skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Eckhart Tolle – Liniștea vorbește

 

Liniştea este natura ta esenţială. Ce este liniştea? Spaţiul sau conştiinţa interioară în care cuvintele de pe această pagină sunt percepute şi devin gânduri. Fără această conştiinţă nu ar mai exista nici percepţie, nici gânduri, nici lumea.
Tu eşti acea conştiinţă, deghizată în forma unei persoane. Echivalentul zgomotului exterior este zgomotul interior al gândurilor. Echivalentul tăcerii exterioare este liniştea interioară.
Ori de câte ori simţi tăcerea în jurul tău, ascult-o. Înseamnă pur şi simplu să o remarci. Acordă-i atenţie. Ascultarea tăcerii trezeşte dimensiunea liniştii în sinea ta, deoarece numai prin intermediul liniştii poţi fi con- ştient de tăcere.
Observă că în momentul în care remarci tăcerea din jurul tău, nu gândeşti. Eşti conştient, dar nu gândeşti. Atunci când eşti conştient de tăcere, urmează imediat starea aceea de alertă interioară calmă. Exişti în prezent. Ai scăpat de miile de ani de condiţionare umană colectivă. Uită-te la un copac, la o floare, la o plantă. Lasă-ţi con- ştiinţa să se odihnească privindu-le. Cât de liniştite sunt, cât de adânc înrădăcinate în existenţă. Dă-i voie naturii să te înveţe ce este liniştea.
Când te uiţi la un copac şi îi percepi liniştea, devii şi tu liniştit. Stabileşti un raport cât se poate de profund. Te simţi una cu orice lucru pe care îl percepi în şi prin linişte. Sentimentul că eşti una cu tot ce există pe lume înseamnă iubirea adevărată.
Tăcerea este utilă, dar nu ai nevoie de ea pentru a descoperi liniştea. Chiar şi atunci când e zgomot, poţi să fii conştient de liniştea din spatele zgomotului, de spaţiul în care se produce zgomotul. Acela este spaţiul lăuntric al stării de conştiinţă pură, conştiinţa în sine. Poţi deveni conştient de conştiinţă ca fiind fundalul în care se nasc toate percepţiile senzoriale şi toate gândurile tale. Să devii conştient de conştiinţă înseamnă apariţia liniştii lăuntrice.
Orice zgomot deranjant poate fi la fel de util ca tăcerea.
Cum? Renunţă la a-i rezista interior zgomotului, lasă-l să fie aşa cum este, această acceptare te va purta pe ţinutul păcii lăuntrice care este liniştea.
Ori de câte ori accepţi un moment aşa cum este el – indiferent sub ce formă se prezintă – eşti liniştit, eşti împăcat.
Acordă atenţie clipelor de răgaz – pauza dintre două gânduri, pauza scurtă şi tăcută dintre cuvintele unei conversaţii, dintre notele unui pian sau ale unui flaut sau pauza dintre inspiraţie şi expiraţie.
Atunci când acorzi atenţie acestor pauze, conştientizarea a „ceva” devine, pur şi simplu, conştientizare. Dimensiunea fără formă a conştiinţei pure iese la suprafaţă şi înlocuieşte identificarea cu forma.
Inteligenţa adevărată funcţionează fără zgomot. Liniştea este locul în care se găsesc creativitatea şi soluţiile problemelor. Să fie liniştea doar absenţa zgomotului şi a conţinutului? Nu, este inteligenţa însăşi – conştiinţa subterană din care se nasc toate formele. Şi cum ar putea fi separat acest lucru de tine? Forma care crezi că eşti tu s-a născut din această dimensiune şi este susţinută de ea.
Este esenţa tuturor galaxiilor şi a firelor de iarbă; a tuturor florilor, pomilor, păsărilor şi a tuturor celorlalte forme. Liniştea este singurul lucru din această lume care nu are formă. Însă, pe de altă parte, nu este cu adevărat un lucru, şi nu face parte din lume.
Când priveşti un pom sau o fiinţă umană aflată în linişte, cine priveşte? Ceva mai adânc decât persoana. Conştiinţa se uită la creaţia sa.
În Biblie se spune că Dumnezeu a creat lumea şi a văzut că era bună. Acelaşi lucru îl vezi şi tu când priveşti din linişte, fără gânduri.
Ai nevoie de mai multe cunoştinţe? Mai multe informaţii, analize intelectuale sau calculatoare mai performante vor salva, oare, lumea? Nu cumva de înţelepciune are cea mai mare nevoie lumea din ziua de azi?

