skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Obiecte care zboară

 

Prezbiteriul din Cideville

Pietrele zburatoare fac parte, deja, din istoria fenomenelor paranormale. Ceea ce le tine in actualitate este permanenta lor. Vrei sa le uiti, dar ele iti sparg fereastra.

Brusc, casa este tulburata de o gama larga de agresiuni, incepand cu zgomote inexplicabile – de la ciocanituri si scartaituri, pana la vacarm general; lucrurile din casa incep sa se miste anormal, excentric – tacamurile, vazele plutesc in aer ori se sparg din senin, paturile cu oameni cu tot sunt tarate de colo-colo ori saltate de la pamant; dulapurile se deschid singure; tablourile de pe pereti se rotesc, cad pietre venite de nicaieri… Uneori zgomotele se manifesta inteligent: ciocaniturile raspund codificat anumitor intrebari, ba chiar se aud soapte ori voci.
Ceea ce s-a observat cu certitudine: toata aceasta gama de „calamitati”, in general inofensive, dar infricosatoare, se produce numai cand o persoana „focar” este prezenta in casa. Ele incep brusc si dureaza de la cateva zile la cateva luni, dupa care inceteaza la fel de inexplicabil.

Istoria cazurilor de Poltergeist

Activitatea „duhurilor galagioase” pare sa fi fost observata in toate comunitatile si in toate timpurile.
Cercetatorii au studiat documente scrise pe o perioada de 16 secole (355 e.n. – 1919). Au gasit consemnari despre 375 de cazuri de Poltergeist. Cel putin 330 par autentice. Probabil ca numarul real de cazuri este mult mai mare, intrucat marturiile vremii au reprodus numai cazurile extrem de socante.

Primul caz identificat: 355 e.n.

In acel an, localitatea germana Bergen auf Rhein a fost terorizata de pocnituri si scartaituri amenintatoare pe strazi si in case. Numerosi locuitori s-au plans ca au fost aruncati noaptea din pat de o forta necunoscuta.

Istoria Evului Mediu si Poltergeist-ul

Numeroase cazuri de Poltergeist au tulburat si aceasta perioada, fiind consemnate in documente. Pe atunci, manifestarile erau atribuite unor demoni. Se pare ca Poltergeisti-i aveau o preferinta deosebita pentru calugari si calugarite. Acestia erau haituiti pana la exasperare, in chiliile lor, de zgomote puternice, uneori erau ciupiti ori chiar zgariati. Ba chiar ploi de gunoaie si excremente se abateau din senin asupra monahilor.
Mai aproape de timpurile noastre, un caz celebru si, mai ales, impresionant prin amploare a fost:

Cazul Cideville
(Franta, 1850-1851)

In perioada noiembrie 1850 – februarie 1851, prezbiteriul din Cideville a devenit sediul unor evenimente infricosatoare. In pereti rasunau ciocanituri care s-au dovedit inteligente, capabile sa raspunda in cadenta la intrebari simple sau sa imite alte sunete. Geamurile se spargeau cu violenta, imprastiind cioburi in toate directiile. Scaunele si mesele pluteau in aer, ramanand suspendate sau urmarindu-l pe preot si pe menajera sa. Cainii si pisicile din casa erau aruncati pe cruce, sau pluteau aproape de plafon, in timp ce cutite, perii sau breviare zburau din incapere pe o fereastra pentru a reveni pe alta. Intreaga asezare a urmarit cu strangere de inima manifestarile neobisnuite. Indepartarea celor doi elevi ai preotului, Gustave si Bunel, in varsta de 12 si 14 ani, a readus linistea la prezbiteriu. Manifestarile s-au mutat pentru o vreme la domiciliul lui Gustave, dupa intoarcerea sa acasa. Cazul Cideville a reprezentat obiectul unui proces la curtea judecatorului de pace Folloppe din oraselul invecinat, Yerville.

In manifestarile de la Cideville, „focarul” (agentul) pare sa fi fost copilul Gustave.

Un caz singular: „Fata electrica”

Ceea ce s-a petrecut, vreme de mai multe saptamani, cu toti cei care se apropiau de Angelique Cottin a fost un caz nemaiintalnit: oamenii simteau de la cativa metri de fata descarcari electrice violente. In plus, obiectele care atingeau sortul lui Angelique zburau in toate directiile. Cazul este absolut real: fizicianul Arago a studiat cu multa atentie fenomenele electrice ce insoteau fata. Dupa trei saptamani, descarcarile au inceput sa scada in intensitate, apoi au disparut.

