skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Povestea sentimentelor

 

Pe vremea în care oamenii abia coborâseră din Paradis și erau doar un mic suflu, o mică pată pe imensitatea Pământului, totul era extrem de simplu. Legătura dintre oameni și Creator era puternică. Nimeni nu încălca vreuna dintre poruncile divine, nimeni nu făcea nimic în afară de ceea ce trebuia să facă.

Oamenii mâncau, beau, unii cultivau pământul, alții se duceau la vânătoare. Fiecare avea locul lui sub soare și totul se desfășura după Lege. Nici o fărâmă de praf nu pleca sau sosea fără să fie sub atenția Celui de Sus.

Timpul a trecut, generațiile se succedau precum boabele pe spicul de grâu și nimic nu întrerupea ordinea și rânduiala lumii.

În acele timpuri străvechi, fiecare pereche zămislea mulți prunci. Creatorul hotărâse ca oamenii, cea mai perfectă creație a sa, să se răspândească pe tot pământul.

Astfel, într-un mic sat au venit pe lume 16 surori, ce urmau să fie cele mai cunoscute din întreaga lume, atâta vreme cât omenirea va dăinui.

Pe atunci, Creatorul umbla printre oameni. Toți îl cunoșteau, dar nimeni nu-l băga în seamă. Fiecare avea treaba lui și fiecare și-o făcea și nu avea nici bucurii sau nici tristeți. Nimic mai mult. Soarele răsărea și apunea, recoltele erau strânse, și toate mesele erau mereu pline.

După un timp, Creatorul a simțit că în această lume perfectă lipsea ceva, ar fi trebuit să schimbe ceva.

La aceste lucruri se gândea în timp ce pășea agale pe ulița din sat. Plină de energie, una dintre cele 16 surori, Dorința alerga, și în fuga ei se lovi de Creator. Atunci îl luă în brațe și rămaseră câteva secunde îmbrățișați. Copila cum s-a eliberat a continuat să fugă, dar s-a întors și a schițat un zâmbet. Atunci Creatorul a simțit ceva, ceva ce nu mai simțise până atunci. A simțit… un sentiment, pe care l-a numit Dorință în cinstea copilei. Această dorință a Creatorului devenise din ce în ce mai mare și mai cuprinzătoare. Dorea să creeze mai multe sentimente, și să le încerce pe toate. Apoi, dorea să le trimită în lumea largă ca toți oamenii să le aibă în pieptul lor.

Dar… cum să fie ele? Cum să fie sentimentele? Trebuie să existe un echilibru. Astfel, Creatorul a decis ca să fie sentimente bune și sentimente rele. Ca să le poți simți pe cele bune, va trebui să le vezi și să le simți și pe cele rele.

S-a pus pe treabă și a realizat o țesătură complexă, precum o pânză de păianjen între toate sentimentele. Unele dintre ele le-a făcut opuse, altele asemănătoare. A creat sentimente opuse, despărțite de doar o muchie de cuțit și legate între ele de mii de sfori. Alte sentimente, chiar daca sunt apropiate le-a despărțit prin mii de ziduri. Apoi, a luat în mâna sa un pumn de pietricele din colbul drumului și suflat peste ele. Fiecare piatră a primit în miezul ei câte un sentiment.

Fiecare pietricică s-a transformat într-o Luminiță. Unele străluceau minunat și păreau ca aurul în lumina soarelui, iar altele erau roșii-maronii și nu erau plăcute la vedere. Sentimentele nu aveau nume, dar Creatorul a decis ca fiecare pietricică, fiecare sentiment, pe care îl va da cuiva, să fie cunoscut apoi de întreaga omenire după numele celui care l-a simțit prima dată.

Odată hotărârea luată, el a zâmbit. S-a oprit și a privit în jur. A văzut casa plină de fete și le-a urmărit cu atenție.

Inocența, cu ochii mari și blânzi privea un lup ce încerca să intre în ogradă după hrană și încerca să ajungă la cotețul găinilor. Fata privea cu ochii mari sălbăticiunea și nu zicea nimic.

Creatorul a chemat-o la el și i-a dat pietricica cu sentimentul de inocență. Fata a atins piatra și sentimentul i-a pus stăpânire pe întreaga ființă.

– Ce fac acum Creatorule? Pentru ce mi-ai dat asta? spuse fetița privind-ul cu ochii ei mari.

– Tu vei răspândi Inocența în întreaga lume, spuse Creatorul cu zâmbetul său bun și blând.

– Bine, spuse fata și se întoarse în casă.

Este ușor, gândi atunci Creatorul. Așa o să fac cu toate sentimentele.

Apoi, o altă fată ce se juca în curte s-a împiedicat de o creangă și a căzut. Piciorul și l-a julit destul de rău, era o rană urâtă. Acelei fete care stătea pe jos și nu putea să meargă Creatorul i-a dat suferința.

Atunci, s-a întâmplat ceva neașteptat. Suferința a început să țipe de durere, acum simțea și striga după ajutor. Era primul strigăt de ajutor care se strigase vreodată. Nimeni nu mai auzise așa ceva în liniștea satului.

