skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Mireasa si soacra

 

A fost odată, în China o fată pe nume Li-Li, care căsătorindu-se, s-a dus să locuiască împreună cu soțul ei, în casa soacrei sale.
Într-un scurt timp, Li-Li a constatat că orice face, nu reușește să se înțeleagă defel cu soacra ei. Fiind de personalități opuse, Li-Li a început să sufere enorm de pe urma comportăriilor obișnuite ale soacrei , care o critica tot timpul.
Au trecut zile și săptămâni, iar Li-Li și soacra sa n-au încetat să se contrazică și să se certe pentru orice lucru. Agravantă era și situația, că potrivit tradițiilor chineze, nora
era obligată să se închine în fața soacrei , să o asculte și să-i îndeplinească orice dorință!
Furia și certurile din casă îi pricinuiau cea mai mare nefericire, mai ales sărmanului soț al Li-Liei.
În cele din urmă, Li-Li n-a mai suportând dictatura și temperamentul soacrei sale, a decis să facă ceva pentru a schimba situația. Asadar, Li-Li a plecat pe ascuns de acasă, să
se consulte cu un bun prieten de-al tatălui ei, domnul Huang, culegător, vânzător de plante și tămăduitor prin folosirea acestora.
Ea i-a povestit situatia în care se afla, întrebându-l dacă-i va putea da ceva otravă, prin care să-și rezolve problemele , odată pentru todeuna!
Domanul Huang i-a spus:
– Eu ti-am înțeles necazul și de aceea îti voi da câteva plante aromatice, care vor forma, treptat, treptat, otrava în corpul soacrei tale. În fiecare zi îi vei pregăti mâncăruri gustoase si îi vei introduce câte putin din acest amestec de plante în portia ei ! Dar, pentru a te asigura că nimeni nu te va bănui, atunci când va înceta din viată, va trebui să fii foarte vigilentă si să te comporti foarte prietenos cu ea. Nu te mai contrazice, nu te certa și îndeplineste-i toate dorintele, la fel ca la o regină, și atunci tu, Li-Li, vei fii fericită!
Mulțumindu-i domnului Huang, Li-Li s-a grăbit să se întoarcă acasă, spre a începe punerea în aplicare a planului de a-si ucide soacra.
Ținând minte sfaturile lui Huang, spre a evita suspiciunile, ea si-a controlat temperamentul, fiindu-i supusă soacrei, comportându-se si tratând-o ca și cum ar fi fost propria ei mamă.
Au trecut astfel, șase săptămâni, atmosfera din casă se schimbase complet. Intrucat Li-Li isi stăpânea firea, a constatat că niciodată nu s-a mai supărat si nu si-a mai iesit din fire. Nu au mai fost discuții contradictorii cu soacra, fiind mereu amabilă și colaborând în toate treburile casei. Atitudinea soacrei față de Li-Li se schimbase complet, începuse să o iubească ca pe propria ei fiică. Acum le povestea rudelor și prietenelor sale că Li-li este cea mai bună noră pe care și-ar fi putut-o găsi. Nora și soacra se comportau, reciproc, ca și cum ar fi fost mamă și fiică. Sotul Li-Liei devenise și el foarte fericit, văzând ce se întâmplase.
Într-o zi, Li-Li s-a hotărât să se ducă, din nou, la domnul Huang pentru a-i cere să o ajute, spunându-i:
– Stimate domn Huang, te implor să-mi dai leacuri care să anuleze efectele otrăvirii, pentru că nu mai vreau să o ucid. Ea s-a schimbat complet, a devenit o femeie simpatică si acum o iubesc ca pe propria mamă. Nu vrea ca ea să moară din cauza otrăvii pe care i-am dat-o!!!
Domnul Huang a zâmbit și i-a spus, dând din cap:
– Li-Li, nu e niciun motiv sa fii îngrijorată. Nicicând nu ți-am dat vreo otravă, căci acele plante ce le-ai primit erau de fapt vitamine pentru îmbunătățirea sănătății. Singura otravă era doar aceea din mintea și atitudinea ta față de mama soacră! Acum ea a fost anulată prin dragostea cu care ai copleșit-o!!!

