skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

De la ateism la credință – Dr. Francis Collins

 

Astăzi vă prezentăm un interviu realizat de CNN cu Dr. Francis Collins, Director al Institutului Naţional de Cercetare a Genomului Uman din SUA, despre trecerea lui de la ateism la credință.
Ca tânăr student în mecanică cuantică şi chimie fizică, Francis a îmbrăţişat raţionalismul ca mod de viaţă. Ateismul părea cea mai convenabilă soluţie aşa că, atunci când a devenit Director al Institutului Naţional de Cercetare a Genomului Uman (genom = masa totală de gene și alte informații ereditare), era decis să găsească argumente care să anuleze pentru totdeauna posibilitatea existenţei unui Dumnezeu creator. Pe măsură ce intra însă mai adânc în informaţia genetică umană, lucrurile aveau să se complice.

 

 

Comentarii (9)
 1. Ar fi interesant daca nu ar fi un pic fortat interviul. Pare regizat pentru a face placere cuiva sau a demonstra ceva pentru ……Creatia si unicitatea cat si caracteristicile speciilor sunt de studiat vietii intregi si inca o sa ne miram si o sa ne bucuram de a mai descoperii ceva … dar inceputurile vietii indiferent de specie pleaca de la doua celule ce contin informatii despre indivizii care le-au procreat si impreuna cele doua celule vor da o noua viata completa ca entitate si functii si la randul sau va avea caracteristici unice si asemanatoare cu a speciiei din care provine. Toate sunt si apartin acestui pamant si atmosferei ce ne inconjoara si pe care o numim cer. Din amestecul lor rezulta viata sub toate formele de manifestare. Daca dorim sa numim aceasta Dumnezeu o putem face sau o putem denumi si altfel reprezentand acelasi fenomen. Daca biserica indiferent care este ea a dorit acest interviu – atunci se va numi Dumnezeu. Daca interviul era promovat de un curent budist sau oriental se numea Budda. s.a.m.d. De fapt toti ne bucuram si traim plenar viata pe acesta minunata planeta care ne suporta. Si oamenii sunt fiinte ale acestei planete – aici ne nastem, evoluam si plecam – deci ar trebui sa o lasam poate mai buna si mai fericita acesta lume urmasilor nostri nu mai chinuita spre „binele” unor emanati care isi imagineaza ca vor conduce lumea. Poate daca nu am mai pune etichete si doar am trai plenar cu respect fata de noi si planeta – lumea chiar ar fi toata un rai si am avea si solutii practice mult mai eficiente.Cercetarea si tehnologiile ne-au facut sa intelegem un pic din miracolul vietii care este in infinite forme si mai ales de fragilitatea ei si importanta tuturor faptelor si gandurilor noastre … sau nu. Ciudat este ca noi fiinta acesta numita om avem si capacitatea de a face totul praf de stele din prostie si intoleranta. Timpul va decide. In calitate de fiinta umana, femeie, mama cred cu toata puterea sufletului meu in miracolul numit viata ca un act de credinta fata de specia mea si fata de aceasta planeta care are atatea miracole de daruit zilnic. Respect credinta fiecaruia religioasa dar mai presus respect comportamentul uman in relatia cu orice forma de viata, ca o forma de manifestare a intelepciunii in devenire. Te inchini cui vrei dar comporta-te cu aceeasi inchinaciune fata de semeni si tot ceea ce ne inconjoara(indiferent de forma umana, animala, planta – suntem interdependenti) ca manifestari ale celui la care te inchini si atunci viata zilnica va fi un miracol. Cu drag.

