skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Salvarea delfinilor

 

30 de delfini au fost salvati de oameni. 30 de suflete minunate au ajuns pe plajă din greșeală.
Imaginile sunt rare. De cele mai multe ori, cand delfinii sau balenele ajung pe țărm, nu este nimeni să-i salveze.
Specialiștii încă nu au căzut de acord asupra cauzei acestui comportament ciudat.
Cea mai credibilă teorie este aceea că maniferele marine sunt dezorientate de sunetele produse de submarine și de vasele militare, atunci când acestea folosesc ecolocația.
Dacă se dovedește a fi corectă această teorie, atunci acest clip nu poate decât să ne aducă aminte că există și alte forme de viață pe acest Pământ, ce merită încă o șansă.
Precum acești delfini și oamenii cu sufletul distrus au nevoie de un prieten sau de o inimă iubitoare care să-i înțeleagă, să-i ajute și să le dea o nouă direcție, o nouă șansă, iar disperarea să plece din sufletele lor.
Tu când ai ajutat ultima dată pe cineva? Când i-ai redat speranța? Oare nu a trecut prea mult timp de atunci?

Comentarii (25)
 1. O fiinta superba, sublima in frumusete, inteligenta si loialitate fata de om. Dar si ea este supusa acelorasi efecte ale civilizatiei si cade prada de multe ori interferentei omului. E foarte frumos, cand omul , totusi, poate sa ajute aceste frumoase fiinte, ca in filmuletul de azi, un caz fericit, dar cum ar fi fost ca tragedia sa se intample pe o plaja pustie si atunci nu mai avea cine sa intervina pentru salvarea lor.
  Imi permit sa va ofer, din arhiva mea de net, articolul si linck-ul de mai jos. veti asista la un fenomen rar vizibil omului, un fenomen maret , atat in lumea omului, cat si in lumea celor ce nu cuvanta…
  Nasterea unui pui de delfin ….. moment magic

  Atat de asemanator cu nasterea unui pui de om….!!!

  >Reprezentanţii Dolphin Quest Hawaii au realizat o filmare inedită, în care surprind momentul în care o femelă delfin în vârstă de 12 ani dă naştere unui pui care pare să-şi recunoască imediat mama.
  >Filmarea a fost realizată într-o lagună aflată în Hawaii, unde organizaţia Dolphin Quest permite vizitatorilor să interacţioneze cu delfinii.
  >Oficialii organizaţiei afirmă că puiul va fi monitorizat 24 de ore din 24 de-a lungul următoarei luni, deoarece primele 30 de zile sunt cruciale pentru supravieţuire. Julie Rocho-Levine, managerul responsabil de îngrijirea animalelor marine din cadrul rezervaţiei, afirmă că este primul pui născut de Keo.
  > Keo a fost foarte liniştită, chiar permiţând veterinarilor să efectueze o ecografie în timpul travaliului.
  > Oficialii Dolphin Quest afirmă că îi vor da un nume puiului de delfin abia după ce acesta va împlini o lună. În rândul delfinilor din sălbăticie, rata de supravieţuire a primilor născuţi este de aproximativ 50%, explică Rocho-Levine. Rata de supravieţuire în cazul delfinilor îngrijiţi de oameni este mult mai mare, afirmă oficialul.
  P.S. Sper sa va placa…Nasterea unui pui de delfin ….. moment magic

  Atat de asemanator cu nasterea unui pui de om….!!!

  http://www.dump.com/dolphinbirth/

  :Pleasure:

   
 2. Omenirea,impreuna cu planeta Pamant trece in aceste vremuri prin cea mai inedita schimbare de cand a luat nastere.Dupa formarea planetei,cu plantele si animalele sale,sufletele care au participat la aceasta opera,au facut marele Pas de a o locui.Aceasta i-a fost si menirea:de a constitui un habitat fizic ,o experienta curajoasa,sufletului,lui Dumnezeu.Pentru miliarde si miliarde de alte suflete ,aceasta experienta a fost considerata „nebuneasca”,infricosatoare,pentru ca odata cu ea,sufletul incarnat facea cel mai mare sacrificiu,de neimaginat de dificil:SA UITE DE BUNA VOIE CINE ESTE.Ca fiecare creatie,Pamantul a fost adus la viata prin imaginatie,printr-un vis al formei in care sa locuiasca Dumnezeu.Sufletele temerare,avand o infinita iubire pentru Creatie si vrand s-o diversifice cu aceasta noua experienta la momentul respectiv ,au fost de acord sa plonjeze in acest vis si sa uite CINE SUNT,pentru a-l putea lua drept real,adica au ales constiente sa traiasca inconstienta.Dificultatile ,la inceput au fost enorme si au inceput sa experimenteze viata in fizicalitate intrand in corpuri de delfini si de balene,mediul acvatic fiind mai apropiat de cel din care coborau.Continuandu-si experienta,apoi au iesit pe uscat,creindu-si corpuri fizice proprii,potrivite pentru traiul la suprafata.Unele suflete au preferat sa ramana in continuare in delfini si balene si asta,nu neaparat spre a le fi mai usor,ci pentru a putea mantine un echilibru intre energii pe planeta.Inteligenta acestor animale (aparent!) marine a atras atentia oamenilor si le-au cautat compania,iar acestea au raspuns jucause,devotate,iubitoare.Acum,ca traim o noua schimbare fenomenala de constiinta,delfinii si balenele nu vor mai fi cei care sa mentina echilibru;ei vor preda acest „serviciu” oamenilor (la fel ca si Gaia,sufletul planetei Pamant).Si-au terminat rolul aici,deci,chiar daca pe unii ii doare acest fapt,ei vor disparea (indiferent prin ce imprejurari:sacrificari-cum am mai vazut-,deranjati de zgomote-cum remarca articolul,etc.-)dar sa nu uitam ca toate acestea sunt alegeri de suflet ale lor pentru a preda stafeta oamenilor.Asa ca,omul crede in mod naiv ca ii salveaza,numai ca ei nu vor sa fie salvati;ei stiu ce au de facut.Invazia lor catre plaje este in semn de salut de la sufletul lor de om,la sufletul de om din om.Noi specii apar pe care omul le va indragi si cu care comunicarea va fi mult mai apropiata,chiar intelegandu-se in actiuni comune.TOTUL E PERFECT IN INTREAGA CREATIE>

