skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Când se termină noaptea și începe ziua?

 

Un rabin, aşezat în mijlocul studenţilor săi, le-a pus o întrebare:
– Când se termină noaptea şi când începe ziua?
Un student exclamă:
– Când poţi să vezi de la distanţă diferenţa între capre şi oi. Atunci se termină noaptea.
Un altul spune:
– Când poţi să vezi diferenţa dintre un smochin şi un măslin. Atunci se ivesc zorile.
Rabinul tăcea.
Văzându-l că nu spune niciun cuvânt, studenţii îl întrebară:
– Dar tu, rabine, ce crezi?
Preotul mai tăcu puţin, apoi le spuse:
– Când întâlneşti o femeie albă sau neagră şi exclami „Soră!”, când întâlneşti un bărbat sărac sau bogat şi strigi „Frate!”, atunci se termină noaptea şi începe ziua…

Autor text: necunoscut

Comentarii (14)
  1. Ceva din mine caută ceva Ceva din mine caută singurătatea, ceva caută oamenii. Bine că am ce alege. Ceva din mine caută lumina, ceva caută întunericul. Bine că pot arde, bine că mă pot stinge. Ceva din mine caută liniştea, ceva caută larma. Bine că există cuvîntul. Ceva din mine caută moartea, ceva caută nemurirea. Bine că există cerul. Ceva din mine caută ceva din tine. Bine că există iubirea. Ceva din mine caută adevărul, ceva caută minciuna. Bine că există cugetul. Ceva din mine caută totul, ceva caută nimicul. Bine că există ceva care caută ceva. Ceva din mine caută suferinţa, ceva caută alinarea. Bine că există lacrima. Ceva din mine caută fericirea. Bine că există speranţa. Ceva din mine caută agonia, ceva caută extazul. Bine că mai pot să respir. Ceva din mine îl caută pe Dumnezeu, Bine că am în cine să cred … Ceva din mine caută uitarea, ceva caută amintirea. Bine că mai există visele. Ceva din mine caută o secundă, ceva caută un minut, Ceva caută o oră, ceva caută o zi, ceva caută o lună, Ceva caută un an, ceva caută o viaţă, Ceva caută mereu ceva. -Ionuţ Caragea
    -Când se termină noaptea şi când începe ziua? Raspuns : Cand iubesti !
    -„Când iubești, descoperi în tine o nebănuită bogăție de tandrețe și duioșie și nici nu-ți vine să crezi că ești în stare de o astfel de dragoste.”
    A. P. Cehov
    ,, Matricea dualitatii inca exista si functioneaza destul pe bine pentru unii.Aceste persoane sunt blocate iremediabil in aceasta lume duala.Traiesc orbiti de frica,in credinte si dogme vechi in modelul de matrice inventat de sute de ani,fara a se gandi in vre-un mod sa faca o mica schimbare,sau sa faca un mic progres in gandire.Matricea dualitatii pentru multi s-a oprit si asa a ramas de 2000 de ani… O poveste simpla ,dar atat de profunda … Multumesc ! Razvan Pace ,Iubire si Armonie ! :)

     
    1. Matricea dualitatii…a existat de la momentul creatiei….Ea exista si nu va pieri niciodata…Exprimarea dualitatii depinde de multi factori . Personal consider ca e usor sa ati dai cu parerea din spatele unui birou….sau intre zidurile unei biserici.
      Am fost creati diferiti – De Divinitate ?? – albi , negri , galbeni rosii….Probabil ca venim si din locuri diferite – ca suflete -…Eu am avut o experienta de sa-i spunem decorporalizare , poate a fost doar o iluzie , dar ,,acolo ” unde am fost eu nu existau negri….In plus de vreo zece ani , cumva viata mea se desfasoara printre negri….Muncesc alturi de ei , cu ei si pentru ei…Ne respectam reciproc , dar Frati nu vom fi niciodata…in ciuda Iluminarii si a tuturor ,,salturilor cuantice” -sau nu . Cu Asiatici si mai putin….suntem total diferiti . Credeti-ma ca e din matricea primara ….aia a creatiei. Nu am studii aprofundate in aces sens , nici vreo diploma cu zorzoane…..sunt doar un fiu al acestui pamanat Romanesc iar Frati cu mine sunt doar ai mei ….vecinii , prietenii – toti cei ce vorbesc si gandesc Romaneste.Buni sau mai putin buni….suntem toti Fii sau Ficele acestui Pamant Romanesc – Frati .Toti ca unul si unul ca toti. Va iubesc si va respect .
      O zi buna.

