skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Întâlnire cu un taximetrist

 

Îmi zice cineva cu câteva zile în urmă: Părinte, n-ai mai scris nimic de mult… Îi răspund că obişnuiesc să murdăresc cu cerneală suprafaţa albă a hârtiei numai atunci când se petrece ceva care-mi aţâţă interesul sau îmi provoacă sensibilitatea. Şi, într-adevăr, asta nu s-a mai întâmplat demult…
Dar întotdeauna, ceea la ce nu te aştepţi vine şi-ţi tulbură puţintel liniştea, ba poate chiar şi conştiinţa relaxată.
Gândurile, cugetările, nedumeririle şi strădaniile aduse de noul an, problemele prezentului, îndoielile faţă de cele viitoare, de fericirea personală şi de situaţia generală din lume îmi chinuie inima, mintea şi sufletul. O nelinişte generală. Şomajul e mare. S-a înmulţit fărădelegea, zice-se. S-a instaurat anarhia, iar libertatea ne-a fost limitată. Ne-am pierdut locul în lume. Toate se schimbă şi brusc simţi că nu mai există nici o nădejde, nu mai încape vorbă să te mântuieşti, ţi se spune că Dumnezeu a murit, că nu mai există viaţă.
Doamne, ce lume! Ajută-mă să mă mântui. Să nu mă târâi pe pământ. Reaprinde înăuntrul meu flacăra speranţei. Poţi să faci asta: ce este la Tine o minune? Iartă-mi îndrăzneala… dar te simt Tată. Vreau să mă simt în largul meu în preajma Ta. Acestea îmi erau gândurile, vi le-am împărtăşit. Mă chinuiau, nu vă ascund. Până când un taximetrist, om plătit cu ziua, mi-a dezlegat nedumerirea. Impresionant, nu-i aşa? Şi totuşi…
Părinte, mi-a zis, ia ascultă ce am să-ţi spun. Unui prieten bun, ca un frate, i-au găsit cancer. S-a temut tare, s-a necăjit toată familia. Pe el l-a luat groaza. Analize, rezultate, vizite la medici, rezonanţă, tomografii la cap… Ultima speranţă, i-au zis, în străinătate, la un centru medical specializat din Franţa…
Franţa, aşadar; într-o frumoasă dimineaţă de sâmbătă, înghesuit într-o staţie cu multă lume, aşteptând să iasă rezultatele, căuta taxi. După ce-aşteaptă destulă vreme, un taxi opreşte lângă el. Duceţi-mă la hotelul cutare, îi spune în franceză, dar înţelege că taximetristul era şi el grec.
– Ce faci aici, în Franţa? întreabă taximetristul.
– Eh, am venit pentru nişte analize.
– Păi, bine, dar nu mai sunt spitale în Grecia?
– E, sunt mai bune aici.
– Ştiu eu un spital în Eghina, du-te acolo.
În fine, cursa s-a încheiat, la fel şi întrevederea cu taximetristul.
În Grecia, câteva zile mai târziu, omul mă întreabă pe mine ce spital este în Eghina. Îi spun că Eghina e vestită doar pentru Sfântul Nectarie, nu există vreun spital de oncologie acolo. S-a dus, totuşi, la mănăstirea sfântului. Intrând în mănăstire, a văzut icoana Sfântului Nectarie. I s-au tăiat picioarele. Îl ştia, era taximetristul din Franţa!
Astfel mi-am primit răspunsul la întrebările pe care le-am descris la început. Un taximetrist mi-a dat răspuns la nedumerirea cu privire la lupta noastră; am înţeles că există Viaţă şi că această viaţă vreau să o trăiesc. Iar un alt taximetrist, Sfântul Nectarie, unui frate bolnav i-a dăruit sănătatea şi ieşirea dintr-o situaţie fără ieşire.