„Agentul” si manifestarile Poltergeist

O autoritate in materie, cercetatorul american William G. Roll, considera ca „agentul” este o persoana in care se acumuleaza o ostilitate pronuntata, reprimata de constient. Aceste persoane nu sunt prea abile in exprimarea verbala. Astfel, ele nu isi pot defula frustrarea profunda pe caile psihologice normale: prin cuvinte sau prin fapte. In aceste conditii, se presupune ca inconstientul „agentului” poate dezvolta la maxim o capacitate PSI – paranormala – defularea persoanei facandu-se prin fenomene tip Poltergeist. Bineinteles, fara ca ea sa fie constienta. „Vandalismul spontan” ce se abate asupra „casei bantuite” favorizeaza revenirea la starea psihologica normala a persoanei in cauza.
In fenomenele Poltergeist sunt implicati aproape totdeauna copii si tineri. Aflati la varsta pubertatii, ei se simt confruntati cu un intreg cortegiu de probleme delicate, frustrante.

Cateva cazuri spectaculoase de Poltergeist in Romania
Cazul Eleonorei Zugun din Ardeal (1925)

Prin anul 1925, in jurul Eleonorei Zugun, o fata de 12 ani dintr-un sat romanesc din Ardeal, au inceput sa zboare si sa pluteasca, aparent fara motiv, diferite obiecte. Considerata de sateni „unealta diavolului”, Elena Zugun a fost inchisa intr-un adapost.
Contesa austriaca Wassilko-Serecki, aflata in trecere prin Romania, aude povestea micutei taranci, care ii starneste interesul. Contesa avea o preocupare deosebita in studiul supranaturalului. Ea o adopta pe Eleonora si o duce la Viena, pentru a cerceta fenomenele paranormale ce se petreceau in apropierea fetitei. Celebrul Price a fost chemat de la Londra pentru a o vedea pe mica „taranca romanca”. Chiar la prima vizita, jucaria adusa pentru Eleonora Zugun s-a spart singura, iar un cutit aflat pe masa a zburat cu mare viteza deasupra capului lui Price, infigandu-se in usa. Alte obiecte au inceput sa zboare prin incapere. Impresionat, Price a obtinut aprobarea contesei Wassilko de a testa capacitatea fetei in laboratorul sau din Kensington. Rezultatele experientelor de telekinezie au fost absolut remarcabile.
Satenii ardeleni, contesa Wassilko si Price au observat in repetate randuri stigmate sub forma de pete rosii si urme de muscaturi profunde ce apareau din cand in cand pe corpul Eleonorei. Despre acestea, ea insasi afirma ca le-ar produce „Dracul”. Dar Wassilko si Price au considerat ca stigmatele se datoreaza unei autopedepsiri inconstiente a subiectului pentru o vina ascunsa.

Bucuresti – 1968.
Un Poltergeist tulbura capitala (cazul din Soseaua Salajului nr. 244)