       
      1. VALI :
        Kim Eng: Este corect să spunem că lipsa „reacţiei împotrivă”, acceptarea contrariilor din această lume, aduce modificări în modul în care se manifestă contrariile?

        Eckhart Tolle: Da. Contrariile continuă să se manifeste, dar ele nu mai sunt alimentate de noi. Ceea ce ai spus tu este un aspect foarte important: „lipsa reacţiei” înseamnă că polarităţile nu sunt alimentate. Aceasta înseamnă că experimentăm un colaps al polarităţilor, cum sunt cele care apar, de exemplu, în situaţiile conflictuale. Nicio persoană şi nicio situaţie nu mai este transformată într-un „duşman”.

        Kim Eng: Deci, astfel, contrariile, în loc să devină mai puternice, devin mai slabe. Şi probabil în acest fel ele încep să se dizolve.

        Eckhart Tolle: Exact. Viaţa trăită în acest mod înseamnă începutul sfârşitului lumii, aşa cum este ea percepută acum de noi.
        Vom trai si vom afla…Pana atunci nu ne ramane decat sa patrundem cat mai adanc in ,,Zona Crepusculara ,, a Mintii…Oare,avem ceva de pierdut ? Totul este intr-o Continua Miscare si Transformare , Ce m-ar opri sa -mi las gandurile sa-mi zboare ,chiar din acest loc ,de ,, nimic ,, , biroul meu !…. :) Cum as putea crede ca Totul va ramana La fel ca pana Acum ?
        O zi Minunata !

         
      2. D.Vali, nu vă trebuie studii și diplome pentru o așa intuiție! Diferențele pe care le-ați simțit sunt reale tocmai din cauza provenienței sau a călătoriei duhului. Unii sunt primordiali, alții sunt nou-nouți în Creație, ca să mă exprim foarte pe scurt. Însă, degeaba ai zestre dacă nu știi de ea și nu o aplici în prezent, ți-o iau nouții înainte (câteodată doar aparent). Asta nu ne face să nu fim frați, ci să fim extrem de inegali. Dar… tuturor, indiferent de vechime sau de noime, indiferent de erorile grave sau de merite, ni s-au dat șanse egale de a ne cunoaște Unicul Creator/ Adevărul / Iubirea / Înțelepciunea. Șansele egale e bine să le acordăm și noi tuturor, iar un moș-bătrân al Vieții la ce folosește într-o lume unde echilibrul este vital ? Cât privește neamul în care, din fericire fac parte, îl văd ca o pădure cu 70% culoarea de viață, restul uscătură… și 70 e foarte mult! Nu e vremea conștientizării, dar e vremea informării :)

         
  2. „Când întâlneşti o femeie albă sau neagră şi exclami “Soră!”, când întâlneşti un bărbat sărac sau bogat şi strigi “Frate!”, atunci se termină noaptea şi începe ziua…” Cat ADEVAR ! Atunci ai iesit din Intuneric pentru totdeauna si vei intra in Lumina Eterna in care vei Trai in vesnicie !
    Cand se termina noaptea si incepe ziua ? Atunci cand esti in stare sa IERTI tot ceea ce te raneste si reusesti sa IUBESTI tot ceea ce iti apare in cale ! Atunci cand Iubesti cu Adevarat, cand traiesti din Inima si ai reusit sa dizolvi Egoul, care te tine separat de Sinele Tau Adevarat !
    Zile pline de Lumina, Iubire, Pace si Bucurie in Sufletele Tuturor !