MORALĂ
Precum ne comportăm cu alții,
tot așa și ei se vor comporta cu tine !!!

PROVERB CHINEZESC
Cine-și iubește apropele, la fel iubirea se va reîntoarce și asupra sa!
S-ar putea că Dumnezeu încearcă să prelungească viața altuia, prin tine!

Comentarii (5)
 1. Frumos.!! Interesnt.! Adevarat.!!! Bun de luat aminte…pentru cine are..soacre..!! Multumim.!!!

   
 2. Iubirea este o arta . Nu este nevoie sa o justifici sau sa o explici : Iubeste ,pur si simplu ,Iubeste cu pasiune . Abia cand reusesti sa te iubesti cu adevarat , poti spune ca intr-adevar iti iubesti ,prietenul ,fiul ,mama , :) soacra ….,,Pentru ca toti sa te iubeasca , trebuie mai intai sa-i iubesti ,, !
  Cand prin vene iti picura iubire ,Viata ta devine Magica …Este starea cea mai palpitanta de A Exista !
  Nichita Stănescu
  Inima

  Bate, şi eu ştiu că bate şi vreau eu să bată.
  Bate şi-o aud întruna şi nu mai vreau să bată
  De fiecare dată, ca-ntâia dată.
  De fiecare dată, ca ultima dată.
  N-are culoare, n-are, ca miezul de piatră,
  ca miezul pietrei, de-ar bătea miezul de piatră.
  Nimeni n-a văzut-o niciodată.
  Mint ce-i care spun c-au văzut-o vreodată…
  Ea bate,şi eu ştiu că bate, şi vreau eu să bată.
  O aud întruna, până nu mai vreau să bată.
  Dar auzul meu şi ea sunt doar o bucată,
  un singur bloc de piatră nedespicată. Si pentru ca , astazi e Sf, Andrei … De ziua numelui ( zi nastere ) iti urez sa ai parte de zile senine si insorite, de fericire si de tot binele din lume! La Multi Ani ! Multumesc ,Razvan pentru aceasta minunata si Inteleapta poveste . Nu am trait niciodata cu soacra in casa , dar am avut-o pe nora mea alaturi , cativa ani si pot sa va marturisesc ca a fost Minunat …Ne-am vazut fiecare de treaburile noastre ! :) Va imbratisez cu multa iubire ! :)

   
 3. Ce bine ar fi fost sa fi avut si eu un asemenea invatator acum 30 de ani.Din pacate acum este prea tarziu, soacra mea nu mai este,asi vrea sa pot intoarce timpul inapoi , sa i spun ca o iubesc si ii multumesc pentru baiatul care mi este sot. Aceasta intelepciune pentru mine a venit prea tarziu,cand am devenit si eu soacra, de abea acum o inteleg, pe a mea.
  La multi ani Andrea si Andrei !

   
 4. O poveste cu morala deosebita…O situatie ce se regaseste in multe , chiar foarte multe, familii din lumea larga! Din pacate nu toate au un final fericit…Multe se termina prin divorturi in noile familii, prin plecari si separari produse intre parinti si copii. Povestea poate fi si intre un ginere si soacra-socrul sau…Daca nu e intelegere, nu se fac unele compromisuri, daca nu intervine si selalalt sot , astfel de situatii nu au final bun…bun pentru toate personajele unei astfel de povesti! Daca dragoste nu e…( spunea Nichita S…) nimic nu e ! Deci …calm, intelegere, sustinere reciproca, iubire….. si totul se poate rezolva…astfel poti trece peste orice obstacol in viata !!!

   
 5. Consider ca ca tot acest ” Venin ” este ” fabricat ” de Atasament . „Neutralizatorii ” lui sunt Iubirea si Constientizarea ………asa cum s-a intamplat in povestirea cu talc in aceasta Fila de Lumina . Dar acolo unde nu-i Iubire iar Constientizarea este ” Sublima dar …lipseste cu desavarsire ” , oamenii beau cu nesat acest „Venin” .Despre consecintele acestor ” betii ” ……putem spune in doua cuvinte : Nefericire si Boala .

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top