skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Pe meleaguri scoțiene

 

Prin acest clip sufletul nostru primește bucuria naturii și al unor peisaje minunate din inima unui artist: John Duncan. Acesta a filmat timp de 8 luni pentru a realiza cele cateva minute ale acestui scurt-metraj.
„Am călătorit în întreaga Scoție și cele mai multe filmari le-am facut la răsăritul soarelui, pentru că atunci lumina este cea mai bună. Am dorit să fac un film care să arate cu adevărat cât de frumoasă este această țară. Pentru că trăiesc în Edinburgh, am norocul să fiu aproape de multe locuri minunate.”
Pentru realizarea acestui film cineastul noastru a trebuit să intre într-o mică aventură. Să conducă nopți întregi intreagi pentru a prinde un răsarit de soare, să ajungă seara în anumite locuri pustii și să-și petreacă noaptea în zone neospitaliere.
Locurile filmate sunt: Skye – Quairang, Old man of Storr, Buachaille Etive Mor, Sgurr a’Mhaim – Devil’s Ridge, Ben Nevis, Forth Rail Bridge, Dunbar, Rannoch Moor, Wallace Monument, Edinburgh, Glenfinnan Viaduct, The Kelpies.
Fie ca liniștea și pacea să vă cuprindă vizionând acest film, astfel încât păsările speranței și ale bucuriei să vă însoțească zborul din această zi minunată!

Beautiful Scotland from John Duncan on Vimeo.

Comentarii (10)
 1. super ,,,dar la noi in Delta dimineta ,, cum credeti ca este !!!!!
  Pacea ,Iubirea si Bucuria sa fie cu voi
  Maria

   
 2. Frumos.
  Aproape la fel de frumos ca M-ţii Făgăraş.
  Dar noi mai avem Ceahlăul, Bucegii, Retezatul, Apusenii, Piatra Craiului…despre care Octavian Goga spunea:
  „Voi, MUNTILOR, mandri mosnegi, cununati cu stelele boltii albastre, In leaganul vostru de cedri si stanci, dorm toate povestile noastre”.

   
  1. Fiecare peisaj are propria lui frumusete, fiecare are lumina lui, unicitatea lui, simplitatea și căldura lui. Un munte mai inalt sau mai abrupt nu e mai frumos decat altul mai mic si mai golaș. Pur și simplu este altul. Așa cum omul mai înalt nu e mai frumos sau mai bun decât cel scund.
   E drept, oamenii au început să gândească în „norme de frumusețe”, adică mutele trebuie să aibă anumite caracteristici pt. a fi mai frumos. Oare așa să fie? Oare este corect să gândim așa? Oare, fiecare munte, fiecare vale și fiecare petală de floare, nu sunt un cadou pentru noi de la natură și de la Pământ? De ce trebuie să le judecăm, să le punem în clasamente? Nu e suficient să le admirăm și să le aducem în inima noastra?
   O zi minunata!

    
   1. Într-un anumit sens, poate. Fie ca faptele să îţi fie precum vorba.

    Răzvane, esenţa mesajul meu a fost acelaşi ca şi a lui Goga, care a dorit să transmită un mesaj care să trezească spiritul fraţilor noştrii.
    Exemplul comparativ pe care îl foloseşti este de fapt…TOT O JUDECATĂ. Scanarea asupra comentariului este de fapt tot o judecată prin ceea ce te defineşte ca fiind ceea ce eşti. Te respect !
    Dar înălţimea este o mărime unidimensională iar frumuseţea este o calitate estetică. Eu nu le compar dar le pot alătura ca pentru unicitate ca de exemplu: ceea ce faci, este de o mare frumuseţe spirituală.

    Când priveşti un munte, îl priveşti şi printr-o anumită prismă (cognitivă, motivaţională, etc) .
    Nu sunt Dumnezeu să judec în sens juridico-religios, ci fac doar să constat anumite diferenţe. Nu doresc acum să reamintesc ceea ce susţin mulţi din cei ce comentează în aceste pagini, şi anume că suntem parte din EL, dar…
    E drept, a constata este o acţiune prin care stabilim situaţia sau starea unui lucru, existenţa unui fapt, a unui adevăr , într-un fel tot o judecată, dar nu neapărat conştientă !
    Singurul lucru care contează este cât din noi este acea parte din EL !!!

