skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Legea Atractiei Universale

 

Mediul exterior si experientele noastre de viata sunt rezultatul a ceea ce gandim in mod obisnuit sau predominant. Din aceasta cauza, secretul oricarei realizari sta in modul nostru de-a gandi.

Viata din interiorul nostru este controlata de minte iar, daca descoperim viata din interior putem gasi solutii in orice situatie pe care o intampinam. Cu alte cuvinte putem gasi cauza oricarui efect. In aceasta sta puterea mintii, chiar in posibilitatea de a controla si crea tot ceea ce este in jurul nostru.

Ceeea ce vedem in exterior este rezultatul gandurilor noastre , reflectia interiorului nostru. Daca putem redescoperi Izvorul ce alimenteaza in permanenta mintea noastra, care se afla in noi insine , vom descoperi Sursa puterii.

Viata este o desfasurare, o evolutie , nu un proces de acumulare. Noi nu putem atrage in lumea exterioara decat acele lucruri de care dispunem deja in lumea noastra interioara.

Charles Haanel ne evidentiaza faptul ca puntea de legatura cu lumea exterioara este mintea obiectiva (cum o numeste el). Cel care controleaza aceasta minte este creierul care ne ingaduie sa comunicam direct cu fiecare parte a corpului nostru prin intermediul sistemului nervos . Acesta la randul sau are o reactie la orice vine perceput de ochi, urechi, nas, maini si limba. Aceasta perceptie cu cat este mai aproape de adevar ne face sa traim senzatii din ce in ce mai placute si armonioase.

Legatura facuta cu lumea din interior este mintea subconstienta iar, organul acestei minti este plexul solar. In interiorul nostru devenim constienti de senzatii ca : bucuria, emotia, teama, respiratia, imaginatia, iubirea etc. In plus subconstientul , dupa cum bine stim, face legatura dintre noi  si Mintea Divina.

Daca reusim sa coordonam aceste doua aspecte ale mintii , atat prezentul cat si voiitorul nostru vor fi controlate de noi.

Majoritatea invataurilor spirituale si stiintifice ne-au demonstrat ca exista o Sursa capabila sa gandeasca . Aceasta Sursa este omniprezenta, omniscienta, omnipotenta si deci se afla in fiecare din noi. Cu alte cuvinte , noi suntem manifestari ale Gandirii Divine care este Sursa a tot ce exista. Totul este inclus in Mintea lui Dumnezeu.

Scopul Creatiei este extinderea . In acest sens Divinul voieste  ca noi, spirite libere , sa dezvoltam Principiul Iubirii dupa care Iubirea insasi  a creat.

Capacitatea noastra de a gandi reprezinta modalitatea prin care noi ne putem conecta la Sursa noastra si astfel , daca dorim , sa manifestam Gandirea acesteia. ” Se crede ca mintea in sine nu este altceva decat o forma subtila de energie statica din care se naste o activitate numita gandire ” Walker. Gandirea reprezentand faza dinamica a mintii in timpt ce mintea in sinea ei este statica (linistita) .

Mintea Divina contine in ea insasi tot ce putem vedea si tot ce nu putem vedea cu ochiul fizic, tot ce puten auzi si tot ce nu putem auzi cu urechile corpului deoarece este atotstiutoare, omniprezenta si omnipotenta. Aceasta putere se afla in fiecare dintre noi , fiind noi insine creatii ale Mintii.  Aceasta implica adevarul ca orice gand pe care il genereaza mintea umna , are tendinta sa se materializeze intr-o forma corespunzatoare. Deci gandul reprtezinta cauza si orice conditie exterioara reprezinta un efect. Din punctul acesta de vedere , este foarte important sa  ne controlam gandurile pentru a ne putea controla viata exterioara.

Puterea se naste in interiorul fiecaruia dintre noi, se afla sub controlul nostru si se dezvolta prin exercitiu voluntar al principiilor exacte.

Cine intelege aceasta lege in adancul ei, iar prin repetitie ajunge sa isi controleze gandurile, acela poate aplica mecanismul acesta oricarei conditii exterioare. Cu alte cuvinte, poate coopera in mod constient cu legea atractiei , care reprezinta cea mai fundamentala lege care exista.

