skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Numai 2 minute

 

„Numai 2 minute” este numele clipului în care regizorul canadian Yan Giroux tratează importanţa respectării locurilor de parcare rezervate persoanelor cu handicap.
Poate nouă nu ni se pare atât de important ceea ce pentru alţii poate fi vital.
Acţiunea scurtmetrajului se desfăşoară în parcarea unui supermarket, aici un cuplu îşi parchează automobilul pe un loc rezervat persoanelor cu handicap, sub pretextul că nu vor staţiona mai mult de două minute. În acest timp, un alt şofer care suferă de un handicap sever, caută la rândul său un loc de parcare, pentru ca în final să parcheze la o distanţă considerabilă de intrarea în magazin.
Din păcate, un număr destul de mare de şoferi nu realizează că pentru aceşti oameni, câţiva metri în plus pe care trebuie să-i parcurgă până la destinaţie, sunt extrem de importanţi.

Comentarii (6)
 1. Din nefericire astfel de situatii se gasesc in multe alte locuri . Am vazut pe net…multe fotografii cu locuri de parcare rezervate pentru persoanele cu dezabilitati si sunt ocupate de alte masini , ba chiar unele de masini ale politiei. Ce poti sa spui…motivul ..”doua minute”!…Clipul dat de Ravan mai e si cu final tragic.Dupa ce ca era lovit de sorta, l-a mai lovit si un nenorocit cu masina iesind din parcare…si totul se leaga de acele “doua minute”. Din pacate , vinovatul moral…a plecat linistit…bucuros ca nu s-a intamplat nimic. Astfel de clipuri ar trebui date in toate mijloacele mass media …toate televiziunile sa le dea, dar cine sa se ocupe de asa ceva, cand chiar politistii parcheaza pe locurile respective! Mai avem mult pana cand vom intelege astfel de situatii ! Ramanem cu speranta ca filmul este doar un exemplu si ca in realitate nu se vor mai intampla astfel de cazuri! NAMASTE!!

   
 2. A AVUT LANGA MINE , PE SOTUL EU,CU PROLEME SI MASINA ADAPTAT, CARE S-ACOFRUNAT DE MII DE ORI CU SITUATII DE ACEST GEN………LE STIU

   
 3. ……. Salut voios si luminos dragii mei luminosi ! … Fiecare decizie a noastra este importanta …
  … Fiecare decizie …. Pentru ca fiecare decizie aduce anumite consecinte … Cateodata spunem :
  ” …. Ok …. voi face asta doar acum , doar o data , doar … 2 min. … ” …. Si facem ceva care poate
  aduce consecinte nebanuite … Ireparabile … Am vrea sa dam timpul inapoi ca sa putem schimba ceva …
  …. Dar , din nefericire , asta e imposibil …. Deciziile pe care le luam , alegerile pe care le facem
  influenteaza Viata noastra … dar … nu numai pe a noastra … ci si Vietile celor din jurul nostru ….
  ….. Va iubesc dragii mei luminosi … Si … Va doresc numai Bine ! ….

   
 4. Multumesc Razavan pentru acest mod de constientizare a oamenilor. Fac parte din aceasta categorie de persoane; un avantaj pe care l-am avut in astfel de situatie a fost acela ca am adus un plus rabdarii mele fata de asemenea oameni, care au un monolog orientat spre sinele sau fals si de dezvinovatire, prin justificarea rationala lipsita de conexiunea la celalalt si bucuria frumoasa ca a avea o dizabilitate este in fapt o propiere spre propriul centru, pastrand larghetea mentala si spirituala pentru a observa diversitatea si a creste atat in raport cu ceilalati cat si cu tine insuti !
  Zile senina sa aveti !!!!!!!!!!!!!

   
 5. In urma cu vreo cativa ani ma aflam in logan-ul meu circuland pe o straduta . La un moment dat am ajuns la intersectia cu o strada principala . Am oprit deoarece prin fata mea au inceput sa treaca cativa pietoni.Printre ei am sesizat un tanar care mergea greoi (mers paralitic) deoarece unul din picioare nu reusea sa-l indoaie complet de la genunchi . Tragea dupa el un carucior pentrtu bagaje . In clipa cand a ajuns la trotuar a incercat de cateva ori sa urce bordura . Eforturile i-au fost in zadar . Pe langa el au trecut cativa pietoni cu gandurile lor fixate in cine stie ce directii ale vietii lor . Am coborat din masina , l-am ajutat sa urce pe trotuar si m-am intors la volan . In acea clipa , privindu-l cum se departeaza , am constientizat cat de greu este pentru unii dintre noi sa urce peste o bordura . I-am multumit in gand acelui OM care cu DEMNITATE merge prin viata . Despre cei ca in filmuletul ” 2 minute ” -nu fac vreun comentariu ….deoarece consider ca si acestar fi privit cu DISPRET si IGNORANTA asa cum a fost privit si semnul din parcare .

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top