drag Licurici

   
 4. IISUS a spus: “ In timp ce ei cer, EU AUD” “ Inainte de a rosti cuvantul, dorinta s-a indeplinit”.
  ………………………………………………………..
  * Trebuie sa va recunoasteti perfectiunea. Sunteti si ati fost dintotdeauna parte a Unicului, atat ca Sursa, cat si in cadrul calatoriilor voastre.

  * Acceptati calatoria pentru care ati venit: de ce sa va luptati cu orice lectie de viata pentru invatarea careia ati venit?

  * Mentineti integritatea personala – acel adevar care este al vostru, printre toate celelalte lucruri, acea oportunitate care va permite sa aflati adevarul din voi, nu acela pe care altii v-au conditionat sa il percepeti.

  * Fiti cei care sunteti, nu cei pe care voi percepeti ca altii ar trebui sa-i vada: voi sunteti creati din Lumina, Gratie si din tot ce nu poate fi imperfectiune – numai din ceea ce apartine Spiritului. Nu trebuie sa imbunatatiti ceea ce sunteti, ci numai sa va recunoasteti Sinele Divin, fiinta voastra perfecta.

  * Trebuie sa va recunoasteti valoarea: aceasta difera de acceptarea perfectiunii. Valoarea voastra este felul in care va simtiti in lumea voastra interioara si in lumea exterioara in care existati. A percepe ca valoarea voastra este mai mare sau mai mica decat a altcuiva va va face sa duceti lipsa a orice altceva.

  * Acceptati-va puterea. Voi sunteti minunati si mareti. Puterea adevarata nu provine din ego, ci din Unimea colectiva a Spiritului nostru. Puterea adevarata este o putere blanda. Sunteti facuti din Lumina, iar consistenta acesteia, aparent nebuloasa, este esenta din care sunt facute toate lucrurile. A va teme de puterea interioara este ca si cum ati recunoaste ca sunteti mai putin decat toate celelalte lucruri. In lumina adevarului, puterea vine din Gratie, nu din abuz si negativitate, iar Gratia voastra se naste din neconditionalitate. Puterea adevarata este Iubire, este posibilitatea de a trai intentionat, ca un co-creator din interiorul tuturor posibilitatilor care va sunt oferite.

  * Aduceti in lumea voastra valoarea voastra, perfectiunea voastra, puterea voastra, gratia voastra – in Acum, care este intotdeauna. Schimbarea vine din practicarea schimbarii. Aceasta inseamna ca, pentru a efectua schimbarea, trebuie sa o intruchipati. Trebuie sa fiti ceea ce vorbiti, nu sa ascundeti ceea ce stiti. Din punct de vedere istoric, ceea ce este ascuns este vazut ca erezie in relatie cu normele acceptate. Pentru a schimba asta, trebuie sa creati un nou etalon, care sa fie acceptat, cu usurinta si gratie, in virtutea mersului vostru prin Lumina din care sunteti creati.

  * Iubiti-va pe voi insiva si atingeti-i pe toti cei care va ies in cale cu Iubire. Deoarece toate energiile se schimba, ce veti accepta de la altii si ce veti lasa in urma? Puteti vedea ca toti ceilalti sunt oglinzile voastre, ca durerea lor se afla si in voi, ascunsa undeva, ca bucuria lor se afla si in inimile voastre.
  (Si, desigur, atunci cand accesam aceste „chei” trebuie sa ne amintim sa respiram. Respiratia are un rol mult mai mare decat acela de a ne oxigena corpul. Respiratia ne curata si ne hraneste cu energie. Fiecare respiratie este o curatire si, pe masura ce suntem curatati, sistemul nostru energetic se misca mult mai usor si cu o claritate mai mare in comunicarea cu constienta universala, cu ceea ce este experienta noastra, cu ceea ce poate fi experienta noastra. Si, de buna seama, atunci cand nu respiram, pentru ca suntem tensionati, energiile noastre se compacteaza, devenind tot mai mai lente. Ca urmare, manifestarile noastre devin lente sau chiar apar blocaje.
  http://eusuntsuveranavatarimpersonal.blogspot.ro/2008_04_01_archive.html
  ………………………………………
  Afara ploua dar in inima mea va fi soare mereu !
  Va Multumesc ! :)