Lasă liniştea să-ţi conducă faptele şi cuvintele.

de Eckhart Tolle – Linistea vorbește

 

<a href=”http://filedelumina.ro/2013/12/11/a-aparut-cartea-file-de-lumina”><img alt=”A-aparut-File-de-Lumina” src=”http://razvanserbu.files.wordpress.com/2013/12/a-aparut-file-de-lumina1.gif” width=”472″ height=”60″ /></a>

Comentarii (12)
 1. Sunt uluita mereu de profunzimea , frumusetea si puritatea a tot ceea ce ne transmiteti.Dumnezeu sa va binecuvanteze !

   
 2. Cand omul reuseste sa traiasca Acum-ul,Eu Sunt-ul…a dobandit Marea Schimbare.A iesit din inchisoarea mintii.Pentru el atunci toate vorbele,actiunile,gandurile,lucrurile fac parte din continutul vietii.El este viata din care toate acestea se nasc,in care toate acestea isi desfasoara existenta si in care se intorc dupa ce si-au consumat-o (incluzand aici si corpul fizic).Este constiinta care a creat totul si-n care se desfasoara totul.(Tot in „Linistea vorbeste” Eckhart spune atat de intelept !:”tu nu esti constient de copac;esti constiinta in care traieste copacul”-citat aprox.).Constiinta constienta de ea insasi e echivalentul Inaltarii ,ceea ce a trait si Yeshua si a anuntat omenire ca „veti face toti ce fac eu,ba mai mult decat atat”.A nu se confunda-cum am mai vazut pe aici-ca orice trecere din dimensiunea pamant in alte dimensiuni prin parasirea corpului fizi (adica ,in termeni omenesti,moarte) inseamna Inaltare.Daca nu si-a dobandit aici constienta constienta de ea insasi,omul tot inconstient pleaca si va repeta ciclul incarnarilor pana o va dobandi.Odata dobandita,nu mai este supus acestui du-te-vino;e Liber,e Viata (si nu continutul ei,din care face parte si reancarnarea).

   
 3. Sunt recunoscatoare ca am primit si am vazut acest videoclip.Multumesc Razvan,pentru tot ce faci,pentru ca te-am ,,intalnit”.

   
 4. Multumesc. Scopul acestui site este sa ne intalnim aici, multi oameni minunati.
  Noi suntem doar gazdele, cititorii sunt cei mai deosebiti, ei sunt persoanele care aduc lumina acestui loc.
  O seara plina de bucurie!

   
 5. Multumesc , lui Dumnezeu , pentru harul dat la nastere ,sa ma pot Bucura de orice lucru marunt …
  -A trai Clipa Prezenta …Este o Lume total diferita …
  -Lumea este Perfecta asa cum e …Sunt intr-o stare profunda de Pace .Exist ,pur si simplu …Sunt Libera … Dumnezeu are grija de Toate …
  – Viata este atat de simpla ! Nu trebuie sa faci nimic ,nici macar sa astepti CEVA …Lasa-te purtat de val …Toate Lucrurile Bune vin spre Tine …Nu vin , astazi ,Fii Calm ..vor veni Maine …
  -Toţi oamenii aspiră să fie fericiţi, dar puţini ştiu că suntem liberi să trăim această stare minunată oricând dorim…
  ,, Cata limpezime ! Cata simplitate ! ,,
  Multumesc , Razvan …
  Fie ca Iubirea ,Pacea si Linistea din Sufletul meu sa va molipseasca si pe voi ! :)

   
 6. Buna tuturor!
  Vreau sa-l rog pe Claudiu sa verifice aceste informatii care se pretind a fi brizante!
  De data asta informatiile sunt sustinute de yoghini ceea ce presupun ca il va ajuta pentru ca,
  daca am intels bine, tot prin tehnici yoghine a dobandit acces in sfere mai inalte de cunoastere.
  http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7854
  Ma gandesc ca vremurile se vor precipita si nu ne strica sa analizam ceva ce ar putea sa ne afecteze pe toti.
  Daca nu e de dorit o tema ca aceasta pe acest site, te rog, Razvan sa-i dai adresa mea.
  De asemenea imi cer scuze lui Clement ca nu am vazut mesajul lui referitor la o discutie mai veche
  decat tarziu si nu am apucat sa citesc discutia intreaga ca sa inteleg contextul.
  La fel, putem continua discutia, prin mijlocirea lui Razvan, inafara site-ului.
  Va imbratisez pe toti!
  Chiar daca nu am postat urari de Noul An, m-am gandit cu dragoste la voi toti.

