skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Istoria sarbatorii Pastelui

 

Pastele este cea mai importanta sarbatoare crestina a anului, pentru prima data fiind sarbatorit in jurul anului 1400 inainte de Hristos.
Desi multi sarbatoresc si astazi Pastele, pentru multi el nu mai are nimic de a face cu Dumnezeu, este doar un prilej de mancare si bautura.
Sarbatoarea Pastelui poate fi asociata cu primavara. Retrezirea naturii la viata simbolizeaza noua viata pe care crestinii au castigat-o prin crucificarea si Invierea lui Iisus. Pastele crestin este similar cu doua traditii antice: una evreiasca si alta pagana. Ambele traditii sarbatoresc Invierea, trezirea la viata.
Pastele crestin deriva din Pastele evreiesc, numit Pesach, cuvantul de origine al cuvantului Pasti.
Pentru prima data, Pastele a fost sarbatorit in jurul anului 1400 inainte de Hristos. In aceasta data, evreii au parasit Egiptul cu ajutorul lui Dumnezeu. Scriptura in cartea Exod (Iesirea) din Vechiul Testament ne ofera instructiunile date de Dumnezeu pentru sarbatorirea Pastilor in timpul lui Moise. Evreii din antichitate isi aminteau de faptul ca Dumnezeu i-a salvat din robia in care se aflau in Egipt.
Cu ocazia iesirii din Egipt, cand au sarbatorit pentru prima data Pastele, toti evreii trebuiau sa ia un miel si sa il sacrifice. Apoi, cu sangele mielului erau unse ramele de lemn ale usilor de la casele in care locuiau acestia. In noaptea aceea, ingerul mortii trimis de Dumnezeu a trecut prin Egipt si a omorat toti fiii intai nascuti ai egiptenilor in casele care nu aveau pe usa sangele mielului. In casele israelitilor, nu a murit nimeni, pentru ca acestia ascultasera porunca lui Dumnezeu si au pus sangele mielului pe usile lor. Sangele mielului oferea o garantie, un semn vizibil prin care credinciosii dadeau de inteles ca au luat in serios avertismentul lui Dumnezeu.
In ceea ce priveste crestinii, Dumnezeu a reinnoit legamantul facut cu israelitii, de data aceasta nu printr-un om, (Moise) ci prin Fiul Sau, Iisus Mesia. Legamantul cel nou nu mai este un legamant facut doar cu evreii, ci cu toate popoarele, care vor sa primeasca iertarea pacatelor prin jertfa lui Iisus Hristos. Legamantul cel vechi purta sigiliul sangelui unui miel care trebuia sacrificat de Pasti dupa instructiunile date de Dumnezeu.
La Cina cea de Taina, in noaptea cand a fost tradat, inainte de a fi prins si arestat, Domnul Iisus a instituit sarbatoarea Pastelui nou testamental, dupa porunca ce I-a fost data de Dumnezeu.
De Pasti se sarbatoreste Invierea lui Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu. Duminica – a treia zi dupa Scripturi- femeile purtatoare de mir au gasit mormantul gol. Mormantul era gol pentru ca Hristos Inviase. Impotriva lor, a tuturor, a celor care L-au acuzat si batjocorit de atunci si pana astazi, numit in deradere Regele Iudeilor, rege incoronat cu spini, rege al carui tron era o Cruce, parasit de ai Sai, pazit sub grea si rece lespede de piatra, Hristos a izbandit cea mai stralucita biruinta ce s-a vazut vreodata: biruinta asupra mortii si asupra rautatii omenesti. Aceasta biruinta a putut fi tagaduita, dar nu I-a putut fi smulsa niciodata.

de Alina T. (crestinortodox.ro)

Comentarii (75)
 1. ….. Salut voios si luminos dragii mei luminosi ! …. Multumim pentru articol … Iata ca Pastele
  se apropie si ne pregatim cu totii pentru aceasta mare sarbatoare … Si … da , trebuie sa recunosc
  ca intradevar prea putini stau sa se mai gandeasca la Paste ca o sarbatoare a lui Dumnezeu , putini
  sunt acei care se mai gandesc la jertfa lui Iisus …. Asa este …. Prinsi in „febra cumparaturilor” oamenii
  uita …. Uita adevarata semnificatie a sarbatorii …. Si este mare pacat …
  ….. Imi aduc aminte cum , copil fiind , mergeam cu totii la biserica in noaptea de Inviere …. Curtea bisericii
  era intesata de oameni … Se auzea vocea puternica a preotului care tinea slujba …. Si apoi cu totii cantam …
  ….. ” Hristos a inviat din morti / Cu moartea pe moarte calcand / Si celor din mormanturi / Viata daruindu le ! …”
  ….. Doamne … Si era asa de minunat … Si cu totii simteam aceasta sarbatoare altfel …. Cu totul altfel …
  …. Dragilor , in preajma acestei mari sarbatori , va doresc sa sarbatoriti frumos alaturi de cei dragi ….
  …… Bucurati va , simtiti va bine … Fie ca noi , fiecare dintre noi , sa putem constientiza mai mult adevarata
  semnificatie a acestei mari sarbatori …. Fie ca noi , fiecare dintre noi , sa devenim un pic mai buni ….
  ….. Dumnezeu este in noi , in fiecare dintre noi …. El este Iubire …
  …… Sa nu uitam nicicand de jertfa lui Iisus … Sa nu uitam nicicand de asta ….
  ……. Sarbatori minunate ! … Va iubesc dragii mei luminosi …. Si…. Va doresc numai Bine ! ….

   
  1. ,,PASTE BINECUVANTAT ,,,DAN,, ITI DORESC TIE SI FAMILIE TALE ,,,MULTUMESC PENTRU TOATE COMENTARIILE ,SCRISE DIN SFLETUL TAU LUMINAT,,,,

    
   1. ……. Multumesc pentru vorbele frumoase …..
    …. Cand inima e plina de Credinta / Si-n suflet il avem pe Dumnezeu /
    Putem obtine orice Biruinta / Putem sa trecem peste tot ce e mai greu ….
    …… Sarbatori minunate cu Bucurie , cu Iubire , cu Lumina pentru toti ! ….

     
 2. Si totusi, care este istoria sarbatorii Pastelui? Articolul ne spune care este originea, dar nu si istoria.

   
 3. Interesant articolas, desi se cam face o ciorba cu exprimarile Paste/Pasti.
  Daca tot citam de pe crestinortodox.ro, imi aduc aminte ca anul trecut ei au publicat un articol foarte bun in care explicau de ce forma „Pasti” este cea corecta. Bine, stiu, iar o sa inceapa careva sa spuna ca n-are importanta. Tocmai aici e problema, ca in zbuciumul secolului XXI uitam semnificatia si adevarul si-l inlocuim cu o improvizatie rapida, apoi spunem ca oricum nu are importanta, ca cel putin seamana, nu-i asa?
  Exact ca si cu pierderea semnificatiei sarbatorii in sine si inlocuirea ei cu motivul de petrecere si ghiftuiala.
  Eu propun sa tinem inca de adevar, pana nu ne inconjuram numai de falsuri si improvizatii si toata viata noastra ajunge lipsita de valoare, un kitch.
  Apropos, tot pe crestin ortodox a aparut un articol in care se explica de ce salutul „Paste Fericit” este neavenit, Pastile fiind o sarbatoare a smereniei. Stiti ca sarbatoarea Pastilor dureaza cateva zile si doar culmineaza cu Invierea Domnului? Dar pana acolo avem cina, tradarea, judecarea, biciuirea, rastignirea si moartea si abia apoi invierea. Si toate astea iau timp, stiti? Cateva zile. Din pacate, ca de obicei in seculul XXI, sarim direct la final, ca acolo-i cu mancare si bautura, si hop cu „Sarbatori Fericite” sau „Paste Fericit”. Doar ca oamenii se saluta asa inca de cand il biciuiau si rastigneau, in loc sa apara, eventual, abia a doua zi, dupa Inviere. Cand oricum exista deja „Christos a inviat”. Deci „Paste fericit” inainte si/sau dupa Inviere chiar n-are nici un rost.
  Si tot la capitolul traditii aiurea, se poate mentiona FOAMEA romanilor de Pasti pentru miei. Lasati-i in pace, n-au nimic cu Pastile instituit de Christos. Nu-i mai masacrati aiurea, intr-un macel national (televizat si afumat)! Asta era in Vechiul Testament. Acum vopsiti oua si pregatiti pasca si drob. Si fiti cumpatati, sa nu faceti parte dintre ghiftuitii care umplu spitalele a doua zi.
  O zi minunata.

   
 4. Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzeasca sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţa şi iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi. Sărbători Fericite! :)

   
  1. …… Draga Rosa , urarile tale sunt minunate …. La fel de minunate ca
   si sufletul tau … Si da … Fie ca noi , fiecare dintre noi sa devenim un pic mai
   buni … Sa iubim mai mult … Sa iertam mai mult …. Sa ne bucuram mai mult …
   ….. Un Paste Binecuvantat cu Sanatate , Bucurie , Iubire si Lumina ….
   ……..Mult , mult , mult Bine … din tot sufletul ! …. Si … Un click pe link :
   http://youtu.be/R5bwiE9GNJM

    
 5. Buna dimineata , din ce ami amintesc -Istroia sarbatoriii Pastelui – ar suna cam asa…Dumnezeu ia transmis lui Moise un ,,measaj” divin in care ii cerea o dovada de supunere absoluta. Pentru asta el ( Moise ) trebuia sa scarifice pe intaiul nou nascut – baiat – al sau pe un altar indicat de Domnul…Moise dupa ce sa gandit putin a deci ca …asta e. A luat baiatul , la asejat in saua uni Asin si a plecat pe multele indicat ca faca sacrificiul…Ajuns la altarul de piatra , hotarat a apucat cutitul si pe baiat de mana , pentru indeplinirea ritualui….
  Atunci sa auzit Glasul Domnului care …ma rog , ia indicat ce si cum sa faca , si totodata intr-un tufis din apropiere se afla incurcat un berbecut – miel ….Mielul de sacrificiu…Asta ar fi inceputul istoriei….Sarbatoarea Pastelui a coincis cu alte evenimente peste timp .
  Intrarea domnului Isus Cristos in Ierusalim , si tot ce a urmat…a fost un fapt premeditat cumva . Totul trebuia facut conform vechilor Profetii ….
  Toti Profetii vorbisera despre Messia – salvatorul poporului lui Israel…,,Abureala” cu salvatul celorlalte popoare sa produs datorita inteligentei si inscusintei conducatorilir Imperiului Roman care s-ar fi aliat si cu ,,Bellzemut” doar , doar ar fi salvat aparentele care duceau la prabusirea Imperiului…Ce a urmat stim cu totii…
  Paste fericit…si ganditiva la ce vreti voi.

   
  1. Gresit Vali si sper sa nu te superi.Sti ceva dar faci confuzii.Poporul evreu (israelit)se afla in Egipt de aproximativ 430 de ani,acum ca sclavi sufereau mult.In Biblie se spune ca Dumnezeul israelitilor a auzit gemetele poporului sau.Moise plecat din Egipt de aprox.40 de ani este trimis de Iahve (numele Dumnezeului poporului israelit) la faraon pentru a-i lasa poporul sa plece in desert pentru a-i aduce inchinare Dumnezeului lor.Pentru a se face cunoscut Dumnezeul israelitilor ,Iahve ii impietreste inima faraonului ca sa nu-i lase pe israeliti sa plece.Dumnezeu trimite pe Moise ptr.a-i lasa poporul,cum faraonul nu era de acord cu plecarea, Moise cu ajutorul lui Dumnezeu aducea asupra Egiptului cate o plaga,in total 10 plagi.De fiecare data faraonul il ruga pe Moise sa roage la randul lui pe Dumnezeu sa inceteze plaga ca-i va da drumul poporului israelit sa plece.Dar nu era asa ,faraonul avea nevoie de mana de lucru,nu se putea lipsi de sclavi asa cum am spus.De fiecare data se intampla la fel, Moise se prezenta spunea de fiecare data ce doreste,apoi venea de fiecare data asupra tarii Egiptului plagi din ce in ce de mai greu de suportat.Ultima este cea care l-a facut pe faraon sa lase poporul israelit sa plece sa i se inchine Dumnezeului lor.Moise inainte de a 10 plaga vine si-i spune faraonului ca la noapte va muri orce intai nascut din fiecare casa a egiptenilor .Intaiul nascut al faraonului era urmasul la tron, putem intelege ce insemna acest lucru ,in acea noapte in fiecare casa de egiptean se auzeau plansete de durere.In randul poporului israelit nu s-a intampla nimic,deoarece ascultasera de Dumnezeu si facusera asa cum li s-a cerut si au fost feriti de plagile aduse asupra egiptenilor..In aceasta noapte in care urma sa moara toti intaii nascuti din randul egiptenilor,Dumnezeu le-a poruncit israelitilor sa taie un miel iar cu sangele mielului fiecare familie de israelit trebuia sa unga tocul usii pentru ca urma sa treaca ingerul mortii,iar unde erau unsi usiorii casei erau feriti de moarte primii nascuti.Mielul trebuia impartit pentru a fi consumat in acea noapte, deoarece urma ca faraonul sa-i scoata de data aceasta fortat pe israeliti din tara lor.Aceasta noapte trebuiau israelitii sa n-o uite niciodata fiindca Dumnezeul lor i-a scos din Egipt .Deci era o porunca pentru israeliti =evrei si trebuia transmisa din generatie in generatie.Aceasta porunca trebuia sarbatorita in fiecare an in data de 14 Nisan =Paste.Vali sper sa ma fi inteles, daca n-am fost inteleasa aceasta relatare o gasesti in Biblie in cartea Exodul (Iesirea).Inteleg si sper ca si tu si fiecare din cei ce citesc acest comentariu, ca pentru a fi ocrotit de Dumnezeul evreilor la care ne inchinam si noi trebuie sa fim ascultatori si implinitori asa cum a fost poporul israelit si vom fi salvati,vom primi VIATA VESNICA .Vali stiu ca nu e placuta corectarea dar te rog n-o lua in nume de rau,am facut-o cu cea mai buna intentie.Putin mai jos am mai postat un comentariu este cumva in continuarea acestui episod din viata poporului evreu,adica in aceasta zi de 14 Nisan cand evreii sarbatoreau Pastele,Isus fiul lui Dumnezeu a facut un legamant cu apostolii sai, primii crestini, ca in fiecare an sa ne aducem aminte de el ca urma sa-si dea viata pentru noi toti oamenii si le-a dat si prin extensie si noua o porunca spunandu-le: CONTINUATI SA FACETI LUCRUL ACESTA IN AMINTIREA MEA.Relatarea poate fi citita la Luca capitolul 22.Iti doresc numai bine tie si celor ce citesc acest comentariu.