   
 3. Fara indoiala ca LUCICA are mult mai multe sa ne spuna decit se intrevede!
  Am fost dresati de-a lungul a mii de ani sa ne formam si aplicam doar un anumit tip de „inteligenta tehnologica”, uitand de tot ca omul este o fiinta energetica si mai ales spirituala!
  indiferent cite ocolisuri facem in devenirea noastra, „batalia” cea mare tot in plan energetic se da si s-a dat! Si materialismul exacerbat ce ni s-a inoculat e tot energie, desi joasa. Vom incheia si cu el curand!
  Nu ar trebui asadar sa surprinda- cum spune Lucica- ca Balenele si Delfinii au avut de mii de ani un rol major in a „mantine un echilibru intre energii pe planeta”!
  „Dihaniile” de ocultisti, sprijiniti de entitati extraterestre de joasa spita au dezvoltat tehnologii (sonice printre altele) cu ajutorul carora au incercat in jurul globului sa anihileze eforturile cetaceelor de a ajuta planeta si omenirea sa nu cada in mainile lor murdare.
  Informatiile necesare in a face „lumina” si in acest domeniu vor ajunge in curand publice, desi cei interesati pot studia informatii vaste aparute pana acum pe aceasta tema!
  Retragerea Cetaceelor de pe Pamant a fost anticipata de cercurile de spirituali cu o cunoastere si constienta inaintata, sa speram insa ca acestea vor ramane intre noi nu numai pina isi vor fi incheiat de tot misiunea aleasa ci mai ales pina vom fi inteles si noi ce au facut pentru noi cat mai ales Legile Divine si Mecanismele Ceresti!
  Oricum putem fi siguri ca vor pleca cind va consimti Dumnezeu! In nici un caz cind ar (fi) dori(t) „demnii” de compasiune!