   
 5. DUMNEZEU este in primul rand ENERGIE, IUBIRE, BUCURIE, IERTARE, TOLERANTA, ACCEPTARE, DARUIRE , EMPATIE si tot ceea ce poate fi de folos omului pentru sine si semenii lui…Conform unor antecedente care ni se transmit sau le accesam, gandim si ne comportam fiecare diferit…Probabil ca insasi multitudinea formelor de exprimare, diversitatea lor, atat timp cat nu se transforma in pretexte de disensiuni si chiar oprimari, pot oferi fiintei umane posibilitatea de a fi creativa, de a comunica asa cum simte, mai ales cand o face cu talent si cu dorinta de perfectionare profesionala…Bogatia formelor de exprimare spirituala este reflectata de insasi bogatia artelor, influxuri cu care am fost inzestrati prin Creatia Divina…Ne ramane noua, fiinte cu discernamant, sa ne straduim a trai in PACE si FERICIRE, dezvoltand fiecare ce am primit in mod benefic si, pe cat posibil, departandu-ne de tentatia de a ne consuma timp pretios in variate ostilitati , disensiuni, etc.. Daca tot suntem unici fiecare, adica atat de diversi, de la sine ar trebui sa intelegem ca nu poate exista un singur „sistem”, ci o pluralitate de modalitati, indiferent daca acestea sunt fizice, conceptuale sau spirituale. Important este sa relevam fiecare FRUMUSETEA si BINELE din „sistemul” in care ne-am nascut, existam sau la care aderam. De abia atunci ne putem simti impliniti si utili, fara ca alte pareri ori atitudini sa ne mai deranjeze in vreun fel, caci am atins starea de …CREDINTA…, care are numeroase forme de exprimare in timp si pe Pamant. Arheologii descopera in continuare artefacte care ne dezvaluie adancimea ei in vreme si , implicit, evolutia sau schimbarile formelor de redare. In fond, in plan spiritual, nu atat formele sau felul exteriorizarilor conteaza( cu care suntem mai obisnuiti ori nu), cat trairile in sine si transmiterea mesajului lor. Pentru ca in crestinism Dumnezeu este Trinitate, Trei Persoane in Unitate, putem intelege mai lesne de ce si formele creatiilor noastre difera si se intalnesc un esenta, in acelasi timp.

   
 6. Însuși bunul simț (la cine este),te poate ajuta să înțelegi că asemenea maimuțăreli nu au nimic comun cu credința în Dumnezeu.Oare și-ar putea imagina cineva că Fecioare Maria ar fi fost capabilă de asemenea scamatorii ?Sau Domnul Isus să răgnească și să se scălămbăie cântând muzico rok ? Hai să fim serioși și să mai și gândim logic măcar.
  Ce face această femeie,este plăcut,antrenant,îți stimulează sentimentele carnale….dar toate astea,plasate dincolo de ce se numește comporatament după voia lui Dumneze.Dacă așa ar face și popa în biserică,sau predicatorii în sălile unde se vestește Evanghelia…cam cum ar fi ? Desigur că dracilor le-ar face mare plăcere și ar lăuda aceste metode ”moderne”care au ”descătușat” religia de acele practici din ”Evul mediu”.