    Sunt peste 40 de ani de când străbat munţii . Ceva-ceva am învăţat de la ei.
    Aşa cum spui tu, ar trebui să definesc câmpia ca un (un viitor) munte la momentul naşterii. Da, se poate şi aşa. DAR ACUM nu este munte. Dacă ar fi să fie precum spui, aş spune că este un munte mai mic, deci cu un element care îl/o clasifică.
    Însăşi prin faptul că te gândeşti la un munte faci o alegere pe un anumit criteriu, prin care excluzi câmpia.
    Când priveşti ceva îl/o priveşti prin ceea ce de fapt, gândurile, definesc ceea ce eşti tu însăţi.
    Puţini sunt aceia care privesc prin ceea ce simt !
    Clasamentele/comparaţiile, pur şi simplu sau/şi vrând ne vrând, există.

    Aşa cum spuneam în alte comentarii despre straturile energetic sau chacre. Reamintesc: electronii de pe primul strat au mai puţină energie decât cei de pe stratul al doilea energetic. Aşa cum nu putem afirma niciodată că vibraţia joasă din MULADHARA este aceiaşi ca cea din SAHASRARA.
    Una este joasă şi cealaltă înaltă. Tot o clasificare
    .
    Măreţia răsăritului de soare din Muntele Obârşiei nu este aceeaşi ca cel din Macin. Greşesc?
    Senzaţia de a schia este diferită în funcţie de înclinaţia pantei ce dă viteza.: mai mare sau mai mică.
    Grosimea stratului de zăpadă este influenţată de altitudine şi revelează frumuseţea sunetelor atunci când cazi. Îţi garantez că nu sunt prea plăcute când ai fracturi deschise multiple.
    Sunt multe diferenţe, dar pentru asta ar fi bine să fi SCHIOR” .

    Jnepenii nu cresc pe dealuri. Nici smirdarul. Aerul de pe munţii înalţi este mai curat şi mai rarefiat decât cel din şesuri. Viscolul de pe creste este mult mai intens şi neiertător. Dacă nu simţi, sau măcar nu judeci ceea ce el trebuie să facă, vei plăti ori ce nesăbuinţă dacă nu judeci corect prin toate criteriile pe care le cunoşti, Cu cât mai multe cu atât mai …sigur.
    Dar ca să ştii diferenţa trebuie să fi MUNŢOMAN.

    Sunt oameni care fac diferenţa de frumuseţe dintre “un munte mai inalt sau mai abrupt nu e mai frumos decât altul mai mic şi mai golaş”, pentru că ea există. Puţini sunt cei care îţi pot vorbi de frumuseţea înălţimilor, dar pentru asta trebuie să fi ca ei, ALPINIST.

    Mai sunt şi oameni care îţi pot vorbi sau te pot face să simţi înălţimea frumuseţii,
    Sau, frumuseţea urâţeniei. Dar pentru aste trebuie să fi FILOZOF.

    Florile de colţ sunt mai adesea la munte, etc, etc.
    Da Răzvane, sunt cadouri, dar atunci când devenim complecşi în unicitatea noastră punem vorbi de o alegere din universalitate, un punct dintr-o sferă până sfera va deveni un punct. Dar pentru asta trebuie să fi SFERĂ !

    Întrebarea pe care o pui de a fi sau nu „corect să gândim aşa”, nu este de fapt o invitaţie la judecată comparativ clasificantă? Şi această activitate nu relevează în fapt o contradicţie cu ceea ce afirmi în sfârşitul aceiaşi fraze, adică de a admira comentariul şi să îl duci în inima ta?
    Iar a fi sau nu corect ceva sau cineva, nu are nevoie de comparaţii.
    Ar fi fost SUFICIENT.

    De fapt, invitaţia ta de a privi lucrurile corect nu apelează la gândire?, adică la un sistem de referinţă complex privit printr-un proces psihic central care prin intermediul abstractizării si generalizării ne informează despre relaţiile dintre obiectele şi fenomenele lumii în forma noţiunilor, judecăţilor şi raţionamentelor ?