Din nefericire , marea majoritate a oamenilor traiesc exclusiv in lumea exterioara. Cu toate acestea suntem in timpuri de schimbari majore si tot mai multi sunt cei care se indreapta spre interior realizand ca fara aceasta lume launtrica , cea exterioara  nu ar putea exista. Lumea launtrica este creatoare si tot ce exista in vietile noastre exterioare a fost mai intai creat in interior.

Pentru a putea avea succese si realizari este esential sa intelegem care este relatia dintre aceste doua lumi.Lumea interioara este cauza, iar cea exterioara efectul. Daca dorim sa schimbam efectul atunci trebuie sa ii schimbam mai intai cauza.

Viata nu poate fi exprimata in absenta mintii. Tot ceea ce vedem reprezinta o manifestare mintii din care si cu ajutorul careia au fost create toate cate sunt, care sunt extinse apoi mereu.

“Noi traim cu totii intr-un ocean insondabil alcatuit din aceasta substanta plastica a mintii, care este de-a pururi vie si activa. Ea este de o sensibilitate extrema, luand diferite forme, in functie de cererile mintii. Gandul reprezinta matricea sau tiparul prin care se exprima aceasta substanta.”

Daca intelegem si aplicam practic aceasta lege, vom inlocui ignoranta cu intelepciunea, dezacordul cu armonia, tirania cu libertatea si sarcia cu abundenta.

“Noi vorbim adeseori de legea gravitatiei, pe care consideram ca o intelegem din punct de vedere stiintific, dar ignoram o alta lege la fel de minunata a manifestarii: legea atractiei care actioneaza in lumea gandurilor. Noi suntem familiarizati cu minunata manifestare a legii care  atrage si sustine laolalta atomii din care este alcatuita materia, recunoastem puterea care atrage corpurile pe pamant si care mentine corpurile ceresti pe orbitele lor, dar inchidem ochii in fata atotputernicei legi care atrage catre noi lucrurile pe care ni le dorim sau de care ne temem, construindune astfel o viata sublima sau de cosmar.

Atunci cand vom ajunge sa intelegem ca gandul este o forta sau o manifestare a energiei care are o putere magnetica de atractie, noi vom realiza enorm de multe lucruri in viata noastra, pe care pana atunci nu le-am inteles.

Vibratia gandului – de WILLIAM WALKER ATKINSON

Comentarii (4)
 1. Oare CINE sau CE ne impiedica sa CONSTIENTIZAM si sa APLICAM in viata noastra cele aratate in aceasta Fila de Lumina ….in afara de noi insine ? . Multumesc File de Lumina , Multumesc Lary , Multumesc Razvan. Va imbratisez.

   
 2. Constientizarea, este diferenta dintre spiritele mature si imature.
  Aplicarea legii, nu poate fi evitata. De aplicat, o aplica toti. Fara exceptie. Relativ inconstient. Legea se aplica ea singura, pe ea insasi, etern si in fiecare moment. Precum cea a gravitatiei. Nu trebuie sa constientizezi legea gravitatiei, pentru ca aceasta sa inceapa sa functioneze.
  Cine impiedca constientizarea? Imaturitatea spirituala. Care poarta infinite alte nume. Sau sinonime.
  Pana la urma, noi insine.
  Am o observatie la concluzia autorului: nu creierul controleaza mintea. Ar fi trebuit in aceasta ierarhie, ca , creierul sa apara inaintea mintii. Creierul fiind astfel Dumnezeu.
  Nu. Creierul, urmeaza, mintii. El este organul prin care mintea isi exercita atributiile. Minte, care doar de catre Dumnezeu, este ”controlata”.
  La randul lui, creierul are destule de controlat.
  In ordinul lui ierarhic. Cel material. In care ceea ceea ce poate fi vazut cu ochii fizici, este continut deja, in minte.
  Daca nu este o greseala de traducere, este un sofism subtil, care incurca lucrurile.
  Mintea la randul ei, este Una. impartita in doua, in faza de imaturitate. Mintea obiectiva este mintea ce se crede separata.
  Mintea subiectiva sau Divina, este singura minte. Unul din aspectele Sursei Divine. Care o contine, pana la purificare si pe cea obiectiva(egotica). Aceasta din urma fiind extrem de relativa in aspectele ei. In functie de gradul de maturitate spirituala.
  Grad, care face ca fiecare sa perceapa lumea, in felul lui, unic.
  Unicitate relativa, care a stat, sta si va sta, la baza tuturor discordiilor, de orice fel.