   
 7. Doamne , cata confuzie pot vedea ! V-ati imaginat vreodata cum ar arata RAIUL ?IADUL il stim fiecare …
  Lasati-va imaginatia sa o ia razna … Scoateti-va la suprafata toate neimplinirile voatre sufletesti ale iubirii , ale implinirii profesionale ..,, De cate ori a-ti fost tradati , inselati …De cate ori nu ati mers la serviciu fara nici o tragere de inima ?Sa nu-mi suneti mie ca ar exista cineva care nu ar vrea sa fie iubit , mangaiat , imbratisat .rasfatat ..Sau nu mai aveti timp de aceste lucruri marunte , si va este gandul numai la bani ,,bani ,,bani …Sa nu-mi spuneti ca nu ati avut sau nu aveti vise neimplinite …Stau si ma intreb daca v-ati iubit vreodata cu adevarat .. Sau ati asteptat , ati cersit mereu iubirea ?
  Oare de ce credeti ca o Religie ne-ar putea opri sa ne indeplinim visele noastre ? Cei care ne impun o credinta , ar trebui decand iesim prima oara din burta mamei sa ne supravegheze , sa ne indrume in viata ..sa ne urmareasca fiecare miscare , fiecare zvacnire din viata de zi cu zi …Sa ne creasca ca pe o floare ..sa ne ajute sa crestem frumos , armonios cu iubire cu respect ..Poate sunt si parinti iresponsabili , care la randul lor au avut la fel parinti iresponsabili …Am fost manipulati decand exista omenirea , dar suntem atat de orbi incat nu vedem , nu auzim ..De simtit , ce sa mai simtim !
  Nu vad ceva rau ca aceasta fata tanara , la 25 de ani chiar fiind si calugarita , face ceea ce ii place ..O vad cum vibreaza , se bucura din toate incheieturile ,,Simte viata cu adevarat ..Simte ca traieste .. Ce a facut rau ? Se dezlantuie pentru ca asta e fericirea ! Ne-am nascut sa fim fericiti , sa iubim sa iertam sa simtim viata cum ni se scurge prin vene ..Am venit Aici sa ne bucuram si sa fim fericiti !
  ……………………………………
  Cand ati fost ultima oara inebuniti de fericire ? Cand ati cantat , cand ati dansat ultima oara ? Cand v-ati uitat ultima oara in oglinda si v-ati admirat ?
  Crezi in orice in afara de tine ! Cunoasteti toti psalmii dar nu stiti sa-i si aplicati in viata de zi cu zi ..Sunteti plini de ura si dispret pentru cei de langa voi ! NU mai aveti respect nici pentru voi cum ati putea respecta pe altul ! Nu stiti sa va iubiti oare cum ati putea iubi pe altcineva …
  Lumea mea e plina de iubire , de pace , de armonie ,de respect … Casa mea e ca un sanctuar ! Aici ma simt cel mai bine … Aici dansez , aici ascult muzica , aici ma rog la Dumnezeu , Aici ma simt Eu insami ! …
  Iubiti-va , iubiti , Iertati-va , iertati si daruiti-va iubire voua , si la cei din jurul vostru …
  Daca voi nu stiti sa va traiti viata lasati pe altii sa traiasca asa cum stiu ei ! Nu mai judecati !
  Da , o admir cu tot sufletul pe aceasta tanara .. Asta este abia inceputul .. Tiparele vor disparea incetul cu incetul ..Ne vom castiga Libertatea .Vom face ceea ce ne place fara afi judecati de nimeni !
  Ganduri de seara ! :)
  Iubiti-va si lasati-va iubiti ! :)

   
  1. Doamna Rosa,cum puteti să faceți asemenea afirmații ? De unde izvorăsc ? Dintr-o inimă curată și fericită,cum vă autocalificați ? Din ce am comentat eu,acest lucru ați înțeles ? Păcat ! Am avut impresia că sunteți o femeie cu trăsături sufletești frumoase.Acum am înțeles că le aveți numai pentru a impresiona pe alții.Când vine vorba de realitatea caracterului dvs.,spuneți lucruri (ca să nu le zic minciuni) neadevărate,atunci când nu acceptați părerea altuia.

   ”Crezi in orice in afara de tine ! Cunoasteti toti psalmii dar nu stiti sa-i si aplicati in viata de zi cu zi ..Sunteti plini de ura si dispret pentru cei de langa voi ! NU mai aveti respect nici pentru voi cum ati putea respecta pe altul ! Nu stiti sa va iubiti oare cum ati putea iubi pe altcineva ”…

   Read more: http://filedelumina.ro/2015/03/27/calugarita-care-canta/#ixzz3VhEMPkqU

    
   1. Domnule Ion Burciu , Fiecare avem Un drum de parcurs in viata ! Mergi pe Drumul tau, mai bine sa gresesti tu decat sa greseasca altul pentru tine !
    O seara minunata va doresc ! :)

     
    1. Doamnă dragă,sunt sigur că drumul ales de mine este drumul care izvorăște din Dumnezeu,deci nu are cum să fie greșit.Restul,sun păreri firești ale oamenilor care nu-L cunosc pe Dumnezeu.

     ”Si judecata aceasta sta in faptul ca, odata venita Lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina, pentru ca faptele lor erau rele. (Ioan.3:19)”

     ”Isus le-a vorbit din nou si a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.” (Ioan.8:12)

     Rămâneți sănătoasă !