   
 4. Draga Lucica. Omul este o specie minoritara pe pamant infiferent ce crede orice om si orice curent din mintea oricui. Capacitatea omului de a distruge este adevarat este unica – nici o alta specia nu a distrus zeci de mii se specii conlocuitoare cum a facut omul. Ca atestare a vietii si formelor de viata pe acest pamant datorita tehnologiilor avansate – prezenta omului raportat la varsta planetei este nesemnificativa. Nu acelasi lucru se poate spune de fauna si flora marina care ocupa din start peste 70% din suprafata planetei. Daca crezi in teoriile umane ale unor „X” initiati indubitabil in absolut – poti sa crezi orice – dar viata pe planeta nu depinde in nici un fel de prezenta umana. Da tehnologic si practic avem cea mai mare capacitate de distrugere. Omul nu a reusit sa creeze compensatoriu cat a distrus, nici macar fata de propria specie si identitate. Daca te ajuta sa crezi ceea ce crezi si iti face viata luminoasa si ai si persoane care gandesc la fel insemna ca ai deja o mica societate – magic. Realitatea e putin diferita doar 99,9% asa ca nu iti face probleme si adavarul tau incape. Azi am primit in corespondenta trimisa in newslater de catre Domana Monica Visan – Decaogul lui Chomschy – pe care sunt sigura ca si tu si toti prietenii File de Lumina il primesc. Te rog sa il citesti cu atentie.Eu il vad functionand in fiecare zi si trist si la oamenii pe care ii respect si care culmea desi lucreaza concret in real bat campii cu succes intr-o discutie banala. Mie mi-au atrasa atentia toate dar suma magic incepand cu prima: 1. Poporul trebuie sa aiba mereu mintea ocupata cu altceva deact cu problemele lui adevarate. – Pe noi ne preocupa Religia, Apocalipsa, Sfarsitul Vremilor, Calendarul Mayas, Saltul Cuantic – si noi nu avem locuri de munca si o economie functionala. Nu avem practic ce sa facem pentru ca oricum spunem noi nu conteaza – va veni X din ceruri care ne va da o noua dimensiune si totul va fi altfel mult mai bine dar nimeni nu stie cum. Religia a spalat la creieri cat a putut si a bagat frica in populatie cat a incaput. Daca nu te misti -mori. Daca te vaiti nu rezolvi. Daca nu esti realist nici o emotie nu iti asigura existenta. Ce sa faca omul daca ramane singur pe planeta – moare. Viata depinde de ciclurile naturii, de schimburile care au loc la nivel de structura a scoartei planetei, la nivel de subsol, la nivel de sol, la nivel de straturi atmosferice. Impreuna alcatuiesc si sustin viata indiferent de forma de manifestare. Energia se produce prin miscare si depinde de cadru daca se manifesta sau nu. Inventia asat umana adusa de religie si promovata nu a avut ca scop decat mentinerea intr-o stare de indobitocire pentru a fi usor de manipulat si aici in celelate 9 puncte Chomsschy arata forte simplu si concis cum.
  Hai sa revenim putin la istorie. Indiferent daca ne place sau nu toate popoarele si-au pastrat in diferite forme si interpretari propria istorie. Deoarece din ce in ce mai multi indivizi au avut posiblitatea sa consemneze prin diferite metode evenimentele contemporane cu ei , s-a putut face o parere aproximativ corecta despre acea perioada si nivelul de dezvoltare economica, culturala, sociala, politica si religioasa.
  Ma bucur ca cei care au realizat canalul de televiziune History stuiaza istoria comparativ si pun intrebari indiscrete cautand sa lase oamnei de stiinta, arheologi si istorici sa demonstreze prin fapte si documente istoria adevarata asa cum a fost nu cum este trecuta in unele carti de istorie. Scrisul a fost marea cucerire reala a omului pentru ca asa s-au adunat si pastrat informatii reale. Desenele spun ceva – dar scrisul este foarte amplu si povesteste intamplari care au marcat o perioada. Analizand desenele si scrierea din Egiptul Antic – constatam in special la cea care a fost sculptata ca este perfecta – cea ce denota clar ca nu a fost realizata manual. Un om nu poate realiza identic doua semnaturi dar doua sculpturi sau inscriptii. De asemenea finisajele si simetriile obiectelor mari perfecte la nivel de micron pe actuala tehnologie. Deci simplu ca buna ziua este foarte clar ca un timp am fost „supervizati” de civilizatii foarte avansate din punct de vedere tehnologic cu care un timp am convietuit. Dar fiind si caracteristicile fiecarei rase umane cat si trasatuile antropomorfice descoperite si studiate se pare ca au fost fiecare altfel de unde si manifestarile religioase diferite – dar oarecum asemanatoare. Sunt dovezi incontestabile privind constructiile, drumurile, imaginile supradimensionate pastrate in piatra sau in anumie zone desertice care nu s-au sters nici azi imotriva erozunii firesti a mediului ambiant datorita factorilor de mediu. Ca o opinie personala cred ca real nu au plecat toti dintre noi, unii s-au amestecat asa ca cine stie de fapt ce avem unii dintre noi in noi. Vezi legendele din toate tarile legate de uriasi, oamnei cu chipuri de animale sau pasari existente in aproape toate religiile. In absolut toate ei cautau aurul care se pare ca aveau mare nevoie si prin care se pare ca si comunicau intre ei – aceasta apare din faptul ca reprezntantii lor purtau coroane – ca sa tina legatura si sa aiba intelepciunea „zeilor”. Coroane purtau reprezentantii politici si religiosi – considerandu-se alesii „zeilor”. Considerau ca puterea lor asupra lumii si asupra vietii este cu atat mai mare cu cat aduna mai mult aur – orice activitate fiind justificata si iertata daca aducea aur. Asa ca cea mai rapida metoda de a afla aceste informatii era infiintarea religiei care sa justifice obtinerea de informatii si de a aduna bogatii ofranda pentru „zei”. Luati toate popoarele la rand si veti vedea ca raboaiele s-au dus dupa ce reprezentanti religiosi ai altor popoare au ajuns si au transmis aceste informatii tarii de origine. Apoi li s-a impus ca religie noua „zeitate” a invingatorilor. Demonstrand astfel ca „zeul” lor a fost mai tare decat „zeul” invins ca si poporul sau- deci supunere totala. In momemtul in care poporul se inchina altui „zeu” decat cel propriu al neamului sau el este definitiv invins si manipulat in favoarea invingatorului. Simplu care religie este la aceasta ora cea mai puternica sau mai intinsa . Statistic ar fi hinduismul care are cei mai multi adepti si se manifesta pe cea mai mare intindere tertoriala. Dar acesta culmea nu afost impus prin razboi si cuceriri – ciudat dar este forma cea mai apropiata a omului de natura si de comuniune neinvaziva a acesteia. Este adevarat ca si ea este ultra manipulatorie in pastrarea decalajelor sociale si mentinerii starii de turma sau de frica, de pastrarea in necunoastere si needucare, a opririi oricaror aspiratii si cercetari. Se mentine la un satiu e satisfacere a unor nevoi vizuale, simple, primare care tin atentia focalizata pe nimicuri frumos colorate si gandire in al 100-lea univers indus prin muzica si aromoterapie. Sunt prosti, multi, creduli si mai ales pasnici – usor de manipulat mai ales ca nu manifesta decat dorinte minimale primare. A doua religie ca putere este confucianismul care se manifesta tot in Orientul indepartat dar care a stimulat si partile raboinice si de cucerire. Arta si stiinta sunt puse a se armoniza si a asigura cele mai frumoase si simple creatii functionale. De asemnea respectarea medicinei traditionale si a cunoasterii omului in natura sa biologica. Zonele geografice aflate sub acest curent a fost cel mai evoluat din toat punctele de vedere el permitand si dezvoltarea artelor, stiintelor, comertului dar a tunut strans popolatia sub mana forte a celor doi conducatori – imparatul si religia – fata de care inchinarea era completa si totala. Nici o alta religie nu a penetrat si a nu a avut sorti de izbanda pe teritoriile care erau sub influenta confucianismului , liderii lor politici si sirituali intelegand imediat realele interese ale misionarilor, dejucandu-le planurile si ramanand stapani pe toate tertoriile si averile. Crestinii sau hindusii au mers in vizite si raportat la abilitatile diplomatice s-au intors sau au devenit martiri pentru credinta. Din punctul meu de vedere au fost cei mai realisti cunoscandu-si si protejandu-si interesele. Este adevarat ca si aici s-au generat si pastrat decalajele sociale si nedreptatile si inechitatile