   
 2. Uau !
  Vizualizez acest interviu …o data ..de doua ..trei …ori…Imi creaza o stare de vibratie a sufletului ..Raspunsurile Dr. Francis Collins, mi se potrivesc ca o manusa : ,, M-am luptat doi ani cu mine insumi gradual am ajuns la concluzia ca Dumnezeu este cea mai plauzibila explicatie ,,
  …,, iar dupa o framantare de luni de zile.. (trei).. am facut saltul credintei intr-o zi ,, de vara ..3iulie ac. ,la o cabana din ,,Cheile Babarunca din Muntii Ciucas…
  ….Realizarea sinelui prin trezirea (activarea) energiei Kundalini …
  A DOUA NAŞTERE ..sau…
  ILUMINARE în budism sau…
  …..
  „Împărăţia cerurilor este în interiorul vostru” spune Iisus în Biblie (Luca 17.12). Macrocosmosul este reflectat în microcosmosul uman, iar instrumentul spiritual care face posibilă legătura între acestea este Kundalini.
  După marii maeştri budişti, secretul primordial era existenţa Căii Eliberării în interiorul fiinţei umane şi era transmis doar câtorva discipoli merituoşi. ,,
  …Tremur din toate incheieturile …Retraiesc acele momente de Eliberare …e scena asemanatoare cu cele vizionate pe internet pentru exorcizare …un urlet care a cutremurat cabana …o tranfigurare totala a trupului …in care o lupta pe viata si pe moarte intre doua entintati ….care in incercarea lor disperata de asi castiga suprematia ..m-au azvarlit undeva in afara trupului ..urmaream tot acest spectacol de undeva de sus …O lumina orbitoare ma invaluia cu totul ..Simteam acea respiratie calda a unei superi energii care imi urmarea la randu-i aceasta transformare …Reamintirea acelor trairi ma aprinde din nou ..Simt cum focul imi patrunde incet prin crestetul capului ….si coboara incet pe coloana …este asemeni lavei unui vulcan care invadeaza gradual incet dar sigur …fiecare fibra cu tot ce o incojoara …Imi arde tampla ..urechile …ochii….se prelinge pe gat … Inspir …profund ..constient …Trupul ma arde …O stare ce nu pot s-o descriu….
  Totul se scurge prin degetele de la picioare ….in podeaua camerei …Incet ,,,incet imi revin …si Briza aceanului …imi arunca acea racoare ca un sal peste umerii incisi ….Focul ….scade din intensitate ….
  Trupul mi se aseaza la loc ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat ….Inca vibrez…bratele inca imi mai tremura
  Uau …O stare …Live :)
  ….Nimic nu este intamplator ! …Era sigurul lucru care-mi lipsea ! :)
  ………………………………………………
  Dumnezeu Exista ! in permanenta langa noi …numai ca ..Trebuie sa ne facem timp sa-l simtim , sa-i vorbim..
  Dumnezeu este Iubire !
  …………………………..
  Multumesc ,Razvan ca mi-ai creat aceasta oporunitate de a face si aceasta marturisire !
  Poate candva ma voi intoarce din drum sa culeg diamantele imprastiate pe Calea Evolutiei si Trezirii mele Spirituale !
  …. :)

  …………

   
 3. Fascinantă descriere ezoterică ! Dacă nu s-ar fi amestecat Isus,cu Kundalini,era mai înțelept.Grijă mare la asemenea stări de exuberanță extremă,fiindcă se pot interfera și alte duhuri care nu vin din Dumnezeu.Domnul Isus a spus;”Cine M-a văzut pe Mine,a văzut pe tatăl”(Ioan 14-9).Deci nu pe Buda,nici pe iluminați,trebui să-i vedem,ci pe Domnul Isus Hristos.Numai prin El vom cunoaște pe tatăl.

   
  1. „In stari de exuberanta extrema se pot interfera si alte duhuri care nu vin de la Dumnezeu”.Care duhuri?Inseamna ca mai exista si alti dumnezei?Inseamna ca pot fi cuantificati, etichetati si eventual asezati pe un raft.Nu cred asa ceva.Dumnezeu este Unicul si fiecare il percepe, iubeste si simte in felul lui.Si daca dati de grija mare, ne duce la gandul ca ati patit-o, de ne dati asa un sfat.Erati intr-o stare de exuberanta extrema si a venit ala rau….si ati incurcat-o.Dumnezeu inseamna iubire si iubirea inseamna Dumnezeu si fiecare este liber sa aleaga calea sa-l atinga pe Dumnezeu.Numai bine.