      
 8. Draga domnule Burciu cand timplul va va permite cititi despre viata tuturor apostolilor si sfintilor…. ce faceau ei de fapt, din ce traiau… ce au facut concret si cand si de ce au fost sanctificati…. si asa veti descoperii ca… nici unul nu a fost momunent al naturii… ci oameni vii foarte , chiar foarte pacatosi dupa preceptele evanghelice si sau de ordine fireasca umana…dar … evangheliile i-au facut apostoli si sfinti. in timpul liber cand cititi Biblia partea cu Noul Testament ca vechiul este o carte plina de orice vrei numai bunatate si lumina nu …istoria crunta si razbunatoare a poporului evreu care numai bine nu a facut nimanui nici macar siesi…dar depasim cui se rugau, ce manifestari aveau… dupa toate atrocitatile si orgiile si …..nelegiuirile … au devenit poporul sfant. In Noul Testament sunt faptele si o parte din viata lui Isus, care s-a inconjurat de oameni din toate categoriile sociale si a respectat prietenia, omenia, loialitatea si bunul simt fara sa judece si fara sa aleaga. A oferit oamenilor incredere si a cautat sa ii apropie, nu sa ii dezbine aratandu-le frumusetea credintei in propriu suflet ca un dar ce trebuie ocrotit si pastrat spre a ajunge in fata Judecatii de Apoi spre mai bine dupa gandurile si faptele lor scrise in cartea ingerilor. In fond El a venit ca un fenomen civilizator si de unire a triburilor, de ai scoate din sclavia in care singuri se bagau si se automanipulau gresit, tradandu-se si luptand intre ei doar pentru bani, dar…. Dar pentru faptele sale a fost condamnat de tot clerul care se temea ca isi pierde drepturile si averile, mai ales puterea asupra maselor de a ii manipula si al averilor de a le aduna. Nimic nou, totul se intampla si azi la fel. Oamenii adevarti care au ridicat omenirea si au adus progresul si civilizatia, au adus reala bucurie in viata omenilor prin creatiile lor fie muzica, fie orice forma de arta, fie stiinta si orice forma de stiinta care ne-a usurat viata au fost apreciati post mortem. Marii oameni ca adevarti Avatari au murit de cele mei multe ori din cauze necunoscute omorati de fanatici religiosi, dar ei au adus lumina acestei lumi si chiar daca au ascuns multe informatii si au tinut lumea in intuneric ele, au tasnit si se aplica. Din cele mai vechi timpuri indiferent de religii s-a pastrat intelepciunea popoareleor care reprezinta reala cunoastere si intelepciune a valorilor si identitatii unui neam , nu uniforma impusa a religiei mult inapoiate care afecteaza si distruge ordinea firesca a evolutiei si a relatiilor interumane. Dar culmea un Om ce a vrut sa aduca lumina si iubirea in suflete, in trei ani – a fost ucis de propriul popor pentru care el le dorea tot binele invatandu-i ca nu ura si intoleranta si minciuna ii vor scoate din robie ci capacitatea de a se ajuta, unii, respecta atat pe ei cat toate celelalte popoare si ca darul lor este deschiderea catre cunoastere si stiinta pentru o viata implinita. Iubirea intre oameni si intre cupluri ca forma suprema de a invata a trai in armonie si echilibru. Dar ….din toate epistolele contemporane cu invaturile lui….in Biblie au ajuns doar 4 din vre-o 112 conform cel putin al Manuscriselor de la Marea Moarta care nu pot fi contestate desi au fost parte distruse, parte necercetate nu pentru ca nu sunt specialisti ci pentru ca schimba toata istoria lumii si reda adevarul ascuns de 1700 de ani. Daca analizati comportamentul actualui Papa ….este Iezuit…. nu este cel rigid… este cel adaptat la realitati si pentru a mentine inca puterea politica a bisericii in conducerea umanitatii. Au doua metode …ori incep sa dea drumul usor la adevar… ori…ceva se va intampla care va schimba mult din ceea ce stiam. Lumea nu mai poate fi tinuta in intuneric si isi cauta singura solutiile, informatiile acum fiind publice sau accesibile la orice nivel daca ai dispozitie si timp si chef sa studiezi. Aparatura de cercetare permite acum studii de performanta si chiar daca de atatia ani s-au straduit sa distruga dovezi, ele apar de unde nu se asteapta nimeni. Asta mi se pare ca si cum aceasta planeta ne invata ea cum sa traim cand noi doar atata timp ne-am batut joc… acum ne arata si ne invata consecintele. Cu siguranta ne mai supravegheaza cineva, la cate prostii am mai facut noi, cu experiente de tot felul, care ar fi dus de mult la disparitia noastra. Da cuvintele Lui din noul Testament sunt atempora pentru ca daca studiati le gasiti in filozofia si intelepciunea tuturor popoarelor. Sunt legi firesti de existenta si de responsabilitate. Cred, asa cum dovedesc scrierile si conduita si comportametul Lui cat si modul de gandire si cunoastere paramedicala ca a studiat la Scolile Vechi – celebrele Academii ale vremurilor, unde elevii erau primti dupa calitatile native, nu dupa cat plateau parintii taxe si nu oricine la absolvea… cunosterea fiind foarte bine supravegheata cat si consecintele ei pentru cei ce aveau dreptul a le folosi. El se numea, ceea ce era de fapt, un Invatator. Comportamentul acestei calugarite manifesta bucuria gasirii propriei cai de isi manifesta iubirea fata de Credinta ei iubind creatia si aducand bucurie oamenilor – o alta forma de creatie. Muzica este o forma de a simti divinitatea din noi sau demonul din noi. Si nu uitati ca necunoscute sunt Caile Domnului si a Mamei Sale de a isi face cunoscuta prezenta. Oare de ce in toate spiritualitatile indiferent de loc si moment istoric se manifesta divinitatea Masculina ca Tatal si divinitatea Feminina ca Mama in perfecta armonie ? Pana si in ceea ce … a compilat sa fie in ceea ce se vrea a fi carte de invataura … Divinitatea a ales o femeie sa ii aduca in chip uman Fiul si sa fie ingrijit si iubit de aceasta toata viata ca o forma sublima de iubire pamanteana si de sustinere si educare, ocrotire pentru ceea ce avea sa fie de la inceput pana la sfarsit. Desi ….istoria ne arata si ca Isus a devenit si mai puternic si mai intelept si mai bun cand a cunoscut-o si a fost urmat de Maria Magdalena, spre nemultumirea unor apropiati ce se considerau a ii fii discipoli…. Foarte frumoasa istoria si poate va deveni mai accesibila, desi ea s-a scris oricum in vietile oamenilor obisnuiti.

