skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Piatra albastră

 

Bijutierul era așezat la biroul său, privind distrat strada prin vitrina elegantului său magazin.
O fetiță se apropie și-și lipi nasul de geam. La vederea unuia dintre obiectele expuse, ochii ei albaștri ca cerul se luminară. Intră hotărâtă în magazin și arătă cu degetul spre un splendid colier de peruzele albastre.
– E pentru sora mea. Puteți să mi-l împachetați frumos pentru un cadou?
Patronul magazinului o fixă din ochi pe micuța clientă și o întrebă:
– Câți bani ai?
Fără să pregete, ridicându-se pe vârfuri, fetița puse pe tejghea o cutie de tinichea, o deschise și o goli. Căzuseră câteva bancnote de mică valoare, un pumn de monede, câteva scoici și niște figurine.
– Ajung? întrebă ea cu mândrie.
– Vreau să fac un cadou pentru sora mea mai mare. De când mama nu mai este, ea e cea care-i ține locul și niciodată nu are nici măcar o clipă pentru ea. Astăzi e ziua ei și sunt sigură că o voi face foarte fericită cu acest cadou. Piatra aceasta are aceeași culoare ca ochii ei.
Omul se duse în spate și reveni cu o hârtie de împachetat nemaipomenit de frumoasă, roșie cu auriu, cu care împachetă cu grijă cutia.
– Ia-o, spuse el fetiței. Și du-o cu grijă.
Fetița plecă foarte mandră, ținând pachetul ca pe un trofeu.
O oră după aceea, în bijuterie intră o fată frumoasă cu părul de culoarea mierii și cu niște ochi albaștri minunați.
Puse cu hotărâre pe tejghea pachetul pe care bijutierul îl făcuse cu atâta grijă și spuse:
– Colierul acesta a fost cumpărat de aici?
– Da, domnișoară.
– Și cât a costat?
– Prețurile praticate în acest magazin sunt confidențiale: nu privesc decât pe client și pe mine.
– Dar sora mea avea doar câțiva bănuți. N-ar fi putut cumpăra niciodată un colier ca acesta!
Bijutierul luă cutia cu prețiosul ei conținut, o închise, refăcu cu grijă ambalajul cadoului și-l înapoie fetei.
– Sora dumneavoastră a plătit. A plătit prețul cel mai mare pe care-l putea plăti cineva: a dat tot ceea ce avea.

Autor: necunoscut

Comentarii (13)
 1. Ziua a inceput citind acest articol printre lacrimi si zambet; puterea daruirii inocente si curate este nelimitata, este esenta divina, multumesc mult, Razvan, pentru acest cadou.

   
 2. Buna dimineata, Razvan! Mi-am reamintit o alta poveste reala in care un discipol a adus 3 pesti la o intrunire, si cand fratii lui s-au infruptat din el, ..discipolul” furios le-a spus ca nu pentru ei a adus pestii adunati cu eforturi mari, ci pentru maestru. Am fost intrebata ce cred, cum poate exista un asemenea om… da, ei exista peste tot, insa oameni care sa daruiasca si sa te intrebe ,,dar cand ti-am facut eu un bine?” … mai rar… pana la un moment dat credem ca dam de la noi … ma pufneste rasul cand stiu cum poate disparea totul, ca si cum niciodata n-ai fi avut nimic… dau cei 2 banuti pentru ca a venit timpul sa-i dau, si pentru ca nu-s legata de ei. Pacat ca nu se vad camilele prin care legam materia de noi… atunci cand am darui din saracie (interesul deja e mic copil) s-ar impletici toata lumea. Am vedea numai marionete… comportamente in functie stricta de dependente :) mi se pare distractiv… inchei subliniind ca tot ce-am spus mie insami mi-am spus… orice asemnare cu realitatea altcuiva e pura intamplare… eu ma bucur ca ma vad:)

   
 3. Daniela draga, am inteles f.bine ce”ti-ai spus” a fost o continuare la poveste , o complectare „Dar cand ti-am facut eu un bine?” Atunci cand ai daruit din inima si ai inteles ca si celalalt a daruit din inima … si daca totul merge asa, in lant , ne trezim mai multi ca oameni iubitori…. Multumim si lui Razvan ca ne da astfel ocazia sa ne deschidem inima…

   
 4. ….Sora cea mare a Daruit cu Bucurie , din Inima sa , sorei mai mici Dragoste si Ocrotire …… sora mai mica a Daruit cu Bucurie, din Inima sa , Sorei mai mari Dragoste , Apreciere , Recunostinta si …un colier ….bijutierul a daruit cu Bucurie ,din inima sa , fetitei mici Stima , Apreciere si Intelegere si ….valoarea materiala a diferentei de bani pentru colier…..bijutierul a restituit Sorei mai mari , cu Bucurie , Apreciere si Respect colierul ……si povestea poate continua …..bijutierului i se daruieste ……. Consider ca Daruind din Inima , in mod cert Primesti de la Divinitate intr-n fel sau altul Daruri ……Va Daruiesc din Inima Un Gand ce are Mireasma Florilor de primavara.

   
 5. Puterea de a darui vine de la Dumnezeu……Zgarcenia vine de la EGO…..Dumnezeu ne face sa devenim desavarsiti….Egoul…ne impurifica si ne umple de ignoranta ….Cred …ca acest bijutier…era un om intelept …care cunostea aceste …lucruri… …Om cu credinta …chiar …daca era instarit..este impresionat de .povestea trista a fetitei ….si dorinta …mare pe care o avea aceasta in suflet …de a face un cadou …surorii sale…. ca semnn de Recunostinta ….pentru ceea ce facuse …in locul mamei…Asa ca ….bijutierul…i-a daruit …copilei…acel colier…fara resentimente ….din suflet….A darui…este o atitudine care ne uneste ….inalta sufletul celui care daruie si pe al aceluia care primeste ….Darurile trebuie facute intotdeauna din inima ….atunci cand iubim …ne daruim pe noi insine …daruim incredere …prietenie …ajutor…Multumesc ,Razvan…de acest dar minunat ……Sa impartim …bucurii…celor dragi…in fiecare zi ….un zambet …o floare …o imbratisare …..o vorba buna … :) o privire calda ……si noi insine sa ne bucuram…. :)

   
 6. Pretul cel mare este daruirea neconditionata ! Iar copilul si cainele( eu invat zi de zi de la cainele meu ! ) ne arata deseori acest lucru ! Bijutierul a VAZUT SUFLETUL ACESTUI COPIL ! SUPERBA POVESTE !

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top