skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Rugăciune pentru iubire

 

Acesta este cel mai mare secret al succesului, dintre acelea care se pot spune în cuvinte. Un braţ viguros poate sparge un scut şi chiar să ia viaţa cuiva, însă doar nevăzuta putere a iubirii poate deschide inimile oamenilor; şi, până nu voi stăpâni această artă, nu voi fi mai mult decât un iubitor de mărunţisuri. Voi face din iubire cea mai puternică armă şi nici unul dintre cei pe care îi voi provoca, nu se va putea apăra de forţa ei.
Argumentele i-ar putea contrazice; vorbele mele i-ar putea face bănuitori, chipul meu i-ar putea face să mă suspecteze, totuşi iubirea mea va topi toate inimile, ca un soare ale cărui raze desgheaţă pământul îngheţat.

Şi cum voi face asta? De acum înainte, voi privi toate lucrurile cu iubire şi mă voi naşte din nou. Voi iubi soarele, pentru că îmi încălzeşte corpul; voi iubi ploaia, pentru că îmi purifică spiritul; voi iubi lumina, pentru că îmi arată calea; voi iubi şi întunericul, pentru că îmi arată stelele.
Ii voi spune bun-venit fericirii, pentru că mă face mărinimos; şi voi îndura tristeţea, pentru că îmi deschide sufletul. Voi aprecia recompensele, dacă ele mi se cuvin; le voi spune bun-venit şi piedicilor, pentru că ele sunt cele care mă întăresc.
Îmi voi iubi duşmanii şi ei îmi vor deveni prieteni; îmi voi încuraja prietenii, iar ei îmi vor deveni fraţi; voi căuta întotdeauna motive să binecuvântez; niciodată nu îmi voi găsi scuze să bârfesc. Când voi fi tentat să critic, mă voi înfrâna; când voi merge la rugăciune, îmi voi înălţa vocea, din toate puterile.

Oare ceea ce spun păsările, vântul, marea şi întreaga natură nu este o rugăciune către Creator? Nu-i pot vorbi Creatorului, în acelaşi mod? De acum înainte, îmi voi aminti acest secret, iar el îmi va transforma viaţa.

Şi cum voi face? Ii voi iubi pe toţi oamenii, pentru că fiecare are calităţi care merită admirate, chiar dacă uneori ele sunt ascunse. Cu iubire voi sfărâma zidul de suspiciune şi ură, pe care l-au construit în jurul inimii lor şi, în loc, voi construi poduri, astfel ca iubirea mea să intre în sufletul lor.
Ii voi iubi pe cei cu voinţa puternică, pentru că ei mă pot inspira. Îi voi iubi pe cei care eşuează, pentru că ei mă pot învăţa. Voi iubi regii, pentru măreţia lor, îi voi iubi pe cei umili, pentru că sunt divini. Îi voi iubi pe cei bogaţi, pentru singurătatea lor; îi voi iubi şi pe cei săraci, pentru simplitatea lor. Îi voi iubi pe cei tineri, pentru încrederea pe care o au; îi voi iubi pe cei bătrâni, pentru înţelepciunea pe care o dăruiesc. Îi voi iubi pe cei frumosi, pentru armonia lor. Îi voi iubi pe cei urâţi, pentru sufletul lor însetat de pace.

Dar cum voi întâmpina reacţiile celorlalţi? Cu iubire. Tot aşa cum iubirea este arma care deschide sufletele oamenilor, ea este şi scutul care respinge săgeţile urii şi suliţele furiei. Răutatea şi descurajarea se vor izbi de noul meu scut şi vor deveni mai blânde decât ploaia de primăvară. Scutul mă va proteja de mijlocul lumii şi mă va sprijini, când voi fi singur.

Şi cum ii voi întâmpina pe cei care mă vor înfrunta? Într-un singur fel: în linişte, rostind în sinea mea „Te iubesc”. Astfel că, spuse în linişte, aceste cuvinte vor străluci în ochii mei, sprâncenele se vor descreţi, zâmbetul îmi va reveni pe buze şi vocea mea va deveni mai profundă; iar inima lor se va deschide. Şi cine va fi acela care nu va primi ceea ce ofer eu când inima lui îmi va simţi dragostea?
Şi mă voi iubi pe mine însumi – Sinele meu. Atunci voi veghea orice intră în mintea şi sufletul meu.

Nu-i voi îngădui minţii mele să fie atrasă în slăbiciune sau în deznădejde – ci, mai degrabă, o voi înălţa către cunoaştere şi înţelepciune. Nu-i voi permite inimii mele să devină mică şi amară, ci o voi deschide tuturor, iar ea va creşte şi va cuprinde tot Pământul.

De acum înainte, voi iubi întrega creaţie.
Din această clipă, voi arunca din mine orice ură, pentru că nu am timp de ură, ci doar de iubire. Iubirea intensă cheamă iubire.
Nu este atăt de important să fii iubit, cât să iubeşti – cu toată iubirea şi cu toată fiinţa ta.
Astăzi încep o viaţă nouă! Fiindcă fiecare zi e o nouă viaţă pentru mine. Şi îmi făgăduiesc cu sfinţenie,că nimic nu va întârzia creşterea noii mele vieţi.
Astăzi încep o nouă viaţă a iubirii. Voi merge cu fruntea sus, printre oameni. Şi ştiu că, atunci când vreau cu adevărat ceva, întregul Univers participă la realizarea visului meu.

Fragment din cartea „Cel mai vestit vanzator din lume” – Og Mandino, publicată de Editura Curtea Veche

 

“Trepte spre Cer”
 de Răzvan Șerbu

Comentarii (11)
 1. un cadou minunat pentru prima zi de primavara! multumesc mult! sa aveti o primavara insorita si plina de iubire!

