skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

A apărut cartea File de Lumină

 

A apărut cartea „File de Lumină”. De astăzi este disponibilă tuturor.
Un strop de pasiune, o picătură de speranță și alta de bucurie, adunate din râul vieții, au stat în Lumina iubirii, înainte de a fi așternute în paginile aceste cărți.
Mici povestiri, scurte nuvele, cu întâmplări variate, care deschid porțile minții și oferă căldura sufletului, stau gata pentru a fi citite de cei care caută bucuria și fericirea.
Fiecare poveste ne aduce în fața noastră o oglindă, o frică, o întrebare, un sentiment și o provocare. Când dragostea este lângă noi suntem de neînfrânt. Prin iubire ajungem asemenea zeilor, iar Paradisul este la picioarele noastre.

Cu multă dragoste,
Răzvan Șerbu

Până mai Ieri, când factorul poştal era cel mai important om din comunitate, încă existau: Pilda, Povaţa şi Povestea, care Astăzi, au dispărut. Răzvan Şerbu le reînvie într-un mod meşteşugit, adevărat, folosindu-se şi de ajutorul Tatălui Ceresc. Nu are cu Dumnezeu o relaţie elaborată, de tip teologic, ci una simplă şi directă, ca şi Cioran. Iar rezultatul acestei reţete originale a fost un succes deplin. Citiţi cartea “File de Lumină”, fiindcă merită! Demult nu s-a mai scris o asemenea carte!

Ioan T. Lazăr

 

 

Tâlc. Acesta este cuvântul care definește cel mai bine, sintetic, povestirile acestui volum. Totul este simplu și curat. Direct fără vorbe mari. Ingenuu. Pur, scrise dintr-un suflet de copil. Copil matur. Învățat să trăiască în Bine și pentru Bine, în Lumină, Bucurie. Împărțind și împărtășind Speranță și Optimism. Desenând figuri de basm, pe care ne îndeamnă să le descifrăm în cele mai neînsemnate lucruri care ne înconjoară, care ni se întâmplă.
Povești parcă pentru altă lume, alte vremuri, scrise de un om convins că Binele poate și trebuie să ne fie BUSOLĂ orișicând.
Povești pentru orice timp însă, pentru orice vârstă. Scrise cu generozitatea celui dornic să ofere alternativă acolo unde pare că ea nu mai există, scrise cu delicatețe, dar și cu forță, cu sensibilitate, dar și cu fermitate. Adevăruri universale, pe care le-am uitat. Pentru că ne-am îndepărtat prea mult de vârsta și abilitățile copilăriei, dintre care cel mai de preț este inocența.
Și ce simplu ar fi totul! Căci autorul oferă prin fiecare povestire un răspuns la o problemă, o întrebare, o dilemă, o dramă, cu care ne confruntăm cu toții în viață. Și totul este simplu, neverosimil de simplu. Cartea lui Răzvan este de fapt un memento. Nu trebuie să uităm nicicând, în nicio clipă a vieții noastre, de cel mai grozav, minunat și simplu adevăr al lui Dumnezeu – IUBIREA. Iubirea față de semeni, față de tot ce ne înconjoară, văzut ori nevăzut.
Simplu, nu?
Dar cât de profund.

Cristina Nicula

 

 