   
  1. Multumesc Nicu pentru mentionare. Stai linistit, nu-i nevoie de scuze, toti suntem ocupati si eu mai lipsesc din cand in cand de pe site. Cu ocazia aceasta il rog pe Razvan sa-mi forwardeze adresa ta de email pentru a te putea contacta in afara siteului pentru niste referinte in domeniile pe care am vazut ca le stapanesti atat de bine. Adica daca mi-ai putea recomada niste carti. Dar mai multe in mail. Multumesc mult, Razvan.

    
  2. Buna Nicu, abia acum am ajuns la solicitarea de evaluare a clipului din mesajul tau. L-am evaluat intai pe cel (canalul) care spune ca a luat legatura cu nava-mama siriusiana ascunsa in cometa Ison si mie imi reiese ca este ca vibratie cam de 4,5, pe scala chakrelor, deci mic spre mediu.
   Din tot ce spune el cum ca cometa ISON este o nava ET disimulata a siriusienilor, ca ne va trimite acum in ianuarie un super-impuls ca sa schimbe ADNul uman, si destule altele, mie mi-a reiesit din evaluare ca are dreptate cam 15-20%, restul sunt adaugiri ale egoului atat al canalului cat si al siriusienilor pe care i-a contactat el, acestia par a fi cam de vibratie de dimensiunea 5 la 5,5 ca vibratie, deci nu cine stie ce.

   Personal n-as pune prea mare baza pe ce spune clipul, ca sa nu mai spun ca si pe nivel 3D de fizica banala efectiv bate campii.
   In plus astia de pe Sirius, care fiind foarte aproape de noi s-au tot plimbat pe aici in ultimele cateva zeci de mii de ani, nu-s chiar simpatia mea, Au facut si pe zeii din India straveche si apoi Egiptul antic cu rezultatele cunoscute, care nu-s prea fericite. Zeul Iehova, cel din biblie, care cica le spunea evreilor sa omoare toti barbatii, femeile si copii din cetatile cucerite tot un siriusian era si banuiesc ca n-ai fi vrut sa faci cunostinta cu o asemenea entitate „superioara”.
   Din fericire planeta este acum sub o supraveghere mult mai inalta asa ca siriusienii si orionienii nu mai pot face chiar tot ce vor ei pe aici in aceasta perioada de trecere. Va fi ce va fi, si oricum va alege oricare suflet tot bine va fi … desigur, din punct de vedere al spiritului, doar fiecare este un Dzeu Creator, un Buddha/Christ, chiar daca inconstient deocamdata..
   Ma rog, parerea mea …

    
   1. Multumesc!
    Nici eu nu ma dau in vant dupa ei, insa nu imi permit sa nu observ nepartinitor ce se intampla.
    Se pretind a fi multi, proportional cu alte rase ce ne-au determinat de-a lungul timpului!
    Cum au ajuns eventual in pozitii de a-si permite sa traga focul sub oala lor, asta e intrebarea si atentia ce o acord.
    Oricum Pamantul si Omenirea sunt prea in atentia intregului Univers prin importanta a tot ce se intampla aici in acest timp
    si nu mai poate face oricine ce vrea fara ca cei mai evoluati sa nu traduca in fapta scenariile dorite de Dumnezeu.
    Ma gandesc ca mult stres vom economisi daca vom intelege din timp cate ceva din ce si mai ales cum se intampla.
    Liberul nostru arbitru a jucat dintotdeauna un rol major, nu degeaba sa straduiesc care de care sa traga de noi in toate partile!
    Poate ca si asta a dus la taraganari indelungate in a gasi si lua calea cea mai scurta.
    Ca tot vom reusi pana la urma e doar treaba de timp! Si eventual de julituri!
    Dar ce nu ne omoara ne intareste!

    Va imbratisez pe toti!

     
 7. Tinand cont ca EGO-ul nu „suporta ” Linistea si Pacea , preferand insa zbuciumul mintii si lupta (confruntarea , competitia ) , consider ca pentru a Reusi sa Asculti Linistea , pasul premergator este sa „rezolvi ” Dominarea propriului EGO , fata de Tine Insuti si Fata de ceilalti .

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top