   
  1. Doamna Luiza,eu am vorbit despre credința în Dumnezeu și în Domnul Isus Hristos.Deci,despre o credință,nu despre o religie.Religia este o instituție omenească cu scopurile ei aparent pentru binele oamenilor,dar până la urmă(degradarea umană)o transformă în o formă de manipulare și stăpânire.Când omul nu-L cunoaște personal pe Dumnezeu,desigur că,fiind obligat să respecte niște dogme impuse de religie,este o povară nedreaptă.Credința te face un om liber.Dacă nu se petrece acest fenomen,atunci ceva este fals.Acea fată,trebuia să-și arate libertatea ei,convingerile ei,nu ca reprezentantă a unui mod de înțelegere a religiei catolice,nu afișând în mână crucea pe care a fost răstignit Domnul Isus,aceast fapt fiind o blasfemie,un sacrilegiu..Numai când o privești îți stârnește hazul .Este un lucru caraghios.Sunt niște limite pe lumea asta pentru diverse situații și funcții.După cum spuneți și dvs.,-”Credinta ei iubind creatia si aducand bucurie oamenilor – o alta forma de creatie. Muzica este o forma de a simti divinitatea din noi sau demonul din noi”.Deci prin muzică,se poate recunoaște Divinitatea din noi,sau Demonul din noi.Asta a făcut și fata aceasta.Nu se vede unde s-a ajuns cu o formă de religie,pe care o afișează peste tot poporul român ? Toată lumea se cutremură când se întâmplă accidente grave unde mor mulți oameni.Dar când se omoară ființele umane prin avorturi,acolo,nimeni nu mai este deranjat.Toți apaudă pe cei care fură cu milioanele de euro,dar,fiindcă mai dau bani la biserici sau ajută pe săraci;sunt tare bine văzuți.Asta este modul pervertit de judecată al omului.La Dumnezeu nu este așa !
   Cât despre faptele apostolilor Domnului Isus,eu le cunosc din Biblie,nu din alte comentarii,care pot să fie tendențioase sau ireale.Cât despre alți sfinți făcuți de biserici cu grămada,este treaba lor,cum au ajuns să cinstească pe niște oameni despre care se cunoaște din istorie cât de ”sfinți” au fost.
   Despre cum s-au petrecut lucrurile în vechime,este adevărat,te spăimântă.Concluzia este,că dacă omul ar fi ascultat de cerințele lui Dumnezeu(care au fost foarte clar arătate de Dumnezeu),nu ar mai fi existat acele situații atât de dureroase.Oare,bisericile,când au folosit Cruciadele,a fost îndemnul lui Dumnezeu ? Oare nu a spus Domnul Isus că cine va ridica sabia,de sabie va pieri ? Lupta pentru dominare,pentru supremație,pentru îmbogățire,orice…dar numai voia lui Dumnezeu nu s-a făcut.
   Omul credincios,nu este forțat să se supună anumitor dogme.El îl iubește pe Dumnezeu în mod liber,pentru că a înțeles lucrurile care -l definesc pe Dumnezeu.Plăcerea și fericirea omului fără Dumnezeu stă în lucrurile care-i satisface poftele păcătoase(extravaganțele).Domnul Isus,a avertizat pe ucenicii Lui asupra momentelor când vor fi jigniți,batjocoriți din cauza Lui,și le-a spus niște cuvinte cu….mărgăritare și porci.Domnul Isus nu a aplicat circumstanțe atenuante când a fost vorba de păcat.