    Constatare: asta nu este tot o formă de a judeca folosind sisteme de clasificare?

    Prin faptul că ai comentat, întăreşti cele susţinute de mine şi anume:
    Nu este suficient “să le admirăm și să le aducem în inima noastră”
    Făgăraşul şi Bucegii sunt plini de semne care marchează locurile unde unii semeni de-ai noştrii nu au ştiut să facă diferenţa dintre admiraţie şi necesitatea firească a judecaţii. Excepţie fac cei care simt ce trebuie să facă. Dar aceştia sunt oameni rari.
    Dar pentru asta trebuie să admiţi că doar prin EL vei face DIFERENŢA
    Avându-l pe Dumnezeu în toată inima, poţi judeca PRIN JUDECATA LUI.

    Nu pot avea aceleaşi simţăminte faţă de m-ţii Scoţiei, deşi îmi plac oarecum.
    Obârşia noastră este AICI.
    De aceea iubesc aceşti munţi.
    Peştera astronomică a lui Zamolxes este în M-ţii Retezat.
    Piciorul de plai este in Bucegi.
    Sunt lucruri ce nasc trăiri dincolo de admiraţie din şi pentru spirit.
    Dar pentru ca să simţi diferenţele trebuie SĂ FI ACOLO.

    În noiembrie , la Sfinx vin mulţi oameni “de spirit”. Cei mai mulţi admiră.
    Câţiva…simt diferenţele faţă de, faţă de…
    Trăiri mai intense, sau nu. Etc. dar pentru asta trebui SĂ SIMŢI.

    Pe munte simţi concret că, pentru a urca(pe propriile picioare) nu este la fel cu a coborî.
    Şi asta pentru cei care trec la fapte. Dar pentru asta sunt nevoie de FAPTE.

    “Sine ira et studio”

    Sunt mâhnit.

    Fii binecuvântat

     
 3. Draga domn Piatra Craiului reiau un pasaj din comentaiul tau pentru ca eu personal nu il inteleg
  „Dar pentru asta trebuie să admiţi că doar prin EL vei face DIFERENŢA
  Avându-l pe Dumnezeu în toată inima, poţi judeca PRIN JUDECATA LUI.

  Nu pot avea aceleaşi simţăminte faţă de m-ţii Scoţiei, deşi îmi plac oarecum.
  Obârşia noastră este AICI.
  De aceea iubesc aceşti munţi.
  Peştera astronomică a lui Zamolxes este în M-ţii Retezat.
  Piciorul de plai este in Bucegi.
  Sunt lucruri ce nasc trăiri dincolo de admiraţie din şi pentru spirit.
  Dar pentru ca să simţi diferenţele trebuie SĂ FI ACOLO.”