    
   1. Stimata doamna , m-ati nenorocit…Am inceput sa le citesc la doi copiii povestea asta plina de talcuri despre Dumnezeu si despre dragostea Lui netarmurita pentru toate fiintele de pe acest pamant….Dupa ce le-am explicat cum piereau Egiptenii in urma plagilor…epidemiilor si ce ia mai lovit – toate date de Dumnezeu…Am ajuns la uciderea mielului si unsul cu sange pe usi….Despre moartea copiilor Egipteni nu am mai apucat sa le spun ca au fugit ingroziti tipand….Cred ca am pierdut doi posibili ,,credinciosi”…
    Si ziceti asa Iahve il trimite pe Moise la faraon….da tot Iahve il face pe faraon sa nu le dea drumu din scalvie….Pai cum vine asa doamna…? Asa Iahve – Dumnezeu iubeste toti oamenii de pe pamant si vrea indreptarea pacatosului…..Pai Egiptenii aia ce erau elefanti…? Nu-mi mai raspundeti …asta m-au intrebat copii astia…Rest numai de bine…vedeti ca incepe sezonul de pupat oase…

     
  2. Draga Vali,recitind comentariul tau mi-am dat seama ca am ramas datoare cu o explicatie pe care n-am facut-o in primul raspuns dat si care probabil te-a deranjat , am spus : Gresit Vali si ca faci confuzii .Si chiar daca n-ai fost deranjata,m-am simtit datoare fata de cei ce citesc comentariile noastre, de aceea am vrut sa ma explic.In primul rand nu lui Moise i-a cerut Dumnezeu sa-si sacrfice copilul ci lui Avraam si nu era întâiul lui nascut adica Ismael nascut din sclava egipteanca Agar, ci era al 2-lea fiu nascut de sotia lui Sarai pe care-l chema Isaac.Interesant de retinut este ca acest fiu a fost promis,( spre deosebire de primul) de Dumnezeu lui Avraam când avea 99 ani iar sotia lui avea mai putin cu 10 ani,.Este greu de crezut ca o femeie la acea varsta, sa mai poata sa ramana insarcinata si totusi asa s-a intamplat,cel putin asa se spune in Geneza ,eu cred si ma justific in felul urmator : Ce este imposibil lui Dumnezeu? nimic.Vali ,n-ar fi trebuit sa scri ceva din amintiri,nu de alta dar duci in eroare pe cei care la fel ca si tine probabil n-au apucat sa citeasca din Biblie si asa cum ai spus de cei doi copii s-ar putea sa se indeparteze de Dumnezeu.Nu este bine sa spunem lucruri pe care nu le cunoastem bine.Dumnezeu ii atrage la el pe cei umili nu pe cei mandrii.Copiii au fugit nu pentru ca Dumnezeu este un Dumnezeu crud ci pentru faptul ca tu n-ai inteles sa le explici de ce Dumnezeu a trebuit sa ii impietreasca inima faraonului,sa trimita plagile asupra egiptenior si la urma sa-l pedepseasca pe mandrul faraon si pe poporul lui .Pentru cei ce doresc sa se convinga de cele scrise pot citi la Geneza capitolul 16 si 17. Vali , BIBLIA nu-i un roman este o carte care trebuie analizata,studiata , ea este scrisa de niste oameni inspirati de Dumnezeu.In scrisoarea 2 Timotei capitolul 3 cu versetul 16,17 se spune:Toata Scriptura este inspirata de Dumnezeu si de folos ca sa invete,sa mustre,sa indrepte lucrurile,sa disciplineze in dreptate,pentru ca omul lui Dumezeu sa fie pe deplin competent,complet pregatit pentru orice lucrare buna. Vali,as mai avea sa-ti raspund si la faptul ca inceput sezonul …..dar nu o fac,poate altata.Iti doresc numai bine si daca vrei poti sa-mi raspunzi.O seara buna!

    
 6. Buna ziua.
  O adevarata harababura in aceste explicatii care , in final,nu ne spune pentru care motiv purtam dupa noi de veacuri niste traditii ce nici macar nu apartin de mostenirea poporului nostru si in plus implementeaza ani dupa ani ,mereu si mereu,niste energii ale suferintei,chinului si durerii.Energii care ,stim sau nu stim,implementate in constiinta noastra an de an nu face altceva decat sa ancoreze cat mai adanc suferinta.Ca acum oamenii incearca sa uite de suferinte si chin indopandu-se si ghiftuindu-se,incerc sa inteleg.Omului modern,actual nu-i mai place sa i se vorbeasca si sa i se aminteasca mereu de suferinte si dureri.Mai ales ca toate aceste suferinte apartin de poporul evreu si nu de natia noastra.Pentru cine intereseaza si ar vrea sa cunoasca ce semnificatie avea ungerea ramelor usilor cu sange , recomand sa cititi cartea scriitorului roman Toni Victor Moldovan , „Proiectul Terra ” care poate sa va mai lamureasca si cu alte aspecte privind poporul evreu si cu care crestinismul ne obliga sa le purtam in spate de sute de ani.
  In articolul de mai sus se spune ca s-a inceput sarbatorirea pastelui din anul 1400 inainte de Hristos.Pai atunci ce amestec are toata aceasta poveste cu Iisus,crucificarea si invierea?Dupa parerea mea,omenirea si mai ales cei care se consdera oarecum evoluati ar trebui sa-si revizuiasca modul de acceptare a traditiilor crestine si amestecul acesta al traditiilor evreiesti.Cei care considera ca sunt spiritualizati,ca sunt informati si documentati ar trebui sa stie ca nu exista in Infinit un astfel de concept: ca cineva moare in chinuri si apoi invie pentru mantuirea pacatosilor lumii.Este o aberatie.Nimeni nu-mi salveaza mie sufletul si nu ma absolva pe mine de pacatele si greselile savarsite, chinuit,torturat ,murind si inviind.Daca eu personal nu-mi constientizez greselile si slabiciunile vietii mele si nu iau atitudine constructiva si de autopurificare,pot sa revin in vieti si vieti la rand asteptand ca nu`s ce Mesia sa-mi ierte mie toate aceste pacate si slabiciuni .Referitor la omul Iisus,inca este in discutie daca a existat sau nu si capii bisericilor inca ne aburesc cu biografia cuiva caruia i-au mai dat si numele de fiul lui Dumnezeu.Toti acei dintre dvs.care va considerati pe o cale spirituala si inca poate ganditi ca sunteti destul de evoluati trebuie ca stiti ca fiecare din noi suntem fii a lui Dumnezeu.Ce nu intelege omenirea este ca initial s-a incercat sa se raspandeasca acele invataturi ce sunt antice si din totdeauna,atribuite apoi Iui Iisus si nici decum adorarea,venerarea unui om,fie ca-l cheama Iisus sau altfel.Eu personal am inteles din scrierile filozofului britanic Paul Brunton,ca ar fi exista un personaj cu numele Iisus,dar nascut cu 100 de ani inaintea celui despre care ne propavaduieste biblia si in biografia acelui om nu exista o moarte prin crucificare.Aceasta crucificare este un simbol si nu un fapt autentic.Suntem cam de prea mult timp prostiti cu aceasta poveste.Este cazul sa ne scuturam de poverile absurde cu care ne-a incarcat bisericile,preotii si fanaticii religiosi.
  Categoric se va gasi careva care sa ma sictireasca pentru ce spun aici,dar eu nu am acceptat nici copil fiind povestile cu care ne manipuleaza bisericile si preotii de asa mult timp.
  Va doresc tuturor o constiinta libera de dogme si o dorinta de libertate a spiritului care sunteti,care suntem.

   
  1. Ti-ar place tie sa scapi cu o sictireala!
   O cruciada s-a pus deja in miscare!
   Impacheteaza repede ouale rosii si drobul in boceluta si fugi!
   Ce ai crezut, ca asa de repede trecem de la religie la spiritualitate!?
   Daca nici noi cei cu pretentii nu reusim, cum or fi stand lucrurile „pe teren”!
   Te miri ca ne merge cum ne merge…

    
   1. Multumesc Nicu pentru raspuns.
    Inteleg si apreciez simtul umorului.Da,este cale lunga de la religiela spiritualitate.Din pacate multi confunda a fi religios,a urma dogme si doctrine religioasa cu spiritualizarea.
    Nici un avans in evolutia constiintei ramanad blocat in astfel de credinte.
    Sa ai o duminica frumoasa.

     
   2. Apreciez cum se cuvine eforturile tale de a arata lumii incotro trebuie sa ne indreptam.
    Stiu si ca te apuca disperarea cand vezi ca lipseste rezonanta pozitiva si timpul trece!
    Putinii care sustin punctul tau de vedere nu se incumeta sa primeasca „dusul” binevoitorilor care fiind energetic, doare!
    Mai sunt unii care sunt imuni la asa ceva dar isi dau seama ca e greu de schimbat mentalitatea cuiva prin munca de lamurire.
    Multe vieti de cautari sunt necesare pentru a privi in desisul in care ne-a manevrat de mii de ani puterea.
    Pentru a capata cat de cat o privire de ansamblu trebuie de urcat cel putin pe treapta superioara religiilor si (sau) a dogmelor!
    A incerca disperat sa intelegem mecanismele universale, divine, cu ajutorul ochelarilor fumurii ce ni i-au tras pe ochi e impsibil.
    Multa vreme au „cizelat” „unitatea de masura” cu care incercam sa interpretam „mersul lumii” si am ajuns in starea in care tot ce nu concorda cu aceasta eliminam fiindca „nu e posibil”!
    Multa lume simte ca a venit vremea sa se schimbe dar dintr-o pozitie de negare sau nepasare au trecut la cea a „credintei” cazand insa in capcana (programul) ce ni l-au implantat de o vesnicie si confundand credinta in Dumnezeu cu cea intr-o institutie si dogma.
    Si se simt si mai indreptatiti sa arate cu ardoare ce stiu. E dreptul lor, bineinteles, dar nu le e de folos nici lor, nici altora.
    Sa dea Dumnezeu sa gaseasca cat mai repede calea de iesire fiindca nu mai avem la dispozitie timp berechet cum era odata.

     
   3. Buna dimineata Nicu.
    Ai avut mare dreptate spunadu-mi ca „o cruciada s-a pornit deja”.
    Din diferite comentarii pot sa-mi dau seama ca omenirea ,ca un intreg,nu a progresat prea mult.Acum,daca nu urmezi preceptele bibliei,nu te vor mai arde pe rug,dar incearca sa te loveasca prin cuvinte.In alte parti ale lumii inca se mai intampla si practici mai severe de a te pedepsi ca nu crezi in spusele bibliei.
    O zi buna.

     
    1. Sefora,…
     ”Cruciada”,…era un lucru serios.
     Mai serios decat il prezinta istoria. Istoria, este o prezentare egotica a faptelor.
     Ceea ce patesi tu, nu-i decat un foc de paie. S-a si stins.
     Stai linistita. In acest fel, cine ”loveste” se autoloveste.
     Este dreptul lui.
     O zi excelenta, in continuare.