   
 3. De-a lungul timpului propriei vieti am constatat ca fiecare element natural din preajma mea traieste in baza legilor propriului ciclu de viata raportat la anotimpuri si conditii de mediu locale sau specifice. Orice modificare adusa lor a modificat ceva in esenta acelei vietati. Orice influenta a omului intr-un spatiu a afectat conditiile de viata ale tuturor celor ce depindeau de existenta acelui sistem viu in cadrul ecosistemului. Planeta acesta in intelepciunea ei infinita a creat forte care actioneaza atat in vizibil cat si in invizibil si care nu sunt cunoscute de om in acceptiunea sa, decat partial. Orice noua descoperire omul a folosit-o nu pentru a proteja si armoniza viata ci pentru a obtine foloase numite bani. Bani care nu au nici un efect pentru planeta, dar care produce efecte dezastruase pentru aceasta, afectand toate formele de viata din sol, subsol, apa, aer. Omul l-a inventat pe X dandu-i diferite denumiri care de fapt l-a motivat pentru a-si continua distrugerile inclusiv in propria specie creind bariere de intelegere si de respect reciproc si buna convietuiere. Tot ceea ce nu intelege pentru ca nu are cum – capacitatea omului fiind limitata la propriile capacitati mentale si emotionale cat si un timp limitat al vieti si transformarilor biologice, omul a cautat sa se automanipuleze prin ceea ce a considerat ca este o lege a acestui univers. Intre ceea ce vrea un om si ceea ce real se intampla, sunt mari diferente si este foarte bine ca este asa. Daca fiecare om sau grupuri umane ar influenta prin dorintele sale realitatea, acestea ar duce mai degraba la distrugere decat la armonizare. Oricat de evoluati am vrea sa fim in cunoastere suntem totusi limitati si de multe ori autodistructivi cu noi insine si implicit cu ceilalti. Am invatat in copilarie ca sa respect legile vietii pe care le vad si inteleg studiind elementele inconjuratoare comparativ, pentru a intelege ca timpul are alte dimensiuni si alte prioritati pentru fiecare in parte. M-am intristat cand mi-am dorit ceva pentru care m-am zbatut si nu s-a realizat desi am depus toate eforturile. Dupa un timp am realizat ca daca as fi reusit, ar fi fost mult mai rau pentru mine real fata de evenimentele ce au urmat. Am realizat lucruri deosebite fara nici un efort si fara a ma gandi sau dorii inainte – pur si simplu fiind prezenta si stiind din ceea ce am invatat cum sa procedez atunci pentru binele comun. Am invatat ca tot ceea ce invat in viata indiferent de metoda, candva voi avea nevoie de a-l folosi in sprijinul meu si mai ales al celor din preajma mea. Am fost omul potrivit la locul potrivit si asta nu a depins de mine. E ca si cum cineva – o forta nevazuta, nestiuta mi-a indreptat pasii catre acolo unde era maxim nevoie de mine si doar eu stiam atunci exact ce este de facut. Sunt zile in care oricat m-as stradui sa fac ceva care cred ca este bun pentru a-mi castiga existenta, nu iese nimic, incat ma apuca disperarea ca sunt inutila , dar in acele zile fac atatea lucruri pe care nu le vazusem sau de care era mult mai util sa le rezolv atunci. Au fost momente in viata mea cand am urlat de disperare ca nu intelegeam de ce drumul vietii mele nu este comun cu al celor pe care ii iubesc atat de mult ca mi-as da si viata pentru ei, dar am inteles ca drumurile vietii fiecaruia sunt diferite si ca doar iubirea reciproca are un drum comun si chiar daca drumurile fizice ne indeparteaza, inimile continua sa bata la unison ca si cum nu ar exista timp distanta. Si am inteles ca dincolo de ceea ce eu cred ca stiu la momentul