Coperta File

Mi-am pus rucsacul în spinare, mi-am încheiat cu grijă toate chingile și mi-am îndreptat privirea spre Gelu, prietenul meu. El s-a echipat deja, cortul lui e bine strâns și totul arată perfect. Ne zâmbim.
– Gata! E ziua cea mare!, spune el, privindu-mă cu bucurie.
– Atunci, să nu mai stăm. Ne cheamă muntele. Floarea de aur ne așteptă.
Am avut norocul să descopăr, la un anticariat, un document vechi, între paginile unei cărți prăfuite. Gelu este un istoric pasionat de munții noștri și de comorile lor. Așa ne-am cunoscut, în urmă cu șapte ani. Eu cu documentul în mână, el cu zâmbetul pe buze, căutând să descifreze misterele trecutului. Îmi aduc aminte și acum, primele lui cuvinte: „Interesant! E vorba despre celebra floare de aur…  e un document uluitor.” Era pentru prima dată când auzeam despre floarea de aur. Acum, pot spune că sunt unul dintre cei mai informați oameni asupra subiectului; am devenit un specialist în istoria florii de aur. Sunt vânătorul cu o singură țintă, căutătorul de comori.
Singura referire la ea pe care o știa la vremea aceea Gelu era un alt document pe care i-l arătase profesorul Hortopan. Acolo se vorbea despre o floare magică, ce avea însușiri nebănuite. O singură petală purtată la piept oferea puterea de a vedea dincolo de aparențe și de a descifra clar orice mister al universului. Practic, ți se oferea răspunsul la orice întrebare, dar pentru acea floare ți se cerea un preț mare. Nimeni nu știa despre ce era vorba. Documentul nu menționa asta, dar spunea că trebuie să fii gata să dai totul ca să poți ajunge la ea. Gelu i-a spus atunci profesorului că îi plăcea legenda, dar reacția acestuia fusese neașteptată: s-a supărat și a plecat. Gelu și-a dat seama că profesorul era convins că nu este vorba doar despre o legendă.
– Păcat că nu e și Hortopan acum cu noi, spun eu cu tristețe.
– Așa este. El și-a dedicat întreaga viață florii. Acum am rămas doar noi doi să o găsim.
Profesorul plecase dintre noi, în urma unui accident stupid, pe o pârtie de schi. Era o fire veselă, deschisă, ca urmare ne-a spus tot ce știa în legătură cu floarea de aur. Așa am putut-o urmări înapoi, de-a lungul veacurilor. Am aflat că era folosită de marii preoți ai dacilor, apoi de unii călugări ce erau apropiați de Ștefan Cel Mare și chiar de Vlad Țepeș. Apoi am aflat de societăți secrete, ce foloseau o petală a florii, punând-o în apa cu care își botezau adepții. Una dintre petale se spune că ar fi ajuns la Vatican, iar alta la Constantinopol. Multe informații ce păreau fără legătură între ele erau puse în ordine de Hortopan.
Într-o seară, când eram toți trei, Gelu a remarcat ceva ciudat, a avut acea revelație care ne-a permis să o urmărim, el a avut ideea că floarea apărea cu o anumită periodicitate, nu pur și simplu întâmplător. Am observat că floarea apărea de două ori în fiecare secol. Putea fi găsită din cincizeci în cincizeci de ani. Apoi, am remarcat ceva și mai ciudat. Cei care mergeau să o caute plecau mereu din același loc, iar dimineața, umbra stâncii din vârful dealului din spatele călătorului acoperea perfect stânca de pe dealul din față.
Documentul găsit de mine era cheia. Cu el puteai găsi punctul de plecare. Imediat cum l-am descifrat, am făcut o excursie cu profesorul și cu Gelu până acolo. Totul corespundea descrierii, dar umbrele nu se aliniau deloc. După mai multe excursii, am reușit să aflăm ziua exactă în care acest lucru se întâmpla – întâi februarie. Atunci se năștea floarea care oferea cunoașterea absolută.
După aflarea datei, restul a fost o joacă de copii. Anul l-am descoperit simplu. Singurul lucru care ne dădea bătaie de cap erau Treptele spre cer. Această scară era menționată în aproape toate documentele. Noi nu o găsiserăm, dar ni se spunea că ea apare numai când floarea înflorește, așa că nu ne făceam prea multe griji.
Am plecat grăbiți ca să ajungem la locul stabilit înainte de răsărit. Astăzi e întâi februarie, ziua cea mare, e singura noastră șansă, floarea va mai înflori din nou abia peste 50 de ani.
Când soarele a început să mijească la orizont, noi eram între cele două dealuri. Într-adevăr, umbra se alinia perfect, așa că am pornit în cea mai mare aventură a vieții noastre. Drumul era obositor și chiar dacă îl mai făcuserăm de câteva ori, tot reușea să scoată sufletul din noi. Cea mai mare teamă pe care o aveam era să nu înceapă ploaia. Pe întâi februarie, vremea este extrem de capricioasă în aceste locuri. După două ceasuri, ne-am întâlnit cu un cioban bătrân, bărbos, îmbrăcat cu… o oaie, sau cel puțin așa arăta când îl priveai de la distanță.
– Bună ziua, bade!
– Bună să fie și a matale!
– Ce zici, cum va fi vremea azi?
– Va fi vreme bună!
– Da, unde mergeți așa cu noaptea-n cap?
– La Treptele spre Cer, răspunse Gelu, sperând orbește că acest cioban a auzise de ele.
– Vă duc eu la ele, dacă mă plătiți, spuse ciobanul zâmbind.
Ne-am uitat la el uimiți. Nu ne venea a crede. Treptele există!
– Cum așa? Știi matale unde sunt? Există?
– He, he! Există! De ce să nu existe? Sunt aici încă de când au apărut munții.
– Te plătim, desigur. Spune-ne ce vrei.
– Ce ți-ai dori?
– Ceva de preț! Alegeți voi ce vreți să-mi dați. Dar fiecare dintre voi alege singur și fiecare dintre voi trebuie să-mi dea ceva, fără să vorbiți însă între voi.
Mă uit la Gelu și văd cum se caută în buzunar să scoată banii pe care îi avea la el. Eu simt că e o capcană, vreau să-l avertizez, dar ciobanul mă privește și nu pot spune nimic. Gelu îi dă toți banii pe care îi avea la el, aproape 1.000 de lei. Eu mă uit la cioban și văd că e desculț. Mă gândesc că bocancii mei l-ar ajuta mai mult. Sunt gata să merg o zi întreagă fără încălțări prin zloată și frig, dacă mă duce la floare. Am mai mers desculț, nu mi-e frică, mai ales că el a zis că va fi vreme bună.
Ciobanul se încalță cu bocancii mei și bagă banii la chimir.
După câțiva pași, mi-am dat seama că mă grăbisem. Pietricelele de pe drum mă împungeau ca niște ace și fiecare pas era un chin. M-am oprit, mi-am bandajat picioarele cu niște cârpe și le-am legat cu bandă izolatoare. Acum era mult mai bine.
Am mers vreo două ceasuri… când a început o ploaie rece chinuitoare.
– Ne-ai zis că va fi vreme bună!, îl aud pe Gelu, supărat.
– Da, așa am zis!
– De ce ne-ai mințit?
– Ha, ha! Nu v-am mințit cu nimic!
– Atunci… nu știai că vine ploaia?
– Ba știam, după norii din vârful muntelui de colo, spuse el arătând cu mâna spre stânga.
– Și de ce ne-ai spus că va fi vreme bună?
– Pentru că eu sunt întotdeauna satisfacut cu ceea ce primesc. Dacă plouă, mă bucur de ploaie, dacă ninge, mă bucur de zăpadă, dacă e senin, mă bucur de soare. Când îți vei da seama că nu poți avea parte de tot ce-ți dorești, vei învăța să fii întotdeauna mulțumit cu ceea ce primești. Pentru mine întotdeauna este vreme bună.
– Da, așa este! spun eu, cu gândul la bocancii mei. Puteam să-i dau și un nasture, pentru el ar fi fost același lucru. Acum, asta e. Iată că ciobanul înțelept are acum o grămadă de bani și bocancii mei, iar noi i-am dat de bunăvoie.
Ciobanul vede privirea mea și ochii furioși ai lui Gelu. Începe să râdă…. (fragment din nuvela Trepte spre Cer, publicată în cartea File de Lumină)

