skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Aptitudini uimitoare

 

Astăzi picătura de uimire de zâmbet și de încântare ne vine din India. Când vezi copii atât de mici cât de repede fac diverse calcule matematice complexe, stai și te întrebi cât de multe minunății sunt în ascunse în creierul omului și când vom descoperi cu adevărat capacitatea acestuia.
Este clar că acești copii au o metodă deosebită de a combina numerele astfel încât să ajungă la rezultatul corect, cu toate acestea, rapiditatea cu care fac calculele rămâne o performanță care uimește pe oricine.
De fiecare dată când observăm capacitățile extraordinare ale omului ne dăm seama că prin antrenament, prin concentrare și prin urmărirea cu încăpățânare a unui scop, oricine poate ajunge acolo unde alții doar visează. Dacă toate aceste scopuri ar fi unele benefice, unele în care omul să pășească pe o nouă treaptă a dezvoltării sale spirituale, atunci lumea în care trăim ar fi una mult mai bună.
Vizionare plăcută!

Comentarii (4)
 1. Cand am vazut aceste imagini, mi-am adus aminte de „abacele” folosite pe vremuri de cei ce se ocupau de miscarea banilor, de comertul cu diferite bunuri , care aveau niste sisteme de adunat si inmultit, cu ajutorul unor bile diferite, in doua sisteme (compartimente)..cu unitati, zeci , sute, mii….etc! Le manuiau cu mare dexteritate si efectuau operatiuni cu mare viteza. In acest sens…am banuit cu acesti pustani, isi imagineaza un abac, pe care il manvreaza prin acele miscari si evident ca memoreaza bilele folosite ( cu unitati, zeci, sute …) si striga , cu o bucurie deosebita , rezultatul surprinzator de exact!!! Personal n-am alta explicatie! Voi ce credeti?’:Tears:’

   
 2. Cred ca aveti dreptate. In pietele din orient veti vedea ca si acolo se fac calcule foarte rapide de catre comercianti fara a avea la dispozitie vre-un calculator. Stiinta numerelor se invata in anumite scoli prin anumite metode considerate secrete… dar aveti dreptate foloseau „abace” mentale. Ceva asemanator se invata la „cursurile de invatare accelerata” – se mai numesc si mnenotehnici – sunt folosite de cei ce au foarte mult de studiat sau de aprofundat ca stiinte. Sunt nelipsite la pregatirea copiilor olimpici sau a celor ce manifesta aptitudini speciale intr-un domeniu al stiintei, pentru a le permite o performanta prin metoda distractiva a relaxarii creierului. Se poate invata si prin starea de somn indus………minunate sunt capacitatile mentale si oamenii care se nasc asa sau stiu sa ii invete pe oameni sa gandesca atat de rapid si eficient. Dupa cum vedeti copiii chiar se bucura si nu fac nici un efort. Prin acesta metoda de invatare si comunicare „distractiva” isi revin si copiii care manifesta autism. Ei se conecteaza altfel la realitate – trebuie gasita calea. Si copiii care manifesta asa numitul ADHD de fapt sunt copii majoritatea geniali – care au foarte multa creativitate si energie dar sunt lipsiti de afectiune si apreciere din partea celor apropiati. In cazul copiilor geniali, bine ar fi ca ei sa fie folositi pentru dezvoltarea stiintelor in propria tara si pentru dezvoltare economica si sociala cat si pentru pace si buna intelegere. Ei pot crea viitorul pe care ni-l dorim sau …depinde cum sunt folositi si motivati.

   
 3. exceptionaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii copilassssssssssssssssiiiiiiiiiiiiii…dragii de ei si frumosi focccccccccc…

   
 4. Asistam de fapt la o demonstratie de calcul mnemonic bazat pe gesturi. Am vazut la conferintele TED o data un tip la vreo 35 ani, american alb, care facea toate acestea in minte fara mnemonice aparente, calcule mai complexe ca acestea si ajunsese sa inmulteasca in cateva secunde numere de cate 10 digiti intre ele!
  Oricum, si copii acestia sun remarcabili ca performanta si mai ales ultimul pusti care a facut cele mai complexe calcule, si care pe deasupra l-am simtit ca suflet la o vibratie simtitor mai inalta ca un suflet obisnuit.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top