Doar două fete au venit la acel strigăt de ajutor. Oamenii nu aveau sentimente, așa că nu aveau niciun motiv să vină până la fata ce țipa în gura mare de durere.

Cele două surori erau Tristețea și Compasiunea. Fiecare, a primit câte o pietricică de la Creator.

Imediat după ce au primit aceste sentimente, fetele au sărit să-și ajute sora. I-au bandajat piciorul și au așezat-o cu mare grijă pe o băncuță mică, din spatele grădinii.

Dar, Suferința nu înceta să țipe de durere. Atunci Creatorul a decis ca sentimentele să poată veni și pleca din inima oamenilor. Omul va fi cuprins pe rând de câte un sentiment. Când va veni unul, cel dinaintea lui va trebui să plece.

Și cum a hotărât acest lucru, i-a dat unei fete încă o pietricică și a trimis-o la Suferința ce țipa în spatele grădinii. Și țipetele s-au oprit. Acea fată se numea Bucuria.

Bucuria a făcut să tacă Suferința.

Era minunat.

Creatorul a chemat pe alta dintre surori pentru a-i da sentimentul ascuns în piatra cea mică din mâna Sa.

Vina, după ce și-a primit sentimentul, și-a adus aminte că ea lăsase creanga în mijlocul curții, și a început să plângă.

Repede Creatorul a mai dat piatra copilei care se numea Plăcere. Aceasta mânca o prăjitură și a împărțit-o cu Vina.

Și Vina n-a mai plâns.

Dorinței și Plictiselii, care se jucau împreună, le-a mai dat pietricelele lor și apoi a venit rândul Extazului.

Creatorul a văzut că Extazul se iubea în camera din spate cu un flăcău de prin vecini. Atunci, zâmbind a arucat pietricica prin crăpătura geamului, direct în patul celor doi.

– Să aveți parte de extaz și când vă veți ruga la Mine, a spus El surâzător.

Acum, mai avea doar patru pietricele în mână. A chemat Ura.

Când Ura a primit sentimentul, primul și singurul sentiment ce pusese până atunci stăpânire pe ea, a luat o figură de animal sălbatic și i-a dat o palmă Creatorului. Apoi a început să arunce cu pietre in El.

Creatorul fugea râzând prin curte, cu Ura după El. I-a aruncat din alergare Disprețului piatra ei. Cum a atins piatra și sentimentul i-a încleștat sufletul, Disprețul a oprit Ura din nebunia ei.

Atunci, Respectul, ce tocmai își primise ea pietricica magică le-a strâns pe toate surorile ei și le-a pus să îngenuncheze în fața Creatorului.

Dar… Creatorul mai avea o pietricică în mână, acea pietricică era goală, nu avea niciun sentiment în ea. Era pustie… ca o piatră.

Și totuși, unde era ultima fată?

El și-a amintit că mezina tocmai se înecase în râul de la marginea satului. Acum, zăcea pe mal fără suflare. Nimeni în afară de El nu știa asta.

S-a hotărât să plece ca să ajungă degrabă la ultima și cea mai mică dintre surori.

Se simțea ciudat mergând pe ulița din sat. Acum, toți ochii erau ațintiți asupra Sa.

Când El se apropia, oamenii îngenunchiau și îi arătau respect. Alții, când Îl priveau, aveau sufletul plin de bucurie.

Nimeni nu mai trecea nepăsător pe lângă El.

Creatorul, în imensa Lui bunătate a observat schimbarea.

La puțin timp, după ce a ieșit din sat, pe malul râului, în spatele unei tufe de trandafiri, cea mai mică dintre surori zăcea fără suflare.

Când a privit-o cât era de gingașă și minunată, a știut pe dată că trebuie să o readucă la viață. Apoi și-a amintit cum oamenii se schimbaseră odată cu primirea sentimentelor.

Atunci a vrut să intre în inima lor, să vadă ce văd ei, să simtă ce simt ei. Prin urmare, în ultima pietricică, în care nu pusese niciun sentiment a intrat El, iar pietricica magică a atins pieptul fetiței.

Copila a deschis ochii, cu Dumnezeu în inima ei.

Fetița se numea Iubire.