  Daca cu adevarat ai strabatut Muntii Carpati si pesterile si gurile de rai si ai cunoscut oamenii si legendele locurilor …si poate ai dansat jocurile si ai baut apa si ai mancat mancarea si ai strabatut drumurile, si ai ascultat padurea, si te-ai incalzit la foc, si te-ai luminat la stele si te-ai cuprins de caldura si parfumul pamatului……primele doua randuri din acesta scriere nu au sens. Ori vorbim despre aceste meleaguri cu sufletul si datinille lor stravechi pastrate de acest neam de dinaintea oricaror religii ori…. e doar …… Am personal o dilema in ceea ce te priveste dar nu are nici o importanta. Despre Dumnezeu se vorbeste si in Peru si in Tibet si in Egipt si in Iran si mai ales in tarile unde exista o putere financiara evreiasca care doreste instaurarea Noii ordini mondiale asa cum cred ei ca sunt poporul ales- popoarele vechi au saracit dar puterea financiara a oligarhilor evrei s-a instaurat – distrugand bogatiile tarii si economiile si zacamintele naturale ale acestora. Deci….ce legatura mai are cu istoria adevarata a omeniriii cand toate vestigiile istorice sunt puse la pamant, furate si distruse pentru a manipula istoria cum vor unii. Si pentru asta nu au precupetit nici un efort financiar, de distrugere…tocmai pentru a justifica maretia credintei lor in mii de variante si pentru a isi atinge scopurile. Toate aceste popoare vechi au fost bogate si stabile fara ca in numele credintei lor care culmea are mari similitudini intre ele, desi pe continente diferite, sa isi doresca a distruge si a isi impune credinta altor popoare si de a le subjuga financiar. economic, politic, spiritual. Dar….e doar o parere daca studiezi mai mult istoria si iti pui intrebari, analizand la rece fapte consecinte…. vei avea singur raspunsul. Cunoasterea inseamna intelepciune. Crede si nu cerceta apartine religiei care este motivata de a exista de a nu permite gandirea libera si cercetarea si de a manipula orice informatie… deci…inca esti liber si informatie exista cat inca mai exista. De sute de ani informatiile care au dus la progresul omenirii au fost adunate si folosite doar de reprezentanti religiosi. Vezi arhivele Vaticanului si Patriarhiei cat a oricaror secte si formatiuni derivate din Biblie inclusiv Coranul care preia foarte multe elemente din Biblie intr-o interpretare usor modificata. Nici o alta forma spirituala existenta pe pamant cu efecte practice locale nu a avut absolut nimic din ceea ce si-a impus politic si dogmatic Biblia. Greu de crezut ca 4 oameni reprezinta inteligenta si intelepciunea intregii lumi…dar policile pot fii impuse si justifica toate atrocitatile care au avut loc in istorie impotriva umanitatii. Deci…de aici pleca dilema mea…daca ati avut acces direct la foarte multe informatii cum de mai credeti …. Din pacate oamenii de cultura sau cei ce au vrut sa faca un bine omenirii au ales calea preotiei sau monahismul pentru a avea acces la cultura si informatii pentru ale retransmite oamenilor si pentru asta au fost crunt pedepsiti de mai marii bisericilor. Istoria este plina si de cazurile lor. Unii au fost sanctificati post mortem si faptele lor cu adevarat bune pentru omenire au fost insusite ca fiind miracole ale credintei religioase de origine iudeica. De fapt acei oameni au fost ceea ce se intampla de mii de ani in care sunt si se nasc persoane Avatar. Sub acest aspect si Isus a fost un Avatar distrus de propriul sau popor apoi purtat ca un stindard al Iubirii, Adevarului si Iertarii Ei sunt cei ce ne arata care ne sunt de fapt capacitatile umane si umanitatea din noi. Faptele lor sunt mai presus de viata lor de multe ori foarte grea si care in pofida greutatilor si a sacrificilor de sine au facut bine in continuare chiar daca au fost umiliti de oamenii pentru care au venit sa ii intelepteasca in a trai. In zona acestei tari au trait de-a lungul a mii de ani multi asemenea oameni Avatar barbati si femei deopotriva – deoarece acesta este normalitatea omenirii si a acestei specii pe pamant de a fi intelepti impreuna. Si nu numai la noi, la toate popoarele cu origini vechi. In ultimii douazeci de ani s-a cautat distrugerea originilor pentru a instaura asa cum a scris Hitler in Mein Kampf si Grupurile Illuminati si Bildemberg – noua Ordine Mondiala si Noul Guvern mondial si pentru asta trebuia distrusa toata istoria veche si toate elementele de traditie si cultura care nu se supun si care au puterea de a renaste daca populatia ramane stabila pe locurile ancestrale in care s-a nascut. Omul si pamantul in care s-a nascut sunt una. Deci populatia trebuia relocata pentru a le distruge radacinile si de a fi manipulata financiar si economic distrugandu-se doua elemente principale educatia si valorile traditionale inclusiv sanatatea si cultura locala. Bunicii si strabunicii nostri cunosc locurile si nu doar locurile, ei au in ei esenta acestui neam – deci trebuiau marginalizati, umiliti si distrusi pentru a nu transmite aceste valori si independenta fiintei acestui neam. Singura metoda era de indobitocire religioasa si asta s-a si intamplat. Cand ii iei sufletul si credinta unui popor – adevarata lui credinta si esenta l-ai terminat, va fi sclav de buna voie, abandonand educatia si valorile proprii care ii asigura independenta sub toate aspectele, nemurirea si unitatea. Asa ca ne-au napadit toate hoardele de spirituali si de religii si de sectari. Priveste cu atentie costumele populare si dansurile – contin inca in ele o parte din fiinta nostra nedistrusa ..dar e doar o chestiune de timp prin modul cum ne alegem conducatorii si cum ne educam copiii. Si cu asta ti-am lamurit si dilema mea. Priveste ce se intampla in Europa si in special in Marea Britanie care isi recauta traditiile ancestrale si legatura cu Pamantul . La fel se intampla si in Franta, Spania, Portugalia, Norvegia, Suedia, Finlanda, Islanda, Muntenegru, Serbia, Cehia, Ungaria, Grecia….oare de ce ??? Ce stiu ei si ignoram noi….care accidental strainii experiti lingvisti, antopologi, arheologi si paleontologi spun si sustin cu probe ca am fi leaganul civilizatiei europene si nu numai ??? Este adevarat ca peste noi se fac fel de fel de jocuri de putere si manipulare in interesul unor grupuri ….cu radacini sus mentinate in anumite grupuri si organizatii. Si revin…cu intrebarea…. ce anume s-a descoperit de fapt si ce importanta reala avut pentru omenire descoperirile din Muntii Bucegi despre care am fost informati prin intermediul cartilor scrise de autorul anonim Radu Cinamar. Si de ce prima carte a fost numita sugestiv fata de ceea ce a urmat in istoria planetei, de fapt ca evenimente – cartea aparuta in 2003 – Viitor cu Cap de mort., intamplator simbol al unei organizatii mondiale iudeo-americane economico-financiare si evenimentele ce au urmat in istoriile popoarelor vechi. Simplu. Cu respect fata de un om care studiaza si gandeste liber.

