skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Nu te opri, continuă să cânți!

 

Cand luminile din incapere s-au stins si concertul era pe cale sa inceapa, mama s-a intors la locul ei si a descoperit ca fiul sau disparuse.
Dintr-o data, cortinele au fost date la o parte si lumina reflectoarelor a poposit pe impresionantul pian Steinway de pe scena. Ingrozita, mama vazu ca baietelul ei se asezase la claviatura, apasand pe clape, alegand cu grija notele cantecelului „Twinkle, Twinkle Little Star”.
In acea clipa, marele maestru pianist si-a facut intrarea pe scena, a mers catre pian si i-a soptit baiatului la ureche: „Nu te opri. Continua sa canti”.
Apoi, aplecandu-se, maestrul si-a intins mana stanga si a inceput sa completeze melodia, adaugand partea de bas. Dupa putin timp, si-a intins si mana dreapta, de cealalta parte a baiatului, si a adaugat un acompaniament cursiv. Impreuna, batranul maestru si tanarul ucenic au transformat situatia intr-una creativa. Cei din public au fost atat de prinsi, incat nu si-au mai amintit ce a mai cantat marele maestru dupa aceea. Si-au amintit doar de piesa clasica: „Twinkle, Twinkle Little Star”.
Comp_2
Asa stau lucrurile si in viata. Ceea ce poti realiza fara pregatire, studiu si efort nu este ceva demn de a fi retinut.
Uneori ne dam silinta sa fim cat mai buni, dar rezultatele nu sunt intotdeauna o muzica frumoasa si armonioasa. Cu toate acestea, cu ajutorul Maestrului, putem realiza lucruri marete. Data viitoare cand iti propui sa faci ceva, asculta cu atentie. S-ar putea sa auzi vocea Maestrului, cum iti sopteste la ureche: „Nu te opri. Continua sa canti”.
Daca inchizi ochii si iti ascuti simturile, vei simti bratele in jurul tau cum te ajuta sa-ti transformi micile incercari in capodopere.
Dumnezeu nu ii cheama pe cei pregatiti, ci mai degraba, ii pregateste pe cei „chemati”.

Tine minte: „Nu te opri. Continua sa canti”.

Autor: necunoscut

Comentarii (3)
  1. Adevarat, este adevarat in orice domeniu, dar trebuie sa ai curajul copilului de a incerca. Daca chemarea sufletului tau este de a face acel ceva inseamna ca doar tu stii sau il poti descoperii. Este ca muzica inimii tale – este darul cu care te-ai nascut pentru al aduce lumii. Desavarsirea lui este intre tine si intregul univers care concura spre a se manifesta prin tine. E o alegere care nu tine de rationalul uman si nici de ceilalti semeni. Calea o descoperi singur si profesorii vin si pleca, fiecare avand un timp in preajma ta. Unii au parte de gloria darului lor in timpul vietii , altii post mortem dar cu siguranta fiecare dintre noi avem un rost si un scop si un dar pe care il aducem cu prezenta noastra, cu gandurile si faptele noastre lumii. Fiecare om este parte si foarte necesar acestor timpuri pe care le traim, chiar daca nu suntem in masura sa intelegem imediat, de ce si la ce. Dar pe parcursul vietii ne dam seama ca tot ceea ce ni se intampla are un rost atat pentru noi cat si pentru cei din preajma noastra. Cu cat constientizam mai repede cu atat mai bine, pentru ca ne vom asuma toate consecintele. Sufletul nostru va fi capabil sa creeze mai departe si mintea il va ajuta. Cu respect.

     
  2. „Daca inchizi ochii si iti asculti simturile…” deslusesti indrumarile Maestrului Interior,exceptional dotat in oricare dintre domeniile vietii.Iti va sopti: „Nu te opri.Continua sa creezi asa cum simti tu.Doar asa se nasc adevaratele capodopere.Orice altceva e imitatie si…sa stii :creatia e divina,imitatia e omeneasca”.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top