A consemnat: Părintele Ierótheos Androutsópoulos
Sursa

Comentarii (12)
 1. Inchide ochii…Imagineaza-ti corpul tau ca fiind casa in care locuiesti…Fiecare organ ,fiecare particica .fiecare atom ..sunt lucrurile din casa …mobila .aparatura …Fiecare are un rol in existenta ta …Zilnic ..ai de facut ceva ..si faci ca trebuie …Niciodata nu este totul ok …niciodata nu esti multumit … Iti doresti cu tot sufletul ..sa vina ziua in care sa poti spune ..Totul este in ordine ..Nu mai am nimic de facut ..Atunci te simti relaxat …Cam asa stau lucrurile ..si..in viata de zi cu zi … Omul cauta mereu ceva si nu stie ce …Cauta in afara lui …Totul din exterior este ,, aranjat ,, …intentionat …in asa fel incat sa te distraga de a te gandi la tine …De ce sa-ti pui intrebari ?..Doamne oare ce mi-ar trebui sa ma simt bine ? …Este acelasi lucru ca atunci cand iti pui totul in ordine acolo unde locuiesti ….Traiesti o stare de multumire sufleteasca ..,, Aranjamentele ,,din exterior iti distrag insa atentia …Lasa totul …Ignora ..Fii indiferent la tot ceea ce se intampla in jurul tau …Priveste in interiorul tau ..Fa-ti ordine …Simtet-te bine …Gaseste-ti Pacea ,Armonia ,Iubirea din adancurile fiintei tale ….Cand esti invaluit de toate acestea ..Viata ta se schimba radical .. Cand ti-ai gasit linistea sufleteasca …Mintea ta nu mai cleveteste …Deciziile corecte iti vor veni ,, ca pe banda ,,. ..Viseaza la tot ce-ti doresti ..Iubeste neconditionat ..Linistea ta sufleteasca te va purta pe carari la care acum nici nu visezi .. In aceasta stare …vei reusi sa intelegi ca nu esti si nu ai fost niciodata singur …In fiecare zi in fiecare moment din viata ta , fiinte de Lumina incearca sa comunice cu tine ..Vor sa te ajute sa-ti fie bine …Toate intamplarile care vor urma iti sunt transmise de aceste fiinte …cu mult timp inainte …Daca ai sti sa intelegi aceste mesaje …daca te-ai lasa ghidat de ele …ai sti sa previi multe neplaceri din existenta ta …pentru ca , atunci cand se intampla , tu ..deja esti pregatit ..Esti mai atent ..si treci mai usor prin ele … Chiar daca nu este totul chiar roz …privesti altfel ..din alt unghi ..Stii ca este o lectie de viata pe care trebuie sa ti-o insusesti …Doamne …cat de simplu e.!..Eu traiesc aceasta viata …Am sa va fac o marturisire ….Medical …sunt deja ,, moarta ,, …dar inca exist ..si va promit ca voi mai exista multi ani de acum in colo …Exist pentru ca am reusit sa ma cunosc atat de bine …incat pot sa intervin oriunde si oricand …sa-mi reglez …,,problemele tehnice ,,.. :) ..atunci cand e cazul …Ganduri pozitive , reglarea respiratiei , reglarea chakrelor …Ups …Mai am de lucru .. :) Renuntarea la tigari si …mai multa ..miscare , in mijlocul naturii … :)
  Vorba parintelui …creez numai atunci cand … îmi provoacă sensibilitatea ,,…
  Eu incerc sa transmit ceva …ceva sa-ti va faca viata mai buna …Nu stiu daca am reusit !
  Razvan , un ,,mesaj ,, care mi- a deblocat gandurile …si ..am facut acest comentariu ….Ia totul ca …simple ganduri …Doar atat ….Multumesc , Mult ! :)
  Iubeste-te, indragosteste-te de tine ! Numai cand reusesti sa atingi starea asta …totul in jur este ..Miracol ! … :)

