skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Pe apă

 

O nouă săptămână începe acum. Vă oferim un clip tonifiant și uimitor.
V-ar plăcea să mergeți pe apă? Sau poate vreți mai mult.
Cum ar fi să zburați pe deasupra apei, ori să fiți asemenea delfinilor?
Franky Zapata din Marsilia, a creat un aparat este dotat cu o pereche de ghete fixate pe nişte dispozitive care aruncă jeturi de apă foarte puternice. Cine poartă aceste ghete reușește să se ridice 10 metri deasupra apei. Partea mai intreresantă a invenției este faptul că folosește un echipament aflat la îndemana oricui, iar puterea este generată de skijet.

Comentarii (9)
 1. fascinant!!!…un exemplu de putere,determinare,incredere,curaj,inventivitate….ce frumosi sunt oamenii!!

   
  1. Intr-adevar oamenii sunt minunati, atat de creativi incat de multe ori ramai fara cuvinte.
   Sa aveti o saptamana minunata!

    
 2. Este fascinant şi citez,, la îndemâna oricui,, dar ce te faci când ai acces la aceste ,,ghete,, dar mâinile nu pot duce un aşa efort de coordonare (au oarece defecte), sau pur şi simplu îţi lipseşte o mână (fizic vorbind, căci energetic ea este acolo, o dovedesc durerile ,,membrului fantomă,,) ? Clipu-l postat de dvs. m-a stimulat să vă scriu, ca un apel la susţinerea creativitaţii celor care, deşi au un handicap, merg mai departe acceptând ceea ce a venit. Frumuseţea interioară este primordială dar de ce să nu trăim viaţa ca o operă de artă. Aici intervine creativitatea. Din păcate sunt mulţi donatori/binefăcători pentru cei cu dizabilităţi la noi în ţară. Dar puţini încurajează şi sprijină creativitatea lor, mulţi o fac doar din milă sau pentru a-şi spăla nu ştiu ce păcat. În vara asta o prietenă mi-a sugerat creearea unei linii de creaţie vestimentară pentru femei cu dizabilităţi fizice (nu pentru că aş fi designer de modă, ci pentru că am şi imaginaţie, spirit artistic, simţ estetic, dar şi o dizabilitate fizică). Nu-i aşa că sună la fel ca mersul pe apă? Suntem aşa de frumoase dar suntem nevoite să îmbrăcăm haine ce ne fac uneori dizgraţioase. Dacă purtăm o orteză, o proteză sau ne lipseşte o mână, un picior, un sân trebuie să ne punem vălul negru, fuste lungi şi bluze largi.Mi-aş dori să existe cineva care să se intereseze şi de acest aspect. Sunt multe persoane cu dizabilităţi fizice care, găsind veşminte potrivite, ar avea mai mare încredere de sine (bineînţeles că nu fără iubirea de sine, acceptarea de sine, acea oikeiosis a stoicilor greci). Vă urez toate cele bune.

   
 3. Cu ani in urma ….poate ca as fi exclamat privind aceste imagini : „Ia uite si la acestia, n-au ce face ca sa-si omoare timpul ” . Azi ma inclin , in fata unor OAMENI CE SI-AU FACUT TIMP ,SA CREEZE „JUCARII” , CE LE ADUC BUCURIE ATAT LOR CAT SI CELOR CE-I PRIVESC CUM „DANSEAZA PE SI IN APA. Despre melodie , ce sa spun , aceleasi vorbe bune ca si despre imagini.Le multumesc si va multumesc din inima. Pace si bucurie

   
 4. Iata inca un pas al omului de a se desprinde de sol-apa. Dorinta sa de secole de a fi si ca pasarile si ca pestii,de a zbura printer stele, de a sari peste limitele cunoscute pana acum, se materializeaza si prin aceste „jucarii ( cum frumos le spune Batranul Dan…) !Apreciez cele scrise de KATY… se fac filmulete foarte multe cu realizari spectaculoase la care participa de regula oameni normali, sanatosi, in deplinatatea fortelor lor, dar Razvan a prezentat ( cel putin eu imi aduc aminte de vreo 3 ocazii…) si fantastice realizari ale unor oameni cu dezabilitati ( unele chiar foarte mari) si care nu au abandonat in fata acestor greutati si s-au autodepasit, poate chiar depasind realizarile unor oameni sanatosi. E drept ca aceste personae cu dezbilitati care si-au depasit conditia unui handicapat sunt mult mai spectaculoase si de apreciat !
  Oricum …omul in dorinta sa de a cucerii tot mai multe zone , interzise pana acum , va pluti prin aer independent ( fara a fi legat de acel furtun cu jet..) , va zbura si mai departe in Cosmos, va locui pe alte planete, pe fundul marilor si oceanelor…s.a.m.d…Jules Verne ..a anticipat atatea realizari omenesti cu un secol innaite de a fi realizate, dar acum cand stiinta a luat un atat de mare avant…cine stie – maine- ce va mai face aceasta fiinta OMUL !!! Macar de ar folosi toate aceste noi descoperiri-jucariii, numai in scopuri pasnice. Da Doamne sa fie pace si iubire pe Terra !!! NAMASTE

   
 5. Batrane Dan si Gabriel va multumesc ca existati ! Raspunsurile din comentariu sunt intotdeauna la voi…..MULTUMESC!! O ZI PLINA DE LUMINA !

   
 6. Cat de frumos este. Un Spectacol Superb ! Absolut Minunat ! Dar, cata forta, indemana, intuitie si mult, mult Curaj si Incredere trabuie sa ai. Mi-a placut mult ! Multumesc !
  Iubire si Pace la Toata Lumea !

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top