skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Micul suflet și sufletul prietenos

 

–  Poți să alegi să fii orice Parte din Dumnezeu dorești, i-am spus Eu, Micului Suflet.

– Tu ești Divinitatea Absolută care se trăiește pe Ea Insăși ca experiență. Ce Aspect al Divinității dorești să trăiești acum, ca experiența de a fi Tu?

– Vrei să spui că am posibilitatea de alegere?, a întrebat Micul Suflet.

Și Eu am răspuns:

– Da. Poți alege să trăiești ca experiență în tine, ca tine și prin tine, orice Aspect al Divinității.

– Bine, a spus Micul Suflet, atunci aleg Iertarea. Vreau să trăiesc experiența Sinelui meu ca acel Aspect al lui Dumnezeu numit Iertare Totală.

Ei bine, după cum îți poți închipui, aceasta a creat o situație specială.

Nu exista nimeni pe care să-l ierți. Tot ceea ce am creat Eu este Perfecțiune și Dragoste.

– Nimeni pe care să-l ierți?, a întrebat Micul Suflet, parcă nevenindu-i să creadă.

– Nimeni, am repetat Eu. Privește în jurul tău. Vezi vreun suflet care să fie mai puțin perfect, mai puțin minunat decât tine?

La aceste vorbe, Micul Suflet a privit în jurul lui și a fost surprins să constate ca era înconjurat de toate sufletele din rai. Ele veniseră de departe, din întreaga Împărăție, deoarece auziseră că Micul Suflet purta o extraordinară conversație cu Dumnezeu.

– Nu văd pe nimeni care să fie mai puțin perfect decât mine!, a exclamat Micul Suflet. Atunci, pe cine să iert?

În clipa aceea, un alt suflet a ieșit din mulțime.

– Poți să mă ierți pe mine, a spus Sufletul Prietenos.

– Pentru ce?, a întrebat Micul Suflet.

– Voi veni în viitoarea ta viață fizică și voi face ceva pentru care tu va trebui să mă ierți, a răspuns Sufletul Prietenos.

– Ce anume ai putea să faci tu, o ființă de Lumină atât de Perfectă, încât să mă determini să vreau să te iert?, a vrut să știe Micul Suflet.

– O, a zâmbit Sufletul Prietenos, sunt sigur că o să inventăm noi ceva.

– Dar de ce ai vrea tu să faci acest lucru? Micul Suflet nu putea să-și dea seama de ce o ființă de o asemenea perfecțiune ar dori săşi încetinească vibrațiile atât de mult, încât să facă, într-adevar, ceva „rău”.

– Simplu, a explicat Sufletul Prietenos, aș face-o pentru că te iubesc. Vrei să trăiești experiența Sinelui tău ca fiind Iertător, nu-i așa? Mai mult decât atât, tu ai făcut același lucru pentru mine.

– Așa am făcut?, a întrebat Micul Suflet.

– Bineînțeles. Nu-ți amintești? Amândoi, tu și cu mine am fost Tot Ceea Ce Este. Noi am fost Susul și Josul și Stânga și Dreapta. Noi am fost Aici și Acolo, Acum și Atunci. Noi am fost Mare și Mic, Mascul și Femelă, Bine și Rău. Noi am fost, cu toții, Tot Ceea Ce Este.

Și noi le-am făcut toate acestea prin înțelegere, astfel încât fiecare dintre noi să poată trăi experiența de noi înșine, ca Cea Mai Grandioasă Parte a lui Dumnezeu. Pentru că noi am înțeles că …

În absența a ceea ce Voi Nu Sunteți, ceea ce Voi Sunteți, NU este.

În absența lui ‚rece’, voi nu puteti fi ‚calzi’. În absența lui ‚trist’, voi nu puteți fi ‚fericiți’; fără ceea ce se numește ‚rău’, experiența a ceea ce voi numiți ‚bun’ nu poate exista.

Daca alegeți să fiți un lucru, trebuie să apară, undeva în univers, ceva sau cineva opus lui, pentru a-l face posibil.

Sufletul Prietenos a explicat apoi că acei oameni sunt Îngeri Speciali ai lui Dumnezeu și că aceste condiții sunt Darurile lui Dumnezeu.

– Nu-ți cer decât un singur lucru în schimb, a declarat Sufletul Prietenos.

– Orice! Orice, a strigat Micul Suflet. Era impresionat să afle că putea trăi experiența fiecărui Aspect Divin al lui Dumnezeu. Acum, el a înțeles Planul.

– În momentul în care dau în tine, când te lovesc, a spus Sufletul Prietenos, în momentul în care îți fac tot ce se poate imagina a fi mai rău – chiar în acel moment … amintește-ți Cine Sunt Eu cu Adevărat.

– O, n-am să uit!, a promis Micul Suflet. Am să văd în tine perfecțiunea care te învăluie acum și-mi voi aminti întotdeauna Cine Ești.