      
    2. Stai linistita, Sefora!
     A nu spune ce stii si simti ca trebuie e si mai grav!
     A pleca „acasa” cu temele nerezolvate e de neiertat, mai ales in faza asta a evolutiei!
     Sa vezi ce „indignare” va fi cand adevaruri si mai zdruncinatoare vor iesi la iveala!
     Se spunea prin ceva channel ca omenirea va fi atat de disperata ca nu va sti in care sa „dea cu ciomagul”,
     in cei care i-au mintit toata viata sau in cei ce le-au adus adevarul.
     Trebuie sa aduci dovada in fata divinitatii ca nu spui ce stii doar ca ai trecut de prima tinerete si oricum nu mai ai ce pierde, ci pentru ca ai ajuns la acea maturitate spirituala care nu mai lasa loc la sovairi.
     Din surse universale aflam ca in univers 20% din fiinte sunt negative si 80% pozitive pe cand pe pamant e exact invers!
     E normal asadar sa te astepti la o asemenea reactie, mai ales ca si n randul pozitivilor de pe pamant se confunda masiv credinta in vreo religie cu cea in Dumnezeu.
     De mii de ani se „insurubeaza” la noi si primul lucru ce-l facem dupa ce ne incarnam e sa cedam puterea noastra administratorilor care ne asteptasera deja nerabdatori!
     Greu va fi de rupt acest lant ce il purtam de la o generatie la alta!
     Noroc ca a unui adevar calitate, nu depinde de numarul celor ce cred in el.
     Ar fi pueril sa credem ca „majoritatea” care „nu crede” va influenta la nesfasit evolutia evenimentelor.
     Vine o vreme cand nu mai poate fi oprit „trenul” evolutiei!
     Vor mai reusi unii sa sara in el dar multi vor ramane ” in „gara” de care s-au indragostit atata.
     Nu e nici o nenorocire, inseamna ca mai au nevoie de experiente pentru a trece si de etapa asta.
     Candva insa se vor declara „trecuti la examen” si vor folosi sansa. Asa or fi facut si unii care sunt in „tren”, candva, in alte vieti si situatii asemanatoare, pe planeta asta sau pe alta.
     Oricum nu mai e timp acum de „disecat” paragrafele din dogme, asta am avut timp sa o facem cu zeci si zeci de vieti inainte. Cine doreste, poate insa sa o faca, dar nu poate veni cu pretentia ca ceilalti sa se angajeze in dezbateri.
     Aici e ca in cazul „intunericului”, marea sa „cucerire” a fost sa ne faca sa credem ca acesta de fapt el nici nu exista!
     La fel nu ne mai intrebam cine a scris, cine a dictat, cine a selectat „scrierile” potrivite, cine a corectat, cine a promovat aceste scrieri, etc.
     Ne-au adus in starea sa acceptam ca ce „scrie” acolo e „sfant” si nu se poate pune la indoiala; ce ne ramane de facut e sa interpretam mersul lumii prin aceasta prisma! Ce nu se potriveste trebuie combatut cu ravna!
     Rezultatul se vede la tot pasul.
     Dar am trecut noi si prin alte faze si mai grele platind nenumarate ori cu viata astfel de atitudini.
     Tot aici suntem insa si vom definitiva aceasta devenire. Asta e sigur!

      
     1. Pan’ la urma,…tot se lasa cu ”ciomageala”,…asa-i?
      Dupa ce ne-au facut rotisor de nu stiu cate ori,…inc-o ciomageala?1,…
      Sau, asta-i desertul?,…!

       
     2. Te pomenesti, ca asta o fi semnificatia ”toiagului” lui Moise.
      ”Ciomageala de pe urma”
      Mai, sa fie,…

       
  2. TE IUBESC SEFORA ….FARA COMENTARII DE CE !!
   Eu sunt învierea și viața”
   De Omraam Michael Aivanhov

   <>

    
 7. Dragi prieteni ai acestui minunat site „File de Lumina”!
  Mă tot gândeam să vă ofer și eu un mesaj cu ocazia acestor sărbători și am
  gasit această povestioară.
  Sper să vă placă și să fie și o urare pentru voi , cu acest prilej al „Sfintele Sărbători de Paști”!

  Patru lumânări ardeau încetișor……

  Ambianța era atât de plăcută, încât le puteai auzi vorbind.

  Prima lumânare a spus:
  – Eu sunt „PACEA”! Oricum , nimeni nu mă mai poate păstra aprinsă.
  Cred că mă voi stinge!

  Flacăra s-a micșorat cu rapiditate și s-a stins!

  A doua a zis:
  – Eu sunt „CREDINȚA”! Dincolo de toate, eu nu mai sunt indispensabilă,
  așa că nu mai are nici un sens să mai stau aprinsă!

  Când a terminat de vorbit, o adiere blândă a stins-o!

  Cu tristețe, cea de-a treia lumânare a spus la rândul său:
  – Eu sunt „IUBIREA”! Nu mai am forța să mai stau aprinsă.
  Oamenii mă dau de o parte și nu-mi înțeleg importanța.
  Ei uită să-i iubească pe cei ce le sunt aproape.

  Și fără să mai aștepte, s-a stins!

  Deodată….
  Un copil intră în încăpere și văzu lumânările stinse.
  – De ce nu ardeți? Voi ar trebui să fiți aprinse mereu!
  Spunând asta, copilul începu să plângă.

  Atunci, cea de-a patra lumânare a spus:
  – Nu-ți fie frică! Câta vreme EU încă mai ard, le putem aprinde pe celelalte……Pentru ca eu sunt „SPERANȚA”!

  ….Cu ochi strălucind, copilul luă lumânarea „SPERANȚEI” și aprinse celelalte trei lumânări.

  Deci,este necesar ca flacăra „SPERANȚEI” să ardă mereu!…….și astfel, fiecare dintre noi poate
  menține SPERANȚA, CREDINȚA, PACEA și IUBIREA , aprinse în sufletul si viața noastră!!!!

  Să aveți un PAȘTE luminos și plin de PACE, CREDINȚĂ, IUBIRE, SPERANȚĂ, ÎMPLINIRI și BUCURII!!!

  ‘:Angel:’

   
  1. …. Draga domnule Gabriel este minunata povestea dumneavoastra ….
   …. Eu cu sotia mea va dorim din tot sufletul atat dumneavoastra cat si familiei
   dumneavoastra Paste Fericit si mult , mult Bine ! ….

    
   1. Va multumesc si in numele sotiei mele, pentru urari.
    Sa ne ajute Dumnezeu sa trecem peste obstacolele ce ne stau in fata, cu pace, credinta, speranta , iubire si multe bucurii, atat pentru noi, cat si pentru toti romanii mult incercati in acesti ani! „Cristos a Inviat”!

     
 8. Este momentul in care imi doresc sa uitam clipele grele si mohorate din viata noastra, momentul in care am credinta ca toate relele se vor duce departe, in neant, si vor face loc clipelor frumoase, fericite si insorite!
  Va doresc un Paste fericit si linistit, plin de lumina in suflet!
  Lumina sfanta a Invierii Domnului sa va aduca sanatate, fericire, noroc, dragoste, ganduri bune, prieteni dragi, zile de primavara insorite si realizari pe toate planurile!
  Va pup si va imbratisez cu mare drag…prieteni dragi!

   
 9. Oamenilor,de ce uitati ?Ce este mai important moartea sau invierea?Desigur si una si alta.Dar cel mai important este ca Isus Cristos a murit pentru mine,pentru tine pentru intreaga omenire.Oare e putin lucru?Acest lucru nu trebuie uitat niciodata.Prin moartea de jertfa a lui Isus Cristos ,Dumnezeu Tatal este dispus sa ne ierte pacatele. Daca ascultam de Fiul sau Isus Cristos vom castiga VIATA VESNICA pierduta prin neascultarea de Dumnezeu a celor doi Adam si Eva primii parinti.Atunci cand vom ajunge sa fim constienti de Marele sacrificiu facut de Dumnezeu Tatal,vom sti sa apreciem cu adevarat ziua de 14 Nisan,zi in care Isus se afla impreuna cu apostolii pentru a sarbatori ultimul Paste.Cu acea ocazie a luat o paine a adus multumiri,a frant-o si le-a dat-o zicand;Aceasta reprezinta corpul meu,care urmeaza sa fie dat pentru voi,la fel a facut si cu paharul spunand:Paharul acesta reprezinta noul legamant,pe baza sangelui meu care trebuie sa fie varsat in folosul vostru. La urma a spus:CONTINUATI SA FACETI LUCRUL ACESTA IN AMINTIREA MEA .Aceasta este porunca .Nu uitati Pastele trebuia sa fie sarbatorit de evrei pana ce Isus a instituit Comemorarea mortii lui,de data aceasta pentru intreaga omenire ,se intelege si pentru evreii care-l recunosteau pe Isus ca fiu al lui Dumnezeu.

   
 10. CRISTOS A INVIAT !Cu scuzele necesare dar nu pot sa cred ca Dumnezeu in marea-i iubire a poruncit sa se faca sacrificiul de animale-si acelea fiind din creatia si desavarsirea lui,apoi ca pe unii i-ar fi omorat,egipteni iar pe ceilalti care si-au uns usile cu sangele animalului sacrificat i-ar fi tinut la piept.Dumnezeu nu face scindari in creatia sa.Ce ar crede un copil de cativa ani caruia citindu-i-se aceste tampenii,deci de la o varsta frageda sa inoculezi copilului ca Dumnezeu in mare lui mila nu ar fi acelasi pentru fiecare forma de viata ci ca ar avea favoriti. Acest mesaj de natura umana este jignitor ,un afront la viata pe care EL A TRIMIS-O SPRE MANIFESTARE PE PAMANT.

   
  1. George sa nu te superi ca ma adresez direct, te rog sa o faci si tu la fel.Inteleg ca nu esti in totalitate de aceeasi parere cu mine.Daca te referi la mieii sarificati o facem si astazi,daca te referi la intaii nascuti ai egiptenlor,as vrea sa te gandesti mai intai la Sacrificiul facut de Dumnezeu pentru noi oamenii.In Ioan cap. 3 cu vers.16 se spune:Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat l-a dat pe Fiul sau unic -nascut,pentru ca oricine manifesta cedinta in el sa nu fie distrus,ci sa aiba viata vesnica.Dumnezeu l-a trimis pe Fiul sau Isus Cristos pe pamant ( pentru a ne rascumpara pe noi oamenii din pacatul mostenit de la primii parinti Adam si Eva) stiind ca va fi omorat ,de cine?de oameni influentati chiar de (preoti) cei care trebuiau sa-l recunoasca din profetiile facute de Dumnezeu cu cateva sute de ani inainte de venirea sa.Daca vrei sa citesti la Cartea Isaia capitolul 7 cu versetul14 unde spune:De aceea Dumnezeu (Iahve-Dumnezeul israelitilor) va va da un semn: Iata Fecioara va va ramane insrcinata,va naste un fiu si ii va pune numele Emanuel (tradus, Dumnezeu este cu noi).George imi pare rau ca tu numesti tampenii lucruri care sunt relatate in Biblie de oameni asa cum am mai spus-o inspirati de Dumnezeu,ceea ce eu am spus n-am spus de la mine de aceea dau trimiteri n Biblie pentru a putea verifica ce spun.Din nou imi spui de copii asa cum a facut si Vali,copiii nu sunt in stare sa intelaga, cum nici oamenii mari nu pot intelege toate lucrurile, mai ales cele spirituale si au nevoie de ajutor.Cei ce citesc copiilor din Biblie ar trebui sa inteleaga mai intai ei si apoi sa explice copiilor ca sa inteleaga ca Dumnezeu nu este partinitor,el este un Dumnezeu al dreptatii.In nici un caz Dumnezeu nu va lasa nepedepsit pe cel ce nu i-a in considerare spusele lui consemnate in scrisoarea catre omenire numita Biblie,ne asigura ca atat cei drepti cat si cei nedrepti vor fi rasplatiti dupa faptele lor .Datorita rabdarii lui mari, mai avem, nu stim cat timp sa ne întoarcem la el,sa-l purtam in minte si in inima tot timpul cat traim nu numai de doua ori pe an .George sa nu intelegi ca am facut referire numai la tine,e vorba de mie ,de tine si de toti ce-i ce citesc aceste randuri .Cu speranta ca nu te-am suparat,iti multumesc ca mi-ai dat ocazia sa ma exprim.Toate cele bune.

    
 11. Pentru cei care considera nimerit ca in aceste zile sfinte de sarbatoare pentru credinciosii crestini sa ne arate cat de gresita este credinta, va rog sa va abtineti macar pana trec sarbatorile.
  Credintele oricui trebuie respectate indiferent de parerile noastre despre ele. Asa este normal, asa este civilizat si asa este corect din punct de vedere al oricarei persoane ce se considera evoluata.
  De ce trebuie ca sa spunem ca noi avem dreptate, ca noi suntem mai destepti, ca noi am gasit adevarul si ca miliarde de crestini se inseala? Oare cat Ego e in inima noastra sa facem acest lucru intr-o zi de sarbatoare pentru aproapele nostru?
  Chiar daca parerea noastra este alta, va rog sa-l respectam pe celalalt asa cum este, cu credintele pe care le are, in ziua in care el sarbatoreste.
  Va multumesc!

