skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

O provocare simplă pentru creier

 

Astăzi ne vom uita la creierul nostru.
Vă veți putea testa singuri aptitudinile si veti afla mai multe despre care parte a creierului va domina existenta.
Testul este extrem de simplu.
In ce parte se misca aceasta femeie? In sensul acelor ce ceasornic sau invers?

Priviti 1-2 minute si apoi cititi ce scrie mai jos.
femeie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca vedeti ca aceasta doamna se misca in sensul acelor de ceasornic, inseamna ca va folositi partea dreapta a creierului.
Daca vedeti ca se misca in sensul invers acelor de ceasornic, inseamna ca va folositi partea stanga a creerului.
Unii oameni o vad miscandu-se si intr-o directie si in alta, dar cei mai multi o vad miscandu-se intr-o singura directie.
Daca incercati sa o vedeti intorcandu-se in cealalta directie si reusiti, IQul vostru este peste 160, ceea ce inseamna aproape un geniu.
Apoi, incercati sa vedeti daca puteti sa o faceti sa se intoarca intr-o directie sau alta, modificand curentul din creier.
AMBELE DIRECTII POT FI VAZUTE
Acest lucru a fost dovedit la Universitatea Yale, SUA, dupa un studiu de 5 ani asupra creierului omenesc si a functiilor lui.Numai 14% din populatia SUA o pot vedea miscandu-se in ambele directii.
Emisfera stanga este sediul limbajului, cuvantului, implica aspectele lingvistice ale scrierii, este sediul calculului logic, cifrelor, rationamentelor, capacitatii de analiza si abstarctizare. Prin ea, orice perceptie se traduce in reprezentare logica, semantica si fonetica. Emisfera stanga este logica, rationala, matematica, aristotelica, stiintifica, calculata.
Persoana dominata de emisfera stanga comunica cu exteriorul pe baza unui cod logico-analitic, are gust pentru dictionare, vocabular, are grija de a numi obiectele si clasele, prefera detaliile, prezinta logic faptele, are preferinta pentru relatiile cauzale unilaterale (cauza – efect), poseda arta de a structura frazele. Ea cauta de asemenea sa aibe explicatii pentru orice, gandirea fiind metodica si structurata. Inexplicabilul pentru astfel de persoane este o slabiciune.
Emisfera dreapta este sediul gandirii fara limbaj, al intelegerii nonverbale, al recunoasterii formelor, perceptiilor spatiale. Ea este responsabila pentru tonul si intonatiile vocii, pentru ritm, muzica, imaginatie, simtul culorilor, visarii. Emisfera dreapta este intuitiva, ilogica, irationala, poetica, platonica, imaginativa, romantica, mitica, religioasa.

 

A-aparut-File-de-Lumina

Comentarii (37)
 1. ,, .Numai 14% din populatia SUA o pot vedea miscandu-se in ambele directii ?
  Dupa parerea mea , cred ca este cel mai aberant test …si , culmea …cinci ani de cercetare ! :)
  E prea simplu …ca sa afli ,ca esti un geniu ! :) :) :)
  Decat un geniu trist …mai bine …un om simplu , fericit !
  Va imbratisez ,cu drag ! :)

   
  1. E doar un test pentru a determina care dintre emisferele creierului este mai activa.
   Este simplu si distractiv, potrivit unei zile de duminica.
   O zi minunata!

    
 2. Ei ….e o gluma asa de Duminica….Femeia se roteste in sensul acelor de ceasornic…..pana misti putin imaginea – sa o vezi schimband directia de rotire….
  O zi buna ( geniilor..)

   
  1. Incearca sa nu misti imaginea, ci fa-o sa se roteasca invers atunci cand doresti tu.
   Oricum, felicitari, nu toata lumea vede ambele rotatii. :)
   O zi minunata!

    
 3. Da, Vali e o gluma de duminica. Daca ar fi sa ne masuram IQ-ul dupa acest test, am fi cu totii GENII. Sigur ca femeia se roteste in ambele sensuri. Si poti mentine rotirea intr-um sens sau altul dupa placul tau, cat doresti tu. Si mai cred ca si americanii vad la fel ca noi.
  Duminica frumoasa Tuturor !