   
  1. Buna mea surioară Luiza,
   Apreciez efortul tău şi înţeleg clocotul din tine.
   Dar voi face cîteva precizări:

   1.Religia ne este acelaşi lucru cu spiritualitatea.
   Bineînţeles, eşti liberă să crezi ce vrei.

   2. Tot în timp poate vei înţelege ce am vrut să transmit legat de munţii noştri. Dar nu este suficient să îi priveşti din faţa ecranului.

   3. Cartea lui Vulcănescu-Mitologie română arată tot ce trebuie despre neamul nostru.
   Explicaţiile ar fi lipsite de interes pentru tine.
   Aşadar, citeşte-i opera.

   4.Eu sunt în spirit zamolxian şi în accept pe toţi patru de care aminteşti. Am mai fost şi alţii: Citeşte despre Tăbliţele de la Marea Moartă şi îl vei descoperi pe Învăţătorul esenienilor. Acolo se aminteşte şi de şcoala zamolxiană.
   Mai citeşte „Tăbliţele de smarald ale lui Toth Atlantul şi vei descoperi un alt reprezentant al sevei umane.
   În Bucegi au rezistat timpului ceea ce a fost PIATRĂ. De aceea bătrânii spun „şi pietrele vorbesc”, dar pentru asta trebuie să te apleci asupra lor..la propriu !
   Energia lor fizică se supune dimensiunilor fizice şi legilor (multi)universului.

   5. Nu întâmplător simbolurile însuşite de acele organizaţii sunt mult mai vechi chiar decât Avraam. Chiar şi zvastica are origini mult mai vechi. O întâlnim şi în templele budiste şi pe ceramica de la Cucuteni şi în multe alte locuri.

   6.Da Luiza, aceia de care vorbeşti strâng informaţiile, dar nu le vor putea folosi integral şi nu sunt complete, pentru că sunt…INFINITE.
   Nici măcar spiritul nu este suficient dacă „Şeful”nu pune HAR în el. Acum înţelegi, nu.

   7. Mulţi sunt supăraţi pe mine pentru că sunt zamolxian şi deci nu sunt creştin.
   Când vor fi pregătiţi, vor ştii că fructele noii spiritualităţi de pe crengile creştinismului, nu ar putea rodi dacă RĂDĂCINILE acestui arbore nu ar exista.
   Şi una dintre aceste este zamolxianismul. Lucrul comun pentru toate părţile acestui arbore uman este SEVA ce vine de la EL prin mama noastră Gaia, veşnic fie binecuvântată ! Este drept, acum 10.500 de ani s-a făcut şi un altoi. Acum câţiva ani, undeva în vestul Turciei s-au descoperit peste 11.000 de tăbliţe identice ca origine cu cele de la Tărtăria. Cam de atunci, nimeni nu a mai pus la îndoială autenticitatea celor de la noi.