   
  1. Ma gandesc ca era mai bine sa nu intervii!
   Sigur ca e o situatie delicata; majoritatea covarsitoare e clar pozitionata pro isus.
   Si mai clar e ca sunt si vor fi opinii diferite.
   Si le-a spus fiecare cum a putut si gasesc ca a fost bine asa.
   Marea problema deriva din faptul ca se confunda masiv credinta in Dumnezeu cu cea in dogme.
   Si ca urmare directa se confunda credinta aceasta cu spiritualitatea.
   Acest site, chiar daca functioneaza intr-o lume crestina, si mai marcant, intr-una ortodoxa, nu ar trebui sa se confunde cu o platforma religioasa desi stim ca e greu de delimitat.
   Cei care vor neaparat sa se exprime intr-un cadru adecvat credintei lor gasesc nenumarate posibilitati.
   Desi situatia ta e delicata, aici te inclini insa majoritatii.
   Cum dintotdeauna calitatea unui adevar nu are de a face cu numarul celor ce cred sau nu in el, era mai bine daca ramaneai neutru.
   Sigur ca nu va trece mult timp si cu aceeasi dezinvoltura vom dezbate teme radical opuse si daca o varianta sau alta se va dovedi a fi adevarata, vom putea spune ca noi am spus-stiut dintotdeauna!
   Nu ne cere nimeni sa ne pozitionam definitiv desi nu vom avea timp la infinit sa cautam calea.
   Dar nici sa fericim pe toti nu vom reusi!
   La inaltare chiar daca e indicat sa lucram impreuna, aceasta nu se poate face decat individual!
   Si atunci ne va consola prea putin cati vor fi alaturi de noi daca vom fi ramas impotmoliti pe drum.

    
   1. Domnule Nicu,
    S-ar putea sa am exact aceleasi pareri ca si cei care au comentat anterior. Totusi, nu cred ca este bine sa-i spun altuia ca nu e bine sau corect in ce crede el in cea mai sfanta zi de sarbatoare a credintei lui. Pot sa-l felicit, pot sa ma bucur cu el si pentru el in aceasta zi. Apoi, dupa ce sarbatoarea trece pot sa-mi spun parerea nestingherit, nu ma opreste nimeni.
    E ca si cum as avea invitati la ziua mea si acestia ar spune doar lucruri urate despre mine. Nu este frumos.
    In mintea mea am oprit orice gand negativ, orice gand care ii poate supara sau necaji pe cei care sarbatoresc in zilele acestea Pastele. M-am alaturat lor cu inima deschisa si in spiritul traditiei mostenite de la parintii si bunicii mei.
    In plus, eu nu am un Adevar de propovaduit si de impus altora, eu cred ca evolutia se face individual si fiecare ajunge la nivelul la care este pregatit sa-l accepte. Evident am si eu parerile mele, gandurile mele si o filozofie pe care mi-am dezvoltat-o prin studiu si meditatie. Multe lucruri si multe comentarii de pe aici ma fac sa zambesc dar nu le combat chiar daca as putea sa o fac cu usurinta. Eu respect opinia fiecaruia si il apreciez pe fiecare pentru ca ne dezvaluie resorturile intime ale credintei lui personale. Acestea sunt flori gingase ce pot fi ranite cu usurinta.
    O seara minunata sa aveti!

     
 12. Nu cred ca acest populism ne e de ajutor!
  Si cei care au comentat in „detrimentul” celor care „poate” ca au exact aceleasi pareri se pot simti la fel de raniti!
  Am ajuns in pragul aflarii marilor adevaruri si ceea ce azi pare a fi batut in cuie pentru inca o vesnicie s-ar putea ca maine sa nu mai fie!
  N-ar strica asadar sa fim cu inima deschisa si sa ascultam si pareri nonconformiste ca de mare folos ne va fi!
  Ca au fost destui care s-au simtit confirmati in ceea ce gandesc, neconform cu majoritatea, de asemenea se poate vedea.
  „Eretic” nu poate fi decat cel care a trecut prin ce experimenteaza majoritatea.
  Daca ne pretindem spirituali va trebui sa fim pregatiti si sa ne reevaluam perceptiile si prin asta calea ce o urmam.
  Chiar cu riscul ca la marile sarbatori sa mai auzim clopote necunoscute!
  Daca cei care nu au fost la unison cu majoritatea ar fi comentat pe un site religios, era de inteles.

   
 13. Draga domnule Nicu comentariul lui Razvan mie personal ni se pare de bun simt al unei gazde care ne tolereaza pe toti indiferent cum ne manifestam ideile si constiintele fata de un mesaj , tema sau religie versus spiritualitate. Categoric suntem diferiti si provenim din diverse medii cu diferite tipuri de cunoasteri din si despre lume viata, adevaruri, credinte.. Ca o buna gazda nu ne-a pus la punct in varianta dura si ne-a permis comentariile cu atentionarea ca sa respectam cel putin doua zile o sarbatoare in curs de manifestare. Adica partea aia cu toleranta de care ne batem toti cu caramida in piept ca o avem – dar nu o manifestam real nici macar pe site intre teoretic si practic niste necunoscuti. Bine ca ne accepta la cat de unicate suntem si ne tolereaza. Acesta este de fapt si farmecul acestui site – comentariile comentatorilor la o provocare. De la „gradinita” eu am invatat sa nu ma cert cu gazda nici sa o invat sa fie gazda – pe teritoriul ei face ceea ce simte ca vrea si poate sa puna la dispozitie. Imi convin regulile bine, nu ………fiecare cu „jucariile ” lui. Si tot la „gradinita ” am invatat ca daca nu ma inteleg cu cineva din grupa mea sa nu ma duc la „tovarasa” / „doamna” sa ma plang sa fie pedepsit. Si nici sa ii duc floricele ca sa ma aprecieze pe mine cel mai bine. Cu respect asa ca intre oameni mari.

   
 14. Buna ziua.
  Intrucat eu am fost ,daca nu ma insel,prima care am facut un comentariu despre schimbarea de mentalitate ce se impune in aceste vremuri,voi spune si eu cate ceva.
  De ce sa se inteleaga ca spunandu-mi punctul de vedere nu respect credinta si religia celuilalt? Se intelege doar ce se vrea a se intelege si nu ceea ce am vruit eu sa transmit prin comentariile mele.Toata viata nu am facut altceva decat sa respect credinta altora.Toata viata nu s-a incercat nimic altceva decat sa nu mi se respecte punctul meu de vedere.Toata viata majoritatea avand un mod diferit de a crede altfel decat mine in divinitate am fost supusa unei marginalizari.Astazi,cand in sfarsit apare in lume un curent liber de exprimare a iedeilor proprii, se gasesc destui din acei care se considera cu idei avansate, dar care sub diferite exprimari, cauta sa inchida gura celor care inteleg ca a evolua inseamna a depasi sabloanele vechi de credinta si exprimare.Imi pare rau ca prin aceasta fraza ating chiar felul de exprimare al dumitale domnule Razvan,dar eu mi-am imaginat ca acest blog permite exprimarea libera si nu de a determina pe cei minoritari cu o alta gandire sa-si inghita conceptiile noi de teama sa nu jignim majoritatea si pe unii care se scalda intre doua lumi.Adevarul cand il mai stabilim?Tot restul anului?Nu,domnule Razvan,dupa trecerea acestor sarbatori pari complet neavenit sa mai vorbesti de idei si concepte noi,mai ales daca nu apare un subiect pe tema.
  Eu personal mi-am dat seama de apele tulburi in care se scalda multi si care mai au si pretentii sa se creada novatori ai vremurilor noi.Din pacate am inteles si ca progresul,evolutia in constiinta nu va avea loc sau se va misca extrem de incet daca permitem sabloanelor vechi sa se impuna in viata de zi cu zi.Am fost extrem de surprinsa in zi de paste sa observ ca nivelul de spiritualitate a celor mai multi comentatori de pe acest blog a fost aproape inexistent.Tot anul esti bombardat cu citate extrem de intelepte si care nu au nimic de a face cu credintele iudeo crestine,iar cand exista motivatia de a dezbate aceste citate si chiar de a le aplica ni se impune tacere,nu jigniti pe majoritarii care impiedica evolutia constiintei colective.
  Multumesc pentru intelegere.

   
  1. Stimata doamna Sefora,
   In primul rand nu este vorba de majoritate sau de minoritate ci de a-l respecta pe altul in credinta lui. Da, imi pot spune punctul de vedere atata vreme cat nu-l atac pe celalalt. Aici e un site unde spunem ceea ce credem, ceea ce simtim. Totusi, in momentul in care doua credinte sunt opuse, pe aceeasi tema se pune intrebarea ce sa fac?
   Unii cred tot ceea ce se predica in biserica si sufletul lor cunoaste bucuria, urmand traditiile si invataturile crestine „ad literam”. Acesti oameni exista sunt printre noi, sunt sinceri si au inimile deschise catre adevar. Ce facem daca adevarul lor nu este si al nostru? Le spunem ca ale lor credinte sunt false? Ca sunt niste neaveniti si puterea lor de judecata este zero, intrucat noi stim mai bine? Sa-i chemam sa ia Lumina din darnica noastra intelepciune?
   Nu doamna Sefora!
   Asa cum aveti si dvs. dreptul sa va spuneti parerea, asa o au si ei! Si atata vreme cat exista contradictii, e bine sa-l respectam pe celalalt, acceptandu-l in primul rand cu credintele lui.
   Daca era vorba de sarbatoarea nasterii lui Brahma sau Osiris sau a unui zeu african, tot asa ne purtam cu cei ce sarbatoreau aceasta zi? Le spuneam ca zeul lor e sangeros si ei sunt niste imbecili ca inca mai cred in el? Da, putem sa le spunem toate acestea, putem sa incercam sa-i convertim la credinta noastra, indiferent care este ea. Dar oare este mai bine daca nu le respectam sfanta sarbatoare? Eu cred ca nu.
   Da doamna, eu sunt un neavenit sa vorbesc despre concepte si credinte noi. Va respect parerea si va invit sa le propovaduiti printre noi. Veniti sa ne explicati cum stam, cum e cu aceste idei noi, in care calcam totul in picioare pentru a ne ridica in dimensiunea XD ca tot am trecut de Full HD.
   Cand am auzit ca noii initiati ne spun ca in 2000 se sfarseste lumea am ras cu lacrimi, la fel am facut si in 2012 cand s-au ascuns in bunkere, cand am auzit ca Pamantul se apropie de centrul galaxiei, deja rasul meu a devenit homeric.
   Da doamna, obisnuiti-va cu ideea ca nu am trecut intr-o era noua in care „populatia pamantului va evolua sau va muri”. Nu doamna asa ceva nu exista pentru ca evolutia este individuala si nu se face in turma. Si daca acceptati ca Pamantul este o scoala pentru suflete, atunci ar insemna ca desfiintam clasele primare si doar absolventii vor rezista, si ceilalti vor fi starpiti. Evident acest lucru nu se poate intampla pentru ca Dumnezeu sau Sursa, sau Cel de Sus, sau Energia Primara cum vreti s-o denumiti, mai are nevoie de aceasta scoala.
   Da, doamna Sefora trebuie sa intelegeti ca daca exista 1000 de motive prin care credinta crestina este falsa sau are elemente dogmatice absurde pe care se bazeaza, tot asa exista 1000 de motive pentru care noile credinte de inaltare spirituala sunt gresite sau absurde. Putine sunt florile si multe sunt balariile de care suntem inconjurati.
   Noi am ales fiecare prin ceea ce suntem, cu mintea noastra filozofia in care sa credem.
   Unul dintre punctele forte ale filozofiei mele este toleranta, si problema mea eterna este cum sa-i atentionez pe cei care incalca acest principiu elementar, deoarece principiul tolerantei ma indeamna sa-i accept si pe ei.
   Vedeti dvs. acestea sunt apele tulburi in care ma scald eu, si o fac pentru ca mi-am asumat acest rol, o fac constient incercand sa pastrez un echilibru. As putea oricand sa-mi formez o scoala in care sa predau ceea ce am invatat in urma studiului meu indelungat, dar prefer sa nu fac asta, prefer sa accept pe oricine si sa-i deschid ochii sa vada ca exista si altceva, apoi fiecare sa paseasca pe propria lui carare de Lumina. Iar pentru asta trebuie sa stiti ca exista Bucuria.
   Daca ii arat unui om fericirea atunci el poate aprecia ceea ce este valoros in viata. Sufletul trebuie hranit, nu numai trupul.
   Daca eu ii spun cuiva ca sarbatoarea lui este falsa, trebuie sa ma gandesc ca el a ciocnit oua cu parintii, cu bunicii, cu ai lui copii si au facut acest lucru cu multa bucurie. E ca si cum i-as spune ca totul e o minciuna.
   Chiar daca ar fi asa, oare momentele de bucurie in care copilul te priveste in ochi si iti spune cu glasul lui ca niste clopotei „Hristos a inviat! Ha! Oul meu a fost mai tare!” aceste clipe de fericire pura sunt minciuni doamna? De ce sa intru cu bocancii in viata lor? Indiferent de ceea ce cred eu? Cine sunt eu sa stric asemenea clipe? Poate ca parerea mea este identica cu a dvs. sau ale celorlalti comentatori, dar am in suflet Acceptarea si Bucuria. Incercati sa le primiti si dvs. in sufletul propriu. Marginalizarea la care ati fost supusa, dupa cum spuneti, nu se datoreaza faptului ca ati avut alte credinte ci tocmai pentru ca nu i-ati acceptat pe cei care aveau alta credinta decat dvs. Nu trebuie sa impunem nimanui ceea ce credem noi. Daca e momentul si daca omul este pregatit va veni singur la sursa de lumina care i se potrivete. Aceasta este o lege a evolutiei spirituale.
   „Ha, ha tu esti mai prost, eu sunt mai destept si iti spun eu cum sta treaba!” – nu duce nicaieri. Trebuie sa intelegem cu totii acest adevar.
   Acesta este motivul pentru care am cerut un minimum de respect, macar in perioada Sarbatorilor Pascale.
   O zi minunata va doresc!