   
 2. …….Puterea care vine de la Dumnezeu este imensa …. Caile Domnului , felul in care puterea sa
  se manifesta , sunt de multe ori de neinteles pentru noi…. Dar cred ca nu trebuie sa intelegi de fiecare
  data … Trebuie doar sa crezi …. Miracolele se intampla atunci cand oamenii cred in ele …
  …… Sa ai credinta ca totul se va rezolva , ca totul va fi bine …. Sa ai o gandire orientata pe solutie…
  …. Sa te gandesti tot timpul ca exista o solutie …. Ca totul se va rezolva .,,, CRED IN BUNUL DUMNEZEU
  CARE MA IMBRACA CU PUTERE ! …. Toate sunt cu putinta prin marea putere care vine de la Dumnezeu…
  ….. Apoi , atitudinea de recunostinta , atitudinea de a multumi pentru tot ceea ce ai , pentru tot ceea
  ce esti iti poate crea o stare interioara extraordinara….. O stare de bine , de implinire …. Totul devine
  posibil atunci , chiar si vindecarile miraculoase . atunci cand tu crezi ca este posibil … Noi suntem
  singurii care ne cream bariere mentale … Noi suntem singurii care ne limitam… Si tot noi suntem cei care
  putem sa schimbam felul in care gandim , felul in care privim lucrurile … Caci noi suntem problema si
  totodata suntem si solutia … Ajungem la ideea ca tot ceea ce am cautat mereu si mereu in afara noastra
  este de fapt in interiorul nostru…. Avem cu totii un potential fantastic … Exista in noi atata forta , atata
  putere … Dar nu o vom putea activa decat eliminand barierele mentale pe care singuri ni le am creat …
  …… Nu poti realiza ceva pentru ca mintea ta vine si iti spune ca e imposibil de realizat … Atunci cand tu
  crezi , cand tu iti reprogramezi creierul sa creada , ca e posibil ….atunci…chiar va fi posibil…
  ……. Am cautat sa iau intelepciune de la preoti , de la oameni care au practicat yoga , de la invatatori
  spirituali , de la psihologi sau de la oameni cu o mare experienta de viata … Concluziile sunt aceleasi…
  …… Totul se poate realiza , chiar si acele vindecari miraculoase , atunci cand tu crezi si vrei sa privesti
  viata altfel…. Va iubesc pe voi toti … Si …. Va doresc numai bine ! …

