skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Sclav la cinci ani

 

India amână adoptarea celei mai severe legi pentru abolirea muncii infantile din istorie… pentru că politicienii nu o consideră o „prioritate”! Majoritatea parlamentarilor susțin proiectul și au nevoie doar de un imbold din partea noastră pentru a vota. Haideți să fim alături de copiii Indiei. Semnează acum:

Parlamentul indian își închide din nou ședința fără a adopta cea mai severă lege împotriva muncii infantile din istoria țării. Proiectul de lege este susținut de majoritatea parlamentarilor, dar este lăsat să aștepte de mai multe săptămâni pentru că nu a fost considerat a fi o „prioritate”!

India este capitala mondială a muncii infantile. Copii în vârstă de doar 5 ani sunt vânduți traficanților și exploatați ca niște sclavi, abuzați, bătuți și forțați să muncească. Noul proiect de lege ar putea fi un punct de răscruce în istoria sclaviei moderne, interzicând cu desăvârșire munca copiilor sub 14 ani și oferind ajutoare bănești familiilor sărace pentru a continua să își trimită copiii la școală. Dar parlamentarii au lăsat această temă importantă să dispară din agenda lor, iar organizațiile pentru drepturile copilului din India ne cer ajutorul pentru a putea crește presiunea publică și a-i forța să acționeze.

Dacă ne vom uni forțele, așa cum am făcut și în numeroase alte rânduri, putem aduce proiectul de lege în lumina reflectoarelor și îi putem forța pe parlamentari să voteze. Semnează acum petiția urgentă din partea comunității Avaaz și trimite-o mai departe. Când vom atinge 1 milion de semnături vom înmâna petiția noastră Parlamentului, prin intermediul unor foști copii-muncitori:

http://www.avaaz.org/ro/india_child_labour_g1/?brJABab&v=20516

Un număr șocant de 215 milioane de copii lucrează în mine, cariere de piatră sau fabrici în toată lumea. Toate țările au semnat o înțelegere prin care se obligă să pună eradicarea muncii infantile pe primul loc în cadrul strategiei naționale pentru educație. India deține recordul mondial în ce privește forța de muncă infantilă. Dacă noua lege va fi adoptată, orice formă de muncă va fi interzisă pentru copiii sub 14 ani iar munca periculoasă pentru cei sub 18 ani. Legea mai prevede și măsuri de sprijin pentru familiile sărace, cum ar fi asigurarea dreptului la educație gratuită și oferirea de ajutoare bănești compensatoare.

Criticii spun că adevărata problemă nu este legea, ci punerea ei în practică. În ultimii 3 ani, mai puțin de 10% din cele 450.000 de plângeri privind exploatarea copiilor au ajuns să fie obiectul unei anchete judiciare conform legii prezente care este extrem de permisivă. Dar noul proiect legislativ va îmbunătăți și punerea în practică a legii. Poliția nu va mai trebui să aștepte decizia tribunalului pentru a putea acționa. Exploatarea prin muncă a copiilor sub 14 ani va fi criminalizată fără excepție, iar în locul unor amenzi insignifiante sau a unor pedepse cu închisoarea pe termen scurt, criminalii vor risca penalizări mult mai dure.

În timp ce majoritatea parlamentarilor declară că susțin legea, presiunea politică pentru supunerea ei la vot este inexistentă. Iar fiecare zi perdută înseamnă că un număr și mai mare de copii sunt sortiți unei vieți de muncă în mizerie. Depinde de noi să îi salvăm. Semnează acum petiția pentru membrii Parlamentului indian și trimite mesajul mai departe:

http://www.avaaz.org/ro/india_child_labour_g1/?brJABab&v=20516

Comunitatea Avaaz luptat în nenumărate rânduri pentru drepturile celor mai vulnerabili dintre noi. Acum, când ne bucurăm de căldura și sprijinul familiei reunite cu ocazia sărbătorilor de iarnă, haideți să fim alături de copiii sărmani ai Indiei și să le dăruim șansa la o viață mai bună.

MAI MULTE INFORMAȚII:

India propune interzicerea muncii infantile (Washington Post)
http://www.washingtonpost.com/world/india-proposes-ban-on-child-labor/2012/08/29/ef9d802a-f1f2-11e1-a612-3cfc842a6d89_story.html

Pregătiri pentru noua lege împotriva muncii infantile (The Hindu)
http://www.thehindu.com/opinion/op-ed/article3878212.ece

Peste 60 de milioane de copii-muncitori în India (India Tribune)
http://www.indiatribune.com/index.php?option=com_content& view=article&id=2884:over-60-million-child-laborers-in-india/>

35 de copii-muncitori au fost salvați din fabricile din Delhi (Business Line)
http://www.thehindubusinessline.com/industry-and-economy/economy/35-child-workers-rescued-from-delhi-factories/article1694550.ece

Oprirea exploatării copiilor prin muncă și dezavantajul lipsei de educație: o analiză de Gordon Brown
http://educationenvoy.org/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top