    
   1. Hello, lume buna,…
    Religia Crestina, nu e falsa, deloc.
    Nici o religie actuala, nu e falsa, deloc.
    Falsa nu e decat intelegerea lor. Mai mult sau mai putin. Depinde de dorinta cautatorului de a intelege.
    Ele, religiile, au intre ele similitudini. Corespondente. Este logic. Vorbesc despre aceleasi Principii de viata, in termeni diferiti.
    Aceeasi poveste spusa altfel. Este deajuns sa intelegi una, ca sa le poti descifra usor, usor, pe toate. Daca mai este cazul.
    Unele, sunt mai poetice decat altele. Pe deasupra au mai suferit si modificari. Cum este cazul Crestinismului, care este si cel mai metaforic dintre toate. Cred eu. Cu toate modificarile, mesajul de baza, este acolo.
    Este destul de dificil, insa deloc imposibil,…ca , cu mintile noastre centrate pe latura materialista a vietii, folosind preponderent o emisfera cerebrala, sa decriptezi o gandire poetica. Textele sacre, ce stau la baza religiilor actuale, au la baza o gandire poetica,
    metaforica. Mai mult sau mai putin. Pentru ca asa gandesc initiatii.
    Curentul new age, incearca sa faca comprehensibila aceasta gandire poetica a religiilor.
    Nu inventeaza ei, apa calda acum. Doar vor sa traduca Principiile de viata si morala Divina, ce stau la baza religiilor, in termeni mai analitici. Cat se poate.
    Curentele serioase, desigur. Si sunt.
    Niciodata insa, nu cred ca se vor decripta aceste texte, intr-un mod atat de analitic, incat oricine stie alfabetul, sa le priceapa.
    Cat despre faptul ca ” majoritatea” nu stie ce-nseamna jertfa mielului, sangele de pe usi,…aproape ca mai putin conteaza.
    Conteaza sa crezi macar intr-un principiu suprem Divin.
    Acel isus, in cazul nostru.
    Este mult mai mult, decat nimic.
    Are fiecare nivelul lui de intelegere si va pricepe cand va vrea, sa priceapa. Este dreptul fiecaruia, sa priceapa atunci cand va hotarai sa se ocupe de acest lucru.
    Asa ca,…cu toata neantelegerea de care se ”bucura” religiile,…ele sunt foarte bine venite. Toate.
    Omul, este menit sa-si caute originile. Nu va avea astampar, pana nu le va gasi.
    Daca unii, se opresc deocamdata la drob, cu-aceasta cautare,…este treaba lor. Si dreptul lor de asemenea.
    O zi minunata, tuturor.

     
    1. Hei!
     Ai gasit in sfarsit un internet- cafe in Zanzibar!?
     Sau ai stiut de embargoul de pasti si ai digerat in liniste drobul!?
     =)

      
     1. Well…..
      A treia varianta…
      Ma facu nongrata, guvernul ad-hoc. Nu vazusi? Si-n postu mare!
      Mai rau ca-n Tanzania. :)
      Da’, tot e mai bine, decat sa-mi fure grebla!.
      Mai bine, taci!,…vorba nu stiu cui.

       
    2. Ella te rog sa nu iei in nume de rau acest comentariu,dar ma vad nevoita sa fac acest comentariu referitor la ceea ce ai spus :ca toate religiile sunt binevenite .Nu pot fi de acord deoarece in Biblie s spune ca numai o singura religie este adevarata,nu toate cum spui tu din nestiinta.Ea se recunoaste dupa roade.In Matei cap7 cu vers.19 se spune:Orice pom care nu da roade bune este taiat si aruncat in foc.In vers.21 se spune :Nu oricine imi zice : Doamne,Doamne va intra in regatul(imparatia)cerurilor,ci acela care face vointa Tatalui meu care este in ceruri.In Efeseni cap.4 cu vers.5 se spune: Este un singur Domn(Isus),o singura credinta,un singur botez.Crestinii adevarati se recunosc astfel:in IOAN cap.13 cu vers.35 se spune:Prin aceasta vor sti toti ca sunteti discipolii mei:daca aveti iubire intre voi ori foarte multi oameni se declara crestini iar ei isi urasc semenii.S-auzim de bine!

      
     1. Cornelia draga, cu ingaduinta ta si a celorlalti (nu doar pentru ca Ella o fi fost ocupata cu alte treburi si nu a mai aparut de o vreme!) voi face cateva remarci la tema.
      In primul rand acest site nu este unul religios cu unul spiritual. Aceste doua termene se confunda prea des. Sigur ca nu te impiedica nimeni sa-ti spui parerea si nici ca se vor gasi destui care sa fie de aceeasi parere sau alta ca tine nu e ceva care surprinde.
      Preocuparile spirituale duc inerent la dezvoltare. Dezvoltare spirituala care se va rasfrange in perceptiile, intelegerea si activitatea noastra de zi cu zi.
      Fara indoiala intr-o zi vom fi depasit, in viata asta sau in una viitoare, si etapa aceasta de evolutie in care o religie sau alta si-a pus amprenta pe modul si capacitatea noastra de intelegere si manifestare.
      Vom ajunge sa privim lucrurile dintr-o perspectiva mai inalta din care se va vedea intreg covorasul de religii, ideologii si dogme, create special pentru toate gusturile si ce ne va fascina si mai mult e ca fiecareia i s-a strecurat ideea ca ea e cea mai „tare” si „adevarata”!
      Un musulman te va numi „necredincios” si va fi gata sa te beleasca pentru a te pedepsi, tu nu vei pregeta sa trimiti rachete asupra „paganului” pentru al nimici. Un budist te va privi cu ingaduinta fiindca n-ai inteles ca viata e vesnica si ne aflam aici pentru a ne desavarsi si in acest plan, cel fizic. Si asa mai departe! Toate religiile sunt cladite pe un miez de adevar in jurul caruia a fost modelata dogma.
      Afirmatia in cauza, cum ca toate religiile nu sunt „false” deloc, are suport asadar.
      Pana cand vom ajunge la a intelege adevaruri profunde de gen: „Dumnezeu nu a creat vreo religie si nu o va face vreodata!” vom mai petrece ceva vieti in cautare si experimentare.
      Daca ai „privi” in urma ai observa ca in vietile trecute ai schimbat cel putin de cateva ori religia aleasa si in mod sigur o vei face si in urmatoarele, pana vei fi absolvit aceasta tema.
      Dumnezeu nu are nevoie de religii si dogme, El e in tine, in fiecare particula din tine, in fiecare gand si respiratie, esti parte din El!
      In nemarginita Lui dragoste pentru Creatia Sa, ne-a lasat libera alegere in cautarea drumului inspre Intreg! Inspre origine. Inspre desavarsire.
      Cate ocolisuri facem in acest drum depinde de noi.
      Timp avem la dispozitie nelimitat.
      Universul musteste de viata si peste tot se gasesc posibilitati nemarginite de a relua evolutia in viata viitoare exact de unde am ramas in asta.
      Ce se poate face concret in faza asta ar fi sa incercam sa scapam de fanatism religios, sa incercam sa privim lucrurile si din alt unghi, sa cercetam, sa punem intrebari, sa cautam raspunsuri.
      Niciodata nu a avut omenirea la indemana mai mult material de studiu ca acum, mai multe posibilitati de manifestare, de experimentare.
      La treaba asadar! Curaj si succes!

       
   2. Buna seara.
    Am sa incerc sa raspund un pic , desi mie nu-mi place sa ma lungesc.
    Raspunsul dumitale domnule Razvan imi arata mie ca,vrei sau nu vrei sa se observe,ai luat tot ce am spus la modul personal.In primul rand eu mi-am spus punctul de vedere si din felul cum m-am exprimat nu reiese ca nu respect credinta altuia.Daca recitesti cu atentie ce am spus eu ,poti recunoaste ca nu am facut afirmatii jignitoare la adresa nimanui si nici nu mi-am dezvaluit o aroganta ca altii ar fi „imbecili” iar eu as fi mai desteapta.Aceasta interpretare iti apartine domnule Razvan,nu-mi atribui mie niste interpretari care nu se pot trage din vorbele mele decat cu o vadita intentie de a le interpreta astfel.Cand la primul comentariu am sfarsit prin a-mi exprima convingerea ca voi fi sictirita pentru ce spun,am avut dreptate. Pentru ca , din pacate, tocmai dumneata care ar trebui sa fii impartial dovedesti ca te simti jignit la modul personal.
    Referitor la marginalizarea mea…gresesti zicandu-mi ca am fost marginalizata pentru ca eu nu as fi respectat sau acceptat credinta altora.Este tocmai invers,modul meu de a crede si de a vedea altfel lucrurile nu a fost si nu este respectat si acceptat.Dovada acest raspuns al dumitale care imi arata ca Egoul dumitale a fost rau de tot afectat daca ai depus atata energie sa imi arati destul de raspicat cat de mult te-a deranjat parerea mea.
    In lumina tolerantei despre care afirmi ca te caracterizeaza,apreciez ca ne permiti totusi sa ne spunem punctul de vedere.Tot din comentariile de pe aici am inteles si mi s-a confirmat ca intradevar inca nu suntem pregatiti sa auzim punctul de vedere al altuia fara a nu ne simti jigniti.
    O seara buna in continuare.

     
     1. ….. Domnule Razvan …. din suflet va felicit pentru Rabdarea de care
      dati dovada …. Bunul Dumnezeu sa va dea Sanatate si multe Bucurii …
      …… Va multumesc pentru tot ….

       
     2. Daca il intrebi pe Razvan iti va spune ca primul „nu-mi place” e de la mine!
      Asa sunt eu mai nerabdator, si nu pot sa astept pana o sa-ti dai seama ca asa ceva nu se face!
      Nu sunt semne!

       
 15. In „caietel ” am gasit urmatoarele „vorbe ” : ” Faptul ca nu condamnati Ceva , nu inseamna ca sunteti de Acord cu aceasta .Pur si simplu inseamna ca Refuzati sa JUDECATI .Pe de alta parte puteti Alege Altceva ” . Si asta a facut Batranul Dan (motivele si le stie doar el ) fata de aceasta Fila de Lumina si fata de Comentarii . A ales sa adreseze Recunostita sa pentru Gratia Divina din Tot si Toate , pentru Fila de Lumina , pentru Comentarii si pentru Urarile din ele . Si inca Ceva : ” A ACCEPTA ceva ,nu inseamna a fi de acord cu Aceasta .Inseamna pur si simplu sa o Imbratisezi (sa nu-i opui Rezistenta ),chiar daca esti de acord cu acel Ceva sau nu ” . Va Imbratisez !

   
 16. Multumesc draga Nicu pentru ca ai gasit timp pentru a comenta ceea ce eu am scris.N-am crezut ca se mai uita cineva la acest subiect demult trecut ,cu atat mai mult m-am bucurat.N-am dorit altceva decat sa indrept atentia catre Cuvantul lui Dumnezeu Biblia, celor ce citesc si celor ce-si dau cu parerea despre lucruri pe care nu le stapanesc bine,de aceea am dat citate din Biblie ptr.a se putea verifica cele spuse de mine.N-as vrea sa se inteleaga ca eu le stapanesc foarte bine , dimpotriva nu cunosc foarte multe lucruri si-mi pare rau ca viata aceasta este prea scurta si nu mai am prea mult timp, dar am sperata Vietii vesnice promisa de cel ce ne-a creat Dumnezeu Tatal.In Lumea cea Noua promisa de Creatorul nostru o sa avem o vesnicie sa invatam ceea ce acum n-am reusit din cauza imperfectiunii si a timpului scurt pe care l-am avut in aceasta viata.Poate nu ai posibilitatea sa sti cine ti-a dat acel vot,eu am fost.Toate cele bune!