Autor: Răzvan

De același autor: Trepte spre Cer

Comentarii (39)
 1. Viata este un JOC DIVIN ….Iisus a numit acest joc A DARUI si A PRIMI ,daca ACCEPTI a fi un joc ,atunci nu ,dai tu scop vietii ,ea insasi fiind scop,, .Esti CREATOR CONSTIENT ….Cand vei descifra regulile jocului ,VIATA ta poate deveni MAGICA ……Pentru a reusi acest lucru trebuie sa-ti faci timp…Tu decizi ! Am citit aceasta poveste de mai multe ori ,pentru ai intelege sensul ….Incet incet mi-am lasat imaginatia sa faca ce stie ea mai bine ….si ..totul a devenit atat de placut …..Cea mai mare parte din viata , am fost condusa de MINTE….SUFERINTA facea parte din mine .. …..Cand totul …parea de neinvins ..CREDINTA ca voi reusi sa scap odata si odata , …a invins ……Acum realizez ca TOTUL ,era ceva imaginar …….ROLURILE s-au inversat …Sunt STAPANUL MINTII MELE …Premiul obtinut ..O VIATA MINUNATA ….Fac acest comentariu cu draga inima …..pentru voi …Toate SENTIMENTELE ,EMOTIILE acestei Lumi sunt o necesitate …O LECTIE de VIATA .in EVOLUTIA noastra SPIRITUALA ….Pentru mine Viata este CONTINUA ,INTREAGA ,COMPLETA si TOTALA ….plina de Culoare ,Muzica si Imaginatie ….e un Tablou in devenire …Sunt singura in putere sa decid FINALUL …CREATIEI ..mele …. …. CARE CREZI CĂ E CULOAREA CARE TE CARACTERIZEAZĂ ? Va las ..in Imparatia culorilor …

  Tot ce ne înconjoară are o culoare, un parfum sau un sunet. Am fost tentaţi deseori să ne întrebăm care este culoarea care ni s-ar potrivi…şi nu am găsit întotdeauna răspunsul sau dacă l-am găsit nu am fost întotdeauna mulţumiţi de el. Se ştie că fiecărei persoane i se potrivesc doar anumite culori…şi asta deoarece fiecare culoare potenţează câte un tip de personalitate. Iată câteva dintre semnificaţiile culorilor:

  1-ROSU- scoate în evidenţă sensibilităţile observatorului, fiind deci o culoare foarte puternică. De aceea roşul captează foarte repede atenţia. În acest caz se recomandă ca persoanele care optează pentru o îmbrăcăminte de această culoare să fie stăpâne pe sine şi nu prea timide. Totodată, roşul este şi culoarea pasiunii, însă el nu trebuie folosit în exces.

  Roşu are un efect stimulator general, provoaca, incita la actiune, indeosebi in plan psihomotor, stimulator intelectual. El este o culoare specifica tipului activ, autonom, locomotor, competitiv, operati.

  Rosu simbolizeaza caldura, foc, pasiune, entuziasm si agresiune. El poate mari presiunea sangelui si ritmul respiratiei. Are efectul de a stimula oamenii sa ia decizii in mod rapid si creste sperantele.

  Este indicat ca atunci când aveţi de dus la capăt un proiect amânat să purtaţi haine de culoare roşie.

  Trebuie precizat şi faptul că cuvintele si obiectele care au culoarea roşie sunt imediat observate. Ele sunt deseori utilizate in decorarea interioarelor. Se stie ca în ceea ce priveşte maşinile exista o corelaţie intre culoarea roşie si rata furturilor. Roşu este o culoare foarte intensa care naste sentimente extreme. Hainele rosii pot da senzaţia de putere, dar şi pe cea de conflict, agresiune.

  Culoarea roşie ar trebui folosită doar pentru a sublinia ceva şi nu ca o culoare principală. Incaperile în care predomină culoarea roşie creează nervozitate. În încaperile în care se foloseşte doar sporadic roşu oamenii pierd şirul timpului, motiv pentru care se întalneşte des in cazul casinourilor si barurilor. Şi restaurantele utilizează adesea roşu pentru a-şi atrage clienţii şi pentru a le stimula apetitul.

  2- ROZUL– este o culoare care îl face pe cel care îl poartă să iubească lumea, fiind deci culoarea dragostei şi totodată cea mai romantica si afectiva culoare. Totodată, rozul este şi culoarea sexualităţii. Este dealtfel şi simbolul unei iubiri în tăcere. El are rolul de a calma şi de a îmbuna sentimentele.

  Studiile efectuate în mai multe închisori au arătata că atunci cand celulele prizonierilor sunt vopsite in roz, atitudinea agresiva se diminueaza vizibil, dar efectul nu este insă durabil. O expunere mai îndelungată la această culoare poate duce în final la o explozie de violenţă.

  De asemenea se spune că rozul decolorat este culoarea care marchează cel mai bine începutul marii dezvoltări intelectuale, fiind totodată şi cea mai potrivită culoare în domeniul investiţiilor.

  3- VERDELE– este o culoare excelentă pentru realizări financiare, fiind deci culoarea câştigului financiar. Verdele are totodată şi un Se spune că persoana care-l poartă e înclinată să ia iniţiative efect de liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, siguranta. El faciliteaza deconectarea nervoasa.. Caracterizeaza tipul pasiv, defensiv, autonom, retinut. Exprima concentrare, siguranta, introspectie.

  Important de ştiut este faptul că verdele este culoarea potrivită hainelor ce trebuie îmbrăcate atunci când mergeţi să daţi un interviu pentru angajare.

  Verdele este totodată şi culoarea speranţei, fiind o culoare foarte potrivită spre a fi utilizată la zugrăvirea dormitoarelor.

  Se spune că verdele închis este culoarea care indică o concentrare puternică, dar care durează doar un moment.