prezent, inca am multe de invatat. Si din ceea ce am invatat si stiu am inteles ca multe se ofera gratis si doar unele contra bani sau de a-mi asigura existenta si nevoile curente. Am primit de la oameni straini mult mai mult decat le-am dat (cred eu ).Si am primit ceea ce au putut si i-a dus mintea si sufletul pe cei apropiati, care nu au uitat si cosul de gunoi sa il tina in brate. Toti avem momente in care cosul de gunoi ne reprezinta chiar daca nu il vedem, prin comportamentele si atitudinile zilnice fata de semeni si fata de comunitate. Suntem ceea ce suntem prin tot ceea ce gandim si ceea ce facem, fie ca ne convine fie ca nu – mastile nu ne acopera si banii nu ne justifica. Viata este o experienta continua in a ne cunoaste si experimenta toate calitatile si defectele nostre si prin ceea ce facem sau nu facem, sa ne influentam propria viata si celor din preajma nostra. Fiecare ne nastem cu un dar pentru acesta lume si viata ne ajuta la un moment dat sa il manifestam. Suntem chiar daca nu ne spune nimeni importanti doar pentru ca existam – viata este mai bogata cu noi acolo unde suntem. Cum ne pretuim noi si pe cei de langa noi este altceva. Viata ne conduce pasii acolo unde ne este locul si rostul, nimic nu este intamplator din ceea ce traim indiferent, daca ne place sau nu – din toate avem ceva de invatat si nimeni nu este scutit . Toata averea vietii noastre este acest corp – unic corp pe care il primim la nastere si evoluam odata cu el pe legile vietii si sufletul care ne ajuta sa ne imbogatim mintea si sa ne manifestam in realitatea ce influentam si ne influenteaza zilnic. Fie ca aceptam, fie ca nu, traim pe legile acestei planete suverane care parca ne ghideaza permanent pasii vietii mai bine decat oricine altcineva consideram sau ne imaginam noi. Zilnic suntem supusi la fel de fel de incercari in a lua decizii chiar fara sa constientizam si efectele se vad in propria viata. Si exista o forma de echilibru, ca la un moment dat compenseza tot ceea ce undeva ca un act de vointa al cuiva s-a stricat. Nu e poate aceeasi masura dar cu siguranta se intampla. (Taiem masiv paduri – unii cred ca s-au imbogatit – dar probleme avem implicit toti cei ce depindem de existenta ei – iar cei ce au taiat padurea nu mai au nici un membru al familiei in viata sau sanatosi) Ceea ce putem face real este sa ne aducem contributia la o viata mai buna sau la distrugere si autodistrugere prin decizii si acte proprii sau manipulate de diferite interese umane – care real nu au nimic in comun cu legile firesti ale vietii, ale acestei planete. Orice facem are efecte si asta ar trebui sa ne faca sa fim constienti de faptele si gandurile noastre. Nu putem dorii bine nostru pe durerea altuia pentru ca acela nu este bine. (Religia mea nu este un motiv sa iti dau sau sa imi dai in cap si nici o alta forma de comportament violent – mai ales ca este valoare spirituala de bine, incredere si adevar) Un proverb chiar spune asa : „Nu iti cladii fericirea ta , pe nefericirea altuia. ” Si este un adevar universal care ar trebui invatat inca din copilarie. Ca un lucru sa fie bun, el implica participarea si armonizarea cu ceilalti, ca fiecare sa se regasesca ca parti de bine si adevar, respectandu-se pe sine si ceea ce tine de mediu incojurator. Suntem numai unicate si nimic din ceea ce se naste nu este produs de serie. In asta si consta bogatia noastra a fiecaruia in parte. Bine ca nu suntem identici – viata ar fi fost foarte plictisitoare. Cu drag si cu respect.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top