intre sexe. Crestinismul derivat din iudaism este cam aceeasi Marie cu alta palarie – culmea este ca de aceeasi inspiratie este si religia musulmana. Din punctul meu de vedere e foarte vizibil cum au actinat in toate tarile in care au fost primiti si au putut sa predice- vai si amar d epopolatia bastinasa. Au fost varful de lance care au penetrat si apoi au adus dupa ei armatele si ruinele devnin sclavi in propria tara. In clipa in care cineva crede in „zeul” altuia e definitiv cucerit in mintea lui deci fizic va face ceea ce ii discteaza constiinta manipulata. Deci cine ne conduce daca ne inchinam unui „zeu” evreu singurul si unicul pe care il recunoastem in fel de fel de derivate din religia crestina si secte ? Cine conduce real politic si economic lumea acum ? Cine detine cele mai importante zacaminte de diamante, uraniu, gaze, aur, petrol si in general cele mai intinse suprafete de exploatare ? Ce se intampla in acele popoare care se supun si nu au nici o putere si initiativa neavand educatie ? Ce se distruge intai – educatia si sanatatea si se promoveaza foarte puternic religia sau derivatele care sustin o religie – vezi, auzi si deschide ochii. Ce carti „spirituale” se publica – ce origine au acei scriitori. De ce sunt lasati de politicul care le convine ca oamenii nu sunt atenti la realitate visand cai verzi pe pereti si sunt pasnici. Va raspunde iar Dl. Chomschy in decalogul sau.
  Revenind la Dacia noastra care pana la venirea lui Deceneu – initiala ca „invatacel mistic venit din Egipt” la scolile existente in Tracia despre care a scris Herodot. Dacii erau recuscuti ca cei mai viteji, drepti, bogati si invatati dintre traci ei avand cele mai importante scoli din Antichitate. Scoala de mestesuguri, scoala de razboi, scoala de sanatate si vindecare. Fiecare scoala era patronata atat de femei cat si de barbati. Toate atestarile documentare care au mai fost cat de cat salvate sau care apartin Imperiului Roman sau Greciei Antice fac referire la ele. Acestea au fost descoprite ata de Prof. Hadrian Daicoviciu cat si de Napoleon Savulescu mai de curand cat si de profesori universitari de la diverse Universitati celebe din America de Sud sau Marea Britanie. Culmea ei au venit dupa elemente de folclor comune si au descoperit ca avem i istorie comuna dar a nostra a fost sistematic distrusa atat de cei care ne-au traversat cat si de proprii conducatori avizi de comori fara respect pentru stramosi. Vaticanul si Kremlinul au mai multe vestigii din istoria noastra decat avem noi. Am avut si sansa unor conducatori care au vandut orice vezi si pe actualii – se pare ca noi inca nu am invatat nimic din istorie daca o tot repetam – mai ales greselile.
  Revenind la Dacia – acesta nu putea fi cucerita avand o politica unitara, o societate educata si care era implicata in activitati economice in asa fel incat nu existau saraci – toata lumea muncea si cunostea mestesugul armelor. Toti se temeau mai mult de femei decat de barbati – firesc de altfel pentru ca ele se aparau si isi aparau gospodariile daca barbatii lor eru prinsi in razboi sau alte activitati. Dacia era condusa de un consiliu format din 26 de persoane. 13 barbati si 13 femei. Femeile erau recunoscute ca Preotesele Albe fiind imbracate in alb predominant, uneori cu altite colorate si cu coronite subtiri de aur pe cap. Ele se ocupau de toate activitatile in care erau implicate femeile ajuntandule si organizandu-le in treburile casnice, gospodaresti, obstesti, de crestre si educare a copiilor, de ingrijire a batranilor, de gospodariile comune, de activitatile campului, de activiatile de igiena si sanatate, de invarea a autoapararii. Cursurile si educatia fetelor se facea distinct si separat de a baietilor. Baietii esau instruiti de barbati si preagtiti ca mestesuguri practice, zilnice dar si in tehnici de razboi. Dacii exploatau aurul fara cianuri si stiau sa il prelucreze in obiecte de uz gospodaresc sau in podoabe. La Roma Traian a dus ce nu a adus nimeni ca prada de razboi. A fost in stare sa aduca si statuiel care i-au imodobit gradinile si de care muti istorici actuauli isi pun inca intrebari de ce? Sunt puse ca si cum ar fi invingatori daci si respectati, nu invinsi si umiliti. Dacii erau unii dintre sau cei mai civilizati si bogati din toate punctele de vedere – de aceea s-a si dorit cucerirea lor. Dar nu se putea. Atunci s-a gasit cum – simplu – Tanarul Deceneu – invatacel de pe meleaguri straine – istet care dorea sa invete. Asa crecand incet dar sigur a stiut sa se remarce si sa fie apreciat de conducatori care promovau valorile – conform meritelor. Unul din primele obiective a fost cautarea de a indeparta partea feminina din deciziile statului si a venit cu explicatia ca saltul sau intelectual si capacitatile sale startegice sunt de fapt rodul faptului ca el are un alt „zeu” foarte puternic care il sustine si ii transmite acele informatii. Dacii se bucurau de viata asa ca aveau multe motive de sarbatoare si vin bun. Barbatii chefuind fara femei a avut prilejul de a denatura adevarurile si de a-si atinge obiectivele – asa incat a ajuns mana dreapta a conducatorului – starteg de baza fara a se mai tine cont de consiliu si Sfatul Preoteselor. Principala sa rivala si piedica era totusi Marea Preoteasa aceasta fiind si sotia conducatorului. A avut rabdare chiar daca s-a simtit refuzat de toate femeile nobile si si-a propus o crunta razbunare. Schimbarea obiceiurilor de rugaciune si trmiterea catre „zei” nu de ofrande animale ca pana aunci ci de ofrande umane. Sa se trimita cei mai buni si cei mai frumosi fii si fiice ale Dacilor. Si primii sacrificati sa fie chiar copiii nobililor. Razboil cu romanii batea la usa si nelinistile erau oarecum firesti dar – Marele Preot acum stia mai bine ca sa faca pentru ca el venea din lumea lor si asa spunea el ca roamnii isi castiga zeii de partea lor. Dacii trebuiau sa sarbartoreasca aceste sacrificii razand de moarte convinsi fiind ca asa mesajul lor ajunge mai repede la zei decat prin rugaciunile Preoteselor si jerfele de animale si flori. Istoria – care s-a pastrat pana la noi ii aduce un omagiu lui Deceneu – dar istoricii actuali au multe semne de intrebare – cine a fost de fapt Deceneu si roulul lui real in caderea si cucerirea Daciei. Desi se stie despre Preotese pastrate in amintirea orala si in legende se pare ca ele sunt clar specificate si in istoria scrisa care nu ne ste noua romanilor accesibila. Le multumim istoricilor care ne readuc istoria si identitatea. Privitor la Rosia Montana acolo se afla multe vestigii istorice ascunse care sunt un bastion de istorie care ne atesta prezenta si cntinuitatea dar care daca raman intregi – si sunt scoase la suprafata – schimba istoria Europei si a lumii. Deci trebuiesc obligatoriu distruse de romani penru a ramane sau de a si sclavi pentru vecie. Atat Rosia Montana cat si Bucegii, cat si Apusenii, cat si Ceahlaul, cat si Litoralul si Delta Dunarii pentru ca sunt pline de vestigii istorice.
  Cand Papa Ioan Paul al ll lea a venit in Romania a pupat pamantul tarii sfant gradina Maicii Domnului – oare de ce ? De ce s-a simtit atat de onorat si de umil in acelasi timp el avand acces la toate informatiile lumii ? De ce se spune ca noul veac al lumii va incepe de aici de la noi de la Romanica noastra pe care noi o murdarim si ne rugam la zei si sfinti evrei ? Sundar-Sing a spus acelasi lucru. De au venit aici toti toate religiile si asici s-eu tinut primele congrese internationale ale tuturor religiilor ? Ce stiu ei si noi nu stim ? De ce mai cad elicoptere si dispar oameni straini prin muntii care intamplator sunt cadre militare mai mult sau mai putin active ? De ce nu apar in presa ce se mai descopera prin munti si nu se permite de catre firme romanesti exploaterile de resurse naturale si sustinerea lor pe piata externa ci sunt protejati investitorii straini care cu minim de investii exporta tot cu maxim de randament. De ce ??????? Se spune ca adevarata Lumina va incepe de aici. Eu sper sa traiesc sa o apuc in viata in acesta forma indiferent de varsta pe care o voi avea atunci. Dar cred ca iar v-am facut sa ganditi si sper ca nu v-am obosit. Gandirea inseamna spirit liber. Si vreau sa cred ca toti cei ce ne intalnim pe acest site avem o gandire libera.