 

 

 

Pentru comenzi trimiteti un email pe adresa comenzi(at)filedelumina.ro, sau completati formularul de comandă de mai jos.

Achizitionarea poate fi făcută prin: Curierat rapid (se adauga taxele de curierat), Posta Romana cu plata la oficiul postal in momentul ridicarii coletului (se adauga taxele postale) Posta Romana cu plata prin banca (costurile sunt suportate de noi, dar trebuie sa trimiteti banii prin mandat postal sau in contul nostru si sa ne trimiteti prin email dovada platii ca noi sa va putem trimite cartile comandate), Personal (pentru cei ce doresc pot trece pe la sediul nostru sa-si ridice personal cartea).

CITITORII DIN STRAINATATE POT FACE PLATA PRIN PayPal.

PREȚURI
Cartea Vise de Inger – 25 lei
Cartea File de Lumina – 25 lei
Cartea Trepte spre Cer – 20 lei
– Cartea Vise de Înger + Cartea File de Lumina – 46 lei (reducere 4 lei)
– Cartea Vise de Înger + Cartea Trepte spre Cer – 45 lei
Cartea File de Lumina + Cartea Trepte spre Cer – 45 lei
– Cartea Vise de Înger + Cartea File de Lumina + Cartea Trepte spre Cer – 65 lei (reducere 5 lei)
Cartea Trepte spre Cer – Format digital (PDF) – 15 lei

 ATENTIE: DE LA DATA DE 12 IANUARIE PRETURILE TAXELOR POSTALE S-AU MODIFICAT

Prin urmare, la trimiterile prin Posta Romana, cu plata la ridicarea cartilor, taxele postale sunt de 10 lei.

La trimiterile prin Curierat Rapid pretul depinde de distanta si este intre 14 si 22 de lei.

Cei care fac plata direct în cont, beneficiază în continuare de gratuitatea expediției.