   
  1. Evident nu se poate masura IQ-ul doar cu acest test, dar daca ati vazut vreodata cum arata testele de IQ va dati seama ca acest exercitiu este din aceeasi gama.
   Daca dvs. puteti sa-l vedeti rotindu-se in ambele directii nu inseamna ca toata lumea poate.
   O zi minunata!

    
   1. Sigur, ca testul este distractiv. Ne-am si distrat. Multumesc ! De altfel toti suntem un Geniu ! Doar ca nu ne-am descoperit acea latura „Geniala ” a noastra… inca ! Dar avem rabdare, incet-incet ne indreptam acolo unde trebuie. Stie Dumnezeul mai bine ce si cum si cat… !
    O zi Excelenta !

     
 4. subscriu cu colegele mele….inseamna ca noi romanii…suntem genii..ha, ha, ha..
  Duminica minunata…

   
  1. Nu are legatura cu romanii, americanii, ci doar cu faptul ca acest studiu s-a facut la ei.
   O zi minunata!

    
 5. Testul este usor si distractiv iar explicatiile suficiente! Felicitari Razvan si multumesc ca te gandesti la noi si in acest mod…
  am vazut cum doamna se roteste in ambele sensuri iar dupa ce am citit explicatiile am revenit la test, mi-am concentrat gandul ca imaginea animata sa se roteasca invers – ….si a mers!
  O duminica cu multa odihna si relaxare !
  Silvia

   
 6. …da,am vazut-o rotindu-se in ambele sensuri…am oprit-o si repornit-o in ce sens am dorit,si nu mi s-a parut deloc ceva foarte dificil….(fara sa ating tastatura,mouse nu am) ; iar faptul ca „romanii sunt niste genii ” era doar o glumitza,cer scuze daca nu s-a „vazut”. Si sa stiti ca nu sunt un geniu….poate doar unul pustiu.(glumesc desigur)
  Cu respect

   
  1. Daca nici la tema asta nu se pot face „glumitze”, atunci la care!
   Ce m-am „muscat” de undeva sa nu fac mai multe!
   Asa ca nu-ti face griji, sunt si premii de „seriozitate” pentru cei ce inca nu stiu
   ca umorul e semnul de recunoastere a celor evoluati spiritual si il tin ascuns!

    
 7. Rezultatul testului meu de azi , este un piculet diferit de rezultatul aceluiasi test efectuat acum cativa ani . Din acest motiv recomand celor ce „isi fac timp ” sa caute Raspunsuri la intrebari de genul : Cine sunt eu ?, Care-i Rostul meu pe acest Pamant ?, Cum pot fi fericit sa ? , sa – si indrepte atentia si spre Filele de Lumina din 07. 07. 2012 si din 21.11.2012. Multumesc Razvan pentru Tot si Toate …Filele de Lumina.

   
 8. Nu discut despre gradul de inteligenta dovedit de acest test. Testul e unul din multele teste folosite pentru astfel de demonstratii. Schimbarea sensului se poate face prin putina concentrare si mai ales privind picioarele tinerei . Testul a mai circulat pe net si sa stiti ca am intalnit ceva mai multa sinceritate de la cei care l-au privit ! Ma opresc aici…nu vreau sa fiu interpretat altfel !?O zi buna tuturor !
  ‘:I-got-an-idea:’

   
  1. Lasand gluma la oparte, tare asi inclina sa cred ca in ultimii ani s-au schimbat unele „moduri” de functionare a creierului!
   Tare cred ca acest faimos IQ s-a accentuat la toti ca urmare a „acordarii” din ultimul timp a functionarii creierului!
   Ultima, mare, s-a facut cam prin 1945. Acestea se fac periodic cu sau fara stirea noastra.
   Deci nu e vorba de o crestere prin „antrenarea” lui, care se produce oricum la cei cu preocupari, ci una generala
   prin activarile cosmice din ultimul timp.
   Asta ar explica mirarea Ta cu privire la faptul ca toti „vad” ce in urma cu ceva timp era probabil mai greu accesibil tuturor.
   Nu m-asi mira ca acum sa fie rari cei care NU vad! Nu cei care VAD!
   Or fi precis unii care au observat mai atent tema peste timp si pot spune mai multe!