   
 3. Acum 30, 40, 50 de ani in urma bunica mea trata oameni pe care medicina alopata ii trimetea acasa sa moara in patul lor.
  Primul lucru cand ii intra un om cu asemenea diagnostic pe poarta si amarat ii poveste situatia actuala bunica il intreba ca isi doreste el/ea. Sa moara asa cum spun unii sau sa traiasca asa cum isi doreste el/ea. Si il punea sa povesteasca despre viata lui, amintiri vesele si triste, despre faptele si consecintele lor, despre deciziile pe care le-a luat in viata si ce s-a intamplat, despre toleranta si intoleranta, despre control si lipsa aceastia din viata lui, despre ordine personala fizica, mentala, emotionala. Bunica il intreba cat timp ar fi dispus sa aloce din viata lui pentru a ajuta un om intr-un necaz. Bunica nu il lasa sa se afunde in poveste cu foarte multe detalii. Il ajuta sa treaca prin acest „inventar al vietii” in cca o ora . In acest timp ii punea in fata o foaie de hartie A4 impartita in doua care avea doua titluri – Bune de care sunt mandru; Rele – care m-au afectat.
  Bunica ii arata apoi modul cum el/ea si-a depasit diferite evenimente de-a lungul vietii si cam de unde i se trage acea afectiune si sa constientizeze ca asa s-a sedimentat in organismul sau acele evenimente si ca toate faptele au consecinte in primul rand asupra ta chiar daca se manifesta impotriva altora ca expresie fizica. Apoi revenea cu intrebarea CE vrei tu ? Sa traiesti util sau sa mori considerand ca asa este o forma a ta de a te pedepsi pe tine si pe cei din preajma ta. Bunica il ruga sa plece si sa revina cand va stii foarte clar ce vrea si ce este dispus sa faca de acum inainte stiind ca timpul vietii sale este limitat. Ii spunea de asemenea ca data viitoare cand va mai veni sa vina cu un membru al familiei care ii este foarte drag.
  Unii reveneau , altii nu. Cei ce reveneau pe picioarele lor bunica avea diverse modalitati de ai vindeca mintea, sufletul si apoi corpul punand in valoare ceea ce omul cunostea din universul sau propriu de valori. Cei ce erau deja in situatia de a nu se mai misca, bunica colabora cu membrii familiei sau cu persoana care il ingrijea facandu-i un regim alimentar si de gimnastica a corpului dar si a mintii. Daca era constient se putea lucra daca nu era constient il ajuta citindu-i pana cand dadea semne de revenire la viata sau de decizie personala de a pleca. Ii citea poezii despre natura, expeditii, materiale despre diferite realizari ale oamenilor, despre crestrea plantelor, ceva care sa fie intr-un domeniu cunoscut de el/ea si care l-ar fi stimulat sa isi continue activitatea daca se ridica din pat. Bunica spunea ca un om care isi gaseste pasiunea si utilitatea se invinge pe sine si orice afectiune pentru ca „il arde flacara vietii” si atunci creierul da comanda de insanatosire pentru ca de fapt boala este ca o paranteza intr-un text sau ca o forma de pauza cand esti foarte obosit. Creierul spune – hei opreste-te sau te opresc eu – eu doar atat pot face pentru tine, mai mult ma omori. Nimeni nu poate rezolva toate problemele odata si bine, si in timp si cu toata lumea satisfacuta. Oricat de mult am vrea intotdeuna vor fi diverse provocari si elemente noi asupra carora poate nu ne-am gandit vre-odata si cu care ne confuntam. Nu suntem stapanii timpului, ai lumii, ai familiei, al serviciului. Uneori nici pe noi nu ne cunoastem cu adevarat cine suntem si ce suntem in stare sa facem pentru a trai – lucruri si fapte de care suntem mai mult sau mai putin mandrii. Dar fac parte din noi si din experienta noastra de viata. Acelasi lucru, eveniment – produce emotii si stari diferite unor persoane care il experimenteaza in acelasi timp. Sotul, sotia noastra nu suntem noi, nici copilul, copii nostrii nu suntem noi, nici parintii nostrii nu suntem noi dar noi suntem ceva din fiecare fiind de fapt doar noi. Oricare dintre cei dragi, apropiati pot sa plece, sa dispara din diferite motive ale vietii chiar daca noua nu ni se pare nici drept, nici corect – se intampla. Locul de munca, casa in aceste vremuri nu mai inseamna siguranta si protectie, inseamna ceea ce e azi si sper sa fie si maine atat cat tine de calitatea mea de om si de profesionist si e valabil pentru oricine. Multi azi confruntandu-se cu aceste probleme reale nu stiu cum sa le faca fata si se autoimbolnavesc. Medicina alopata trateaza boala generand alte boli conexe ca urmare a tratamentelor cu medicamente de sinteza. Si numai constiinta unei afectiuni iti darama stima si respectul de sine asa ca un eveniment emotional major te darama si genereaza afectiuni grave precum cancerul. Numai ca aceasta afectiune exact asa cum s-a produs tot asa se vindeca pe o emotie contrara traita de asemenea personal.
  Bunica spunea ca in orice moment al vietii tale daca iti pastrezi luciditatea si prezenta in realitate poti sa iei decizii corecte. In caz ca nu stii, exista suficiente carti si poti sa studiezi ce au facut altii in situatii similare asa incat sa citesti despre cazuri aparent diferite, in momente diferite dar cu solutii asematoare benefice real si functional.
  Bunica spunea ca atata timp cat isi ridica singura ploapele insemna ca merita sa traiasca si stie ca are ceva de facut util in fiecare zi.
  Acest sfat al ei m-a ajutat sa infrunt multe din greutatile vietii majore care l-a un moment dat m-au ingenunchiat.( Moartea copilului nou nascut din cauza unor neglijente medicale, divort de un sot devenit guru si maestru spiritual prin [… fragment șters de administratorul site-ului], faliment, cancer la san, datorii la banci. Dar traiesc si caut solutii practice pastrandu-mi sanatatea fizica si morala actionand corect profesional intr-un mediu economic care nu are nici o corelatie cu o economie functionala) Toate au solutii daca eu sunt sanatoasa, echilibrata si prezenta in realitate pentru a lua decizii.
  Atata timp cat am de ce trai si pe cine bucura cu prezenta mea o voi face atat pentru mine cat si pentru toti cei dragi sau cunoscuti carora cred ca le pot face prin prezenta sau cunostintele mele viata fericita. Acesta si sfatul pe care eu l-am mostenit si ii daruiesc tuturor celor ce trec prin momente dificile ale vietii de care nimeni nu este scutit indiferent de locul nasterii, pozitia sociala si orice alt parametru.
  Si daca eu reusesc asa cum si in vremurile dificile pe care bunica mea le-a trait a reusit si cunostintele mele au reusit, inseamna ca functioneaza pe orice meridian , in orice timp istoric si va functiona pe legile vietii mai departe pentru oricine, oricand. Viata este un Dar care merita pretuit si trait pana la ultima secunda indiferent cand vine acesta.Cu respect