Timp de doua luni si jumatate, in toamna lui 1968, sute de oameni veneau zilnic sa urmareasca din strada, ca pe o sinistra minune, fenomenele dezastruoase ce se abatusera asupra „casei bantuite” din Sos. Salajului 244, in cartierul Ferentari.
Asupra cazului, la vremea respectiva, s-a pastrat obisnuita „discretie oficiala”. Autoritatile se gaseau puse intr-o situatie asemanatoare celei din „Maestrul si Margareta” a lui Bulgakov. Totusi, „minunea suparatoare” a facut obiectul cercetarilor militiei si Procuraturii. De asemenea, o comisie compusa din membri marcanti ai Cercului de Psihologie Medicala din Romania a anchetat de trei ori si a consemnat manifestarile. Profesori universitari, doctori in psihologie si psihiatrie, printre care profesorul universitar Paul Popescu Neveanu, conf. dr. Victor Sahleanu, col. dr. Gh. Gaitan – seful serviciului neurologie din Spitalul Militar Central – au intocmit un proces-verbal minutios al fenomenului.
„Casa bantuita” apartinea pensionarului Chivu Gheorghe si acolo locuiau el si familia sa, compusa din 15 persoane. Agentul (persoana infestata) a fost Manole Caliopi, cumnata proprietarului. Era in varsta de 38 de ani, era epileptica si bolnava de dementa grava. Statea tot timpul in casa. Incepand cu 28 septembrie 1968, geamurile casei au inceput sa fie bombardate din senin si sparte cu pietre. Militia si Procuratura sunt sesizate. Se stabileste ca pietrele, prin structura lor, nu proveneau din zona.
Un fapt stupefiant: capitanul Bucurescu insemneaza cu creionul o serie de pietre „buclucase” si le incuie in seiful militiei. De unde dispar, iar una din pietre, cu marcajul pe ea, reapare in casa cand sparge un geam interior.
Un militian care pazea casa este lovit de o piatra. Pietrele capata si traiectorii imposibile; o oglinda este pulverizata dintr-un unghi ce nu permitea aruncarea din afara casei, iar camera era sigilata.
Apar fenomene si mai dramatice: incendii fara cauze, mobile si hartii iau foc din senin. Casa este golita, pentru protectie, de tot ce este mobila. Parca era devastata. Incep si „farsele” telekinetice: calimari, sapunuri, tacamuri zboara prin aer. Robinetele de la aragaz se deschid singure. Usile la fel. Se fac auzite voci. Treptat, lucrurile se linistesc… inca o enigma de dezlegat.

In loc de final

Un cercetator roman, inginer Gabriel Constantinescu, a observat statistic o corelatie intre cresterea activitatii solare si cresterea numarului si a amplorii fenomenelor Poltergeist. Sa se datoreze aceasta, printre altele, si efectului excitant, iritant al „furtunilor solare” asupra psihicului omenesc? Deci, si asupra „agentilor” Poltergeist? Oricum, sfarsitul lui 1967 si anul 1968, cand s-au desfasurat „bantuirile” spectaculoase de la Bucuresti, a fost o astfel de perioada.

Sursa: Formula AS

Comentarii (12)
 1. Multumesc,Razvan ,inca un lucru despre care nu am auzit ,dar va impartasesc cu drag despre ce se sarbatoreste azi in traditia ortotoxa:
  ***
  MUCENICI
  Tradiţia de a prepara mucenici în familie se respectă în toate zonele ţării. Femeile pregătesc 40 de figurine din aluat, numite „sfinţişori sau mucenici”, în funcţie de zona geografică. Mucenicii împletiţi din aluat dospit au forma cifrei opt şi reprezintă simbolul echilibrului cosmic.
  Mucenicii sunt unşi cu miere, iar deasupra se presară nucă măcinată, simbolul belşugului .
  In ziua Sfinţilor Mucenici, cu excepţia bucatelor care se împart în memoria rudelor decedate, pentru bună-sporire în familie nu se dau bani cu împrumut.

  ALUAT
  • 1kg. faina / 50.GR/bucata=40 bucati
  • 3 oua
  • 4 lg miere
  • 0,5l lapte
  • 50g drojdie proaspata
  • 100gr unt
  • sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  SIROP
  • zahar
  • miere
  • apa ,putina sa fie siropul concentrat
  • esenta de rom
  • lamaie
  • se ung cu siropul si presara , nuca macinata cu scortisoara
  ***
  Chiar acum i-am copt sunt ….deliiiiiiiiiiiiiciosi!Imi pare rau ca nu sunteti fizic langa mine sa mancati, dar gandul meu se indreapta spre voi cu drag.
  ***
  lumina si Iubire!

