skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Scrisori de dragoste

 
Un îndrăgostit a făcut nenumărate încercări de a-şi cuceri iubita, dar a suferit de fiecare dată, durerea cruntă a respingerii. Când nici nu se mai aştepta, fata i-a spus: „Vino în locul cutare, la ora cutare.”
În sfârşit, amorezul nostru s-a trezit lângă iubita sa. A scos din buzunar un teanc de scrisori de dragoste, pe care i le-a scris în ultimele luni. Erau pline de pasiune, de durere şi de dorinţă. De aceea, a început să le citească cu voce tare. Au trecut astfel câteva ore…
Când nu a mai reuşit să se abţină, femeia a izbucnit:
– Cât de prost poţi fi? Scrisorile acelea vorbesc de dorul tău faţă de mine. Uite, acum sunt lângă tine şi tu continui să fii preocupat de scrisorile tale amărâte.
 
– Uite, a spus Dumnezeu, sunt lângă tine şi tu continui să te gândeşti la Mine în mintea ta, să vorbeşti despre Mine cu limba ta şi să Mă cauţi în cărţile tale. Oare când ai să înveţi să taci şi să priveşti?

Autor text: Anthony de Mello

Comentarii (13)
 1. Cred ca suntem multi in situatia asta, in loc sa intram pe poarta Raiului direct, alegem poarta catre Conferinte. Stiu ca-mi place sa imprim mesajele, sa le rumeg, sa vad ca exact prin asta trec si eu, ma bucur (de asta-mi si vin mesaje de care tocmai am nevoie, Universul are grija sa ma tot bucur…) in loc sa stau in liniste, in prezenta lui Dumnezeu. Stiu, stiu, dar nu aplic, poate vine si acel timp…Multumesc pt.poveste….

   
 2. …. da, foarte bun. Subliniaza inca o data ca multi sunt „bolnavi” de intelect adica indragostiti de propria inteligenta citind mii de carti de spiritualitate si Dzeu, dar sa faca macar 30 min de meditatie le este absolut imposibil.
  Este binecunoscuta capcana a atasamentului de spiritualitate confundandu-l cu iubirea reala de Dzeu. Aceasta se obtine numai practicand si nu citind doar despre asta in nestiire si fiind toba de carte dupa 30 ani de citit dar neavansand cu absolut nimic pe Cale…

   
 3. Consider ca atunci cand REUSESTI „sa inveti sa taci si sa privesti”, inseamna ca ai REUSIT sa inveti sa-ti ” tii in frau ” , ” EGO-ul si MINTEA ce nu pot sta in liniste ,ci trebuie sa „tropaie „continuu (producand ganduri si dorinte ,comparand si „cantarind” continuu) , si de asemenea consider ca ai invatat SA FII IN PREZENT . Pace si bucurie

   
 4. Orbirea vine din mental si din acel MONSTRU CARE ESTE EGO-UL ! Ne gandim cat de „frumos” sa scriem,dar nu mai stim sa facem un gest simplu,nu mai TRAIM MOMENTUL CU PERSOANA IUBITA ! FACEM ORICE ALTCEVA,IN LOC SA NE BUCURAM DE FIECARE CLIPA TRAITA IMPREUNA CU CELALALT !
  IUBIREA NU POATE EXISTA FARA INTELEGERE,FARA IERTARE SI FARA DARUIRE NECONDITIONATA ! SI FARA BUCURIA DE A TRAI IMPREUNA VIATA CARE ESTE O JOACA DE FAPT ! DE A NE BUCURA DE DARURILE PRIMITE IN FIECARE ZI,DE LA CEL DE SUS ! EU ASA CRED …

   
 5. Iulian a adus un adevar, in fata! Imi place cum gandeste si sunt curioasa la ce varsta gandeste cu aceasta calda intelepciune.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top