   
  1. Mesajele dvs. seamana de multe ori, cu un strigat dupa ajutor.
   Este normal, dupa atata suferinta.
   Ma rog, din toata inima si tot sufletul meu, ca D-zeu,……oricine ar fi El, sa va binecuvanteze viata
   cu iubire, intelepciune implinire si tot ce va doriti dvs. Pentru tihna sufletului dvs.
   Daca va rog ca pe viitor, sa nu va mai referiti la ”chestia aia terapeutica”, pe care o facea nu stiu ce maestru spiritual, va suparati?
   Intineaza tot mesajul dvs.
   Toata dragostea mea.
   Unul din ”X-si””

    
  2. Personal va multumesc pentru sfat . Am mai spus-o si in alte ocazii , aveti o viziune foarte originala si cunostinte vase asupra vietii in general.
   In mod absolut particular stiu ca va e greu sa va ,,debarasati” de trecut – de anumite momente dureroase din acest trecut – dar trebuie sa o faceti .E pentru binele dvs.
   Interesanta metoda bunicii de tratament …Bunica sau nu dvs. sunteti cea care ati tinut-o minte si ati expus-o aici….
   La randul meu si eu am aplicat o metoda inedita de tratament asemanatoare , cuiva foarte drag , ( grav bonlav ) si…surpriza , a functionat.
   Ma gandeam ca totul a fost o influenta din cauza motivelor personale…..dar vad ca dvs. povestiti ceva asemanator ….de acum 40 de ani…
   Inca o data va multumesc pentru tot……
   O zi buna.

    
  3. Stimata doamna Luiza va rog sa va controlati limbajul.
   IMI CER PERSONAL SCUZE CELORLALTI CITITORI PENTRU UNELE CUVINTE NEPOTRIVITE FOLOSITE IN COMENTARIUL DOAMNEI LUIZA!
   Va multumesc!

    
 4. Doamna Ella mesajele mele nu sunt strigate de ajutor. Mesajele mele sunt pentru a face pe cei ce citesc sa vada viata si din alta perspectiva si sa isi gasesca fiecare solutiile propriei vietii in ei insisi. Sa fie independenti din toate punctele de vedere si sa isi caute stiinta in sine deoarece beneficiaza acum la acces liber la orice informatie din orice domeniu. Si nimeni nu stie mai bine ca tine insuti care iti sunt solutiile ca si modul cum comunici ca sa iti afli cea mai buna informatie de care ai nevoie. .Asa este viata in realitate, in virtual alcineva este de vina
  Personal ma consider un om norocos pentru ca am avut aceste experiente. Pare o ciudatenie dar cred ca altfel nu as fi inteles pe cei ce trec prin asemenea momente. Bunica mea spunea ca daca imi doresc intelepciune acesta nu va veni cu flori ci va veni cu experiente traite. Asta pentru ca de multe ori ma auzea ca ce imi doresc sa fiu un om intelept asemeni ei. Nu mi-am dorit aceste experiente dar viata mi le-a scos in cale si in pofida unor „preziceri stiintifice si spirituale” sunt in viata si functionez in toti parametrii umani si profesionali.. Daca din cele scrise de mine pe cineva candva il ajuta, e perfect. Dupa cum ati observat nu am solicitat si nu mi-am facut reclama pentru a obtine vre-un folos material.
  Am inteles notificarea dvs. privind completarile la o anumita tema. Din pacate nu este singurul, dar daca asa se invata , asa se practica.Cineva trebuie sa traiasca si din acest gen de manipulare a constiintei si a trupurilor. Cat timp e cerere va fi si oferta.
  Personal nu am nimic cu nici un comentator deoarece fiecare scrie ce ii dicteaza mintea si constiinta. Este cu adevarat civilizat cand se respecta si bunul simt si dialogul ca o dovada de educatie si respect fata de sine. Eu sunt Luiza Bratu si in realitate si imi asum comentariile pentru indiferent cine si de unde citeste.
  Va doresc multa sanatate, realizari si bucurii in fiecare zi. Cu respect