   
 2. Este foarte emotionant! Este extraordinar! Este hrana pentru Suflet! Este MESAJUL DIVIN pentru fiecare OM din Lume. Acest fragment din carte lui Og Mandino, ar fi bine sa-l punem in rama si sa-l repetam in fiecare dimineata si seara, cu inima deschisa catre IUBIRE. Si astfel ne-am transforma viata. Viata noastra, a celor din jurul nostru si, al tuturor oamenilor. IUBIREA ne inalta! IUBIREA ne vindeca de toate bolile exstente! Sufletul nostru radiaza de fericire si bucurie, atunci cand noi IUBIM NECONDITIONAT, atunci cand daruim IUBIRE fara sa cerem nimic in schimb. Si atunci cand stim sa facem acest lucru in permanenta si, face parte integranta din viata noastra, cand devine insasi viata noastra, atunci noi devenim Sfinti. Si atunci Dumnezeul s-ar bucura foarte tare. Si-ar revarsa asupra noastra GRATIA SA DIVINA si, ne-ar lua in bratele Sale Iubitoare si ar plange. Exact ca un copil care-si strange in brate jucaria favorita care a fost ratacita, iar acum tocmai si-a regasit-o. IUBIREA este totul. Cu Iubirea incepe totul. Multumesc Razvan. Pace, Bucurie, Iubire in sufletele tuturor!

   
 3. Ar trebui sa nu uitam asta nicicand, bine ca ne aduci mereu un impuls sa ne corectam. Tocmai am avut ocazia sa ma observ cum procedez daca ma supara cineva. Ce bine ca era chiar pagina deschisa aici…. Multumesc.

   
 4. In cea mai mare parte sunt de acord, dar nu pot iubi pe abjecti, pe hoti, criminali, toti nemernici ce se imbogatesc pe seama altor oameni. Insa , daca nu-i urasc, cel putin ii descosider si sunt entitati neglijabile , de neluat in seama. Defapt se exclud singuri dintre oamenii corecti si evident iubitori. Poate ca, nu sunte-ti de acord cu mine, dar asta sunt ! Nu pot accepta mizerabilii in viata mea si a acelor dragi mie. Pot sa-i dispretuiesc ( nu-i chiar o ura,dar…), pot sa-i ocolesc, sa nu ma intersectez in nicio clipa si nicaieri cu ei! Dar nu pot iubi. Sa-i iert???Nu stiu! Ma mai gandesc! Nu vreau sa-mi inegurez clipele zilnice ale vietii, cu astfel de intrebari! Ii desconsider si atat! NAMASTE…pentru toti care merita!

   
  1. E de-ajuns sa te iubesti pe tine si atunci toate aceste framantari dispar.Dispretul,desconsiderarea,ura (sau nu chiar…),mizeria din viata altuia TU LE SIMTI.Cum le simti?Cu bucurie ?Din ceea ce cunosc eu,toate acestea se simt cu suferinta ,deci iti dai singur suferinta.Te-ai gandit ca cei catre care indrepti tu astfel de sentimente, habar nu au despre ceea ce TU simti ?La ce bun sa-ti faci atatea neplaceri,daca ele traiesc doar in tine,neatingandu-i pe cei catre care-ti inchipui ca le indrepti tu?Daca privesti mai cu luare-aminte,observi ca doar TU esti cel dezavantajat ,numai tie-ti „oferi” aceste „daruri”.Te contorsionezi si te crispezi,si te ranesti fara nici o logica si fara nici un rezultat,decat acela de a nu fi impacat,senin si asta poate insemna ca te iubesti?Si mai si spui ca nu vrei sa-ti innegurezi clipele zilnice ale vietii,dar ,de fapt,ASTA FACI.
   Te imbratisez.

    
   1. Ca sa fiu mai explicita,mai dau un exemplu.Sa presupunem ca tu iti imaginezi ca ma urasti PE MINE.Chiar asa este.;o imaginatie,ca de fapt tu nu ma urasti PE MINE,ci iti traiesti ura TA.Mie nu-mi pasa;zambesc !Deci,cine simte ura?Doar TU.Si mai mult decat atat,ura urateste.Omul care uraste e incruntat,crispat …si daca eu zambesc,cine va fi uratit ?Omul e propriul lui dusman;isi da singur cu piatra in cap, crezand ca-l va durea pe un altul..Daca te-ai iubi pe tine,nu ti-ai face niciodata astfel de nedreptati si necazuri.Te imbratisez.

     
 5. „Ii voi iubi pe toţi oamenii, pentru că fiecare are calităţi care merită admirate, chiar dacă uneori ele sunt ascunse.” Avem nevoie de foarte multa iubire ca sa putem schimba starea actuala. Multumim pentru ca existati! O primavara frumoasa!

   
 6. Amin!
  Aşa este Răzvane, cu iubire poţi realiza orice.
  Acea iubire pe care o emani prin toţi porii, care o ai în sufletul nevinovat,smerit şi drept.
  Să nu uităm cele trei elemente primordiane în viaţă care îţi dau putere- credinţa, speranţa şi IUBIREA.

   
 7. -…….Poate ca incet …..incet din ce in ce mai multi dintre noi ” ISI VOR FACE TIMP ” si pentru SINELE LOR , si vor INTELEGE si SIMTI SEMNIFICATIA SPUSELOR LUI IISUS : ” SA-TI IUBESTI APROAPELE ….CA PE TINE INSUTI „……..Deocamdata ……Au trecut 2000 de ani ……….Dar „VORBA LUI CARAGIALE” : Sa avem pitintica rabdare „. NAMASTE !!!!!!!!!

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top