skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Sensul vieții – Omraam Aivanhov

 

A găsi sensul vieţii înseamnă a găsi un element care numai lumea divină îl poate oferi; dar nu îl dă decât acelora care, în lungul anilor, au făcut eforturi pentru a ajunge la el. Sensul vieţii nu e ceva ce se poate fabrica afectiv sau mental: nu omul e cel ce decide care va fi acesta pentru el.

      Sensul vieţii este recompensa unei munci interioare, răbdătoare, neîntreruptă pe care omul o face asupra lui însuşi. Când a ajuns la o anumită stare de conştiinţă, primeşte din Cer un electron, ca o picătură de lumină care impregnează toată materia fiinţei lui. Din acel moment, viaţa sa primeşte o dimensiune şi o intensitate nouă, evenimentele îi vor apărea cu o nouă claritate, ca şi cum i s-ar fi dat cunoaşterea  sensurilor lucrurilor. Şi chiar moartea nu îl mai sperie, pentru că acest electron i-a descoperit imensitatea unei lumi eterne unde nu există pericole, nici tenebre, şi omul simte că deja merge în lumea nelimitată a luminii.

      Odată ce a descoperit sensul vieţii, totul păleşte în prejmă, iar necazurile existenţei cotidiene îşi pierd importanţa. Toţi acei care îşi pierd timpul plângând şi lamentându-se pentru că nu au bani, că nu au succesul sperat, că sunt abandonaţi sau trădaţi, arată, de fapt, că nu au descoperit adevăratul sens al vieţii. Dacă banii, ambiţia, posesiunea unui bărbat sau a unei femei reprezintă pentru ei acest sens, atunci, evident, nu vor lipsi ocaziile să fie dejamăgiţi şi supăraţi!

      A găsi sensul vieţii înseamnă a tinde la o stare de conştiinţă atât de elevată, care îmbrăţişează universul întreg, încât micile lucruri ale existenţei se pierd şi se dizolvă. Chiar când e confuz, persecutat, acel ce a găsit sensul vieţii se simte reconfortat şi el e cel care îi priveşte pe alţii cu milă, şi spune:”Săracii, nu văd că, orice ar spune, orice ar face, eu trăiesc în imensitate, în eternitate, particip la viaţa cosmică.

      Poate veţi găsi că tot ce v-am spus e dificil de înţeles. În realitate, aveţi nevoie să reţineţi doar aceasta: nu veţi găsi sensul vieţii dacă nu vă puneţi în slujba unui ideal sublim. Pentru că în spatele acestui ideal, există miliarde de creaturi luminoase care lucrează şi, cînd vor vedea că voi participaţi cu ele la construcţia unei noi lumi, vă vor da toate binefacerile şi atunci veţi fi aşa de plini că vă veţi revărsa. Chiar dacă nu cereţi nimic, chiar dacă nu aşteptaţi nimic, veţi simţi că aţi primit tot.

text de Omraam Aivanhov

Comentarii (5)
 1. Sensul vietii ?
  RASPUNSUL LUI FREDERICH NIETZSCHE – Intinde cat mai mult coarda fiintei tale
  … Nu trebuie sa conteze pentru tine decat un singur lucru: viata. Viata ta.
  …Traieste intens. Indragosteste-te de tot ceea ce iti poate spori puterea. Fie ca este vorba de sport, muzica, calatorii, scrieri, munca, meditare, placere, iubire, stiinta. Nu conteaza. Esentialul este ca tu sa iti urmaresti vocatia pana la sfarsit. Atunci vei fi un supraom, dragul meu!…..
  …………………………………………………………………………………………………………
  Cea mai…Buna dimineata ! :)
  … Sunt fericita !
  …………………………………………………………………………………………………………………
  ,, Dacă vreţi fericirea, nu staţi fără să faceţi nimic, începeţi să căutaţi elementele care o alimentează. Aceste elemente aparţin lumii divine şi, când le veţi găsi, veţi iubi lumea întreagă şi veţi fi iubit, veţi poseda o înţelegere superioară a lucrurilor, şi în fine veţi avea puterea de a acţiona şi de a realiza ,,
  ……………………………………………………………………………………………………………………..

  M-am reintors in sufletul meu si ..am inceput sa -mi studiez fiecare particica …A fost mult ,,de lucru ,,..Mult ,mult de tot ..Nimic nu se face ,,intr-o noapte ,, Am perseverat …Mi-am dorit sa reusesc ..si nu in ultimul rand ..Am avut incredere in mine …De cand ma stiu am incredere in mine !
  Un singur amanunt ..Daca nu ar fi fost Iubirea …Daca nu ar fi fost oameni minunati ..Daca …
  Singuri nu reusim !

  Sunt cel mai… fericit , implinit .. vesel Om de pe Pamant ….
  Niciodata nu voi mai renunta la Ceea ce am castigat cu lacrimi , suferinta si…mult , mult dor si iubire …
  … Singuratatea … te ajuta sa te regasesti ! Realizezi ca de fapt nu esti singur ci Impreuna cu Tot si Toate ..Oricand , ..Oriunde …si ..Pentru totdeauna !
  ……………………………………………………………..

  … Sunt o opera oarecare uitata pe un raft prafuit …Si..Ma simt MINUNAT ! NICIODATA nu m-am simtit atat de MINUNAT ! …
  Va iubesc si Va multumesc ca existati ! :)
  ACESTA ESTE SENSUL VIETII ! ..SIMTE CA TRAIESTI ! :)

   
 2. Mesajele acestei File de Lumina pot fi auzite , ascultate sau urmate…..alegerea este a fiecaruia. Multumesc draga Razvan .

   
 3. Pt. Răzvan…. Dacă multi ne căutam sensul vietii… trebuie sa recunosc ca dvs. l-ati găsit cu adevărat si va multumesc pt.toata munca ,pentru toate gândurile si pentru acest site care este o comoara !!!!! Fiti binecuvantat !!

   
  1. Eu va multumesc pentru ca ne sunteti aproape, fara dvs. si cititori asemenea dvs. acest site n-ar avea niciun sens.
   O zi minunata va doresc!

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top