   
 17. Viata vesnica, Cornelia draga, o avem de la inceput, din momentul crearii noastre.
  O avem si in timpul cautarilor noastre in cele mai joase densitati posibile si o vom avea si la incheierea calatoriei noastre aici cand defapt abia incepe ce e mai palpitant! Misiuni ceresti la toate nivelele ne asteapta in continuare in imensa Ierarhie Cereasca care arata ca o piramida.
  Imaginea acea ce ne-a tras-o puterea pe „calapod” cu: acolo sus „tatal”, undeva deasupra noastra vreun trimis si „jos” noi, plebeimea trebuie uitata cat mai repede. Spre binele nostru si spre disperarea puterii a carul control se bazeaza pe naivitatea noastra, cei care ne-am lasat sedusi si am pus lor la dispozitie puterea data noua de Dumnezeu de la inceputuri.
  Si de mii de ani lucreaza acribic sa-si perfectioneze si extinda acest control. Ei stiu mai bine ca noi ce se ascunde in noi in timp ce ne prelucreaza prin toate mijloacele sa nu aflam asta si, mai mult, sa nu folosim ce avem.
  Dupa fiecare viata ne intoarcem ACASA si abia apoi vedem cu adevarat ce am facut din sansa de a scurta aceasta cautare primita la incarnare.
  Nu contenim de indata sa ne rugam sa ni se permita sa revenim promitand, ca de multe dati, ca de data asta precis vom reusi!
  Si n-am revenit aici ca ne ia in primire puterea si nu tragem prima gura de aer in aceasta lume ca ne si iau in primire „reprezentantii” puterii care ne impanzesc de programe si alte mijloace de control. Asta se intampla in masa, cei care vor sa scape cu adevarat, sunt cei mai ravniti de putere, ca mierea cea dulce! Nu e de mirare asadar ca eliberarea, desavarsirea si prina sta inaltarea e atat de grea.
  Dar timp avem la dispozitie; cine stie cate sanse asemanatoare de inaltare ca acum om fi ratat candva in trecut, pe planeta asta sau pe altele.
  De noi depinde asadar ce reusim sa facem in aceasta viata care poate ca e mai importanta ca altele fiindca incercam sa profitam de inaltarea Pamantului facandu-o si noi o data cu El.
  Intelegerea mecanismelor e de capatai fiindca ne scuteste de risipa de energie si scade probabilitatea esecului.
  Putem renunta linistiti la toata gramada de sloave si poezii care in mod gresit le atribuim dorintei lui Dumnezeu de a le auzi zilnic de la noi!
  Cu cat ni se cere mai indaratnic sa rostim vvreo sloava sau mantra cu atat ar trebui sa ne faca si mai sceptici! Puterea gandului e mare! Puterea cuvantului, a afirmatiei e la fel de mare! De aceeea se straduiesc toate religiile sa facem afirmatii, daca se poate cu caracter de juramant si mai ales in forma pe care au cizelat-o ei, puterea din culise si care stimuleaza producerea exact a energiilor dorite de ei pe care tot acestia le recolteaza si dirijeaza la locurile de ei stiute.
  Sansa de a-l intalni pe Dumnezeu e mult mai mare stand rezemat de un copac si plin de incredere ca suntem perfecti sa spunem:
  „Bunule Dumnezeu, ce este ceea ce trebuie sa STIU azi!?”
  Dupa care cel mai bine ar fi sa urmeze:
  „Bunule Dumnezeu, ce este ceea ce trebuie sa FAC azi!?”
  De restul se ocupa Dumnezeu impreuna cu legiunile de Ingeri de toate tipurile si rangurile creati de El in acest scop!
  Si toate se vor simplifica fiindca de fapt totul e deosebit de simplu!
  Ca la batranul care „da” in mintea copilului!
  Nu ca s-a prostit ci fiindca a inteles ca cea mai mare parte din lucrurile ce i-au ocupat intreaga viata timpul si energia au fost fara folos!
  Putem lucra 10 minute la o tema sau 10 vieti!
  Asa ca mai ales acum nu avem voie sa ne indoim de reusita!

   
 18. Buna Nicu,nu cred ca cineva mai urmareste ceea ce scriem, altfel cu siguranta ca ar spune ca : ori eu bat campii ori tu,ori amandoi.Oricum doresc sa-ti spun ca eu nu pot crede altceva decat ce spune Cartea Cartilor si nu este intamplator numita asa Biblia,nu pentru ca n-as avea idee despre ce cred si alti oameni.Noi traim in aceasta parte a lumii mai aproape de cei ce au scris aceasta carte sacra .Cand s-a raspandit crestinismul se spune ca pe la noi ar fi ajuns Andrei fratele lui Petru, mai exact in Dobrogea unde exista o pestera cu numele lui .Ce nu pot intelege eu si poate imi explica cineva cum de noi romanii suntem ortodoxi iar cei ce sustin ca Petru si Pavel au ajuns in Roma spun ca sunt catolici.Nu pot intelege deoarece cei doi frati au fost in preajma lui Isus, au fost discipoli lui si cu toate acestea au intemeiat doua religii? N-as vrea sa te plictisesc si nici nu vreau sa-ti schimbi parerea cum nici eu nu mi-o schimb.Credinta conform careia ar exista doua sau mai multe existente succesive,in care cineva s- ar putea renaste fie ca om ,fie ca animal nu o pot crede deoarece in Biblie nu am gasit vreo urma a acestei credinte.Nicio alta carte nu poate spune ce se spune in 2 Timotei cap.3 cu vers.16 : Toata Scriptura este inspirata de Dumnezeu si de folos ca sa invete,sa mustre,sa indrepte lucrurile,sa disciplineze in dreptate si in vers.17 pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie pe deplin competent,complet pregatit pentru orice lucrare buna.Ai spus ca inca de la inceput am fost creati ca sa traim Vesnic,asa este,, dar a fost pierduta Viata Vesnica de primii parinti Adam si Eva. In marea lui iubire pentru noi oamenii, Dumnezeu l-a trimis pe fiul sau Isus ,sa-l faca cunoscut pe el si sa ne rascumpere din pacat.Pe baza acestei rascumparari din pacat ,noi putem avea speranta Vietii Vesnice nu prin multele reincarnari.Isus spune in Ioancap5 cu vers.28si 29 urmatoarele:Nu va mirati de lucrul acesta,pentru ca vine ceasul când oti cei din mormintele de amintire vor auzi glasul sau 29: si vor iesi afara : cei care au facut lucruri bune,pentru o inviere a vietii,iar cei care au practiat lucruri rele,pentru o inviere a judecatii.Nu stim când se va intampla acest lucru,dar daca ar fi asa cum cred unii si ma refer la cei ce cred ca ceea ce transmigreaza intr-un alt corp ar fi un (suflet) care poate fi si de animal ,cum ar fi ? si-ar dori cineva asa ceva? nu cred . Aceasta invatatura imbratisata de multi oameni in primul rand este nebiblica, este dureros ca este imbratisata de multi oameni care au fost facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu(a se intelege facuti sa reflecte calitatile lui Dumnezeu).Nu este de mirare ca multa lume adopta invataturi nebiblice deoarece in 1 Ioan cap.5 cu vers.19 se spune : Stim ca provenim de la Dumnezeu,dar intreaga lume zace in puterea celui rau.(Satan)….Insa stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere ca sa ajungem sa-l cunoastem pe Cel adevarat…..Nicu nu doresc sa te contrazic,fiecare persoana are posibilitatea sa se informeze asa cum ai spus tu,eu sunt sigura ca am gasit Adevarul il recomand si altora, mai mult nu pot face,cine este interesat va cauta si-l a gasi.Doresc ca toti cei ce citesc aceste randuri sa verifice si sa fie vrednici ca Dumnezeu sa-i lumineze.lumina (Isus) a venit in lume pentru a ne lua valul de pe ochi si pentru a ne arata cum este Tatal,Isus a putut spune :Cine m-a vazut pe mine l-a vazut pe Tatal.In putinul timp pe care l-a trait pe pamant a facut numai bine,mai ales celor neajutorati si umili.Cei ce n-au apucat sa citeasca Biblia le-o recomand cu caldura,vor constata ca desi a fost scrisa in Orient ea este scrisa pentru oameni din toate natiunile si de toate rasele ,ea este un ghid practic pentru zilele noastre iar intelepciunea umana nu-i poate tine locul.Cine altcineva decat Dumnezeu care nu poate sa minta(Tit cap.1 cu vers.2) poate spune de la inceput ,sfarsitul.Sa auzim de bine.

   
  1. Buna ziua.
   ” Toata Scriptura este inspirata de Dumnezeu ”
   Cine face aceasta afirmatie?Si cine este asa de absolut convins de acest „adevar”?
   Nu ma intind la polemici,dar eu obisnuiesc sa spun oricui ca nevoia de cunoastere te indeamna intr-un final la aflarea ….unui adevar.Daca ne referim la adevarul suprem,nu-l vom afla niciodata,cel putin nu intr-o viata in planul fizic,dar daca vrem totusi sa nu ne lasam pacaliti de manipularea gandirii si constiintei noastre de cei ce practica o manipulare continua de mii de ani,atunci draga Cornelia ar cam fi cazul sa depasim faza „biblia” sau „cartea cartilor”.
   Exista acum nenumarate posibilitati sa ne dumirim cine si pentru ce si pentru cine a fost scrisa biblia si,pun o noua intrebare, cine spune ca biblia este o carte sfanta?
   Nicu vorbeste despre evolutie….a evolua inseamna a depasi faza actuala de constiinta.Biblia nu ajuta pe nimeni sa evoluieze,ci, mai precis,te impotmoleste.
   Sa auzim numai de bine.

    
  2. ….. Astazi crestinii ortodocsi sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare …
   … Aceasta Sfanta Sarbatoare / In inimi sa v aduca Soare … / …De Bucurie si Lumina /
   Viata sa va fie plina … Draga Cornelia numai Bine iti doresc tie si intregii familii ….

    
 19. in pozitia asta neclintita, fiecare cu cartea lui sfanta in brate mai stau cateva miliarde de oameni pe pamant!
  Cat le e de folos se va vedea.
  Eu nu am de vandut nimic, nici brosuri, nici carti, nici partide nici dogme.
  Si nici nu am incercat sa te „convertesc”!
  Cei ca voi sunt inarmati pana in dinti cu paragrafe si citate si e greu de crezut ca vor reusi in viata asta sa se lepede de ele si sa incerce sa priveasca din alta perspectiva.
  Un argument de genul: „sufletele omenesti, care au o vechime indescriptibila prin unitati de masura pamantesti au incarnat pe acest pamant in medie de 200 de ori” ar trebui sa puna pe ganduri. Nu de doua cum mai scremandu-ne mai fiind stransi cu usa am accepta oarecum!
  Intrand in detaliu ne putem imagina ca desi unele suflete nu au ajuns la aceasta medie in timp ce altele au depasit sume incredibile.
  Facand abstractie ca unele suflete sunt mai noi pe aici in timp ce altele au o vechime considerabila pe acest paman, si faptul ca intre doua vieti petrecem in jur de 20 de ani inafara manifestarii fizice, nu e greu de inteles ca am avut in indelungata noastra experienta terestra vreo duzina de astfel de „carti sfinte” in „poala”! Si in mod sigur le-am „aparat” pe toate cu aceeasi ravna!
  Chiar si in timpurile acestea, nu demult, era cat pe ce sa ni se „serveasca” o noua dogma pentru urmatoarea „etapa” de vreo 2000 de ani.
  Dar asta e si mai greu de acceptat fara a incerca sa cunoastem mecanismele.
  Sigur ca nu ma adresez doar Corneliei stiut fiind ca mai citeste unul sau altul astfel de postari! Candva, undeva,la cineva ve face „clic”!
  Eu va indemn permanent la experimentare nu la dueluri de gen: care a citit mai multe si care e mai vanjos!
  Astea hranesc ego-ul si ne impiedica sa evoluam, evolutie care e defapt scopul nostru aici. Telul cel mai inalt al sufletului.
  Viata aceea vesnica de care vorbesc religiile fara sa „prea” stie ce inseamna.
  Adevarul Divin ne sta la dispozitie, nu e nevoie decat de invocat!
  El e mai greu de inteles daca incercam sa il privim doar prin prisma vreunei dogme sau sa acceptam din ce vom afla doar pe cele care corespund acesteia.
  Cu ajutorul mintii, unealta noastra cea mai vulnerabila, si in care ni s-au implantat programe peste programe (pe care le luam cu noi dintr-o viata in alta pana la transformare), va fi greu sa gasim calea de iesire.
  Dupa ce sufletul petrece vieti la rand in astfel de „cercuri inchise” va fi mai drastic cu contractele sufletului ce le va alege in incarnarea viitoare si nu se va sfii sa aleaga un mediu mai ostil, suferinta, traume etc cu ajutorul carora, printr-un efort deosebit, sa iasa din acest impas. Suflete deosebite, din familia lui spirituala, vor veni in ajutor si-l vor ajuta, chiar daca vor trebui sa accepte rugamintile celui in cauza de al chinui in orice forma, sa iasa din stagnare si sa treaca la alte nivele.
  Asa ca intr-o forma sau alta, dupa un timp mai indelungat sau mai scurt tot vom reusi sa trecem la etape superioare de dezvoltare spirituala.
  De noi depinde. Acest mecanism se aplica nu numai la individ ci si la colectivitate sau omenire chiar.
  Va pot da un exemplu din categoria de mijloc amintita fiindca la indivizi sunt cu nemiluita.
  In urma cu vreo 10 15 ani un tinut din Iran a fost distrus de un cutremur devastator.
  Cauza acestuia a fost cererea expresa a comunitatii la nivel de constiinta comuna de a primi un impuls fiindca de peste 1000 de ani nu s-a mai dezvoltat deloc. Nici material nici spiritual. Un fel de letargie a pus stapanire pe ei, acelasi mod de trai, aceeasi abordare; paralizie totala asadar.
  Metode de depasire a unei astfel de stari sunt destule.
  La fel de multe sunt si mai „blande”, de noi depinde cum spuneam.
  Inaltarea asta mult ravnita nu se face prin „saritura” ci prin „catarat”!
  Si uneori ne julim degetele!
  Recunosc ca cititul e mai comod!