   
 2. Pentru cei ce lucreaza in domeniu constructiilor si nu numai, aceste fenomene stiu ca se manifesta datorita aceea ce se numesc Noduri Hartmann. Fenomenul a fost cunoscut si studiat din cele mai vechi timpuri. Se intampla ca o modificare frecventa de camp electomagnetic datorat unor structuri sau a unor cursuri de apa care se intrepatrund generand frecvente distrubatoare de camp, care are ca manifestari exterioare ceea ce se numesc uneori fenomene Poltergeist. Sunt de asemenea persoane care isi dezvolta prin meditatii sau starea de nemultumire si neputinta de manifestare sau chiar asta isi doresc puternic, anumite abilitati care impresioneaza. Unii le folosesc la circ, altii in manifestari religioase in care cred direct sau provocate prin sunete, arome de tamaie sau ingerare de ciuperci sau alte substante halucinogene. Sunt iluzionistii, si alte categorii. Unii doar se amuza si asa isi castiga existenta, unii cred atat de puternic incat ajung sa le manifeste. Daca studiati copiii mici veti observa ca puteti comunica cu ei telapatic fara nici un dubiu si fara a va cultiva acesta calitate desi nu aveti nici o relatie cu acel copil. Simti ca te doreste in apropiere, ca vrea in brate, ca e foame sau sete sau ca nu te agreaza sub nici o forma. Se intampla si la cei aflati in coma care desi teoretic nu sunt prezenti, simti stand langa ei ca poti comunica si unii isi revin spectaculos si povestesc ce s-a intamplat in preajma lor si nu numai. De asemenea din cele mai vechi timpuri nu femeile prepara carnea sau nu au voie sa o faca in perioadele cand sunt pe ciclu menstrual – deoarece s-a constatat ca produsul rezultat are gustul si calitatile alterate datorate modificarilor de stare si eliminarilor de toxine a propriului organism. Starea de echilibru mental si capacitatea de concentrare si focusare a unui barbat intr-o activitate ii permite acestuia atingerea unei performante cat si a unei activiati continue de calitate. O femeie vrea sa faca 10 lucruri odata si cauta sa gandesca in x locuri si sa isi schimbe starea psihica foarte usor intr-o unitate scurta de timp. Acest fapt actioneaza implicit asupra a tot ceea ce o inconjoara. De aceea doua femei cu stari contrare sau manifestari diferite vor fi bomba cu ceas intr-o casa. Amandoua avand capacitati mentale foarte puternice si contrare. Razboiul soacra-nora este un razboi de putere amandoua considerand ca sunt mai intreptatite la atentia si iubirea barbatului – uneori si propria ei existenta depinzand de acesta. Batalia se da in camp electromagnetic cu efecte fizice in tot ce le inconjoara. Doi, trei, zece barbati pot lucra exceptional impreuna. Daca in echipa vine o femeie care le e colega o vor ajuta. Daca este subalterna va fi de asemenea protejata, daca este sefa…. va fi un rabzoit tacit al orgoliilor si ori se aliniaza si se respecta reciproc ori se infrunta. Si daca se ajunge la un echilibru, totul se va alege praful daca ea se va indragosti de unul dintre ei. Deci absolut tot ce ne inconjoara este energie in manifestare. Simtim si transformam totul in jurul nostru astfel. Cat timp suntem vii si manifestam viata avem acesta capacitate si tot ceea ce este viu in jurul nostru are capacitatea de a ne influenta pe noi, fie apa, fie structuri de subsol, sol si alte manifestari ale vietii conlocuitoare. De aceea inteleptii spun ca se te cunosti si sa te stapanesti pe tine este cel mai greu si mai ales sa iti asumi reponsabilitatea gandurilor tale ce vor determina faptele si consecintele fata de ceilalti. Si in univers totul este armonios si bine si mai putin bine- orice miscare insemnand o modificare si o schimbare continua. Nu exista bine absolut si rau absolut – Exista viata si lipsa acesteia. Ceea ce pare bine pentru cineva ….poate nu este la fel pentru altcineva….mai repede constatam asta in camp (intuitie) si stare decat in activitati fizice. A iubi pe cineva , atat tu cat si celalat simte si se comporta ca atare fara orice altceva factor exterior….toate vin de la sine. Cand apare o perturbare ….toate se schimba…cand se conditioneaza …altele se intampla…asa incat in viata noastra ne schimbam noi asa cum invatam sa ne adaptam la prezent si sa ne asumam propriile stari si cat timp ramanem in acele stari. Se spune ca daca vrei sa schimbi ceva , schimba-te primul tu si traiste in starea pe care o doresti si ea va ajunge a se manifesta. Este un adevar in privinta sanatatii…..uneori si in a altor dorinte. Si absolut toate fiintele vii le manifesta mai mult sau mai putin constient.

   
 3. Draga Sofia. Reteta ta este de sfintisori de dulce. Acum se fac sfintisori de post. Adica fara oua, lapte, unt. Categoric reteta ta si produsul sunt deliciosi. Mult mai fragezi si deliciosi ca cei de post care sunt buni si ei. Oricum a imparti mucenici, fierti, copti si 44 de pahare de vin este o bucurie si o sarbatoare nu doar a bucatelor cat si sufletului ca poti din ceea ce ai, sa dai cu deosebita placere si altora…..macar o bunatate aromata de sfintisor si un pahar oricat de mic cu vin. Cu drag.