    
   1. Domnule Victor,dacă ați fi citit Biblia,cu siguranță că afirmația mea despre alte duhuri care nu aparțin Dumnezeului,cel viu și adevărat,nu vă crea probleme.În Biblie,când este vorba de alți dumnezei,este scris cu-d-(d. mic).Eu v-am scris câteva versete din Biblie,pentru a vă da seama că,în afară de Dumnezeu creatorul,sub denumirea de dumnezeu,există și și cel al diavolului,sau al unor idoli pe care oamenii îi consideră dumnezei,și li se închină.
    Preaiubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi proroci mincinosi. (1Ioan.4:1).Proci mincinoși sunt aceia care au de tată pe diavolul,fiindcă el este mincinos și tatal minciunii(
    versetul penultim),deci ei vorbesc din acel duh care vine de la diavolul.
    3. Si, daca Evanghelia noastra este acoperita, este acoperita pentru cei ce sunt pe calea pierzarii,
    4. a caror minte necredincioasa a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca sa nu vada stralucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.(2Corinteni,cap.4,vers.3,4)

    Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii. (Ioan.8:44)

    Nu voi mai vorbi mult cu voi; caci vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine; (Ioan.14:30)
    Domnuler Victor,îmi este greu să vă relatez mai multe,fiindcă subiectul are amploare mare în Biblie.Vă recomand să citiți mai întâi Noul Testament și veți afla multe lucruri(pe care nici eu nu le știam atunci când credeam că sunt creștin,dar mă înșelam).Cu dragoste și binecuvântare,Ion Burciu.

     
    1. Domnule Burciu, e mult mai complex și adânc înțelesul citatelor date de dvs. În videoclip am văzut Crucea și pe Iisus răstignit. Ceea ce nu lasă loc de alți guru. Nu se cunoaște semnificația NAȘTERII DIN NOU și nici ce a însemnat nașterea, viața, răstignirea, dar mai ales învierea lui Iisus pentru întreaga Fire omenească și nu numai, din trecut, prezent și viitor. Într-o zi fiecare va sta față în față cu Adevărul. Pe Dumnezeu nu-L va cunoaște nimeni, pentru că nu avem cu ce. Are dreptate cel din filmuleț… acum credem fiecare ce vrem. În schimb, Hristosul și Conștiința lui o poate cunoaște și avea cine e atras de El. Altfel, libertatea de gândire nu o încalcă absolut nimeni, niciunde în toate lumile văzute și nevăzute. Și așa e de când lumea și pământul… fiecare are dreptul să aibă modelul lui propriu, până funcționează pe propriul sistem de gândire… e mai mult decât credință, e mod de a trăi… dovada existenței lui Dumnezeu în mine este modul cum gândesc, vorbesc și fac față de toți semenii mei.

      
     1. Stimată doamnă Daniela,sunt de acord cu dvs.în tot ce ați scris,în afară de ultimul gând;”dovada existenței lui Dumnezeu în mine este modul cum gândesc,vorbesc și fac față de toți semenii mei”.
      Vreau să fac următoarea precizare; Dacă în felul nostru de viețuire nu se regăsesc acele caracteristici care sunt lăsate ca exemplu de trăire și viețuire de către Domnul Isus Hristos,atunci nu este o dovadă a existenței lui Dumnezeu în mine.Pot să fie bune maniere,o educație frumoasă,școli de morală și etică elegantă,etc.,dar nu are a face cu credința.Domnul Isus a spus că El ascultă de Tatăl,și face tot ce vede la Tatăl.
      -Cine zice ca ramane in El trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus. (1Ioan.2:6).

      Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii.” (Ioan.13:35)
      Bine ați zis de NAȘTEREA DIN NOU.

      Drept raspuns, Isus i-a zis: „Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.” (Ioan.3:3)
      După cum îmi dau seama,dvs.aveți cunoștiină despre învățătura Domnului Isus,lasată de Domnul Isus în Noul Testament,și mă bucur.Domnul să vă binecuvânteze !.

       
 4. recent am terminat de citit o carte, Sclavii zeilor de Mchael Tellinger unde se face vorbire si de cecetarile asupra genomului uman si chiar despre dr Francis Collins o recomand cu caldura tuturor, merita de citit

   
 5. Buna ziua.
  Pentru cei ce gandesc ca fara a crede in Iisus nu ai credinta,sau nu esti crestin,sau mergi pe cai gresite….recomand cartea „Al treilea Iisus „, scrisa de Deepak Chopra.
  Cu mult respect.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top