  4-ALBASTRUL – este o culoare liniştitoare, fiind culoarea intelectualului. Este dealtfel şi simbolul unei iubiri ascunse..

  Această culoare favorizeaza dezvoltarea proceselor de inhibitie si de incetinire a ritmului activitatii; indeamna la calm si reverie, concentrare si liniste interioara, seriozitate, meditatie. In exces, conduce la depresie. Se caracterizeaza prin profunzimea trairilor si sentimentelor. Caracteristica pentru tipul pasiv, senzitiv, perceptiv

  a-ALBASTRUL OBISNUIT-marchează începutul contactului spiritual.

  b-ALBASTRUL DESCHIS- sugerează setea de cunoaştere, dar şi nevoia de odihnă şi relaxare.

  c-ALBASTRUL ELECTRIC- este culoarea care se potriveşte unei persoane care e mulţumită cu nivelul său existent de cunoaştere sau doreşte realizări intelectuale mai înalte. Această culoare este foarte bună pentru oratori căci atrage publicul. Este totodată şi o culoare potrivită pentru un om disponibil întotdeauna şi mai ales atunci când este nevoie.

  d-ALBASTRUL PULVERIZAT- este culoarea potrivită pentru un visător, pentru artistul creator, arareori preocupat de lucruri materiale.

  e-ALBASTRUL INCHIS- se potriveşte mai mult persoanelor care nu sunt satisfăcute de acţiunile altora.

  Deseori albastrul se foloseşte ca o culoare neutră, pentru a produce îmbinarea mai multor culori.

  5-GALBENUL– este o culoare benefică, iar în combinaţie cu albul pur se obţine galben pal. Este totodată şi culoarea geloziei. Se ştie că această culoare stimulează si intreţine starea de vigilenţă, sporeşte capacitatea de mobilizare si concentrare a atenţiei, predispune la comunicativitate; dă senzaţia de caldură şi de intimitate. Galbenul este culoarea caracteristică tipului activ, expansiv, investigativ si cu un nivel ridicat de aspiraţie. Privită mult timp, da senzaţia de oboseală, dar în tonuri palide este suportabilă.

  6-VIOLETUL– este culoarea legată de paranormal, dar este şi o culoare a suferinţei. Are un efect stimulator, neliniştitor si descurajator, dând senzatia de gravitate. Semnificaţia psihologică este de tristeţe, melancolie.

  7-ALBUL – semnifică vindecare, purificare, nou, neatins, calm. Albul este culoare purităţii. Totodată, albul sugerează şi sinceritatea. Are : efecte de expansivitate, uşurinţă, suavitate, robusteţe, puritate, raceală; exprimă pace, impacare, liniste, inocenta, curatenie, sobrietate.

  Utilizarea eficientă a culorilor in procesul de design al paginilor pentru Internet are urmatoarele influente:

  · sporeste gradul de receptivitate, inţelegere si asimilare a cunoştinţelor de către cei ce vizualizează paginile;

  · creează o stare de confort psihic, înviorare şi bună dispoziţie;

  · sporeşte calitatea şi randamentul muncii intelectuale;

  · asigură diminuarea oboselii intelectuale si deconectarea nervoasă;

  · facilitează percepţia vizuală, concentrarea atenţiei si memorarea;

  · influenţează pozitiv starea celor ce va lecturează paginile Web.

  8-NEGRUL –este o culoare care sugerează confuzie, nehotărâre, durere, despărţire. Această culoare are o vibraţie negativă. Ea are efecte psihologice de nelinişte, reţinere, depresie, introversie; impresie de adâncime, greutate; are o semnificaţie psihoa-fectiva de tristeţe, sfarşit, singurătate, despărţire, doliu. Poate fi utilizată ca element de delimitare, contrast sau fond pentru celelalte culori.

  9-MOVUL– este culoarea indiferenţei.

  10-GRIUL – este culoarea specifică bancherilor, finanţiştilor şi celor din domeniul asigurărilor, fiind culoarea care sugerează sprijin financiar şi putere. De aceea atunci când mergeţi la bancă pentru a contracta un credit(împrumut bancar) este indicat să îmbrăcaţi haine de culoare gri, maro, albastru şi albastru închis.

  11-MAROUL –este culoarea care înfrânge extravaganţa. În unele cazuri, această culoare creează o senzaţie de tensiune. Totodată maroul este culoarea pământului si pădurii. Este solid, de încredere si ajută la creerea unei atmosfere neutre, confortabile si primitoare. Este culoarea care comunică sinceritate, putere, maturitate.

  12-AURIUL – este culoarea perfecţiunii spirituale, culoarea sfinţeniei. Pentru a înţelege mai bine semnificaţia acestei culori este de ajuns să ne gândim la icoane.