     
    1. Consider ca atunci cand Reusim sa ne Temperam EGO-ul este OK ! Nu stiu daca poate fi Dizolvat complet , dar macar Temperat si Nelasat sa ne ,mai plimbe prin Labirintul mintii , ne putem „imprieteni cu el „. Tare ma bucur ca ai Revenit .

       
      1. Bine Te-am Regasit, Batrane Dan ! Si eu consider ca la inceput e bine sa ne imprietenim cu Egoul nostru, sa fim in Armonie cu el. Sa il acceptam ! Iar apoi, incet-incet sa-l lasam deoparte, si sa nu ne mai lasam Condusi de el. Cand vom crea o Armonie intre minte, trup si Suflet, vom trai in armonie ca un Tot Unitar, consider ca atunci ajundem la dizolvarea Egoului. Iar cand ajungem in acest punct, sau mai bine spus in aceasta Stare, in acest Stadiu evolutiv, Totul este Posibil. Este, doar parerea mea in acest moment.
        O Seara Frumoasa iti doresc !

         
  3. La aceasta intrebare , Acum , raspund asa : ” Cand Reusesti sa ” iesi ” din „iadul ” creat de propria minte si Reusesti sa „Pasesti ” in Raiul Creat de Propriul Suflet ” . Care este Modalitatea ? Sa ai Curajul sa Te Iubesti pe Tine Insuti , Regasindu-ti Propriul Sine pe care l-ai ignorat multa vreme.Apoi treptat ,treptat , Perseverand in a ” merge ” prin Viata Nedespartit de Propriul Sine si Ascultandu-i Indemnurile , constati trptat ,treptat ca Iubesti Tot si Toate . In acel moment in Viata e doar Ziua ,chiar daca „Lumea” de multe ori incearca sa „aduca” Noaptea……

     
    1. Este simplu, dar nu este usor.
      Spiritul se educa la fel ca si trupul. Asa cum sportivii fac lucruri imposibile pentru un om neantrenat, la fel cei care isi educa spiritul se deosebesc de ceilalti oameni.
      A trai in comuniune cu ceilalti oameni si cu tot ceea ce ne inconjoara este posibil doar atunci cand traiesti in pace si buna armonie cu tine. Daca iti reprosezi mereu, daca esti timid (timida) daca ai frici, angoase, daca toti ceilalti sunt vinovati pentru nefericirile tale, daca dai vina pe altii, daca te roade invidia dau dai in patima de a emite judecati nu poti trai in armonie si bucurie.
      Fiecare dintre acestea trebuie lasate in urma.
      In final, cand ajungi la aceasta stare vei constata ca nu o poti pastra permanent. Ideea este ca sa o tii cat mai mult in inima ta. Pe masura ca trece timpul, vei putea sa elimini rand pe rand toate elementele care te perturba.
      Ca sa intelegeti mai bine va voi da un exemplu.
      Conduci si cineva iti taie calea. Pe moment iti vine sa-l injuri pe nenorocit. Evident acest lucru te scoate din starea ta de confort psihic. Daca imediat intervii cu un gand de genul „saracul de el are probabil probleme grave pentru care se grabeste atat de tare. Fie ca Cel de Sus sa-l ajute sa si le rezolve cu bine si sa ajunga sanatos la destinatie.” atunci totul se schimba. Confortul si armonia din tine revine imediat la cote inalte.
      Daca analizam situatia constatam ca nu are importanta daca acel individ era un nenorocit, un teribilist sau intr-adevar avea o urgenta reala. Important este efectul care il are asupra noastra aceasta situatie. Cum preferati sa ajungeti la destinatia dumneavoastra? Plina de nervi si tremurand de indignare sau vesela si zambitoare?
      Acesta este doar un simplu exemplu de autoeducare.
      A convietui cu un partener devine o placere. Nu va afecteaza deloc relatia iar el va fi mai bucuros sa aiba alaturi de el o persoana vesela si agreabila decat una trista si imbufnata.
      O zi minunata!