   
 5. Stiti asa uneori cand visez cu ochii deschisi si vreau sa inteleg cum am aparut – intr-o imagine oarecum alegorica imi imaginez ca poparele pamantului au aparut din iubirea fiicelor planetei pamant cu fiii diferiti ai universului. Suntem si terestrii si extraterestii, asa se explica poate desi traim pe pamant suntem cu capul in nori cautand ceva ….. sau pe cineva …..si speram ca raspunsul sa il aflam in timpul vietii. Oricum sunt atatea de descoperit in trecut ca sa ne intelem prezentul . Dar asta inseamna sa traim in prezent realisti, invatand din trecut, ca sa avem un viitor.

   
  1. Apreciez dizertatia,informarea si memoria Luizei,dar,pentru mine aceste cunoscute date fac parte din infinitele fapte,actiuni,experiente „din interiorul sacului”.Nu le contest pasiunea,interesul,frumusetea,diversitatea,dar nici limitarea.Preocuparea istoriei ,literaturii,stiintelor,artelor,religiilor a avut sub observatie doar miscarea energiilor manifestate fizic,insa fizicul,in vastitatea Creatiei,este doar o infima,infima parte.Infinitatea ,neobservabila pentru limitatele simturi omenesti (palide terminatii ale simturilor divine),”ascunde” in ea adevarul Istoriei Creatiei Integrale.Accesul la aceasta Cunoastere nu ne e oprit,nu e departe de noi;e aici in banca de date,numita Suflet,date inregistrate sub forma de …sentimente (altele decat cele cunoscute din punct de vedere omenesc).Cu aceste „sentimente”poti auzi culoarea,poti vedea sunetul,poti pipai un gand,poti mirosi o actiune,etc.In acest fel ai posibilitatea sa vezi intreaga istorie a Universului pe viu si sa-ti dai seama ca evenimentele din „sacul” cu povesti pamantene sunt rodul unei experiente trecatoare,o zvacnire a unor energii combinate sub presiunea iluzorie a spatiului si timpului-incitanta prin ineditul ei in noianul de combinatii din Creatie.Fiinta ,imbracata in corp omenesc aici pe Pamant,are in acelasi timp, sumedenie de alte „straie” in alte sumedenii de dimensiuni,imposibil de inchipuit pentru mintea omeneasca.Constientizarea expansiunii Fiintei care esti ,trairea concomitent si constient a acesteia (precum in cer ,asa si pe pamant) te lamureste asupra faptului ca toata Creatia este o miscare a energiilor provenite din Dumnezeu,cu care se joaca Dumnezeu si TU CEL DIN INTERIORUL „STRAIELOR” ESTI.