  13-ORANGE (portocaliu) – este culoarea care îndemnă la un puternic simţământ matern, la nevoia de a oferi protecţie, fiind culoarea fericirii. Totodată, această culoare are un efect stimulator emotiv,dă senzatie de apropiere. Este o culoare sociabilă, mai activă decat galbenul, care lasă impresia de optimism, veselie, însă pe suprafete intinse poate fi iritant. sursa : http://www.mirelutza.ro …….. MULTUMESC RAZVAN ..pentru timpul tau liber …pentru sufletul pus in aceasta poveste ..neconditionat ….pentru noi ….Cand DARUIESTI din toata inima …efectul se vede …..RECUNOSTINTA si APRECIERE pentru tot ce ne-ai transmis …PACE si ARMONIE ! :)

   
   1. La Multi Ani Razvan! Multumesc pentru toate filele pline de lumina pe care le scrii in fiecare zi, chiar si de ziua ta…si da, se vede ca ai depus mult suflet pentru articolul de azi. Multa pace, iubire si bucurie! In caz ca astazi simti nevoia sa analizezi drumul ales de tine in ultimii ani, vreau sa ti spun ca faci multi oameni fericiti datorita alegerii tale. Multumesc!

     
    1. M-ati impresionat. Eu va multumesc mult.
     Fara cititori File de Lumina nu ar putea exista astazi.
     Le multumesc pentru ca au amabilitatea sa urmareasca articolele noastre zilnice.
     Fiecare dintre cititori este perfect, doar ca unii nu si-au dat inca seama de asta.
     O zi minunata tuturor!

      
  1. Si totusi …..care o fi rostul expunerii acestui Cod de culori de pe http://www….. la un comentariu de pe http://www.file delumina.ro ? . Si inca ceva , de mai multa vreme am sesizat , dese asemenea „alipiriri”. Eu doar m-am intrebat …deci neavand asteptari , nu astept raspuns. Pace ,acceptare si bucurie

    
   1. ,,Si totusi ,, …daca am gresit …oare nu trebuia sa ma atentioneze Razvan ? Dar… cum nu exista greseli ci ,Lectii de Viata ..pe care le vom repeta de cate ori e nevoie ….mai ai ,,putintica ,,rabdare …. :) Pace si Armonie sa ai in suflet ! Razvan te rog explica-mi ce am si ce nu am voie sa fac pe acest site…Multumesc ! anticipat O zi minunata !

     
    1. Pe acest site poti face ce simti, ce doresti, cu conditia sa nu pui comentarii ofensatoare la adresa altuia. De asemenea sunt interzise in comentarii promovarea de produse, de evenimente sau cele care promoveaza subiectele politice, pornografia, etc.
     Comentariul tau este bun, noi nu avem nimic de reprosat. Intrebarea Batranului Dan (eu asa inteleg) se refera la: Ce legatura este intre comentariu si subiectul postarii?

      
    2. Cum nimic nu este intamplator , si eu consider ca nu exista greseli ci doar Lectii de Viata .Eu consider ca le tot repetam ….pana cand Reusim sa le invatam ,pana cand Reusim sa le simtim si pana cand Reusim sa le aplicam …demonstrandu-ne ca le-am invatat cu Adevarat (asa ca personal , nu-iti impartasesc chestia cu repetatul lor de cate ori e nevoie ). Razvan ti-a raspuns in locul meu si ii multumesc. Oricum nu cer cuiva destainuiri . Asa ca da-i inainte cum simti. N-am prea inteles chestia cu „pitintica rabdare ” , dar …nici nu ma fortez sa inteleg. Te imbratisez .

      
     1. Batrane Dan ,…toti imi sunteti dragi …Cu ce am gresit ? Referitor la acele cuvinte …le-a folosit ,,Cineva intr-un comentariu..,,.si mi-au venit pur si simplu in Minte …In sensul …ai putina rabdare …Daca ti-ai pus o intrebare referitor la ce am comentat eu ,numai pentru tine , dupa cum tu ai afirmat …mai trebuia sa si scrii ?Aveai posibilitatea sa -mi dai un vot negativ…Totul era ok…Si acum este Ok… Faptul ca l-am intrebat pe Razvan ,ce e voie sau nu pe acest sit …oare nu era normal ? Cred ca noi suntem ,aici , niste simpli comentatori …daca nu cumva gresesc in legatura cu tine ..si ai un rol mai sus decat stim noi ..Anunta-ne ! …Sper ca nu te deranjeaza cele spuse …departe gandul de a te supara ..Cum ai gandit tu ..asa gandesc si eu ..in acest moment …Daca as fi fost barbat …poate m-as fi suparat ..dar sunt femeie ..si …o femeie trebuie sa fie mai intelegatoare :) Si ca raspuns la intrebarea pe care ti-ai pus-o ..De ce ? …Pentru ca mi-am dat interesul ..sa fac un comentariu cum am crezut eu mai bine …Daca mi-a iesit sau nu ?…Nu e problema nimanui ..Chiar nici a mea …eu am plus suflet acolo…..daca tu nu ai inteles ..poate altcineva intelege …Indiferent care a fost motivul discutiei …mi-a facut mare placere . Si ca sa-ti explic de ce am pus ,,paleta ,, de culori …e mai greu de realizat …Un pictor cand picteaza ..ca sa-l poti intelege ..trebuie sa stai aproape ..chiar reusesti cu timpul ..sa-i intri si in Mintea lui ca sa-i citesti gandurile ..Dar cum voi barbatii nu prea aveti sensibilitatea noastra ..intelegeti mai greu ..printre randuri …Referitor la comparatie ..nu am facut nici un apropo …Asta ca sa nu fii nevoit sa-ti mai pui o alta intrebare …O seara minunata ! :)