   
  1. Da,Luiza ai perfecta dreptate.Pana acum ceva timp,pana a nu muri mama, ne facea de post turte rotunde „simti”,(o denumire specifica Banatului), pe care le gaurea in mijloc cu parte dintr-un pix si le ungea cu apa si zahar.Precizez ca in aluat punea ,mai la inceputuri un banut (bineintele spalat) , si cine il gasea ,norocul era pe el to anul.Apoi pentru ca eu si sora mea eram bosumflate mereu a inceput sa puna in fiecare turta cate un banut.
   Cautand ieri pe internet despre Mucenici , am dat peste aceasta reteta, sincera sa fiu nu prea le am cu postul stric al bisericii.Asta sunt.
   Cand te gandesti ca la inceputuri oamenii tineau post 4o ORE , apoi influenta omului ca peste tot in crestinismul ortodox si nu nuai ne-am cam indepartat de la CALEA in ADEVAR si VIATA in IISUS HRISTOS NAZARINEANUL.

    
 4. Sarbatorile au avut intodeauna rolul de a ne aduna si de a imparti din roadele acumulate. De a ne bucura impreuna in ritm cu anotimpurile. Unii au mai mult, alti mai putin, dar impartind traim bucuria impreuna. Gainile acum clocesc oualele pentru a iesi puisori si este firesc ca primele oua care se fac odata cu venirea primaverii sa le permita inmultirea fireasca conform bioritmului natural al speciei. Laptele de asemenea este al nou nascutilor vitei, iezi si miei proaspat fatati , are alt gust si este doar destinat hranirii acestora. Avem in schimb inca in hambare faina de grau ramase de anul trecut, si boabe de grau ce le pregatim a le cultiva in ogoare.Avem de asemenea adunate de anul trecut miere ce ne-a hranit si pe noi si albinele peste iarna, dar acum inflorind copacii vom aduna de pe urma lor alta miere proaspata. De asemenea in acesta perioada mierea si nucile ne energizeaza sanatos corpul si mintile. Miezul de nuca seamana ce cele doua emisfere cerebrale si este cel mai bun produs pentru intretinerea calitati de functionare a creierului uman. Scortisoara este un antibiotic si un antiseptic natural foarte bun pentru prevenirea racelilor si a bolilor de primavara. Absolut toata traditia pleca de la niste adevaruri naturale si benefice sanatatii transformate in ritualuri. Vinul acum este bun pentru ca in scurt timp vor inflorii viile si vinul se va tulbura si deprecia daca nu este adanc ingropat pe temperaturi constante. Si vinul este tot un antioxidant si un element benefic in minerale si vitamine naturale pastrarii sanatatii. Conteaza doza. Un pahar e sanatate ce e mai mult …e nociv, depinde de consum per kg/corp. Farmacologia si medicina naturala se bazeaza pe respectarea masurii si eficientei. Totul e bun cu masura si totul strica in exces.

   
 5. Draga Sofia iubesc Ardealul si Banatul si toata acesta tara cu fiecare regiune, sat, comuna, oras, judet.,unde am fost foarte fericita cativa ani si unde am cunoscut oameni de exceptie cum in alta lume si parte a lumii nu stiu daca exista. Iubesc organic acesta tara si de cate ori am plecat dupa doua trei zile m-a potopit dorul si plansul de tara, de nu ma puteam adapta. Da e frumos afara, e ordine, e civilizatie.. sunt bani …..dar eu sunt bolnava de dor….habar nu am de ce…mi-e dor de orice…de la fir de iarba la oricine…chiar si de oricine romanesc si romanesc sa fie…asta e. Poate nu am avere, nu am nimic, dar ceea ce am este ceea ce sunt si apreciez ca fiind aici pe acest spatiu. Ma doare cand romanii mei isi fac rau siesi …dar nu tine de mine….probabil ca m-am nascut defecta. Traiesc odata cu anotimpurile aici si ma simt bine si vie in orice parte a Romaniei si nicaieri bine in alta parte de parca as calca pe jar.Nu conteaza nimic, nici bani, nici avere, nici moda, nimic …asta e… am inteles ca indiferent cum imi va fi mie ce voi avea sau nu, eu voi trai aici unde iubesc indiferent de ceea ce este in jur… totul. Fac parte din acest pamant atat cat sunt, indiferent daca inteleg sau nu, accept sau sa zbat. Cu drag.