   
  1. Bunica dvs., acest suflet deosebit, a avut o intelepciune, care urmata, pas cu pas,….n-ar fi adus nimanui surprize nedorite in viata.
   Ci doar succes si fericire. pe plan relational in toate aspectele lui.
   Chiar a fost un om special si iubesc din toata inima mea, astfel de comori.
   Insa, una e sa vorbesti despre intelepciunea cuiva si alta este sa o urmezi pas cu pas.
   Ati avut o adevarata comoara la indemana.
   Multumesc pentru gandurile bune.
   Toate cele bune va doresc de asemenea.

    
 5. Domnule Vali bunica mea nu era un caz izolat in Romania. Asemeni ei erau oameni, femei sau barbati in multe localitati din tara. Si ei se cunosteau intre ei si colaborau. Un timp despre ei s-a vorbit in Revista Formula AS. Despre mestesugurile vindecarii pastrate la sate. Doar in Formula As au mai aparut pentru ca din nefericire copiii lor si nepotii lor nu au vrut sa invete aceste daruri care se transmit din generatie in generatie si se invata de mici pana cand ajung sa le simta si sa le aplice si ei corect. Stiinta vindecarii nu se invata din 7 carti si-o meditatie. Stiinta vindecarii este o stiinta completa si complexa care cuprinde omul in ansamblul sau de viata,. Si aici se pleaca de la venirea sa pe lume , modul cum este ingrijit si educat, faptele si responsabilitatile sau repercursiunie faptelor sale. Asa ca ai de invatat o viata traind propria viata si intelegand si rostul vietii celorlalti. De aceea am scris de multe ori intrebati-va bunicii ce stiau si cu ce va ajuta aceste lucruri azi pe voi. Sunt moduri de a vedea viata si de a trai care sunt normale, sanatoase firesti si care nu se invechesc sau altereaza. Corpul uman este supus acelorasi modificari in cursul vietii si mici diferente de exterior sau de abuzuri, Si fiecare om este unic si are o viata unica si un mod de interpretare a vietii si a faptelor sale unic asa ca si calea vindecarii este unica. Dar suntem oameni cu sisteme si functii biologice similare .
  Daca de sute de ani oamenii pe aceste meleaguri au trait in medie 100 de ani de ce nu am face asta si acum cand nu avem razboaie si teoretic vrem sa eradicam saracia ?
  Saracia consta in lipsa educatiei de acasa si a valorilor familiei care creaza valoarea individului din care acesta la randul sau isi trage puterea si intelepciunea de a trai zilnic.
  Asa ca nu este nimic nou sub soare dar nu stiu din ce motive se doreste a fi uitat. Culmea este ca multi cu tehnici venite de afara castiga bani frumosi si nu au nici pe departe efectele celor care se practicau in Romania contra a un pumn de faina, 5 oua sau trei mere.
  Chinezii si-au pastrat mestesugurile si traditiile vindecarii traditionale si au facut din ele un produs care aduce multe beneficii economiei si statului Chinez.
  Medicina are nevoie de pacienti, industria medicamentelor de piata, politicienii de oameni usor de manipulat si prost informati asa ca totul functioneaza asa cum functioneaza.
  Stiinta vindecarii este si stiinta de a trai sanatos si responsabil manifestandu-ti in viata calitatile native in beneficiul tau si al celor dragi.
  Cu respect.

   
 6. Cu ceva timp in urma , mi-am pus intrebarea : Oare nu cumva bolile mele precum si „oprirea inimii” mi le-am pricinuit singur , prin Atitudinile mele fata de unele situatii aparute in viata ? Am pus „burta pe carte ” si am cautat Raspunsuri si Indrumari . In acest moment am convingerea ca majoritatea bolilor au Cauze Emotionale si Spirituale , ca boala trebuie apreciata ca pe un Prieten care ne stopeaza din alergatura noastra (cum bine zice si Luiza) si ne „sopteste ” :Opreste-te , Analizeaza-ti Viata si Schimba Ceva !.De asemenea consider ca Suntem o „Masinarie Minunata ” de care merita sa ne preocupam continuu sa Functioneze La parametri normali iar cand apar diferite „defectiuni tehnice” ce se datoreaza de multe ori Modului nostru de Utilizare a Ei , sa intervenim imediat si constiincios pentru remedierea acestora , Ascultandu-ne in primul rand Sinele Propriu si avand Incredere Continua si Maxima in Divinitate . Fiti voi insiva !