       
   2. Batrane Dan daca vei reusi sa intri in Mintea mea ,vei afla singur raspunsul ……Multumesc , totusi , pentru intrebare ! :)

     
    1. Oare crezi vreun pic ,faptul ca as dori sa intru in Mintea cuiva , daca as avea asemenea capacitati ? E fix ,problema fiecaruia ce face cu Mintea proprie . Oricum , orice ne-ar dicta Mintea , pentru mine important este ca suntem Fiinte Minunate a caror Minunatie se Manifesta atunci cand Mintea , Inima (Divinitatea) si Trupul sunt in Armonie. Multumesc pentru Timpul ce mi l-ai acordat.

      
     1. … ….A nu vrea sa intri in Mintea cuiva inseamna ca niciodata nu-ti doresti sa Iubesti cu Adevarat in viata asta …-O spun din propria experienta ..nu ce am citit din carti sau auzite ….A Iubi cu Adevarat ,atunci cand iti doresti acest lucru ..Mintea ta se contopeste cu Inima .cu Sufletul ….devin Una …Cand nu doresti sa intri in Mintea Cuiva ..asta inseamna ..ca nu-ti doresti niciodata sa Iubesti ..Acel sentiment Unic …Real ..nu ,,surogat ,,de iubire ..banal …A Iubi cu Adevarat inseamna ca Mintea ta ..devenita Acum Una cu Sufletul tau ..sa patrunda in Mintea persoanei pe care spui ca o iubesti ..si sa-i citesti gandurile …Si daca …persoana respectiva …a ajuns si ea la acelas nivel ca si tine ..Finalul ti-l poti imagina singur-a … :) ,,E fix problema fiecaruia ce face cu Mintea Proprie ,,…asta inseamna …Egoism …Iubeste-te pe tine …si atat ! ….. Si nu mai doresc sa continui …Comentariu a fost facut la modul general …E usor a spune …Suntem Fiinte Minunate …Pana Acolo …mai avem multe de invatat …. …Am scris ce am simtit …pentru mine ..si pentru cei care vor sa citeasca ..Luati-le ca pe niste ganduri ..la prima ora ..Va doresc din suflet ..sa gasiti persoana care sa va Iubeasca cu Adevarat …. Iubirea Adevarata este singura in masura sa mai faca Un Miracol …in Lumea asta ..de ……

       
    2. Una din Lectiile de Viata pe care am invatat-o , am simtit-o si o Aplic este aceea : „De a nu face Presupuneri ” Consider ca a presupune ceva , te poate Ghidona foarte usor in „Labirintul Mintii” unde te poti rataci. Consider ca e mai bine sa intrebi decat sa faci presupuneri . Sunt un simplu comentator al Filelor de Lumina si atat.Si inca ceva : ” Pen”ce sa-mi tulbur Existenta si Sanatatea suparandu-ma.? Chestia cu „sensibilitatile ” …hai s-o lasam . Noapte buna

      
     1. O alta Lectie de Viata :Am facut Presupuneri ,am intrat in ,,Labirintul Mintii ,, si am aflat ca a fost cel mai Bun Lucru care mi se putea intampla in Viata …Am facut alegerea Corecta …pentru ca Intuitia mea nu m-a Tradat …nici Acum …Sunt oameni in viata ta care exista pentru a te ajuta pe Tine sa mergi mai departe pe calea Destinului .. Multumesc ! Razvan ,FILEI DE LUMINA si tuturor care cititi aceste comentarii… ca Existati … :)

       
     2. Felicitari !!!!!!!!!!! Daca Intuitia te-a ajutat sa iesi din Labirintul Mintii si nu te-a lasat sa te ratacesti …consider ca este Minunat. Raman totusi la parerea ca a „monitoriza ” miile de de ganduri ce trec zillnic prin mintea unui om , ce Nu-si Observa Gandurile (cum recomanda Osho) s-ar putea sa semene cu „Stradania lui Sisif”. Oricum din Inima iti urez Succes !!!!!!!!!!! Iar cu Presupunerile , ce sa zic …. este Alegerea Ta si Numai A ta sa procedezi astfel . Consider ca Intrajutorarea este Reciproca. Si inca ceva . Consider ca Orice Alegere Este Corecta dpdv al Starii Fiecaruia , la un moment dat , deoarece orice Alegere se Transforma Imediat intr-o Lectie de Viata . Daca Aceasta se invata sau nu …asta-i alta poveste. Mi-a facut mare placere „discutia” cu tine . Te imbratisez