   8. Da, biblia este modificată, mai există în SUA/B.D. Evanghelia după Iuda care îi cam încurcă pe aceia de care zici. Mai există şi evanghelia după Magdalena. Eu cred că ucenicii lui Isus au ascultat cuvântul lui şi au RĂSPÂNDIT cuvântul lui, cel mai cert au scris fiecare o evanghelie.

   9. Există harta lumii fără pic de gheaţă, şi asta presupune că cineva, cel târyiu înainte de ultima epocă glaciară a realizat-o. Mai este o variantă pe care nu doresc să o „detaliez” aici: să fi avut cineva o tehnologie de scanare sub mii de metrii de gheaţă.

   10. Indiferent ce crezuri ai, când ai timp, şi când EL va dori, citeşte BIBLIA. Chiar cenzurată, este plină de înţelepciune, Şi nu numai. Când ai timp, să o reciteşti, vei simţi ce doresc să spun.

   11.Spirala lui Fibonacci: este una din legile ESENŢIALE ale universului.
   La noi este punctul „zero” , NU ÎN SCOŢIA !
   Şi asta o ştiu toţi duşmanii neamului.
   Da, şi aici sunt de acord cu tine, cei mai mulţi din acest neam, NU ŞTIU ASTA.

   Când va veni vremea, le vei pune cap la cap.
   Încurcate sunt căile domnului.

   Te rog să mă ierţi, mă opresc, plec la Sarmi,

   Mâna inimii mele este întinsă.
   Tu alegi de a o prinde sau de a o muşca.
   Ori ce alegere vei face, crucea doar tu ţi-o vei purta.
   Eu îţi mulţumesc şi îţi sunt recunoscător pentru esenţa mesajului tău.

   Fii binecuvântată

    
 4. Draga domn din comentariul tau sunt deplin de acord cu punctele 5, 6 si 9 in rest avem argumente si motivatii diferite. Nu insist pentru ca sunt convingerile fiecaruia motivate de studii si experiente diferite. Cu respect.

   
 5. Zapada iute si picanta sau pe muchie te invitam sa citesti toate cartile sus mentionate si apoi sa faci un scurt rezumat …asa ca mai sus. …vei simti ca sunt doar informatii…nu ego…cultura si invitatia la a citii comparativ…nu inseamna si impunerea unor puncte de vedere. Fiecare rezoneaza cu un anumit tip de informatie si o prezinta asa…considerand ca la nivelul de experienta personala in toate domeniile zilnice….este o cale…fiecare isi cauta propria cale si drum de a cunoaste si experimenta viata, lumea, scopul pentru care s-a nascut si….accesul la anumite informatii ..care necesita rabdare, timp, investitii, tenacitate si studiu, uneori izolare, acceptarea singuratatii si renuntari…Ca recomandare e doar aceea de a citii….Cu ce vei rezona…cum te vor influenta sau nu….se va regasi in comentariile si argumentele tale ulterioare. In ce crezi…de ce…e o chestiune personala, o stare de fapt, in care existi si actionezi zilnic ….nu un orgoliu. Cu cat citesti mai mult cu atat vei avea mai multe argumente…cunoasterea iti va aduce curiozitatea de a stii mai departe…si un anumit fel de a te comporta si gandii…ceilalti vor interpreta …oricum…Orgoliu este atunci cand crezi ca ceilalti sunt obligati sa iti accepte punctul de vedere in propria viata ca fiind singurul adevar…ceea ce este eronat din start (chiar daca unele iti convin, altele nu – suntem toti persoane si personalitati diferite)…dar in relatiile interumane functoneaza ( din diverse motivatii de simpatie, antipatie, interes). Nimeni nu traieste in pielea si papucii altuia…nici macar in aceeasi casa, in acelasi timp. In scris …sunt miliarde de pareri….practic, cati oameni atatea pareri…unele se aseamana…Succes cu propriile comentarii.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top