   
 7. Doamna Ella sunteti o romantica daca va imaginati ca felul bunicii de a fi si de ajuta oameni i-a adus succes si fericire. Poate prigonire. Imaginati-va ca ea a ajutat si a salvat vieti la care doctorii nu se duceau, asistenta medicala de orice fel nu aveau. Intra si in casele bogatilor si in casele saracilor. Intra in case in care se practicau diferite religii. A vindecat oameni pe care medicii vremii ii declarau aporoape morti. Nu a vorbit niciodata indiferent cat a fost torturata sau anchetata despre pacientii ei. Bunica a salvat deopotriva si romani ortodocsi, catolici, penticostali,turci, tatari, tigani, nemti, rusi si orice fiinta umana si nu numai. A salvat si animale. Bunica aveau un stil de a vorbi si de a asculta incat simteai ca este o relatie dincolo de cuvinte intre ea si pacientul ei pe care de multe ori chiar prezent nu o intelegeai dar pentru ei functiona.Sa nu credeti ca familiile erau majoritatea recunoscatoare sau nu se gasea cineva sa spuna ca bunica face vraji ca atat ii ducea mintea. Asa ca doamna va spun ca au fost intotdeauna vremuri grele pentru cei ce sfideaza logica umana, stiinta medicala si religiile pentru a salva vieti. Bunica citea foarte mult si era autodidacta si in acelasi timp si-a condus propria gospodarie si a ajutat si multi oameni necajiti sa aiba o paine pe masa din ceea ce primea ea. A colaborat cu medici adevarati in special in situatiile in care era necesara o interventie chirurgicala si cu farmacisti pentru ai face anumite potiuni sau creme. Multe preparate si le facea singura in special amestecurile de plante sau tratamentele cu miere, ceara si propolis. A fost barfita si acuzata de cate in luna si in stele ca mintea nemuncita are timp de idei proaste dar de a investi timp in cultivarea mintii si a face ceva util nu. A tinut prieteniile departe pentru ca nu avea timp inutil si cel mai mult rau i-au facut cei mai lingusitori oameni. Bunica spunea „tine-ti dusmanii aproape si prietenii departe – prietenii nu stii cand te vor darama si cu ce, pe cand dusmanii iti arata slabiciunile si te respecta. Iar distanta intre o categorie si alta este de o secunda”. Asa este si azi, obiceiurile proaste nu se pierd, cele creative sunt la fel de demotivante. Sa faci un rau iti ia o secunda sa faci un bine poate ani asa ca nu este rentabil. Si oamenii accepta mai usor ca poti avea un talent la pictura, la inginerie, la astrofizica dar nu iarta daca salvezi vieti si ei nu inteleg cum.
  Aceasta a fost o scurta precizare. Cu respect.

   
  1. Multumesc pentru precizare.
   Oh…..categoric romantismul este una din trasaturile mele. Si inca, cea predominanta. Aveti un simt de observatie, ascutit……
   In lume, perioada romantica a introdus in constiinta omului, aspiratia spre absolut.(iubirea perfectă, libertatea deplină și cunoașterea totală).
   Cu influentele specifice in arte si educatie.
   Au venit mai apoi realistii, cu ideile lor de a taia aripile visatorilor……ce iubire? ce libertate? ce cunoastere?
   Chiar nu mi-am putut imagina ca exista oameni care nu iarta daca salvezi vieti…..asa sa fie?
   In alta ordine de idei……poate ca ar fi bine sa luati scuzele din mainile lui Razvan……si sa vi le asumati.
   N-o fi romantic….insa este macar, realistic. Va felicit anticipat.
   In tonul filei de azi, va doresc din toata inima, o Zi Superba……

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top