    
 6. Referitor la tema, ar fi poate interesant de amintit ca guvernul Indiei a legiferat recent recunoasterea Cetaceelor ca Fiinte inteligente „nonumane”!
  E un pas deosebit, nu fiindca nu ar fi destui oameni raspanditi pe intregul glob care ar face la fel, ci fiindca mai sint guverne care scapa de sub presiunile si controlul puterii oculte mondiale! Vor urma curand si altele!
  Daca urmarim atent, in film, modul cum s-au indreptat spre plaja Delfinii si mai ascultam si „strigatele” lor (acele tiuituri stridente in frecvente ce abia le putem percepe cu urechea umana!) ne dam seama ca erau intr-o suferinta acuta, ca o turma de animale haituita!
  Sigur ca ce spun nu combate afirmatiile Lucicai care vorbeste de manifestarile acestei specii in plan energetic si care depaseste puterea de intelegere a majoritatii dintre noi. Mai degraba incerc o analila a ceea ce s-a intamplat in plan fizic, ceea ce pentru cunoascatori nu e ceva nou.
  Sint multi oameni, pe intregul glob care stiu ce face puterea oculta pentru a distruge Delfinii sai Balenele, sau cel putin pentru a atenua puterea lor energetica de limitare a manipularilor obscure asupra planetei si oamenilor, a stabiliza si sustine energetic planeta.
  Au instalat peste tot pe fundul oceanelor, cat si pe submarine sau vapoare, instalatii ce produc frecvente potrivite in diferite spectre, pentru a „bruia” activitatea Delfinilor si a Balenelor.
  Materiale documentare in acest sens s-au prezentat pe diferite posturi de televiziune ca sa nu mai vorbim de forma in scris. Trebuie de amintit aici ca nu ar trebui sa ne lasam captivati de „renumele” sau cit de pompos e postul de televiziune fiindca mai toate sint create si finantate de aceeasi putere oculta care detine controlul majoritatii mijloacelor mass media.
  Se putea vedea cum membri ai diferitelor organizatii de aparare a Delfinilor si Balenelor urmareaau cu echipaje (vaporase) echipate cu echipament de detectare a frecventelor emise (de submarine &co descrise mai sus) bancuri de Delfini si inregistrau manifestarile lor, care nu erau altele decit ceea ce se vede in filmul nostru!
  Avizatii stiu ca in apa undele se propaga altfel decit in aer si nu te poti ascunde dupa un copac sau stanca…
  De zeci de ani sint hartuite aceste fiinte, dar nu au renuntat sa-si implineasca Misiunea lor Divina!
  Slava si onoarea noastra pentru Ele!

   
 7. Sincer eu mi-am pus intrebarea banala de altfel. Daca la noi s-a nascut , a trait si a facut reale minuni atat in viata cat si dupa „moarte” – Parintele Arsenie Boca – chiar daca era un crestin ortodox – de ce nu il consideram pe el un parinte spiritual – o alta intrupare – un alt Avatar ?
  Parintele nu explica totul prin ortodoxie si nu vindeca prin acesta ci prin darurile lui native exceptionale. Putea face si telechinezie asa cum multi contemporani cu el au constat si au scris si in cronici desi le-a fost foarte frica de consecinte , dar nu au avut explicatii. In Romania sunt multi oameni femei si barbati care au capacitati reale extrasenzoriale. Asa s-au nascut dar isi ascund aceste calitati pentru a nu fi folositi in alte domenii decat in sanatate. vezi Dr. Lavinia Tatomir Pintea sau Viorel Butnaru sau Tiberiu Molnar sau Dr.Crina Veles si mai sunt multi altii, pentru ca de fapt ei asta sunt vindecatori nu alte chitibusuri si scormoneli iar rezultatele la ei sa vad si se simt imediat. Mai mult sunt accesibili oricui indiferent de buget sarac si bogat ei vindeca omul prioritar nu buzunarul acestuia in folosul personal.

   
 8. Buna ziua.
  Foarte interesante comentariile .
  Se stie ca balenele si delfinii sunt cele mai evoluate fiinte de pe planeta.Constiinta acestor fiinte este cu mult mai evoluata de cat al oricarei fiinte de pe pamant.Ne place sau nu,acesta este un adevar care se dezvaluie tot mai mul in anii pe care-i traim.
  Sunt de acord cu ce spune d-na Luiza Bratu si eu mi-am pus deseori intrebarea : cum oare oamenii nu realizeaza ca se inchina si se rog unor dumnezei ale poporului evreu.Nu am nimic cu poporul evreu,ba din contra,am prieteni evrei,fosti colegi de liceu.Dar dezvoltarea religiilor autohtone bazate pe istoria si crezul poporului evreu mie mi se pare ,pur si simplu,de neinteles si chiar prostesc.
  Cum oare toti oamenii acestei tari care se considera destepti nu vad aceasta enormitate:ne inchinam si adoram si ne rugam unor zei sau dumnezei ale poporului evreu.
  Cand oare va cadea valul care acopera mintile noastre?Se dezvaluie in ultimul timp tot mai mult despre spiritualitatea tracilor,getilor,dacilor….Si totusi mergem mereu cu referiri la Biblie.Daca chiar vrei sa fii bine informat ,azi exista posibilitatea sa afli ca aceasta Biblie este cea mai manipulata carte de pe mapamond si in plus sunt extraordinar de multe dovezi acum ca sunt multe carti vechi, cu mult mai vechi decat biblia si care ne arata ca toate povestirile pe care le cititi in biblie au o origine mai veche.Fapt ca scrierile din biblie sunt copiate dupa alte scrieri mult mai vechi.
  Dar…ne-am indepartat de la subiectul acestei postari.Daca privesti figura unui delfin cred ca nu exista figura mai plina de veselie si jucausa ca a delfinului.Fie ca spiritele balenelor si delfinilor sa ne ajute cat mai mult in a mentine echilibrul extrem de necesar pe pamant la acest moment istoric.
  Sa auzim de bine,Sefora
  PS.Pentru cei care vor sa stie mai mult despre originea omenirii si soarta noastra pe pamant recomand cu caldura si insistent sa cititi cartea „Sclavii zeilor” ; 2 vol. scrisa de Michael Tellinger.

