skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Un gând pentru anul care vine

 

Înainte de a păși într-un nou an să ne gândim un pic asupra celui care aproape a trecut. Multe dintre evenimentele trecute le putem considera întâmplări altele coincidențe sau sincronicități. Există  o mână a destinului ce ne arată și ne deschide drumul. Să urmărim singuri câteva evenimente care par de-a dreptul imposibile și totuși s-au întâmplat.

Un copil care cade de la etaj, salvat de două ori de acelaşi om

În Detroit, prin anii 1930, o tânără mamă i-a fost cu siguranţă extrem de recunoscătoare unui bărbat pe nume Joseph Figlock. În timp ce Figlock mergea pe stradă, copilul femeii, în vârstă de doi ani, a căzut de la o fereastră aflată la etajul patru. Chiar pe Figlock. Căderea copilului a fost amortizată şi atât omul, cât şi copilul au scăpat nevătamaţi. Această întămplare reprezintă în sine o ciudaţenie, doar că povestea nu s-a oprit aici.
Un an mai târziu, acelaşi copil, pe nume David Thomas a căzut de la aceeaşi fereastră, în acelaşi mod imprevizibil pe acelaşi Joseph Figlock, care trecea din nou sub locuinţa femeii. Şi din nou, ambii au supravieţuit.
(Sursa: Time Magazine)

Trei tentative de sinucidere, toate oprite de acelaşi călugăr

Joseph Aignera a trăit în secolul 19 şi era un pictor destul de cunoscut în Austria, dar care, se pare că era un tip destul de nefericit. A încercat de mai multe ori să îşi pună capăt zilelor, dar se pare că ceasul lui nu venise încă.
Prima tentativă de sinucidere a apărut la vârsta de 18 ani când a încercat să se ​​spânzure, dar a fost intrerupt de apariţia misterioasă a unui călugăr capucin.
La 22 de ani a încercat din nou să se spânzure, dar a fost salvat, din nou de acelaşi călugăr.
Opt ani mai târziu, a fost condamnat la spânzurătoare pentru activitaţile sale politice. Încă o dată, viaţa lui a fost salvată prin intervenţia aceluiaşi călugăr.
La 68 de ani, Aigner a reuşit în cele din urmă să se sinucidă cu ajutorul unui pistol. Slujba sa de înmormântare a fost ţinută de acelaşi călugăr capucin, al cărui nume nu a apucat niciodată să îl afle.
(Sursa: Ripley’s Giant Book of Believe It or Not!)

Povestea gemenilor din Ohio

De multe ori se vorbeşte despre sincronicităţi şi coincidenţe când vine vorba despre gemeni, iar probabil una dintre cele mai impresionante poveşti este cea a celor doi gemeni identici născuţi în Ohio.
Cei doi băieţi au fost despărţiţi la naştere, fiind adoptaţi de familii diferite. Neştiindu-se unul pe altul, ambii şi-au botezat băieţii James. Şi de abia acum încep coincidenţele.
Deşi nu se cunoşteau, ambii au fost atraşi de domeniul forţelor de ordine, ambii aveau talent la desen tehnic şi tâmplărie şi fiecare s-a căsătorit cu cineva pe nume Linda. Amândoi au avut băieţi, unul din ei l-a botezat pe copilul său James Allan şi celălalt James Allan. Amândoi au divorţat de soţiile lor şi s-au recăsătorit cu alte femei, ambele pe nume Betty. Chiar şi câinii celor doi se numesc la fel – Toy.
La patruzeci de ani de când au fost separaţi în copilărie, cei doi s-au reunit pentru a-şi împărtăşi viaţile lor uimitor de similare.
(Sursa: Reader Digest, ianuarie 1980)

Dublura Regelui Umberto I

Una dintre cele mai faimoase poveşti despre coincidenţe uimitoare îl are ca protagonist pe regele Umberto I.
În Monza, Italia, regele Umberto I, a mers la un mic restaurant pentru cină. Când proprietarul restaurantului a venit să îi ia comanda, regele Umberto a observat că el şi omul aflat în faţa sa arătau practic la fel, atât la faţă cât şi în ceea ce priveşte constituţia corporală. Ambii au început să discute asemănările izbitoare dintre ei şi au găsit mult mai multe asemănări decât cele de suprafaţă.
– Ambii bărbaţi s-au născut în aceeaşi zi, a aceluiaşi an – 14 martie 1844.
– Ambii bărbaţi au fost născuţi în acelaşi oraş.
– Ambii erau căsătoriţi cu o femeie cu acelaşi nume, Margherita.
– Bărbatul îşi deschisese restaurantul în aceeaşi zi în care regele Umberto a fost încoronat rege al Italiei.
– La 29 iulie 1900, regele Umberto a fost informat că patronul restaurantului a murit în acea zi împuşcat într-un accident misterios, iar în timp ce acesta îşi exprima regretul, a fost asasinat de un anarhist din mulţime.
(Sursa: Ripley’s Believe it or Not!, Mysteries of the Unexplained)

Mark Twain şi cometa Halley

Renumitul scriitor, umorist şi satirist american, Mark Twain s-a născut în ziua apariţiei cometei Halley, în 1835, şi a murit în ziua următoarei apariţii a acesteia în 1910.
El însuşi a prezis acest lucru în 1909, când a spus: „Am venit cu cometa Halley, în 1835. Aceasta vine din nou anul viitor şi mă aştept să plec odată cu ea”.
(Sursa: Providence Journal)