Daca au trecut mai mult de 7-10 zile de la lansarea comenzii si cartile comandate nu au ajuns la dvs. va rugam sa ne contactati pentru remedierea situatiei.

 

Formular de comandă

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Comentarii (36)
  1. Multumesc mult.
   Daca doresti, poti veni sa o iei personal. Cu aceasta ocazie, ne cunoastem, schimbam impresii. :)
   O zi minunata!

    
   1. Multumesc frumos.
    Am promis ca voi veni.
    Intr–adevar, este mult talc in povestile tale, asa cum bine spune si Cristina Nicula.
    Talcul, nu este o trasatura la indemana oricarui scriitor.
    Talcul, merge mana-n mana cu intelepciunea. Care-i totuna cu harul.
    Cei ce-ti pot decripta micile povestiri, talcul adica, se-mbogatesc spiritual, cu-adevarat.
    Fragmentul de astazi este o mostra graitoare.
    Tot binele ti-l doresc.

     
    1. Esti generoasa cu laudele.
     Multumesc frumos.
     Problema cu fragmentele este ca ceea ce este mai interesant este intotdeauna spre sfarsit. :)
     Iti doresc doar zile minunate!

      
 1. Felicitari, deabea astept sa intru in posesia cartilor, din pacate numa pe la sfarsit de an o sa le pot comanda, sau inceputul anului urmator, oricum felicitari si sa ai parte de tot binele din lume, multe bucurii

   
  1. Te astept oricand cu bratele deschise.
   De fapt, invit pe toata lumea care doreste.
   Am pus un numar de exemplare deoparte pentru cei care si-o doresc mult, dar care nu si-o permit.
   Ii voi primi si pe acestia cu sufletul deschis la sediu.
   O seara minunata!

    
 2. Felicitari ! Astept cu nerabdare sa intru in posesia cartilor ! O viata Magica … si …Mult Succes in continuare ! :)

   
  1. Multumesc!
   Lumina este in sufetul fiecaruia dintre noi. Cine are nevoie nu trebuie decat sa intinda mana si o va obtine.

    
 3. Am adaugat un „H” la numele meu, pentru ca vad ca am un tiz pe acest site.
  Ma bucura in mod deosebit aparitia noului volum , al carui autor este minunatul nostru prieten , Razvan!
  L-am cunoscut , la inceput , prin ceea ce scria ( povestirirle , comentariile sale) , iar mai tarziu am avut placerea sa-l vizitez in micul sau sediu. Sediul unde compune, nascoceste, povestiri minunate, pline de dragoste pentru suflet, oameni, adevar, intelepciune si evident cu acel „talc” ce are sarea si piperul acestui site „File de Lumina” Prima surpriza a fost cand l-am vazut!! Cu o statura de baschetbalist, pare mai repede un atlet si nu autorul a atator povestiri si comentarii pline de sensibilitate! La o ceasca cu ceai, am depanat amintiri din cele citite, de fiecare dintre noi, din excursiile, calatoriile noastre, experienta de viata traita. Nu am observat cand au trecut orele si cu parere de rau, a trebuit sa parasesc acel cald cuib de liniste si frumusete sufleteasca. Atunci mi-a marturisit planurile sale de a edita un nou volum (primul fiind, dupa cum bine stiti… „Trepte spre cer”) cu noi povestiri ce ii inunda mintea si inima. Pentru ca citisem primul volum, eram foarte curios si dornic sa aflu mai multe amanunte, dar secretul autorului si ideea de a nu strica surpriza… l-a facut sa nu-mi dea prea multe date… dar si asa am fost deja placut surprins de noile subiecte ce vor fii tratate in „File de Lumina”. Asa ca voi merge, iarasi la sediul sau, sa procur si acest nou volum. Cei care nu au citit prima carte, le recomand din tot sufletul sa ia pachetul propus mai sus cu ambele carti. Va asigur ca merita si nu o sa va para rau!
  Felicitari Razvan si…cat de curand noul volum cu povestile ce nu au incaput in aceasta carte ! ‘:Approve:’

   
  1. Multumesc pentru cuvintele frumoase.
   E intotdeauna o placere sa schimbi impresii cu un suflet cald.
   O zi minunata iti doresc, si te astept cu mare drag.

    
 4. Buna ziua,

  as vrea sa verific daca am inteles bine: la livrarea prin curier, cu plata ramburs, mai platesc 15 lei la pretul de 25 lei al cartii?

  Va multumesc!