   
 9. N-am terminat bine de scris si frunzarind pe alte site-uri am citit acest interviu cu Mircea Druc!
  Marea dilema e: ce facem!? Ma gandesc ca daca nu vorbim, nu afla nimeni ca nu stim!
  Citat:

  din: http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7674
  A nu se crede ca fac reclama acestei grupari desi acestia au multe de spus!
  Mai ales ca nivelul lor de cunoastere a fost dobandit prin exercitiu nu prin „cetit” comod ca al unora dintre noi.

   
 10. Mie îmi place constatarea zen: «Cine ştie nu vorbeşte, iar cine vorbeşte nu ştie!»”

  Din motive de semne folosite nu a fost preluat in text, acum inteleg. Mai fac o incercare!

   
 11. Fac cuvenita precizare ca nu vreau sa abat discutia participantilor de la tema (ar fi si pacat) Delfini!
  Era doar pilda ZEN ce mi-a sarit in ochi…

   
 12. In viata spirituala exista legi ,la fel ca in cea materiala .Civilizatia noastra inclina mai mult spre critica ,spre judecare ,spre condamnare si mai putin spre smerenie ,spre veneratia plina de daruire .
  -SMERÉNIE s. v. candoare, castitate, feciorie, inocență, modestie, neprihănire, nevinovăție, pudicitate, pudoare,,
  Nu este vorba de veneratie fata de oameni ,ci veneratia fata de Adevar si Cunoastere…cel care este absorbit cu totul de civilizatia exterioara a zilelor noastre ii va fi f. greu sa evolueze Spiritual …Trebuie sa privesti partea buna a lucrurilor …Am invatat ca Dumnezeu iti scoate in cale oameni care sa te ghideze in momentele cheie din viata ta …In momentele de mari decizii iesi din minte si in schimb lasa sufletul sa caute .El intelege ceea ce mintea nu poate sa inteleaga …Nu am etichetat niciodata persoanele cu care am intrat in contact ,consider ca fiecare stie ce este mai bine pentru el .Nu am refuzat niciodata ,pe cineva care mi-a cerut un sfat …Am invatat ca este mai bine sa tac ,decat sa intervin intr-o discutie ,care ,nu corespunde felului meu de a vede lucrurile …Trecutul meu s-a dus ..Nu ma gandesc la Viitor ..Traiiesc AICI si ACUM ….Ma iubesc si ma accept asa cum sunt .Am incredere in procesul vietii…I-am iertat pe ceilalti si m-am iertat si pe mine in egala masura …Ma simt Libera …Iubesc viata ,pe mine insami si tot si toate …Imi dau silinta sa traiesc in Armonie cu Trupul ,Mintea si Sufletul meu …Am vizionat acest Filmulet Minunat pe care l-am considerat ca un mesaj Divin…Dumnezeu ne arata ca ,in aceasta lume haotica ,noi oamenii avem calitati ascunse in sufletele noastre ,pe care nu am reusit sa le descoperim in totalitate .: Compasiune ,Intelepciune ,Iubire Adevarata ….Mi-am pus o intrebare : Oare de ce ,intr-o situatie de ,,criza ,,putem sa ne descurcam mult mai bine ca intr-o zi obisnuita ?Nu am vazut decat o mana de oameni care au devenit UNUL si cu mare Iubire si Daruire au salvat aceste Minunate animalute …Dupa care ,Fericiti ca au reusit aceasta salvare miraculoasa ,le-am vazut Bucuria pe fetele lor ..Am trait ,alaturi de ei aceasta Bucurie ….Nimic nu este intamplator in viata ..Oare acesti oameni se gaseau intamplator in acel loc ? Oare ,indiferent care au fost motivele ,delfinii au esuat la tarm ,chiar in locul in care exista o posibilitate sa fie salvati .. ?.Cred ca nu ..Dumnezeu a ,,aranjat ,,toate lucrurile sa se intample asa cum s-au intamplat ..a fost ca o Lectie de viata ,pe care unii o inteleg ,altii nu ..depinde de fiecare in parte ,cat este de atent la tot ceea ce se intampla in jurul sau …Am facut acest comentariu asa cum am simtit ..Toate comentariile sunt bune ,pentru ca fiecare are liberul arbitru de a-si alege cum vrea sa -si traiasca viata ..Dupa cum am mai spus-o de multe ori ,toti suntem egali …Am suferit atat de mult in aceasta viata incat am ales o cale in care mi-am jurat sa nu mai sufar niciodata ..Este alegerea mea !Nu pot nega ca nu mai am si situatii ,cand Egoul meu incearca sa ma intoarca din drum ..dar ..am invatat cum sa ies din aceste situatii ..fiecare are metodele lui …Puterea suprema este in interiorul nostru ,Imparatia lui Dumnezeu este in noi dar am uitat unde sa o cautam …Razvan ,iti multumesc din suflet pentru acest filmulet ,minunat …Respect ,Apreciere pentru toate comentariile facute ! Pace ,Armonie si multa Iubire sa aveti in sufletele voastre ! :)

   
 13. Deci …..se poate ca mai multi Oameni , concomitent , Sa-Si Aculte Inimile ,si sa prcocedeze in consecinta ,simtind atunci Puterea divina , ce a curs prin ei ,ce le-A Dat Forta sa Salveze aceste minunate Fiinte – Delfinii .

   
 14. Va rog frumos sa ma scuzati pentru toate greselile de scriere..Azi am avut o zi foarte grea din toate punctele de vedere, astfel incat am scris mai mult cu sufletul decat cu prezenta si atentia privind calitatea scrisului. Se intampla zilnic lucruri strigatoare la cer fara nici o noima si uneori ma intreb daca mai suntem fiinte umane .. e prea mult si inteligente…..banii conteaza mai mult ca minima siguranta sau …….de raspundere si consecinte nu poate fi vorba……. numai de bine fara ratiune. Iertati-ma.