Din cartea Conversații cu Dumnezeu, de Neale Donald Walsch, publicată de Editura For You

www.editura-foryou.ro

NOTA EDITURII: prin urmare, nimeni nu ne este cu adevărat duşman, nimeni nu ne face un rău, ci ne indeplineşte dorinţa de a trăi o anumită experienţă. 

Comentarii (15)
 1. BUNA DIMINEATA RAZVAN,PUTERE DE MUNCA SI IUBIRE SUFLULUI DE VIATA. MULTUMIRI SI GAND LUMINAT TIE DESCHIZATOR DE DRUMURI. Buna dimineata noului an si tuturor celor care cu mare curiozitate dar si de a-si exprima opinia de a aduce o mica completarela articolele incarcate de iubire traita in gradina si suflul dumnezeiesc,vin cu impresiile personale. Am citit foarte multe carti de domeniul spiritual DAR nerecunoscut de sfanta noastra biserica,mergand pe sloganul „cine nu e cu noi e impotriva noastra”. Dau prefecta dreptate acelor care ca si mine gasesc in carti, desi trateaza subiecte identice ,autorii nu se pun de acord in privinta concluziilor de retinut.Si apoi ,intro lume in plina concurenta si acerba goana dupa senzational autorii mai si exagereaza ,luand exemplul retingurilor Tv. Si apoi cine si cum poate verifica veridicitatea celor scrise acolo-si pe acest taram PLAGITUL FUNCTIONEAZA numai ca este foarte greu sau imposibil de dovedit deoarece totul se petrece la granita palpabilului si apoi cu o imaginatie bogata a autorului, nici nu mai recunosti sursa de inspiratie. Asa ca numai un cititor avizat diferentiaza autenticii autori de teribilislisti. Deci in concluzie,NU TOT CE ZBOARA SE MAI SI MANANCA” Dupa cum vedeti ,nu am dat titluri de carti sau autori si nici ca aceasta mi-ar fi intentia. Afirm doar ca trebuie in noianul de aparitii sa fim mai selectivi.

   
  1. Vreti sa spuneti ca acest pasaj provine din alta parte?
   Este posibil, dar noi am indicat sursa de unde l-am prelualt.
   Multumesc oricum.
   Sa aveti un an minunat!

    
 2. Mai citisem acest pasaj acum ceva timp in urma, dar cum nimic nu este intamplator(cel putin pentru mine), mi-am dat seama, recitind, ca ACUM imi sunt necesare aceste cuvinte. Am ales aceasta viata ca pe o experienta, dar cumva pe drum, am uitat cine sunt. Multumesc.

   
  1. Cred ca toti uitam de unde am venit si pentru ce am venit pe pamant. Insa, din fericire, la un moment dat, in viata, traim strafulgerari care ne pun pe ganduri.

    
  2. Cuvintele care sunt pentru sufletul dvs. ajung tot timpul la noi in cele mai potrivite momente.
   Sa aveti un an minunat!

    
 3. Deci eu sunt micul suflet, iar cel care da in mine (simbolic vorbind) este Sufletul Prietenos. Sa ma bucur cand am un obstacol sau un mic tiran in viata mea, ca eu sa vad cum reactionez in diferite ocazii.Am inteles. Eu primesc iubire incontinuu de la supraconstient sau Sinele cel mai inalt, sau Creator, sursa, iar eu sa trimit mai departe iubire, nu ura impotriva a cine m-a „lovit”, jugnit, furat. Aici se invata iertarea, non-dualitatea. Imi place aforisma: ” Nu am venit sa urasc si eu, ci am venit sa iubesc si sa ma alatur celorlalti.” Multumesc pt. poveste, mereu ne dai tema pt. reflexii…..

   
 4. Noroc cu tine,Razvan ca imi aduci aminte cine sunt,ca am venit aici sa invat sa iubesc neconditionat,ca sunt iubire si tot ce ma inconjoara este iubire…Multumesc mult pentru oaza de lumina ce ai adus-o mai aproape de sufletele noastre,sa ne adapam cand simtim ca murim de sete si nu stim sa ne adapam din fluviul de iubire din noi,pana invatam sa-l descatusam si sa-i dam drumul sa curga liber in ocean,in marele ocean al iubiri,i unde toti suntem iubire,intorcandu-ne acasa…cu soarele in suflet si-n priviri…La multi ani ! Va multumesc si va iubesc ! cu recunostinta,Gabriela http://youtu.be/n-Onwg9WCdI

   
  1. Noi suntem binecuvantati cu cititori ca dumneavoastra. Va multumim ca ne sunteti aproape.
   Sa aveti parte de un an minunat!

    
 5. La multi ani,draga mea redactie,va rog, ff. mult. sa nu-mi apara ID..si nr de telefon,..la rubrica comentarii…adica sa nu-mi fie publice.Astept, cu multa nerabdare,sa vad cum pot sa primesc cartea d-lui Razvan..va doresc un an nou, plin de iubire,fericire,impliniri,alaturi de cei dragi…D-zeu sa va binecuvanteze, !