   
 6. Fenomenul poltergeist nu este niciun mister de fapt … Tine de motivatia pentru care s-au inventat religiile ce au inceput ca o necesitate primara si anume cu riturile funerare. Riturile funerare au inceput a fi practicate la cererea comunitatilor antice de acum multe mii de ani din zorii istoriei. Problema era ca sufletele celor ce mureau ramaneau printre cei vii in loc sa se duca in Lumina …. ma rog, la Dzeu daca vreti. Fiindca Terra este o lume 3D, adica de cea mai de jos vibratie, sufletele chiar si eliberate de trup orbecaiau aiurea si nu-si gaseau drumul spre “inaltare” catre dimensiunile mai inalte unde sa-si faca stagiul de orientare intre-vieti ca apoi sa fie redistribuite la intrupare intr-o noua viata pentru noi experiente.
  Deoarece ramaneau printre cei vii ca “suflete ratacitoare” ii deranjau mult pe acestia prin prezenta caci cei vii ii simteau tot timpul evident, iar cei mai turbulenti dintre sufletele ratacitoare mai provocau si fenomene extreme gen poltergeist ca cele descrise in articol.

  Ce s-a scris ca diferitele persoane incarnate provocau acele fenomene este eronat din experienta mea. Pur si simplu respectivele persoane, inclusiv copii, atrageau respectivele suflete ratacitoare de joasa vibratie deoarece ele insele treceau printr-o perioada de joasa vibratie. Sufletele ratacitoare mai agresive vin pe langa sufletele incarnate cu probleme si se “agata“ de acestea provocand balamuc in jur si speriind alte persoane.
  La inmormantare se presupune ca preotii oricarei religii, prin “harul” pe care il au, trimit catre Lumina (mantuire) sufletele celor raposati ca sa nu mai ramana pe aici si sa se “chinuie”, sau sa-i chinuie pe cei in viata. In timp insa, si din cauza adancirii in 3D a lumii in general dar si a religiilor per global, harul s-a cam pierdut si slujbele nu mai au eficacitate asa ca sufletele ratacitoare raman pe aici printre noi cu milioanele … Din fericire cele mai multe sunt pasive si ratacesc fara sa creeze probleme mari celor vii, dar mai sunt si din acestea mai extremiste care chiar fac probleme fizice.

   
 7. Cum sa mai poata ajuta o comunitate aceste suflete cand a fost adusa in macabra situatie de a nu cunoaste macar existenta unui suflet!
  Starea aceasta de indobitocire (ca sa raman cat mai bland posibil!) a umanitatii a fost abil pusa in practica de puterea oculta!
  Pamantul impreuna cu intreaga omenire a fost stransa din ce in ce mai tare intr-un corset energetic care a anihilat aproape orice activitate energetica menita sa duca la dezvoltare, inaltare.
  Sufletele neinaltate ramase in plan terestru dupa desprinderea de trup (momentul mortii) au sufocat totul!
  Se ajunsese la valori incredibile, aproape ca mai reusea cate un suflet sa se inalte in cele trei zile de la moarte (dupa care se inchide portalul energetic si aceasta inaltare nu se mai poate face decat cu ajutor omenesc).
  Cum aceste suflete au nevoie de energie sa se manifeste, se lipesc de fiinte omenesti aflate in viata si parazitismul il determina pe cel afectat sa se tarasca in viata fara posibilitatea reala de a face pasi semnificativi evolutivi.
  Aproape ca nu exista pana acum 10-20 de ani fiinta umana care sa nu fie parazitata!
  Efectele au fost devastatoare fiindca sufletele parazite nu numai ca s-au amestecat in energetica noastra dar au si preluat conducerea trupului in cauza daca gazda a fost de calibru mai mic! Dualitatea, daca s-au perindat la carma, sau schimb de personalitate, daca acesta fost mai puternic! Au fost trupuri parazitate si de duzini de suflete neinaltate! E greu de inteles asa ceva, de fapt.
  Daca pe vremea faraonilor o clica specializata de preoti se ocupa zi si noapte de inaltarea sufletelor mortilor din plan fizic, s-a ajuns ca puterea oculta sa scoata sistematic din mai toate practicile religioase (create tot de ei!) lzcrul energetic destinat eliberarii si inaltarii acestor suflete!
  Scopul a fost precis: adancirea haosului energetic care le dadea posibilitatea sa guverneze dupa plac.
  Pe langa aceasta parazitare facuta de sufletele neinaltate se mai aciuiau si miriade de alte fiinte energetice parazitare care ne sufocau de tot! Ce sa mai poata fi vorba de meditatii cand abia reuseam sa ne concentram cateva secunde inainte sa dea cazanul in clocot!
  Lucrurile s-au schimbat, slava lui Dumnezeu!
  Miliarde de suflete au fost ajutate sa se inalte, numai astfel fiind posibila schimbarea starii energetice a omenirii si Pamantului si evolutiei nemaintalnite pe Pamant din ultimul timp!
  Lumea se simte bine, desi nu stie din ce cauza, fiindca majoritatea nu a schimbat nimic din modul de gandire sau viata.
  Si acest fenomen, Poltergeist, a scazut semnificativ in ultima vreme, abia mai sunt semnalate cazuri.
  Nici nu l-am inteles si nici nu am invatat nimic din asta, din pacate. Pe de o parte prin trimiterea in lumina a acestor suflete, pe de alta prin schimbarea in bine a energeticii pamantulu care se vindeca si repara la fel ca noi.
  Practicile religioase sunt denaturate masiv, au fost dresate sa se ocupe de corpul fizic pe care il prelucreaza vartos, impreuna cu reinnoirea sistematica a programelor fricii turnate din abundenta in sufletul participantilor la „inmormantare”!
  Termenul spune totul!
  Cum ar fi sa-l schimbam cu „inaltare”!?