   Read more: http://filedelumina.ro/2015/03/27/calugarita-care-canta/#ixzz3VhKeE1dW

    
 9. Aceasta minunata FIINTA a indraznit ,contrar dogmelor , sa-si ASCULTE SUFLETUL si sa URMEZE INDEMNUL CELUI ce cu 2000 de ani in urma SPUNEA : BUCURATI-VA ! Impresionanta consider ca este si reactia juratului cu caciulita in ochii caruia sclipesc lacrimile . Vorba ceea : „si barbatii plang cateodata ” .Va imbratisez

   
  1. Domnule Dan,ați făcut o eroare când a-ți citat un loc din Biblie; corect este..
   ”Incolo, fratii mei, bucurati-va in Domnul. Mie nu-mi este greu sa va scriu mereu aceleasi lucruri, iar voua va este de folos. (Filip.3:1)
   Bucurati-va totdeauna in Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va!”(Filip.4:4).
   Deci bucuria ÎN DOMNUL,nu în plăcerile noastre firești.Încă odată spun,eu condamn acerastă atitudine de a folosi lucrurile sfinte (cucea și acele haine care sunt simboluri ale cucerniciei unui om),cu plăceri și lucruri care sunt cu totul de altă factură.Dracilor,cred că le-a fost o delectare să vadă această scamatorie.

    
   1. „Dar cand mergeau ele sa vesteasca ucenicilor , iata IISUS le-a intampinat , zicand : BUCURATI-VA ! ” …… (Sfanta Evanghelie dupa Matei cap 28 / 9 ). Va imbratisez Domnule Burciu….cu BUCURIE omeneasca .

     
    1. De cine să se bucure,domnule Dan ? De Domnul Isus.Asta este bucuria sublimă,bucuria din Dumnezeu.Eu doresc să vă îmbrățișez în Domnul . De acord ?
     Sunt o sumedenie de citate în N.T. despre bucurie,dar toate,…numai în Domnul.