    
   1. Buna ziua stimate domn! Nu incerc sa va contrazic, dar cred ca IQ nu are legatura cu bagajul de cunostinte ce se innoieste periodic, prin noi descoperiri ale stiintei . IQ nu are prea mare legatura cu nivelul de cunoastere mereu crescand, ci cu puterea de a intelege , explica si reactiona , intr-un moment dat, indiferent de nivelul de civilizatie la care a ajuns , sau va ajunge, omenirea ! Este o parere personala si trebuie luata ca atare ! Va multumesc pentru interventie ! NAMASTE!!

     
    1. Pai m-am referit clar la „modul de functionare a creierului” nu la „bagajul de cunostinte” care nu a fost niciodata un criteriu de masurare a IQ-ului!
     Am atras atentia asupra componentelor energetice fiindca creierul nu este o „unealta” tehnologica, fizica.
     In ce masura „nivelul de civilizatie” influenteaza IQ-ul se poate discuta. Se fac masuratori si la maimute.
     Sigur ca toate acestea sunt doar opinii care se pot lua sub „lupa”!

      
 9. Ce test dragut!!! Initial am vazut-o rotindu-se spre dreapta clar si nu deoarece stiu deja ca imi folosesc mai mult partea dreapta a creierului, ci pur si simplu asa o vedeam. Apoi am facut-o sa se roteasca si invers concentrandu-ma asupra unui singur punct de te corp care se rotea cu o aplitudine mai mica si rotatia s-a inversat. Dar plecand de pe imagine si revenind, prima impresie ramane tot cea de rotatie spre dreapta. Frumos! Este interesant si cred ca e un bun exercitiu de concentrare. Multumesc frumos!

   
 10. Repet nu mi-se pare un test extraordinar …dupa ce am citit si alte comentarii am revazut imaginea….Fata se invarte spre dreapta . cateva minute – eu am chemat un coleg si i-am explicat in ce consta ,,testul” si cand ai explicam eu….singura si-a schimbat miscarea spre stanga…. cateva rotatii apoi brusc iar dreapta……Nici nu am apucat sa ma ,, concentrez ” eu bine ca ….fata asta face ce vrea ea….frumos test .( Asa sunt fetele …fac doar ce vor ele..)
  O zi buna…

   
  1. Asa e, se schimba de la sine sensul de rotatie.
   Le-am aratat si eu copiilor. Se face insa cu o viteza mai mare dacat poate receptiona creierul.
   Cu ceva cronometrari s-ar putea stabili si periodicitatea schimbarilor, sau daca e neregulata.
   Ma rog, trebuia sa ne ocupam cu ceva duminica asta!
   Precis isi face careva teza de doctorat pe noi!

    
  2. Testul nu ne-a stricat.
   Mai sus am incercat sa „dau vina” pe creier, fiindca domnul ne acuza ca am fi nesinceri, si toti ne „laudam” ca vedem!
   Ca permanent creierul nostru e recalibrat nu e ceva nou.
   Dar acest test se bazeaza tot pe capacitatea de perceptie a creierului.
   Am amintit adineauri ca punctul in care se schimba pozitia siluetei e ales cu grija, viteza cu care se trece de la un sens de rotatie la altul
   e mare si creierul se comporta ca la cinematograf, frecventa schimbarii cadrelor il pacaleste.
   Secretul aici consta in schimbarea sensului de rotatie dupa un program bine conceput, o data se schimba dupa doar 5 rotatii, apoi 17, de ex, dandu-ti senzatia ca trebuie sa te concentrezi sa ajungi la acest rezultat!
   Daca am cronometra timp indelungat, am putea calcula si periodicitatea, daca nu cumva e cuplat la un generator de hazard.
   Dar se poate face si mai simplu, incepem mai multi la o ora prestabilita sa numaram rotatiile intr-un sens si apoi in altul (12 s, 5d, 9s 3d, 6s,17d, etc) dupa care le comparam.
   Sau si mai simplu, daca stam doi-trei la acelasi calculator si toti vedem schimbarea in acelasi timp, e dovada sigura ca schimbarea se face dupa un program, creierele nu au cum sa lucreze toate la fel.
   Oricum comsemnam aici testul ca cine stie, curand „suntem pusi la ziar” si rade lumea de noi ca ne-au pacalit, noi marii in ale creierelor!

