skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Frumusețea iernii

 

Fulgi de cristal se rostogolesc din cer pentru a albi pământul, pentru a scoate sufletul de lumina la vedere.
Alb luminos, alb cețos, gheață strălucitoare șade ca un diamant în soare. Sufletele vechi și grele ale falnicilor brazi își arată bucuria pieptănând cu acele lor verzi și mici stratul greu de nea. Iarna ne aduce bucuria, sunete de clopoței din zarea amintirilor rasună în inimile noastre, iar râsetele de copii și obrajii roșii ne aduc visarea.
Natura pare adormită, dar tumultul vieții continuă mereu. Atunci când exuberanța primăverii lipsește, când puterea verii apune și când plenitudinea toamnei își ia zborul, rămânem cu lumina și albul iernii, cu înțelepciunea ei. Așa și omul, în iarna lui rămâne fără frunzele ce-i maschează sufletul. Acum i se vede sufletul pe chip.
Fie ca pentru noi toți ridurile zâmbetelor noastre să ne definească iarna vieții.

Comentarii (5)
 1. Cuvinte, muzica si imagini ! …Toate, atat de inspirat asociate ! Bogatia frumusetii lor ne motiveaza sa ne alegem din realitate amintirile care ne propulseaza gandurile in sens benefic si pozitiv ! Natura ne ofera in fiecare anotimp nu numai frumusete ci si posibilitatea de a-i descoperi mereu inepuizabila sa oferta a diversitatii ! In raport cu ea niciodata nu putem spune ca am descoperit totul, pentru ca mereu mai avem inca ceva de invatat! Frumusetea e ca un portal, esential insa pentru a patrunde in tainele creatiei ! Divina prin esenta ei, fie in natura sau umana, aceasta ne ofera atat de variate ipostaze, incat nicicand ele nu se termina, chiar daca anotimpurile s-ar repeta la nesfarsit! Asa ca, fiecare iarna este, de fapt, o alta iarna, cu o alta percepere si un alt mod, sensibil, de a fi.Nimic din ce simtim nu e total identic, chiar daca apare asemanator! Sa ne bucuram deci de cuvinte, muzica si peisaje, de toata iarna cu ale ei splendori, care ne apar de fiecare data altfel, ori de cate ori le intalnim !

   
 2. Multumesc draga Razvan . Am simtit TIHNA emanata de natura,de pasarile si animalele prezentate in imagini precum si de fondul muzical. Dar ce este oare TIHNA ? .Nu o sa apelez la DEX …”prietenii stiu de ce „. Consider ca TIHNA este CEVA ce lipseste din viata multor oameni ….a celor prinsi in Vartejul ” ametitor al LUMII si care nu-si fac timp sa se straduiasca ,macar un pic , sa se cunoasca cu adevarat pe ei insisi. Va imbratisez.

   
 3. Imagini de vis (chiar dacă mie nu-mi place iarna) , care te bucură, te încântă, te fac să zâmbești, te bucură că traiești pe acest Pământ . Iar muzica … muzica e ruptă dintr-o altă dimensiune . Mulțumim pentru acest clip . Excepțional ! Cum ziceați ”fie ca ridurile zâmbetelor noastre să ne definească iarna vieții ” .

   
 4. cat e frumossssssssssssssssssssssssssss si frumoasa minunata iarna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm…

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top