      
 10. Draga domnule Burciu apreciez ca ati iesit din citate si ati comentat asa cum simtiti dumneavoastra – mai omenesc asa – mai pe graiul tuturor. Inteleg ca aveti o pasiune pentru Biblie pe care v-ati insusit-o cu citate – probabil ca aceasta este obiectul dumnevoastra de activitate si chemarea sufletului. Personal apreciez comentariul dvs. care sincer m-a surprins la modul cel mai pozitiv demonstrand ca nu sunteti fixist si ca puteti aborda deschis realitatea istorica asa cum a fost. Nu va cere nimeni sa va incalcati poate juramintele dar este bine ca sunteti un om de cultura in primul rand si om prezent intr-o realitate care are mii de variante de interpretare a Bibliei si a credintei. Din punctul meu de vedere am o singura observatie in privinta avorturilor care pentru multe femei au insemnat salvarea propriei vieti si dreptul lor de decizie cu privire la obligatiile care si le pot asuma. O femeie devine mama pentru o viata si poarta respunderea minim 18 ani a se intretine si pe ea si copilul. Tatal poate fi sau nu prezent. Dar nu este usor cand tu nu ai nici pe tine din ce te intretine, sa mai chinui un suflet fara vina, sa il aduci a va chinui reciproc. Mai ales daca este din inconstienta, dintr-un teribilism de cinci minute, dintr-o intamplare voita sau fortata sau daca esti prea tanara sau este al X-lea copil si tu n-ai nici pentru ceilalti ce sa le pui pe masa. Un copil nu inseamna doar sa il nasti, ci trebuie sa ii asiguri conditii de al creste si de al educa pentru a deveni un cetatean sanatos si educat si capabil sa se sustina independent in viata. In acesta viata nu ati fost femeie si nu stiti ce inseamna o sarcina si capabilitatea de a face fata tuturor obligatiilor personale si sociale, independenta sau casatorita. Totul poate fi frumos un timp casatorita fiind, dar apare inca o sarcina si nu mai ajungi la fel de miss ca inainte – uneori colegul de viata pleca in cautarea idealului de frumusete fara a se uita in oglinda cum arata el si pleca sa…. sau pur si simplu pleca sa isi caute un loc de munca si uita adresa de acasa. Sunt multe drame ale vietii. Exista o vorba , cine are sa ii traiasca, cine nu sa nu isi doresca. Este o reponsabilitate care se cultiva din familie dar…. nimeni nu este in vre-un fel obligat sa o respecte nici la lege, nici ca principii crestine, nici daca nu simte sa isi asume sa isi dedice ani de viata si sa accepte sa isi asume responsabilitatetea cu tot ce inseamna ea, de a fi parinte constient … si totusi … cineva plateste pentru tot… copilul….. care este pasat de la unul la altul ..sau la bunici… sau mai trist uitat in vre-un centru de plasament. Sunt multe drame care ar putea si unele sunt evitate prin aceste decizii dureroase pe care o femeie responsabila pentru sine si societate le ia , aceea de face un avort. Nu vreau sa va descriu cum este cand iei aceasta decizie si nici cum e pe masa si nici cum te simti dupa si nici ca vreodata cu adevarat te ierti. Este bine ca acum sunt masuri contraceptive… dar sunt si acestea cu doua taisuri pentru viata si sanatatea unei femei … dar … este o metoda de a face fata realitatii si de a iti pastra casnicia si valorile responsabil – luand decizie corecta si asumata cand sa aduci pe lume un copil sau doi si ca iti asumi responsabilitatea cresterii lor in cadrul unei familii sau intr-o atmosfera plina de iubire, caldura si respect cu tot ce pot oferii nu doar parintii ci ideal si bunicii. Viata actuala , greutatile, lipsa sigurantei locului de munca sau continuarea activitatii din cauza cadrului legislativ absurd a facut ca multe familii sa sufere si mai ales copiii, care sunt victime ale deciziilor aberante luate in ultimii ani si de desradacinare a familiilor – parintii fiind obligati sa isi caute un loc de munca care sa asigure viata intregii familii plecand din tara. Este mult mai corect sa faci o intrerupere decat sa te chinui si sa chinui pe cineva … dar culmea este ca aceasta decizie o iau femeile educate care dintr-o circumstanta nedorita au ajuns in situatia de a fi insarcinate si nu cele ce nu au nici o perspectiva, nici minima educatie, nici venituri si nici nu iau macar anticonceptionalele gratuite – unele motivand ca nu le permite religia – deci plodesc in continuare cazuri sociale si copii cu mari probleme de sanatate. Suntem o tara a extremelor. Asa incat va rog sa ne respectati cu intelegere acesta alegere si sa nu ne condamnati nici macar religios. Este o alegere de viata contra-viata si nu va doresc sa aveti vreodata situatia de a alege. Daca iubiti femeile in sensul de iubire crestinesca – sa stiti ca o femeie care ia acesta decizie este tot o decizie de iubire de viata si de partener – constienta fiind ca uneori il impovareaza si pe acesta la a face fata tuturor greutatilor zilnice de intretinere ale familiei. Avem fiecare dintre noi bucuria si nevoia de a fi iubiti asa cum suntem si de a ne bucura de viata impreuna, oferindu-ne cat mai multe momente frumoase ….copilul fiind o decizie … Cu respect.

