skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Imagini rare

 

Astăzi vă prezentăm un eveniment foarte rar – două misterioase miracole ale naturii au fost surprinse într-o singură filmare
Fotograful Maciej Winiarczyk a surprins norii noctilucenţi şi aurora boreală într-o singură filmare.
Poate părea ciudat că există anumite fenomene foarte apropiate de noi, cum ar fi norii, ce continuă să reprezinte un mister. Şi totuşi, această descriere se potriveşte perfect norilor noctilucenţi.
Norii noctilucenţi apar la altitudini înalte, iar oamenii de ştiinţă nu înţeleg încă modul în care aceştia se formează şi nici cum se schimbă. Acest fenomen este relativ rar, iar a vedea norii noctilucenţi în acelaşi timp cu o auroră boreală este mult mai rar.
Fotograful Maciej Winiarczyk a fost norocos şi a reuşit să observe acest spectacol celest. Winiarczyk se afla în nordul Scoţiei în noaptea de 4 august, când a reuşit să filmeze nu doar aceşti nori deosebiţi, ci şi aurora boreală. Rezultatul este un spectaculos film time-lapse.
Unul dintre cele mai uluitoare momente surprinse în clipul video apare în minutul 1:42, când aurora străluceşte în nuanţe de roz şi purpuriu pe măsură ce moleculele de azot din aer sunt bombardate de vânturile solare.
Norii noctilucenţi sunt luminaţi la rândul lor de către Soare, fiind compuşi din cristale foarte mici de gheaţă situate la 75-85 de kilometri deasupra suprafeţei Pământului. Cristalele măsoară doar 0,1 microni în dimensiuni, adică de 1.000 de ori mai mici decât grosimea unui fir de păr. Aurorele se găsesc într-o regiune situată cu 12 kilometri mai sus decât aceşti nori.

Sursa: Slate

Comentarii (5)
 1. Buna dimineata.
  Foarte frumos.Iti multumesc Razvan ca ne prilejuiesti si noua sa vedem aceste fenomene rare despre care putem sa nu stim ca exista.Multumesc,Sefora

   
 2. ,, Dumnezeu si omul. O tema care le cuprinde pe toate. Pe care, daca n-o deslusim cum se cuvine, ne ratam intreaga existenta. Omul poate incerca sa spuna cate ceva despre Dumnezeu, dar de fiecare data va rata subiectul, desi adesea este atat de aproape. Dumnezeu vorbeste necontenit omului, dar el nu poate asculta, e prea ocupat cu propriile-i ganduri. Daca ar avea capacitatea de a se deschide catre Dumnezeu, ar primi raspunsurile pe care le cauta… Si se poate porni de oriunde, de la orice eveniment din viata noastra, de la orice gand sau traire, de la orice informatie pe care o primim, indiferent de „canalul” pe care ni se transmite ….ne pretuieste ca persoane, ca parteneri egali de dialog, ca fiinte ce au dreptul de a oferi (sau nu) iubirea lor altora. Nu da semne de indepartare pentru ca nu ne iubeste, ci „pleaca” tocmai pentru ca ne iubeste prea mult si nu vrea sa ne sufoce. Ne ofera acel „spatiu de manevra” in care noi sa putem opta, sa facem alegeri, in deplina libertate, nu sub influenta vreunui dar, oricare ar fi el ,,. …”Viața nu are subtitrare, ori o ințelegi ori nu…”-Wolf Wildfire … Acest eveniment foarte rar – surprins într-o singură filmare de Fotograful Maciej Winiarczyk …sunt rezultatul ,perseverentii de a obtine ce si-a dorit …….Sunt surprinse …mesajele pe care Dumnezeu ni le transmite …ca ..Suntem cu totii mult mai mult decat ne putem inchipui …. „Cand o usa se închide, o alta se deschide; dar deseori ne uităm atât de mult la ușa închisă că nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi.”…Hellen Adams Keller …Pentru a descrie …inca nu s-au nascut cuvintele …Multumesc ,Razvan ca ne-ai creat posibilitatea sa ne uimim si noi ,de aceste imagini rare …. Va imbratisez cu Iubire ,sincera ! :)

   
 3. O Creatie Minunata a Naturii …impregnata cu Divinitate .Multumesc Razvan ! Sa nu uitam insa ,si de Minunatele Creatii a Minunatelor Fiinte …impregnate cu Divinitate ce poarta numele : Om.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top