   
 6. Buna Dimineata .Inca odata tot respectul pentru munca intru spirit. Va rog sa-mi permiteti sa revin la cele adnotate ieri,imi cer scuze daca au fost gresit intelese trimiterile, am vrut sa scot in evidenta ca pe galantar gasim multe carti cu iz de autenticitate mai ales cu privire la domeniul spiritual unde dovezile sant foarte greu de demonstrat. PREZENTA MEA INTERVENTIE NU ARE NIMIC IN COMUN CU ARTICOLELE TALE RAZVAN PE CARE LE CITESC CU SUFLETUL . Cititorii care dupa anul 89 au intrat in posesia unor carti de natura spirituala imi vor da dreptate,deoarece sant sigur ca au gasit muulte carti CONTRAFACUTE . Nu numai in Romania se petrece un astfel de fenomen. Dar CITITORUL DISCERNE AUTENTICUL DE FACATURA.Departe de mine de a jigni sau nedreptati pe cineva cu aceste observatii. Inca odata imi cer scuze fata de tine Razvan si de toti cititorii acestui site-care nu sant putini- daca din ambiguitate nu am fost coerent.

   
 7. IERTAREA TOTALA consider ca este O LECTIE DE VIATA la care multi oameni raman „corijenti” indiferent de cati anI ” STAU ” in „bancile ” SCOLII VIETII. Cand „m-am apucat ” SA INVAT aceasta LECTIE prima data am incercat la inceput sa IERT – rezultatul a fost nesesatisfacator. Dupa aceea am IERTAT dar….N-AM UITAT – rezultatul a fost nesatisfacator .Dupa aceea am incercat sa aplic zicala din „batrani” : „TOT RAUL ESTE SPRE BINE ” – rezultatul a fost ca ceea ce mi s-a parut initial RAU si de NEIERTAT mi-a dat PUTERE SA MA RIDIC SI SA MERG MAI DEPARTE. Dupa acest episod am inceput sa CAUT BINELE DIN SPATELE RAULUI , ceea ce mi-a dat o alta perspectiva despre RAU si BINE si realizand ca toate sunt EXPERIENTE ALE VIETII MELE. Totusi SIMTEAM ca nu reusesc sa ajung la IERTARE . Am continuat cu GANDIREA POZITIVA care mi-a demonstat ca nu este o gluma cum o considera unii.Tot nu am ajuns la IERTARE. Am incercat si cu „TRECE SI ASTA ” care m-a ajutat foarte mult sa-mi regasesc PACEA SUFLETULUI . Si totusi ….SIMTEAM ca pentru a ajunge la IERTARE , trebuia sa mai invat O LECTIE. Si ca INTOTDEAUNA cand EXISTA INTENTIA SUFLETEASCA de a obtine CEVA si nu prea stii cum , apare si SOLUTIA „problemei” . SOLUTIA era ACCEPTAREA SITUATIEI DE NEIERTAT. LECTIA de viata la care „chiulisem ” prins de VALTOAREA MINTII , era ACCEPTAREA. Abia dupa ce AM INVATAT TEMEINIC LECTIA ACCEPTARII , INVATAREA LECTIEI IERTARII mi s-aparut „O JOACA”. Ce pot sa spun este doar ca EFECTELE acestor LECTII (bine invatate ) mi-au LUMINAT POTECILE SPRE MINE INSUMI. VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU ACEASTA SPICUIRE , DIN MESAJELE DIVINITATII CE NI LE TRANSMITE NEALE si pentru NOTA EDITURII care ne SPUNE TARE MULTE , in cateva cuvinte .Acceptare, pace si bucurie.

   
 8. cand am citit prima data cartea Conversatii cu Dumnezeu , cu multi ani in urma , mi s-a parut grea ,parca nu intelegem nimic .Si am luat-o de la inceput ; au fost capitole pe care le-am citit si de doua ,trei ori ,pana cand am ajuns sa inteleg ; acum cand am citit ce ati postat – am stiut inainte de a termina ,de unde ati scris . Va multumesc si va urmaresc cu mult interes ! Multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor ! DUMNEZEU , sa ne ajute si sa ne indrume pe toti pe calea cea buna !

   
 9. Am citit…o recitesc..iar o recitesc aceasta carte…Conversatii cu Dumnezeu….o inteleg din ce in ce mai bine dar…totusi nu reusesc sa-mi gasesc linistea aceea sufleteasca care te ajuta sa mergi mai departe….iubesc oamenii…nu stiu sa urasc…ma supar pe moment, plang, merg mai departe….cu siguranta imi scapa ceva si nu sunt inca constienta de asta…offffff..tot ce imi doresc este sa fiu iubire, sa fiu mai inteleapta, sa-mi gasesc linistea sufletului si a minti….sa-l simt pe Dumnezeul din mine…

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top