   
 11. Doamna Luiza,dacă o femeie nu-și iubește propriu fiu,ucigându-l,cum mai poate să iubească pe altcineva ? Cunosc familii cu 14-16 copii și aproape toți au studii superioare și sunt oameni cu demnitate.Toate presupunerile dvs.,sunt pure imaginații pentru a justifica comoditatea și egoismul acelor femei fără suflet.Este adevărat că sunt cazuri când altă soluție nu există pentru a putea aduce copilul pe lume,din cauze cu totul deosebite.Astfel de situații sunt foarte rare,și este de înțeles că trebuiesc aprobate.Gândiți-vă ,nu mai mult de cca. 50,60,70,de ani înapoi ;aproape că nu exista familie la țară(unde erau condiții deosebit de grele),care să nu aibă 5,6,7,..copii.Cum i-o fi crescut ? Dintre acei copii(nu din ăștia programați au mai rămas puține exemplare cu demnitate umană,care mai întârzie degradarea totală a societății.Cred că aceste lucruri se observă cu ușurință….Doamna Luiza,eu mă bucur că mama dvs.,nu v-a avortat și am mai putut schimba câteva opinii.Dați glorie lui Dumnezeu,că v-a creat un chip așa de minunat.
  13. Tu mi-ai intocmit rinichii, Tu m-ai tesut in pantecele mamei mele:
  14. Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
  15. Trupul meu nu era ascuns de Tine, cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului.
  16. Cand nu eram decat un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau; si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele.
  17. Cat de nepatrunse mi se par gandurile Tale, Dumnezeule, si cat de mare este numarul lor!
  Doamna Luiza,nu asta îmi este ”Meseria” de a mă făli că am cunoștiințe din Biblie.Am fost de meserie proiectant de mașini și utilaje.
  Cunosc Biblia,fiindcă-L iubesc pe Dumnezeu,și l-am acceptat pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor în viața mea.
  Dacă veți citi Noul Testamenta al Domnului Isus(dar cu toată sinceritatea și seriozitatea),veți judeca altfel lucruile,fiindcă veți înțelege altfel relația cu Dumnezeu. Domnul să vă binecuvânteze !

   
  1. Buna ziua stimate colege si stimati colegi din
   “File de Lumina”! Iata o tema interesanta, iar cand am vazut despre ce e vorba ( trebuie sa mentionez ca stiam-am vazut-acest clip mai demult…) am avut presimtirea ca dl.Burciu va reactiona cu “violenta” ( scuze dar alta expresie nu mi-a venit …). Nu vreau sa spun multe cuvinte, dar as intreba : …daca isi arata iubirea catre Dumnezeu si Issus Hristos ( si pe
   care o am si eu), de ce trebuie sa si-o arate cu citate din cartile sfinte? Oare aceste “carti” de cine au fost facute? In afara celor 10 porunci
   primite de Moise , eu nu vad alta lucrare “scrisa”-evident, care sa nu fie facuta de oameni. Oameni din toate colturile lumii, cu credinte diferite, …musulmani, hindusi, islamisti, catolici, ortodocsi, protestanti, luterani, si inca alte sute …de secte! Si care au un Dumnezeu al lor , diferit, in functie de dogma pe care o sustin . Iar daca le citesti iti vei da seama ca se contrazic intre ele si chiar in interiorul lor…Ori daca exista o singura Fiinta Suprema, domnule Burciu, n-ar trebui sa fie identice , indiferent de religie. Sa nu-mi spuneti ca sunt pacatosi, salbatici, ghiauri(HA)! …etc. pentru ca Dumnezeul lor se numeste altfel!!!
   Ma opresc aici, dar va spun, si fara a incerca sa va jignesc, eu cred ca v-ati simti foarte fericit daca ati trai in perioada inchizitiei si mai ales daca ati fi , chiar dumneavoastra, inchizitor. Ati folosi cu mare satisfactie “rugul” purificator! Apropo! De fapt ce religie practicati? Dupa umila mea parere nu prea ar fi ortodoxia noastra milenara, mai repede ceva …din pocaiti?! Daca gresesc, cer umil si “pocait” iertare!!!Iar in final, v-as recomanda sa nu va mai cautati prozeliti pe “Filele …”noastre, pentru ca nu e prima data cand incercati asta!
   ‘:Angel:’

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top