       
     3. Simt sa va fac o marturisire ..Astazi mi s-a intamplat un lucru extraordinar….Mi s-a deschis Chakra 7…chakra coroanei …care reprezinta legatura cu spiritualitatea cu eul tau superior si cu Divinitatea …Are culoarea violet …Nu vreau sa intru in amanunte …Tinand cont de Toate Experientele avute in ultimul an ..in evolutia mea spirituala …oare nu e un semn de la D-zeu ..ca Toate lucrurile care mi s-au intamplat au avut un scop ? Cat despre gandurile care-mi vin in Minte …spre bucuria mea am reusit ..sa le sortez fara a opune efort ..Aleg numai acele lucruri care ma incarca cu energie …celelalte ..daca mai apar ..scap de ele f usor … pur si simplu indreptandu-mi atentia ..spre Ceva ..pozitiv….Imi face o deosebire placere sa fiu alaturi de voi in aceasta OAZA DE SPIRITUALITATE ..FILE DE LUMINA … Va imbratisez cu multa Iubire ! Fiinta mea nu cunoaste altceva … :) Multumesc Batrane Dan pentru timpul acordat !

       
 2. In această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi …
  …că ești iubit profund de Dumnezeu.
  Știi asta? Adică, tu chiar știi asta? Pentru că dacă o știi, vei trece prin viață fără frică. Vei ști că doar Perfecțiunea se poate manifesta.
  Da, da, știu, câteodată lucrurile care au loc nu par pefecte…dar asta e doar o chestiune de perspectivă. Pentru că nu poți vedea Perfecțiunea nu înseamnă că nu există. Acordă-i timp. Se va arăta cu siguranță. Apoi vei zâmbi din nou in fața dragostei lui Dumnezeu…și a felului cum se manifestă. Deocamdată, fii convins că așa va fi. Intotdeauna. Și pe toate căile. Nu ți-aș spune asta dacă n-ar fi adevărat.

  Cu dragoste, prietenul tău,
  Neale Donald Walsch

   
  1. Cuvintele lui Neale Donald Walsch sunt minunate.
   Astazi este intr-adevar o zi speciala pentru mine, sper sa fie pentru toata lumea. :)

    
 3. Multumesc Razvan,ptr.tot ce scrii,ca noi sa incepem,o noua zi cu SPERANTA, IUBIRE, CREDINTA…!…Si daca Dumnezeu este Iubire si Iubire Dumnezeu..sunt sigura ca EL le aseaza pe toate,la timpul potrivit…fie ca acest sentiment- IUBIRE-…(atat de rar,in ziua de azi)…sa-l daruim TUTUROR…!…..in ciuda faptului ca ,ptr.cei mai multi semeni ai nostrii…doar BANII…primeaza..Citeam undeva, ca,ptr.a -ti pastra prietenii..(care-s..doar doi-trei..la numar….fiindca toti dau bir cu fugitii,cand iti este greu.)..trebuie sa-ti deschizi sufletul si punga….ei bine…cand punga-ti este goala…adica traiesti decent-din pensie,in cazul meu- si nu ai un „plus” de dat din cand in cand-chiar si sub forma de mici cadouri-ei bine ,te distanteaza..te ignora…fiindca asa i-am obisnuit…acum insa ,nu-mi mai pot permite…am multe obligatii..de familie…de sotul bolnav….dar stiu ca D-zeu nu ma lasa…si-mi va lumina mintea si pasii..sa le duc la bun sfarsit,pe toate…Eu sunt o batrana simpla,fara facultati..dar din experientele de viata si din sute de carti citite..ma consider un om norocos…ca pot Ierta,Iubi…pe toata lumea..si pe mine insa-mi…deci DUMNEZEU sa fie cu voi si voi cu D-zeu..!!!…Sanatate la minte,trup si suflet ,tuturor..!

   
  1. Multumesc pentru gandurile bune. Sa aveti parte de multe zile linistite, zile in care sa fiti inconjurata numai de zambete si bucurie!

    
 4. M-ai lasat fara cuvinte.Atat de plastic si de BASM. Este uluitor cate fatete poate lua sufletul omului si-n cate prisme detaliaza sentimentele.Spunea cineva ca daca am simti si trai adevaratele sentimente si trairi pe care ni le trimite dumnezeu la adevarata lor intensitate am muri de fericire, in sensul real.

   
  1. Daca ai citit-o cu bucurie inseamna ca am reusit sa transmit bine cele 16 sentimentele… :) Tot ne aflam intr-o zi de 16. :)

    
 5. RAZVAN ….De ziua ta…

  Bucura-te de fiecare clipa, zambeste, fii fericit si aminteste-ti un lucru: azi e ziua cea mai speciala din an asa ca traieste-o la maxim! La Multi Ani! :)

   
  1. Multumesc pentru tot, pentru urari, pentru comentarii, pentru prezenta ta langa File de Lumina.
   O zi minunata!

    
 6. Recunostinta si Apreciere pentru Tot si Toate cele , ce ni le-ai transmis in aceasta „povestioara ” cu multe talcuri si pilde . Fiecare dintre noi poate invata cate ceva . In aceasta seara am sa subliniez doar acea Stare de Echilibru de care ne-ai povestit : de exemplu pe cat de trist esti tot atat de bucuros esti ,care nu se poate explica in cuvinte . Prima data cand am trecut prin asa ceva ,am fost un pic mirat , dupa aceea …. doar am „savurat ” Starea. La Multi Ani ! Dupa cum am mai spus intr-un comentariu , de vreo doi ani consider ca Fiecare zi din Viata mea , este si ziua mea de nastere . Sincer , iti recomand , draga Razvan ,ca fiecare zi ,sa fie Ziua Ta (daca nu cumva chiar faci asta).Recomand aceasta Tuturor Prietenilor Filelor de Lumina. Namaste !