   
  1. Buna ziua Nicu,
   ai dreptate,se mai gaseste careva care urmareste aceste comentarii si….vreau sa-ti spun,nu te mai invarti in jurul cozii….spune-i Cornelie exact ce trebuie,nu o „imbarliga”ca sa nu priceapa aproape nimic.Nu biblia o va determina sa evoluieze.
   O zi buna !

    
   1. Eu cred ca am fost destul de clar; s-a vazut si cat de vehement si-a reafirmat pozitia.
    Nu cartea ei sau a altuia e problema ci modul nostru de abordare.
    Degeaba spunem cuiva ce e „bun” sau nu, atata timp cat nu va intelege singur nu ajuta.
    Eu dau imbolduri la cercetare, aprofundare, rascolire, cautarea adevarului.
    Cel care nici macar nu-si pune intrebarea cum a aparul o astfel de carte „sfanta” e mai greu sa inceapa.
    Daca in urma cu 1000 de ani de exemplu nu se scoteau din cartea in cauza paragrafele despre reincarnare, acum,
    cu aceeasi feroare ne tinea prelegeri despre aceasta.
    Multi cred ca o astfel de carte „sfanta” a venit „plutind din cer” frumos inramata si parafata de Dumnezeu!
    Si nu a trebuit decat deschisa, citita, copiata si tradusa in toate limbile!
    Cine vrea cu adevarat poate afla si cum a „ajuns” asta in forma aceasta, cine a „dictat-o”, cine a redactat-o, cine a scris-o, tradus-o, cizelat-o, interpretat-o, promovat-o si aparat-o de orice incercare de neacceptare.
    Cale lunga asadar! Si nu se putea face decat printr-o campanie neobosita a unei puteri din culise care nu a renuntat nici macar acum cand adevaruri fundamentale ies si vor vor iesi masiv la iveala si care vor zdruncina omenirea.
    O mare parte din sufletele de calibru care au participat in repetate reincarnari la intreaga istorie a aparitiei si promovarii acestei dogme, sau altele de calibru mai mare sau mai mic, sunt si acum printre noi si incearca sa repare ce au stricat, dezechilibrat candva, indiferent daca au facut-o sedusi, momiti, rasplatiti sau pacaliti.
    E doar o etapa importanta din indelungata istorie a omenirii de care vom trece.
    Se vede treaba din exemplul acesta ce efect dezasruos a avut doar tema reincarnarii pe care s-au repezit sa o inlature din cartea lor „sfanta”! Omul care stie ca e nemuritor si revine pentru a se desavarsi, nu mai poate fi amenintat cu „iadul” si tinut la iesle!
    Cel putin dublul celor ce slujesc si sustin aceasta religie (a noastra!), asadar peste doua miliarde, au la baza credintei lor „speranta”! Speranta intr-o viata viitoare, reincarnare, mai buna in care sa poata reusi si mai mult decat in asta!
    Or fi toti atat de prosti!? Ca sa ramanem la doua din cele mai mari „credinte” cunoscute!
    Argumentele ajuta doar la reevaluarea pozitiei, si asta doar daca reusim sa scapam de controlul acribic al programelor ce ne-au ferecat fiinta demult. Pozitie care e greu de admis ca poate fi schimbata doar prin dramaluirea unor argumente.
    Poate constitui insa un prilej de incepere a cautarilor, experimentari, trairi care vor duce inerent la dezvaluiri.
    Fiindca Adevarul Divin e accesibil tuturor!
    Greu a fost puterii sa ne aduca in starea de a ne opune cu vehementa cautarii lui!

     
   2. Draga Sefora,am inteles foarte bine,eu merg pe drumul meu ingust care duce la viata iar altii merg pe cel larg care duce la distrugere si-mi pare rau de fiecare.Toate cele bune!

     
    1. Buna seara Cornelia.
     Eu te felicit ca ai ales drumul vietii si te rog nu-ti para rau pentru ceilalti pentru ca nu cunoastem nici unul din noi cate drumuri trec spre si prin viata.Eu incerc sa cred despre mine ca nu merg spre distrugere si in acest sens fac cate ceva pentru mine insami.Ce cred eu ca este bine.
     Si eu iti doresc toate cele bune.

      
 20. Buna ziua….E interesanta disertatia dvs. Intrebarea mea – si vad ca nimeni nu se intreaba…- este : STIE CINEVA CE SA INTAMPLAT CU RAZVAN…..???? Cei din Bucuresti ati putea sa va interesati mai de aproape….Probail o fi in concediu si a plecat asa brusc , ceea ce nu cred…
  Sper totusi sa nu fie alceva…..
  Va doresc la toti prietenii zile bune , dar daca cineva ne poate ,, Lumina”… ar fi de apreciat….

   
  1. Dragul meu prieten, sunt plecat din tara pana pe data de 23. Am facut niste poze minunate, dar accesul la internet este problematic.
   Voi reveni cu forte proaspete :)
   Referitor la discutia voastra in legatura cu Biblia, totul e extrem de simplu.
   Daca noi suntem copii Domnului de ce i-ar condamna El pe unii la nevinovati la chinurile Iadului si necredintei? Doar pt. ca s-au nascut intr-o tara in care nici macar n-au auzit de Biblie? E oarecum ciudat nu credeti?
   O zi minunata tuturor!

    
 21. Da, intr-adevar, paralizia generala generata de lipsa verdictului lui bossi se vede de la o posta.
  Ai si Tu rabdare pana revine (poate l-o fi convocat puterea la reciclare sa stie cum sa actioneze la aparitia unor astfel de disertatii!) si ia pozitie!
  Stii apoi cum sa comentezi si sa vezi ce de aratatoare in sus primesti!
  Gluma la o parte! O fi si el in concediu ca tot omul! Si tu sau altul a lipsit o vreme si ne-am facut griji!

   
  1. Acum sa facut ,,Lumina”…. In general indiferent de ce comentezi vei primi ,,note proaste”…Dar asta conteaza mai putin.
   Nu prea am ,,lipsit” dar….uneori am simtit ca nu am ce spune …( Nu cred ca ma pricep chiar la orice….) De aceea nu am ,,comentat ‘
   In aceste zile ,,asist ” neputincios la destramarea unei casnici – a unui prieten….Omul e in pragul depresiei deoarece a constatat ca a trait o mare minciuna vreme de aproape 25 de ani…Incerc sa il consiliez si …sa il fac sa inteleaga ca lumea nu e cea din visele lui….Iar ,,vorbele sfinte ale Bibliei ” la care el a tot facut referire …..sunt doar vorbe.Probabil ca sunt credibile cand ai deja vreo 65 – 75 de ani….Dar nu la cei 45 – 50 …ai lor.
   Ca eu nu am sa le cred nici la acea varsta e alta poveste….
   Comentariile tale Nicu imi plac , dar lipseste ….un ,,ceva esential”…Nu am timp acum sa ,,disec” dar simt ca la un moment dat cititorul …trece pe langa ….baza subiectului….
   O zi buna si ne mai auzim….

    
 22. Nici eu nu comentez doar ca sa ma aflu in treaba.
  Stiu de asemenea ca nu numai ca nu mi-ar sesiza multi lipsa, ba chiar s-ar bucura sa nu ma mai „vada”!
  Eu am ales calea incomoda de a mai pune degetul pe rani, nu din placerea de a auzi gemete ci a mai arata ca nu sunt toate roz si mai ales trebuie de facut una alta ca sa inaintam; poezia nu ajunge.
  Unii ca tine personalizeaza comentariile, capatand astfel o nota persolana, omeneasca, palpabila.
  Sunt destui care apreciaza asta, dar sunt deasemenea destui care-ti cauta calcaiul lui Ahile pentru a te lovi.
  Neaplicand acest principiu e greu de aflat cate din cele ce vi le spun sunt rezultatele cautarilor si-sau ale experimentarilor proprii.
  Daca reusesc asta macar o duzina din ce am spus, tot e ceva si s-a meritat efortul.
  Nu-mi voi permite sa ma ascund in umbra efemera si comoda a suvoiului multimii, chiar daca sunt miliarde si sa va vorbesc despre lucruri sau cai pe care stiu ca sunt de evitat.
  De asemenea nu ma astept nici la acceptare „unanima”!
  Dar in mod sigur mai face, cum spuneam, „clic” la unul sau altul, acum sau mai tarziu si asta despagubeste eforturile care acum par deplasate.
  In rest, ma straduiesc sa „impachetez” cat mai multa esenta si greutate in mesajele ce le scriu, astfel incat sa reziste in timp mai mult decat „musculita de otet”! Incearca sa recitesti mesaje mai vechi si sa patrunzi mesajele de care vorbesc.
  Sigur ca Sefora a petrecut ceva decenii cu cartie in cauza in poala si le-a rasfoit pe toate partile si o apuca disperarea ca nu au inteles si ceilati ceea ce ei ii e atat de clar! Nu mai are rabdare sa faca doar aluzii sau sa scrie propozitii cu talc cand vede cum trece vremea si lumea bajbaie in lectii care ar fi trebuit absolvite demult!
  In paranteza fie spus, miliardele de oameni de pe pamant care au fost impiedicati de putere prin orice mijloace sa afle adevaruri fundamentale au alimentat, urmare a manipularilor, cu energia necesara sistemul care a reusit sa prelungeasca aginia noastra cu cel putin 10 ani!
  Altfel nu mai vorbeam in aceste timpuri despre teme care ar fi trebuit sa le invatam si transformam demult.
  Am mai repetat de asemenea ca atitudinea „majoritatii” nu va putea impiedica la nesfarsit evolutia fireasca a lucrurilor, evolutia Pamantului si a noastra, indiferent cat de bulversant va parea totul pentru unii. Timp am avut la dispozitie cu carul, nu ne putem plange!
  Cei care acum trambiteaza sus si tare ca „adevarul” lor e de neclintit, vor ajunge si ei la vremea lor pe treapta de evolutie cand vor trebui sa traga din rasputeri de ceilalti pentru a-i misca din loc! Legile Universului actioneaza in toate ungherele Lui indiferent de numarul celor ce cred in ele.
  Apropo de casnicia prietenului!
  Cel mai bine ar fi sa te bucuri pentru ei ca si-au incheiat aceasta etapa si se vor putea dedica cautarilor, fiecare in parte, sau in compania altor parteneri, siguri fiind ca acestia si-au incheiat contractele sufletului alese de ei la venire.
  Puterea s-a repezit si aici sa-si puna „sigiliul” si sa te puna sa juri „pe cruce” sau pe altceva ca nu vei „rupe” legatuta ce au sigilat-o ei , „trimisii” lui Dumnezeu pe pamant!
  E o manipulare crasa menita sa impiedice fiinta umana sa lucreze sa temele si evolutia proprie care nu se va face niciodata in turma, indiferent cat e de comod sa ne ascundem in umbra si caldura ei.
  E doar un alt exemplu de „meditat” pe marginea lui.

   
  1. Buna ziua.
   Sa fiu sincera Nicu,eu nu am citit biblia decat fragmentat si aceasta se intampla fiind copil,dar in casa se citea mult biblia.Deci pot afirma ca am crescut cu biblia in permanenta prezenta.Mi s-a parut extrem de interesant cand am realizat ca eu,in ciuda prezentei acestei scripturi,nu reuseam sa o accept.Astfel am ajuns sa-mi explic ca eu ….am depasit „faza biblia ” intr-o viata anterioara.De-a lungul anilor am gasit si cauzele pentru care nu o puteam accepta.Si aici iti dau dreptate : cum oare nu este clar pentru toti ceea ce eu vad,simt ? Dar de ! asa cum spuneam este o faza.Fiecare trece prin fazele prin care trebuie sa treaca.
   O seara buna,cu respect.

    
   1. Buna seara Sefora,esti un om sincer si esti de apreciat. Sefora ai neglijat cea mai valoroasa carte Biblia,sunt sigura ca ai citit mult ,cred ca n-ar fi o problema prea mare ptr.tine sa citesti si aceasta carte (scrisoare)de la Tatal nostru ceresc.Aceasta carte este o revelatie scrisa pe care Suveranul universului a dat-o omenirii, ea contine profetii ,cea mai mare parte din ele sau implinit altele urmeaza sa se implineasca.Dupa parerea mea n-ar trebui sa lipseasca din nicio casa si nici tie nu cred ca-ti lipseste.Nu stiu ce varsta ai,indiferent ca esti tanara sau trecuta de tinerete ,ea este de folos tuturor.Nu ma mai intind deoarece am mai scris si n-au plecat alte doua mesaje catre tine,motivul trebuia sa incarc pagina web. N-am facut acest lucru deoarece nu ma pricep si inca n-am gasit pe cineva priceput.O seara buna buna iti doresc.