   
  1. Din miliardele si miliardele de suflete incarnate care s-au perindat pe pamant,doar putin peste 9 000 s-au inaltat,restul orbecaie prin preajma pamantului (si pe pamant)…

    
 8. Cred ca vorbim de lucruri diferite!
  „Inaltarea” ce urmeaza unei incarnari e doar pana la anumite nivele energetice de unde se face bilantul, evaluarile, se intocmesc planurile, se aleg temele de lucru, cadrul social, geografic sau religios, membrii potriviti din marea familie spirituala unde va putea lucra cel mai bine la temele ramase nerezolvate dupa care se intocmesc contractele sufletului cu cei afectati, sub atenta indrumare a ierarhiilor de ingeri potriviti.
  Inaltarea „definitiva”, adica desavarsirea in plan terestru, se produce dupa un sir intreg de incarnari (sau se mai incearca cate o scurtatura, cum fac yoghinii) si se face in sfere mai inalte. Un astfel de suflet nu mai are nevoie de incarnari, desi o mai face pentru a ajuta! Preia insa misiuni in ierarhiile incomensurabile „ceresti”! Peste tot e nevoie de ajutor in imensitatea universului.
  Tema noastra viza sufletele ramase „prinse” in planul „apropiat” terestru, de unde unele se manifestau in forme descrise in material.
  Stocul de suflete creat pentru Pamant e in jur de 11,2 miliarde, in mod normal cam jumatate e incarnat, restul asteapta in timp ce preiau alte activitati in ierarhiile ceresti, indrumare sau sprijin, actualizarea inregistrarilor akashice ca sa dau ceva exemple.
  Prin manipularilefacute de fortele oculte (dinafara pamantului si ajutati de uneltele lor decazute de pe pamant) s-a ajuns la impiedicarea intoarcerii „acasa” a sufletelor dupa „moarte” rezultand haosul descris care era urmarit de acestia pentru asi putea derula programele lor de control. Chiar si energetica pamantului era afectata prin icorsetari greu de inteles sau descris. Sunt insa lucrari competente pe aceasta tema.
  Avand in vedere evenimentele de talie cosmica ce se petrec acum pe pamant, se estimeaza ca pana la 100 de miliarde de suflete din intreg universul participa intr-o forma sau alta la evenimentele de pe pamant! Asta nu inseamna ca toate sunt sau se vor incarna.
  La care se adauga framantarile de o complexitate pentru noi aproape de neinteles ce rezulta din incercarile fortelor raului de a impiedica si ale binelui de a produce schimbarile dorite de Creator.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top