Regele Ludovic al XVI-lea şi astrologia

Astrologii sunt de părere că mişcările şi poziţiile corpurilor cereşti influenţează direct viaţa de pe Pământ sau corespund unor evenimente din viaţa umană. Deşi este un domeniu în care există o varietate de opinii diferite, majoritatea astrologilor sunt de acord că poziţionările corpurilor cereşti folosesc la interpretarea evenimentelor trecute, prezente, precum şi la prezicerea viitorului.
În ciuda unor evenimente prezise cu exactitate, comunităţile ştiinţifice privesc astrologia drept o pseudoştiinţă, sau mai bine zis o superstiţie.
Când regele Ludovic al XVI-lea al Franţei era copil, el a fost avertizat de un astrolog să fie mereu atent pe data de 21 a fiecărei luni. Louis a fost atât de speriat, încât nu a lucrat niciodată în această zi.
Din păcate, Louis nu a fost mereu atent. La 21 iunie 1791, în urma revoluţiei franceze, Ludovic si regina au fost arestaţi în Varennes, în timp ce încercau să fugă din Franţa. La 21 septembrie 1791 Franţa a abolit monarhia şi s-a proclamat republică. În cele din urmă, la 21 ianuarie 1793 regele Ludovic al XVI-lea a fost executat prin ghilotină.
(Sursa: top-10-list.org)

Hugh Williams supravieţuieşte mereu

În 1660, o corabie s-a scufundat în strâmtoarea Menai. Toţi cei 81 de pasageri au murit, cu excepţia unui om numit Hugh Williams.
În 1767, un al doilea vas s-a scufundat în strâmtoarea Menai şi din nou singurul supravieţuitor era un bărbat pe nume Hugh Williams.
În 1820 un al treilea vas, cu 25 de pasageri, s-a scufundat în strâmtoarea Menai. Singurul supravieţuitor se numea Hugh Williams.
În 1940, un vas a fost distrus de o mină germană. Singurii doi supravieţuitori, un om şi nepotul său, se numeau amândoi Hugh Williams.
(Sursa: Guide to North Wales, de Francis Coghlan)

Glonţul care şi-a împlinit destinul 20 de ani mai târziu

În 1893, Henry Ziegland s-a despărţit de prietena sa. Tragic, aceasta nu a luat vestea foarte uşor, a fost copleşită de tristeţe şi şi-a pus capăt zilelor.
Fratele ei, devastat de durere, l-a învinovăţit pe Henry pentru moartea surorii sale, s-a dus acasă la acesta, l-a văzut în grădină şi a încercat să-l împuşte. Din fericire, glonţul doar i-a zgâriat faţa lui Henry şi s-a înfipt într-un copac mare din apropiere.
În 1913, la douăzeci de ani după acest incident, Henry a decis să taie copacul cel mare, dar sarcina părea atât de dificilă, încât a decis să-l arunce în aer cu cateva batoane de dinamită. Explozia a propulsat glonţul aflat în copac direct în capul lui Henry Ziegland şi l-a omorât pe loc.
(Sursa : Ripley’s Believe It or Not!)

Povestea corului bisericesc

Matematicianul Warren Weaver scria în cartea sa „Lady Luck”: Teoria Probabilităţii relatează o poveste fascinantă despre coincidenţă care întinde noţiunile noastre tradiţionale de şansă/noroc până la punctul de a le rupe. Povestea a apărut iniţial în revista Life. Weaver scrie:
Toţi cei 15 membri ai unui cor bisericesc din Beatrice, Nebraska, trebuiau să ajungă la biserică, în seara zilei de 1 martie 1950, la ora 7:20, dar toţi au întârziat.
Preotul, soţia şi fiica sa au avut un motiv – soţia lui a întârziat pentru că a trebuit să calce rochia fiicei lor. Altă fată a stat să termine o problemă de geometrie; o alta nu a putut porni maşina; alte două au zăbovit să audă sfârşitul unui program de radio deosebit de interesant; o mamă şi fiica sa au întârziat pentru că mama a trebuit să o strige de două ori pe fată pentru ca aceasta să se trezească şi aşa mai departe.
Motivele păreau destul de obişnuite. Dar au existat zece motive diferite pentru întârziere, care nu au avut nicio legătură unul cu altul. A fost un lucru extrem de norocos faptul că nici unul din cei 15 nu au ajuns la timp, la 07:20, pentru că la 07:25 biserica a fost distrusă de o explozie. Membrii corului s-au întrebat dacă întârzierea lor nu a fost „un act al lui Dumnezeu”, raportează Life.
Weaver a calculat matematic probabilitatea ca un astfel de eveniment să aibă loc – este de 1 la 1 milion.

Ce șanse sunt să scapi nevătămat dintr-un accedent rutier grav?
Urmăriți clipul de mai jos și vă minunați.


A-aparut-File-de-Lumina

Un comentariu până acum
  1. Subiectul de astazi ,chiar m-a captivat …De mult imi doream sa fac o analiza aprofundata a tuturor evenimentelor ,sincronicitatilor din viata mea … Cred f mult in mana destinului … si …nu duc lipsa de intamplari ,care… nu au fost deloc intamplatoare ….Asa ca …agenda mea … este plina :) pentru anul care vine …Il astept cu drag si bucurie in suflet … :)

    Multumesc ,Razvan pentru fiecare dar pe care ni l-ai daruit in fiecare zi , neconditionat ,Multumesc tuturor celor care fac parte din Echipa File de Lumina cat si celor care au comentat ,rasfoit aceasta Fila …
    În fiecare picătură a şampaniei pe care o beti în cinstea noului an , sunt urările mele de bine, pline de cele mai frumoase şi călduroase gânduri! Un 2014 minunat! :)

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top