       
  4. Draga domna Lumi convietuirea in doi de-a lungul vietii este o stiinta si o arta. Bunica mea spunea ca o relatie poate fi pe termen lung cu conditia sa fie intre doi oameni intregi din toate punctele de vedere. Mai concret conteaza cu ce sistem de valori propriu vine fiecare si primele sunt modelele parentale. Cand doi oameni se indragostesc o fac pentru ceva le-a placut si au rezonat pe termen scurt sau lung suficient pentru a lua decizia ca este cel mai bun patener de mers in pas in doi de-a-lungul unei vieti cu bucurii si cu posibile dureri. Crezi ca ai gasit acel om in fata caruia sa poti sa fii tu insuti si sa ii poti spune cu sinceritate ce simti, crezi, vrei, visezi si cu care te poti bucura si poti depasi momente grele. Relatia de dinaintea unei casatorii este fantastica, idilica, extraordinara, plutesti pe 10 norisori roz si crezi ca este idealul personificat. Viata adevarata incepe cand apare convietuirea in comun cu drepturi si obligatii fata de sine si fata de activitatile comune. Cu surprindere constati ca si membrii familiei de baza care pana atunci nu se prea faceau simtiti devin mai mult sau mai putin persoane importante in noul cuplu si depinde de capacitatea fiecaruia de a-si gestiona relatia cu parintii sa stie care le sunt limitele pentru a putea avea o viata proprie , fericita impreuna cu partenerul de viata. Nici unul nu ne nastem perfecti si nu avem numai calitati si mai devreme sau mai tarziu apar si tarele educationale, egourile,mai putin placutele obiceiuri pe care unii le considera mostenire de familie si nu renunta la ele chiar daca sunt la un moment dat constienti ca nu le fac bine in noua relatie. Din pacate lucrurile se agraveaza sau se rezolva cand apar copiii si cei doi parteneri devin la randul lor parinti teoretic responsabili fata de cresterea si educarea copiilor. Aici intervine si societatea, moda, prietenii sistemele sociale care fiecare isi pun amprenta. In dorinta de a fi mai altfel decat proprii parinti unori fac greseli educative mai mari, crescand copiii oferindu-le tot ce se poate cumpara dar intervenind foarte putin in ai responsabiliza fata de drepturi si obligatii fata de viata si respect reciproc fata de valorile umane si naturale care ne inconjoara. La un moment dat presiunea sociala, moda, sau lipsurile materiale fac ca cei doi parteneri sa isi caute solutii eliberatoare in afara familiei ca si cum acel timp petrecut facand total altceva cu alte persoane nu ii mai responsabilizeaza si pur si simplu se decupleaza de orice responsabilitate privind relatia si obligatiile actuale. Asa ca aici au un rol minunat prietenii care ofera acest refugiu. Unele persoane au totusi discernamant si isi manifesta timpul creational facand lucruri noi care le produc reale satisfactii cum ar fi: calatoriile, pictura, concertele de muzica, decoratiuni, dans,activitati culturale sau artistice in care la un moment dat isi implica si partenerul aratandu-i avantajele pastrarii tineretii spirituale si de ce nu reimprospatand cu ceva nou relatia. Altii considera ca sunt mult prea speciali si diferiti de partenerii lor asa ca intra in secte, cautarea lui Dumnezeu sau altor zei prin diverse forme de spiritualitate considerandu-se deja zei in devenire, maestrii si guru uitand ca sunt oamnei normali cu calitati si defecte si ei speriati la randul lor de o realitate in care nu stiu cum sa se adapteze si firesc au propriile frici atat de a fi saraci cat si de a fi parasiti pentru cineva mai tanar sau mai cu bani. Altii se refugiaza in