    
   1. Imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu se schimba sensul.
    Filmul este format din 34 de cadre ce se repeta la nesfarsit.
    Oricine are un program de prelucrare foto (cum ar fi Photshop) poate deschide acest gif animat si poate vedea fiecare cadru in parte.
    Singurul lucru care poate face ca rotatia sa-si schimbe sensul este creierul nostru. :)
    O seara minunata!

     
    1. De ce m-asi simti dezamagit!?
     Calitatea unui adevar nu depinde de numarul celor ce cred in el!
     Eu n-am avut niciodata probleme sa inot „impotriva” curentului!
     E obositor dar interesant!
     Asta nu inseamna ca sunt matochist! =)
     Daca nu am dreptate invatatura e si mai valoroasa!
     A pune ceva la indoiala nu e insa pesimism, e intelepciune.
     Am folosit mintea si analizat, nu negat din inertie, daca nu a ajuns inseamna ca mai e de lucru la ea!
     Ca nu ma las „pacalit” de minte, nu e un cusur. Cred.

      
 11. Nu trebuie sa fii geniu sa sa vezi miscarea in ambele sensuri!
  Acel gif este pe net, cred, de pe vremea pleistocenului (nu-i nimic nou sub soare).

  HINT:
  Pentru a se observa miscarea si-ntr-un sens si-ntr-altul ORI se da refresh paginii, ORI privirea pleaca, o data, de sus in jos si apoi de la umbra piciorului in miscare spre cap.

  … restu-i can-can…

   
  1. Nu a spus nimeni ca ar fi ceva nou. Aici nu avem stiri si noutati ci lucruri pentru minte, inima si suflet, indiferent de varsta. :)
   O seara minunata!

    
  1. Toata lumea are doua emisfere (cu exceptia celor care n-au :) )
   Ideea acestui test este sa vezi care emisfera este dominanta.
   O seara minunata!

    
   1. :) Mi-ai dat de lucru! Se schimbă sensul rotației la 2 secunde după intenția mea. Cred că o să fac vreo 21 de zile antrenament, după care mă duc la bancă cu o rată și comand reîntoarcerea sumei în mâinile mele, singura adevărată fiind iluzia casierei cum că am plătit :)))))))

     
 12. DACA PRIVESTI ATENT SI DESELECTEZI CADRU CU CADRU,VEI OBSERVA CA ACEASTA IMAGINE IN MISCARE A FOST PRELUCRATA

   
 13. Io asa-s, mai simplu. La mine, pe calculatorul de la serviciu, fatuca se invaaaaarte intr-o singura directie (in Chrome si prin multe firewalluri, ca d-aia nici nu pot sa vad la serviciu filmuletele de pe site). Si mi-am zis: bai ce varza sunt! Io de ce nu o vad rotindu-se in toate partile cum se lauda oamenii in comentarii.
  Apoi mi-am adus aminte… si acasa am deschis pagina si pe iPad (browserul Safari) si fatuca se invarte in sens opus! Si mult mai incet!
  Apoi am intrad din nou pe laptop dar pe alt browser (IE). Hmmm… cu totul alta manifestare.
  Deci, vad ca animatia asta e dependenta de browser (destul de normal, de altfel).
  Of, acum stau linistit, mi-am luat o piatra de pe inima. Nu creierul meu e de vina, ci tehnologia. ‘:Distort:’ Sau poate chiar am doar o emisfera dominanta. Oricum nu-mi pare rau, asta-s eu, mama altu’ nu mai face :)

   
 14. va recomand sa cititi FRECVENTA GENIU de Fallone si veti avea raspuns la toate intrebarile si comentariile pe care le-ati postat. cu cat cunoasterea-i mai multa, cu atat vorbele sint mai putine! intelepciune si iubire sa aveti!

   
 15. Ma bucur sa citesc aceste comentarii, am crezut ca numai eu vad cele doua rotatii si o rotesc in ce directie vreau si ca am vreun defect…Dar eu gandesc altceva. Am facut testul cu alta persoana langa mine si cand eu o vedeam rotindu-se in directie inversa cealalta persoana o vedea rotindu-se in sensul acelor de ceasornic. Intelegeti ? cat de relativa este realitatea inconjuratoare ? doua persoane se uita la acelasi desen care se roteste simultan in directii diferite ?….hmmm…o zi buna…

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top