skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Festivalul de Lumini din Chartres

 

Un mic orasel din Franța, la 90 de km de Paris ne-a oferit prilejul realizării a două clipuri extrem de frumoase. Niște oameni inventivi au hotărât ca orașul lor să devină o mare atracție pentru turiști. Problema pe care o aveau de rezolvat era următoarea: aveau o catedrală la dispoziție care atrăgea an de an un număr limitat de vizitatori. Orășelul, deși curat și bine îngrijit nu se distingea de cele din jur. Sumele încasate de pe urma turismului nu erau suficiente pentru restaurarea catedralei și a împrejurimilor. Soluția pentru locuitori a fost organizarea unui festival al luminilor în tot orașul. Zeci de ziduri de clădiri mai vechi sau mai noi, poduri și ruine au fost atent selecționate pentru a deveni imense ecrane în aer liber. Unele atracții sunt statice iar altele animate. Evident, cea mai mare clădire – catedrala a devenit și gazda celui mai impresionant spectacol. Cele două clipuri filmate de noi sunt de la catedrală.

Spectacolul începe în fiecare seară atunci când apune soarele și continuă până târziu în noapte. Mii de oameni, cu hărțile în mână fac un adevărat pelerinaj prin tot orașul. Cafenelele și barurile îi primesc cu brațele deschise pe turiștii însetați și înfometați. Atmosfera de vacanță se simte pretutindeni pe toată durata verii. Turismul estival a ajuns la cote mari și toată lumea este fericită.

Oare Bucureștiul, care dispune de cea mai mare clădire administrativă din lume nu ar putea să arate vara așa?

Dacă nu știm să-l facem noi, cu siguranță există companii din lume care au experiență în domeniu. Trebuie instalate doar căteva proiectoare puternice și de realizat un show animat. Nu poate fi prea scump. Restul e doar bucurie.

 

Catedrala din lateral

 

Catedrala din față

Iată și alte fotografii de la acest festival.

Comentarii (6)
 1. Bine ai revenit sanatos . Iti multumesc pentru imaginile aduse si pentru filmulete. Ma bucur pentru tine ca ai calatorit cateva saptamani. Iti multumesc si pentru faptul ca ai avut grija sa transmiti in lipsa ta File de Lumina, care ne-au adus aminte de inceputuri si de diferite momente prin care fiecare am trecut si datorita tie, ne-ai luminat cu un zambet si o pilda zilele. Despre lumini pot sa iti spun ca eu colaborez cu o firma care se ocupa de iluminarea cladirilor si personalizarea acestora cu lumini ambientale cu led-uri care sunt si frumoase si economice (cam 50% economie la factura de energie fata de becurile economice – si sunt aproape invizibile ziua deci nu afecteaza fatada cladirii – vezi Minaretul din Navodari). Avem o echipa de arhitecti, design-eri, artisti si IT-sti care realizeaza intai o macheta 3D apoi lucrarea (alti specialisti) dar….. avem doar cateva lucrari finalizate si asta datorita timpului de asteptare pentru aprobarea data de functionarii publici. Nu ai hartie, nu ai drepturi. Si procedurile cu hartiile si aprobarile la noi dureaza….. ce conteaza restul. Ma bucur ca altii stiu ce vor si le realizeaza si mai presus de asta toata lumea castiga si bucurie, si estetica, si financiar si ca popularitate. Este un mod placut si practic de a pune in valoare frumusetile orasului si mai presus inteligenta si caldura sufletesca a oamenilor. Inca o data bine ai revenit si sanatate si spor in toate impreuna cu cei dragi. Cu respect.

   
  1. Multumesc. Bine v-am regasit. Aici totul este si mai simplu decat la LED-uri. E aproape banal. Un proiector puternic pus pe o cladire invecinata lumineaza totul.
   E simplu si poti realiza efecte mai spectaculoase. Vorbiti cu firma respectiva si aratati-le aceste clipuri sunt sigur ca vor prinde rapid ideea si posibilitatile ei.
   O saptamana minunata!

    
 2. Bine te-ai intors!!! Foarte frumos si foarte simplu!!! Simplitatea chiar poate aduce si profit…. sper si la noi….

   
 3. Minunat !!!!!!!!!!!! Vazand aceste imagini mi-am adus aminte de cateva vorbe :” Succesul este sa obtii ceea ce-ti doresti ,iar fericirea este sa te bucuri de ceea ce ai obtinut ” . Sau cu alte cuvinte acei oameni au Sfintit locul …cu Lumina…aducand bucurie in sufletul multor oameni . Bun revenit draga Razvan .

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top