   
  1. Multumesc mult! Apreciez mereu parerea unui prieten drag.
   Fiecare zi de azi este prima din restul vietii tale, asa ca… e cazul sa purcedem catre aventura si necunoscutul pe care-l anunta viitorul!

    
 7. Minunat!! Am citit cu o minunata duiosie randurile de mai sus, sunt minunate si pline de har. Multumesc.

   
 8. Daca astazi este ziua ta de nastere, atunci LA MULTI ANI CU SANATATE SI IMPLINIRI MII SI MII, Razvan! Sa-ti fie bine-bine tie si celor dragi tie, sa fii inspirat, echilibrat si bun! Si sa ne fericesti in fiecare zi cu „amprenta” ta de simtire si credinta!

   
  1. Da, este ziua mea de nastere. Multumesc pentru cuvintele frumoase spuse din inima! Comentariile tale mi-au adus multa bucurie de-a lungul timpului. Iti sunt recunoscator pentru ele.

    
   1. La Multi Ani cu Fericire !!!
    Povestea, ca si celelalte dealtfel este plina de invataminte, doar sa avem inima deschisa si mintea luminata, sa ” vedem „.
    Multumesc, Razvan !

     
 9. „Iubirea are puterea de a vindeca, de a linisti, de a schimba, de a uni.
  Foloseste aceasta putere, daruind-o !”

  Anthony Douglas Williams

   
 10. Ma alatur si eu ,celorlalti prieteni de la „File de lumina” desi mai tarziu,dar iti multumesc si eu alaturi de ei. Iti multumesc pentru tot ce ne oferi tu zi de zi,pentru sufletul bun pe care il ai si pentru iubirea si abnegatia de care dai dovada in tot ce faci. ” LA MULTI ANI ! ” RAZVAN . Fie ca Dumnezeu sa iti dea multa sanatate ,pace ,iubire si multa multa lumina.

   
 11. Desi au trecut doua zile, iti urez si eu „La multi ani” Razvane, multa fericire, sanatate si cat mai multe si frumoase realizari in tot ceea ce faci !
  Am citit aceasta minunata poveste , azi, am citit si comentariile. Toate comentariile sunt interesante, si m-au facut sa-mi aduc aminte de o gluma mai veche…Se facea ca un tip gaseste o lampa fermecata ( o fi fost a lui Aladin?!), si evident ca a iesit duhul lampii si l-a intrebat ce dorinta are ( asta oferea numai o dorinta…ce rautacios si zgarcit duhul asta…) Omul nostru s-a gandit sa-i ceara sa realizeze un pod peste Oceanul Atlantic, pentru ca avea rude si prieteni in America , iar lui ii era frica de avion si vapor…si voia sa-i viziteze . Duhul I-a spus ca e cam greu si ii propune sa ii indeplinesca o alt rugaminte…Atunci tipul i-a cerut sa-l faca sa inteleaga , sa intre in mintea femeilor….La care duhul…_ Si cu cate benzi de circulatie vrei podul ala????
  Gluma am relaltat-o avand in vedere o „propunere” facuta in comentariile de mai sus. Pe de alta parte , lumea stiintifica a condamnat foarte violent incercarile unor alti savanti, de a crea mijloace de a intra in mintea oamenilor , pentru a le cunoaste subconstientul si evident de ai manipula usor in scopuri nu prea curate…
  In final as vrea sa remarc frumusetea povesti tale Razvan, iar gandul ma duce si la mitologie…ref. „Cutia Pandorei” In povestea ta lipseste un puternic sentiment …”SPERATA”…singurul sentiment ce nu paraseste omul , indiferent in ce situatie s-ar afla. In speranta ca vom avea numai povesti frumoase de citit pe acest minunat site, va urez tuturor, pace, iubire si sanatate. NAMASTE !!

   
  1. Vorba proverbului : „Gand la gand …cu Bucurie” .. Si eu am savurat gluma cu Podul si am spus-o, putin altfel , in Fila de Lumina „Si Dumnezeu a creat femeia ” din 08.03.2013. Te imbratisez .

    
 12. Felicitari Razvan pentru minunata poveste! Nu stiam ca noi oamenii ascundem 16 sentimente….frumos!
  Urmaresc doar de cateva zile acest site pe care l-am descoperit intamplator…si pot spune ca povestioarele de aici m-au atras atentia ….din fiecare
  am invatat ceva…sau m-a facut sa inteleg mai bine unele lucruri. Multumesc….si succes mai departe in tot ceea ce faci!

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top