skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Un om și câinele lui

 

Un om își plimba liniștit câinele. Brusc, un scrâșnet de fiare. Privește omul în jur dar nu vede nimic și își continuă drumul. Iarba părea mai verde, cerul mai albastru și mergeau pe un drum poleit cu aur, pe lângă un gard din marmură – pe care nu își amintea să-l fi văzut până acum. Au ajuns la o poartă minunat lucrată, încrustată cu perle și pietre prețioase care străluceau sub razele de soare. Un om ședea în fața porții.
– Te rog, spune-mi: unde ne aflăm?
– La poarta Raiului – răspunde cel din fața porții.
– Putem primi puțină apă?
– Bineînțeles, intră și vei primi.
Omul încearcă să pășească, urmat de câine.
– Scuze, dar animalelor nu le este permis accesul.
– Dar e prietenul meu; de ce nu poate intra?
– Pentru că animalelor le este interzis accesul.
Omul decide să renunțe la apă. Își ia câinele și pornește mai departe. Tot mergând, pe un drum care arată altfel acum, ajung lângă o poartă modestă, din lemn, fără gard. Lângă aceasta era rezemat un om care citea dintr-o carte.
– Putem primi puțină apă? întreabă omul care plimbă câinele.
– Bineînțeles, cu plăcere. Intrați și beți pe săturate.
Cei doi au intrat și au băut apa rece de la fântână până și-au potolit setea; câinele a băut din castronul așezat lângă fântână.
– Mulțumesc – spune omul care plimba câinele. Unde ne aflăm?
– În Rai – le răspunde portarul.
– Am mai trecut pe lângă o poartă și am mai vorbit cu un portar și el mi-a spus că la poarta lui e intrarea în Rai…
– Te referi la strada aurită și la poarta cu perle? Acolo e intrarea în iad.
– Și nu vă deranjează că se folosesc de numele vostru?
– Nu – răspunde portarul, zâmbind. Noi suntem bucuroși că ei păstrează pe toți aceia care sunt gata să-și părăsească prietenii, să îi lase afară.

Autor text: necunoscut

Comentarii (9)
 1. ….. Salut voios si luminos dragii mei luminosi ! …. Desi am auzit povestea asta de multe ori ,
  de fiecare data cand o reaud ma emotionez …. O poveste simpla dar atat de frumoasa … Relatia de
  prietenie e o relatie cu totul si cu totul speciala …. Prietenii adevarati sunt atat de putini …
  …. Cred ca un loc numit Rai este nu numai un loc al Iubirii , al Bunatatii , al Bucuriei … ci mai ales …
  …un loc a lui … Impreuna …. Ai vrea sa ajungi undeva … undeva unde este frumos …si cald … si bine …
  …. dar sa ai alaturi de tine prieteni dragi … Cred ca mult mai important decat sa fii bogat … este … sa ai
  o Viata Bogata … Prietenii adevarati iti imbogatesc Viata … Prietenii adevarati sunt alaturi de tine la bine si
  la greu … De aceea … prietenii adevarati sunt foarte putini ….
  ….. Va iubesc dragii mei luminosi …. Si …. Va doresc numai Bine ! ….

   
  1. Salut , cred ca Raiul e in inima fiecaruia . Sau ar trebuie sa fie….Asa cum credem ca ne putem construi propriul Univers la fel putem construi si oaza aceea de iubire numita Rai…Acum si Aici. Ce va fi ,,dupa” …sunt convins ca tine strict de ce am realizat aici in lumea asta…Tot de noi , de fiecare depinde cat de mult apreciem prietenia …..Ce si cat oferi , la fel de mult primesti. Sa ai o Duminica excelenta alaturi de familia ta si toate cele bune.

    
 2. „IUBESTE-TI APROAPELE CA PE TINE INSUTI” nu mai este de mult doar o fraza ,este ceea ce omul cu suflet aplica lui insusi ca si cum cel de langa el ar fi propria-i persoana. Dar si incercarile-testele -sant pe masura. Recent s-a simulat de catre o televiziune -urmandu-i exemplul si altele- ,si au pus in calea trecatorilor o (victima) .S-a constatat ca timp de aprox. 30 minute din numarul nesfarsit de trecatori de toate varstele doar UNU s-a aplecat si a incercat sa ajute pseudovictima……Mai e nevoie sa tragem vreo concluzie ?

   
  1. Eu personal nu cred in aceasta simulare. Nu stiu unde a fost facuta. Eu cred totusi ca oamenii nu sunt atat de rai… Doar exceptiile… Eu ma bucur de cate ori vad oameni care au grija de ceilalti, cand vad oameni milosi si continui sa cred ca incet, incet, toata omenirea va fi asa… Nu se poate altfel! Nu suntem creati pentru a ne uri unul pe altul, nici pentru a ucide, nici pentru a judeca. Cine suntem noi pentru a face toate acestea? Daca Dumnezeu nu le face, cum sa ne permitem noi ? Suntem fii si fiice ale Lui!

    
 3. Buna ziua.
  Povestioara de mai sus nu cred ca vrea prea mult sa ne vorbeasca despre rai cat mai mult despre relatia oamenilor cu celelate fiinte,fie oameni,animale,pasari,plante sau chiar pietre.
  Daca stii sa respecti intr-o relatie pe celalat,indiferent de conditii,indiferent de situatiile de viata ale tale,atunci categoric te-ai inconjurat de raiul tau.Nu degeaba se spune ca inainte sa ajungi a cunoaste raiul de dincolo de moarte,traieste in raiul construit de tine aici pe Pamant,in viata ta,in familia ta si in relatiile cu celelate creaturi.
  Suntem acum potopiti de caini….se discuta la nivel guvernamental despre existenta acestor animale ce traiesc pe strazi.Eu observ ca sunt oameni care altfel isi trateaza animalul din curte si altfel trateaza animalul de pe strazi.In fine,poate sa existe multe explicatii,dar daca ne schimbam atitudinea fata de toate creaturile existente in jurul nostru atunci contribuim la construirea unui rai pentru toti, nu numai pentru noi insinne.
  Referitor la prietenia dintre om si un animal de companie , eu as avea multe de povestit pentru ca ma bucur de compania unor pisici de ani de zile,acum mai am si niste catei adunati de pe strada.Ce tin neaparat sa precizez este ca atunci cand iti iei un animal de companie iti asumi o responsabilitate,ca si cu un copil.Nu-l poti abandona cand intervin ceva schimbari in viata ta,nu-l poti neglija numai ca tu nu ai timp crezandu-te prea ocupat.Animalul respectiv are si el simtirile lui,se obisnuieste cu un mod de trai.Este o fiinta ca si tine,ca si mine.Imagineaza-ti ce simte acel animal caruia ii intrerupi modul de viata numai pentru ca tu iti schimbi ceva in viata ta si consideri ca nu mai ai conditii sa ingrijesti acel animal.Este o fiinta ca si tine,ca si mine.Este o mare responsabilitate cresterea si asocierea cu un animal sau orice alta fiinta.
  Ma scuzati ca am lungit cam mult comentariul,dar mi s-a parut potrivit sa spun ce am spus.
  O duminica placuta in continuare.

   
 4. Da ! Raiul sau Iadul este in sufletul nostru ! Raiul este regasit atunci cand in suflet exista lumina ! Lumina data de ganduri,sentimente si fapte „ziditoare” !

   
 5. Si totusi ……consider ca aici pe Pamant e Raiul si tot aici e Iadul ……….Cu ajutorul animalutelor din jurul nostru si de langa noi putem face diferenta , daca …….ne facem timp pentru asta.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top