   
  1. Ati inteles corect.
   De fapt, costurile curieratului sunt mai mari de atat (21-22 lei), dar suportam noi o parte din el.
   O zi minunata!

    
 5. Multumesc! Toti suntem minunati… chiar daca cateodata uitam! Mult succes in continuare si numai bucurii!

   
  1. Multumim. Intr-adevar, cateodata uitam, dar degraba ne aducem aminte. :)
   O zi minunata si te asteptam cu drag!

    
 6. Cu drag voi incerca sa deslusesc Talcurile povestirilor din Cartea File de Lumina. Multumesc draga Razvan pentru Tot ce faci pentru noi . Divinitatea sa te Ocroteasca . Namaste !

   
 7. Buna ziua,
  pentru cumpararea cartii direct, ce inseamna sediu-ce adresa are?

  Multumesc si o zi frumoasa tuturor!

   
  1. Avem sediul in Bucuresti pe Calea Grivitei nr. 212 Bl. J sc. G ap 2 – langa statia de metrou Grivita (adresa este trecuta si in formularul de comanda)
   Va astept, cu inima deschisa.
   O zi minunata!

    
 8. Buna ziua, de mai bine de un an citesc fiecare articol al dvs (e de la sine inteles ca sunt minunate, de fiecare data) si n-am inteles de ce pana acum nu am cumparat si citit deja prima carte…as vrea sa le iau pe amandoua’ si n-as vrea sa pierd ocazia de a va cunoaste, comandandu-le prin curier. Spuneti-mi, in ce zile si intre ce ore pot veni?
  Multumesc’ Doamne’ajuta!

   
 9. Buna seara , peste o saptamana ajung in tara si eu si prima tema de rezolvat e procurarea pachetului …
  Sper sa pot trece pe la sediu , daca nu via comanda , …
  Felicitari , Razvan si sa ai un an plin de impliniri….

   
 10. Razvan ,in sfarsit am reusit sa trec pe la Banca pt a achita cele doua carti .Am trimis datele prin formularul de comanda existent la Fila .
  Multumesc ,anticipat ! :) Astept cu nerabdare comanda ! dar …observ ca nu se efectueaza trimiterea …

   
  1. Completati va rog toate campurile obligatorii
   Apoi, daca veti da TRIMITE , va trebui sa va apara sub formularul de comanda un mesaj care va va comunica daca s-a trimis sau nu.

    
 11. Razvan ,tocmai am primit cartile …Multumesc ,mult ! Pacat ,mare pacat ca am omis sa te rog sa-mi dai si un autograf ! Oare nu meritam ? :)
  Imi faceai o surpriza …Imi plac mult surprizele ! Le ador ! :) Asta nu inseamna ca nu te iubesc la fel de mult ! Poate data viitoare ! :)

   
  1. Bineinteles ca meriti :)
   La noi a fost destul de agitat acest sfarsit de an. Ne-am concentrat, cat am putut, sa trimitem cat mai repede cartile, sa poata ajunge inainte de Craciun la destinatie.
   Intrucat stai in Bucuresti putem sa ne vedem, si daca doresti iti pot scrie atunci dedicatiile. :)
   O seara absolut superba!

    
 12. AM PRIMIT IN SFARSIT CARTEA SI M-AM BUCURAT CA UN COPIL CAND VEDE DARURILE DE LA MOS CRACIUN.MULTUMESC DIN SUFLET .SA AVETI UN AN BUN,CU SANATATE SI BUCURII .

   
 13. De un an si ceva mailurile care contin link catre site-ul acesta : file de lumina , sunt primele pe care le deschid si de fiecare data ma bucur nespus citind „”Povestea zilei” . sunt lucruri atat de utile noua tuturor intr-o lume in care am uitat sa fim buni, sa oferim iubire, bunatate, sprijin, vorbe frumoase celorlalti . ne plangem mereu ca lumea e rea dar uitam ca de fapt noi suntem lumea , ca depinde de fiecare din nou sa schimbam lumea , adica pe noi prin exemplul personal . si daca toti am face la fel am putea trai intr-o lume mai buna .schimbarea incepe numai de la noi , pentru noi !!
  As dori si eu cele doua carti cu autograful tau , pe ele daca se poate . te pot cauta la sediu ?
  O seara placuta !

   
  1. Va multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru gandurile bune.
   Evident ca puteti veni la sediu pentru a achizitiona cartile.
   V-am trimis un email cu numarul meu de telefon. Va rog sa ma sunati inainte ca sa fiu la birou cand veti sosi si sa nu faceti drumul degeaba.
   O seara minunata!

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top