droguri, bautura si alte vicii pentru ca macar pentru un timp nu se simt in nici un fel responsabili , mai mult le da curajul sa isi manifeste toata animalitatea si furia acumulata pe tot ceea ce nu inteleg si nu pot controla. Obsesia controlului si a lipsei controlului asupra macar a partenerului ii face pe oameni sa aiba atitudini care mai de care mai denigratoare fata de sine. Obsedati de a avea pentru a fi recunoscuti ca valori in societate raportat la banii si bunurile acumulate indiferent de forma – oamenii uita de omenie si de dreptul fiecaruia de a se manifesta creativ in propria viata si de a avea un timp si pentru sine de a se adapta realitatii acceptandu-si varsta si realele calitati fizice, morale, profesionale. Copiii la randul lor simt orice se intampla in familie si se invinovatesc pentru orice nerealizare sau neintelegerea a parintilor. Copiii traiesc si se educa armonios intr-o familie in care respectul si iubirea dintre sotii sunt pricipalele fundatii pe care ei se simt doriti, iubiti si protejati. Copii se hranesc in primul rand daca se poate spune asa din campul energetic al ambilor parinti. Cand unul dintre parinti o ia razna indiferent de motiv si indiferent care dintre cei doi este – copii sunt cei care sufera si ca urmare vor incepe a atrage atentia fie imbolnavindu-se, fie adoptand comportamente aberante pentru a atrage atentia asupra lor. Cand parintii divorteaza copii se simt intr-un fel de amandoi parasiti chiar daca vor ramane in custodia unuia sau a altuia – ei vor cauta sa reintregeasca familia. Daca sunt si ei la randul lor adulti vor suporta si intelege mai usor dar intotdeuna si la toate evenimentele majore isi vor dori prezenta ambilor parinti. Cand ramai singur dupa un divort – mai ales cand esti cel parasit trauma este foarte mare mai ales daca se intampla dupa lungi ani de convietuire – riscuri, munca si realizari impreuna – iar partenerul pleca ca s-a indragostit de cineva de varsta copiilor. In viata afli ca tot ceea ce ai esti tu si esti intreg si sanatos si de tine depinde acest lucru. Este important sa iti pastrezi luciditatea, realismul, respectul de sine si bunul simt care te vor ajuta sa depasesti orice moment in viata. Nu cere nimanui ce tu nu poti oferii si atat timp cat iti ridici ploaplele singura/singur sa stii ca ai inca multe de daruit , de primit si de invatat de la viata. Dar este bine ca in orice moment sa stii ce vrei si sa iei decizii asumandu-ti toate consecintele. Cat timp tu te conduci pe tine indiferent de cati bani ai sau nu ai, nu te conditiona de nimic si gaseste cele mai bune solutii impreuna cu cei din viata ta si din preajma ta. Acolo unde este comunicare si buna intelegere si respect reciproc exista si armonie si succes, si prosperitate si mai ales Divinitate asa cum o cunosti si o respecti – care astfel ocroteste pe toti. Cu drag si cu respect.

     
  5. Noaptea și ziua din articol nu alternează. Noaptea necunoașterii de sine conține în ea multe zile. Noaptea este experimentată atât timp cât mă cred separată de acel ceva care sunt cu adevărat. Sunt conștientă de identitatea mea unică, dar și de apartenența mea la întreg. Să menții vreme îndelungată această stare de conștiență înseamnă a trece dincolo de alb și negru, de zi și de noapte (toată polaritatea) ca aspecte ale aceleiași surse… și atunci trăiești ziua perpetuă a adevărului, iubirii și libertății din inima ta specialistă în alchimizare… Și dacă un singur om a putut asta, rezultă că putem toți!

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top