   
 15. Ma gindeam ca ar fi pacat sa dam repede uitarii subiectul Delfinii fara sa va povestesc (sau reamintesc, cine stie!?) un film documentar vazut cu 20-30 de ani in urma!
  Era vorba de practica unui sat de pescari de pe coasta Mauritaniei cred, care foloseau o tehnica de pescuit care mi-a ramas adanc intiparita in memorie!
  Cu ajutorul unor prajini fixau plasa de pescuit in apa marii, care ajungea cam pana la gat, formand un fel de tarc! Se apucau sa bata apa cu un fel de bate de lemn intr-un anumit ritm. Dupa cateva minute o sumedenie de pesti sarea peste acest tarc de plasa fixat de prajini in interiorul lui!
  Pesti de marimea unui antebrat, nu maruntei! Ce s-a putut vedea imediat dupa aceea au fost Delfinii care au haituit acesti pesti fortandu-i sa se „refugieze” in acest tarc!
  Acest act a fost de o profunzime si complexitate fantastica! Delfinii nu puteau fi „dresati” sa faca asta, o faceau benevol si inca cu placere! Cum au ajuns pescarii sa-i poata „convinge” sa-i ajute e mai greu de explicat, putem doar sa speculam.
  Oricum nu e vorba aici doar de inteligenta acestor Fiinte cat si de intelegerea lor superioara, in planuri mai inalte, a nevoilor si dorintelor oamenilor, care la randul lor in mod sigur au trebuit sa posede o predispozitie aparte in a crede si accepta faptul ca se poate comunica cu acestea cerandu-le ajutorul! Popoarele care au trait mai apropiati de natura nu au pierdut aceasta capacitate data de generatii, mai departe, urmasilor.
  Ce s-o fi ales acum de ei, se poate intui! Or fi stand pe plaja la un bar, cu celularul in mana si batand altfel de ritmuri…
  Daca nu cumva stau la Chat!

   
 16. Hi
  Am citit cu placere comentarile faxcute de voi,sint de acord cu Lucica si Nicu.De CE?Pentru ca stiu,am invatat la Kryonscool,am avut si o lectie de meditatie unde am intrat in legatura cu un delfin care mi-a spus de misiunea lor pe pamint.Aceste mamifere la fel ca si balenele au venit pe planeta noastra ca sa ne invete ce este iubirea,vedeti d-voastra indiferent ce se intimpla cu ele nu dau inapoi si ii ajuta pe oameni si vor pleca dintre noi atunci cind toti vom lucra in IUBIRE pentru binele nostru si al planetei.Sint fiinte foarte inteligente de la care am avea multe de invatat.Din micutul filmulet in care am vizionat nasterea puiului de delfin am obsevat ce usor a nascut mama delfin,deci si copii pot veni in aceasta lume mai usor(prin nastere in apa,dupa cite stiu ca se practica in anumite tari) fara ca mamele sa se chinuie asa de mult.In legatura cu povestea pescarilor,delfinii au inteles ca acesti pescari depindeau de recolta de peste si i-a ajutat.
  Nu vreau sa va plictisesc dar,am sa va spun ca ma simt minunat,deosebit ,maret in preajma lor.Acum 2 ani in Florida,in Clearwater era aproape de ora prinzului si i-am spus sotului meu ca mai vreu sa intru in apa inainte de a merge sa mincam si am si intrat doar la aproape 2m de tarm,m-am lasat in apa care nu era adinca si cind m-am ridicat eram inconjurata de 5 delfii care formau un cerc in jurul meu ,parca dansau.am intins mina sa0i mingii ,parca era vis(in aceas saptamina am avut si lectia cu delfinul de care v-am povestit) .Sotul meu care era pe plaje nu stia ce sa faca ,sa intre si el in apa ,sa fimeze.Pina sa se trezeasca cineva din apa o voce de femeie speriata a inceput sa strige si bunii mei prieteni au disparut la fel cum au aparut.Am plins de bucurie si de fericire.In alta zi am luat vaporasul pentru o cursa, erau si citiva copiii care venisera special sa vada delfini care traiesc liberi in Golful Mexican si erau tare suparati ca ei nu apareau,atunci i-am spus sotului meu ca am sa-i chem trimitindu-le simbolurile de iubire asa cum am fost invatata si ei au aparut.A fost o mare bucurie pt copilasi si pentru mine.Le-am multumit fratilor delfini pentru bucuria pe care ne-au facut-o trimtindu-le recunostinta si iubirea pentru ca sint aici pe Planeta Pamint..
  In legatura cu filmuletul prezentat,cei care au sarit in ajutorul delfinilor erau pe aceias frecventa de iubire cu delfinii si au inteles ca acestia aveau nevoie de ajutor,ei se vor duce numai dupa ce isi vor incheia misiunea pe aceasta planeta..
  Multe lucruri minunate puteti citi daca va intereseaza in cartile scrise de LEE CAROL,medium pentru KRYON.(cel care a scris si Copii Indigo,carte care este tradusa si in limba romana)
  Lectura placuta si ma bucur ca nu sint singura in munca de Lucrator Al Luminii si Iubirii.Petra-Amba.

   
 17. Delfinul este fratele nostru ! Si ma bucur ca MAI SUNT OAMENI care fac ceea ce trebuie,la timp ! Salveaza,dau o mana de ajutor…Cei care NU au nici un pic de respect ptr plante si animale,VOR PLATI SCUMP ! Dumnezeu este Sus !
  Este impresionant cum vin turistii sa ajute la „tragerea” delfinilor in larg si cum,la final,se aplauda unii pe altii ! Dumnezeu sa-i binecuvinteze !

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top