     
  2. Doar ca o micuta completare la vorbele tale ,trimitand si un gand bun pentru cei doi „protagonisti ai despartirii ” despre care face ” vorbire ” Vali , dintre care unul este in pragul unei ” traume majore ” la care face referire Luiza , in caietelul meu am gasit urmatoarele „vorbe” pe care le consider valabile si in cazul divorturilor , al ruperii unor prietenii , al destramarii parteneriatului dintr-o firma sa : ” APRECIAZA pe cei ce te parasesc si nu-i ura ….ei sunt cei care lasa loc in viata ta celor ce vor veni si nu vor mai pleca „. Fiecare alege ce vrea : ura , depresie ,neacceptare ,rezistenta la schimbare ,razbunare sa …ce dauneaza grav sanatatii spiritului ,mintii si trupului …sau detasare ,acceptare , iertare , nonrezistenta la schimbare,curaj de a merge mai departe sa ,ce au consecinte minunate pentru sanatatea spiritului ,mintii si trupului.

    
   1. Lasand la o parte mecanismele incarnarii, modul si scopul pentru care am rugat sufletul potrivit din marea familie spirituala sa ne insoteasca o vreme ca sa putem lucra la temele individuale sau comune, se observa mai peste tot suferinta dusa uneori pana la drama.
    Cauza ei se gaseste in plan energetic! Pierzand capacitatea de a lua energia de acolo de unde e inepuizabila, nu facem altceva decat sa furam energia unul de la altul fiindca ne lipseste tare. Asta explica si faptul ca unii se „ciomagesc” in cuplu de zici ca nici timp sa-si ia valiza nu mai au si totusi nu se pot desparti! Pur si simplu nu pot unul fara energia luata de la celalalt chiar daca abia le ajunge sa se tarasca. Cand nu mai au de ales decat sa se desparta urmeaza tragedia descrisa! Lipsa energiei cu care erau obisnuiti o vor suplini dupa o vreme din alte surse, sursa primordiala va putea fi accesata treptat odata cu vindecarea, chiar si partiala.
    E clar ca cei vindecati isi vor gasi compania linga cei care si-au facut la fel temele de casa si calitatea sporita a vietii se va vedea in tot ce fac, mai ales in plan spiritual fiindca odata cu rezolvarea macar in parte a temelor accesam nivelele superioare de evolutie.
    Cu cat intelegem mai repede mecanismele si ne concentram atentia unde trebuie, cu atat vom scurta dramele si suferinta.

     
 23. Draga domnule Vali cand o casnicie se destrama dupa 20-25 de ani sunt multe acumulate si bune si mai putin bune. Probabil ca cineva a ajuns la starea de saturatie in care nimic nu se schimba in mai bine ci in mai rau si cei doi nu gaseau un consens in a dialoga. Fiecare se aude doar pe sine si nimic din ceea ce spune partenerul. Fiecare vrem sa traim in ceea ce inseamna acasa, departe de lumea dezlantuita in armonie si buna intelegere. Si aceasta se realizeza cu eforturi comune liber acceptate sau nu. In calitate de prieten poti merge impreuna cu sotia ta sa stati de vorba cu ei. Voi chiar sunteti un exemplu de familie adevarata care ati depasit si bune si mai putin bune – dar ati stiut sa ramaneti impreuna respectandu-va si tacerile si momentele de singuratate pentru a va regasi. Dar mai sunt si obiceiuri la care fiecare nu renunta si sunt greu de suportat de catre partener si sunt multe pe care nu le vei stii niciodata decat ca o alta poveste. Nu exista 25 de ani de minciuna – exista doar durerea despartirii pe care fiecare o traieste in felul sau. Divortul este o trauma majora care are consecinte pe termen lung si care te zguduie din toate temeliile si iti pune sub semnul intrebarii toate convingerile despre tine si cel langa care ai trait. Apoi sunt copiii , restul familiei, bunurile, anturajele, societatea – si cel mai traumatizant stima de sine si intrebarea tarzie de ce ! Si totusi viata merge mai departe. Uneori se mai poate repara ceva, alteori lucrurile , vorbele, faptele au fost hotaratoare si nu mai este nimic de facut. Nu exista castigator intr-un divort, doar doi oameni care vor sa se regaseasca liberi, asumandu-si mai mult sau mai putin constient consecintele. Daca nu se va echilibra singur va fi un bun pacient pentru medici, psihologi, preoti, maestrii illuminati, „prieteni” si alti asemenea cat are bani – apoi va afla adevarul despre sine singur. Uneori doar cand ai pierdut ceva, apreciezi cu adevarat valoarea lucrurilor mici, dar foarte importante la timpul lor, cat si a faptului ca totul conteaza si ne influenteaza. Cu drag si cu respect.

   
 24. „Sincronicitatea” asta mult laudata a facut ca azi dimineaza For You sa publice un material al lui Jennifer Hoffman exact pe aceasta tema!
  Presupun ca toti de pe aici primesc aceste mesaje prin mail, asa ca nu e nevoie sa arat unde e de gasit!
  Chiar ma gandeam sa-i spun lui Vali cum ar trebui de facut ca acest prieten, profitand de deschiderea lui, sa nu-si racordeze „steckerul” la campul lui energetic fiindca asta este exact ce cauta, o noua sursa de energie.
  Ma gandeam daca e avenit sa va mai „pisez” cu tema asta si am gasit mesajul de mai sus care se potriveste si aprofundeaza tema.
  Ar trebui de stiut ca astfel de fiinte omenesti sunt folosite de o gama variata de alte fiinte energetice ca sursa de hrana si daca acestea ofera prea putine „calorii” sunt folositi de „cale de acces” pentru a se racorda la altii, mai „grasuti”!
  Instinctiv aceste persoane cauta „sfat” si un „umar de rezemat” exact in cercul celor cu o energetica mai stabila fiindca de la cei la fel de slabi ca ei nu e de luat nimic.
  Ar mai trebui de stiut ca acestui fel de persoana nu-i prea foloseste sfatul dat; e ca si cum ai incerca sa-l inveti sa pescuiasca pe cel ce e in prag sa moara de foame. El vrea doar un peste! Baiul e ca dupa ce isi revine in putere iti ia tot cosul cu pesti! Si daca esti „slab de inger” te pune apoi sa si pescuiesti mai departe pentru el (mai ales insa pentru cei din „culise” care il controleaza!)!
  Asa ca trebuie de avut grija! Am mai amintit pe aici de aceasta forma de furt energetic mascata sub vesnica zmiorcaiala de care se lasa sedusi multi „oameni de bine”!
  Pana sa-si dea seama ca sunt „storsi” trece timpul si racordurile acestuia sunt tot mai puternice, fiind asadar tot mai greu de scapat.
  Cel afectat de aceasta stare nu prea are sanse sa-si dea seama in ce situatie se afla si va continua „campania de cules” pe unde poate.
  Cei care ajuta trebuie sa stie cum sa o faca. Cel mai bine e de ramas neutral, plin de bunatate si iubire dar ferm.
  Altfel e ca la dat mila stand apoi cu buzunarele deschise sa-ti ia tot!
  Trebuie ajutat sa inteleaga mecanismele, trebuie ajutat sa se curete energetic ca sa poata accesa Energia Divina inepuizabila, trebuie sustinut ferm, dar nu lasat sa dea comanda sau hotarasca ce e de facut. Daca nu vrea, n-are decat sa-i continue agonia cautand pe altii „dispusi”, insa trebuie sa-i facem ferm cunoscut ca e singur de vina de starea lui si raspunzator pentru ce face!
  Am mai spus, si nu e ceva nou, ca unul din mecanismele vindecarii spune ca exact energia de care avem nevoie sa trecem un obstacol, aia ne lipseste! De aia a „inventat” Dumnezeu ajutorul reciproc! Dar nu lasam pe cel care are nevoie de el sa hotarasca cum facem!
  Tu vrei sa-i dai o bucata de branza si el iti ia tot frigiderul!

   
 25. Deci domnule Nicu daca cineva apropiat se afla intr-o stare afectata de o situatie, ii explicam detasat despre energiile cosmice si apoi tehnica frigiderului, ca nu il putem sprijini decat daca ne asiguram ca noi hotaram pentru el/ea ce are nevoie si suntem mai in masura sa il echilibram. Eventual ii dam si un sut un fund pe principiul un sut in fund, un pas inainte. Poate mai vin si niste americani care mai tin o prelegere despre cat de experti sunt ei in suflet si realitati romanesti, la care nefericita/ul sa cotizeze cat mai mult deoarece este cazul sa platesca toate aberatiile insirate de altii, sa il scoata din starea de fapt. Si sa platesca si pentru insotitor ca un bun samaritean ce este. Apoi dupa curs este trimis unde vede cu ochii sau la alt curs in alta zi. Cu siguranta va prinde si un curs cu imbratisari si unul cu polenizari directe sau in grup in asa fel incat sa se lecuiasca. Apoi nauc de noile lectii si eventual falit i se va explica ca are energii negative si daca mai indrazneste sa sune, sa deranjeze, i se va inchide telefonul in nas. Categoric are o Karma negativa si un evoluat spiritual nu isi pierde timp sa isi sifoneze aura de lumina cu un falit care miroase a prost. Spiritualitatea varianta moderna se adreseaza celor ce gandesc pozitiv si au multi bani de investit si timp de pierdut. Sau de ce nu a fost in stare sa se lipesca de unul/una cu bani multi la fel de nauc sau de in cutarea unui partener. Dar ce se intampla cand tu esti cel lovit de o situatie si ceilati se comporta asa cu tine ? Parca era vorba de umanitate ? Parca de empatie ? Ceva compasiune ? Iubire neconditionata ? Sprijin la nevoie cu cat stii si poti ? Sau astea sunt doar teoriile de la cursuri care nu se aplica in realitate ? Ori scrii unui american sa iti prezinte o solutie la realitatea ta ? Si nu este asa ca te simti minunat cand iti dai seama ca nu valorezi o ceapa degerata pentru nimeni si toti te evita ca sa nu se molipsesca si sa nu isi compromita energiile pozitive de care fac atat parada ? E momentul tau cand realizezi ca democratia spirituala spune ban la ban si paduche la paduche – deci dispari din peisaj si crapi linistit sau revin-o si fati cunostinte noi – la vremuri noi, oameni noi. Domnia si prostia se platesc ori de cate ori este o oportunitate. Prietenii stiu de ce. Si roata vietii se invarteste si fara sa vrei te mai intalnesti cu „experti” care si ei o incaseaza de la viata exact la „inaltimea ” la care se cred intangibili. Si poate te izbeste compasiunea si increderea in oameni – asa ca reluam tehnica frigiderului – ii arunci cu prastia o bucatica de branza mucegaita ramasa prin frigider explicandu-i detasat ca nu te apropii, ca sa nu iei energii negative. Si te speli pe maini ca Pilat din Pont sperand ca tie sa iti mearga numai bine altfel…… roata timpului se invarteste. Spiritualitate, energii, vibratii, s.a.m.d. Cu drag.

   
 26. Trebuie sa fi cheltuit o avere la astfel de cursuri pe care „intr-o durere” le amintesti de ani de zile cu orice ocazie!
  Ca ii fi cheltuit nu e marea problema, ci faptul ca nu ai inteles nimic!
  Nici nu se putea ce-i drept la amalgamul din cap.
  Cred ca nici o ciomageala zdravana nu i-ar fi de folos ca sa se mai decanteze ceva din paienjenisul ce l-a sufocat.
  Daca cate ceva din ce am descris se poate invata si pe la cursuri, cu atat mai bine!
  Sunt lucruri cunoscute iar cei ce nu le stiu le pot invata daca vor. Lor m-am adresat de fapt.
  Sigur ca mai trebuie sa si poata fiindca se vede treaba ce obstacole ne pasc!
  Tu ti-ai prezentat de atatea ori si pe toate fetele „filele” fiintei Tale incat aproape ca e pierdere de vreme sa comentezi astfel de postari.
  Baiul cel mare e ca nu se vad urme de vindecare. Ca floarea nepolenizata, ca sa ramanem la mantra specifica, care nu va produce fructul multdorit! Cum vrei sau reusesti astfel sa-i „hranesti” pe cei „infometati” (in cazul nostru cei rupti dintr-o simbioza energetica care abia ii tinea in viata pe amandoi) intr-o astfel de stare, e mai greu de aflat.
  Eu am descris mecanisme si pericole care ii pandesc pe „oamenii de bine” si care se lasa pacaliti de „zmiorcaiala” amintita!
  Toate empatiile si iubirile si umanismele sunf lozinci daca nu stii nici macar ca totul e o energie a carei curgere trebuie sa o tii in frau altfel esti secatuit si urmeaza propria suferinta! Inainte de a se fi vindecat cel „ajutat” care va gasi un altulla fel de neavizat si dupa cateva incercari de acest gen va constata ca o duce bine de tot cu energetica si nici nu mai vrea sa se vindece!
  Cei „de bine” ii vor asculta regulat bocetele si il vor alimenta energetic ca de` e uman!
  Daca nu sar din prima le slavim muschii si frumusetea si arta lor neasemuita si egoul astfel gadilat va deschide camarile!
  samd

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top