skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Fermierul Fleming

 

Numele lui era Fleming si era un sarman fermier scotian. Intr-o zi, pe cand muncea, a auzit un strigat de ajutor venind dintr-o mlastina inveninata. Si-a lasat uneltele si a alergat la mlastina. Acolo, plin de namol, se afla un baietel ingrozit, care se lupta sa scape. Fermierul Fleming l-a salvat din ceea ce urma sa fie o moarte inceata si ingrozitoare.

A doua zi, o trasura luxoasa s-a oprit la usa fermierului. Un nobil elegant a coborat din ea si s-a prezentat ca fiind tatal baiatului pe care fermierul il salvase.
„Vreau sa te platesc”, a spus nobilul. „Ai salvat viata fiului meu”.
„Nu, nu pot sa accept bani pentru ceea ce am facut,” i-a raspuns fermierul refuzand oferta. In acelasi moment, fiul fermierului a aparut in usa casei.
„Acesta este fiul tau ?”,  l-a intrebat nobilul .
„Da”, a raspuns mandru fermierul .
„Hai sa facem o afacere. Lasa-ma sa-i ofer aceeasi educatie pe care o va primi si fiul meu. Daca si el este ca tatal lui, cu siguranta va deveni un om cu care sa te mandresti.” Si asta a facut.

Fiul fermierului Fleming a urmat cele mai bune scoli ale vremii, a absolvit Scoala de Medicina St. Mary’s Hospital Medical School din Londra si a ajuns cunoscut in lume ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei.

Ani mai tarziu, fiul nobilului, care fusese salvat din mlastina, s-a imbolnavit de pneumonie.

Ce i-a salvat viata de data aceasta? Penicilina.

Numele nobilului ? Lord Randolph Churchill. Numele fiului sau ? Sir Winston Churchill.

 

NOTA REDACTIEI: In urma cautarilor noastre am ajuns la concluzia ca aceasta poveste minunata nu poate fi intarita de documente si de probe concrete. Prin urmare, nu putem spune cu certitudine daca este sau nu adevarata. Nu exista nicun document care sa ateste faptul ca lordul Randolph Churchill ar fi platit pentru educatia lui Alexander Fleming. Totodata, nu exista dovezi palpabile conform carora Winston Churchill sa fi fost tratat cu penicilina. Totusi, el s-a intalnit cu Fleming in 1946 pentru a scapa de o infectie ce era rezistenta la toate medicamentele pe care Churchill le luase pana atunci. Stim ca, in urma acestei intalniri, Churchill s-a insanatosit.

Povestea provine din cartea „Worship Programs for Juniors” de Alice A. Bays si Elizabeth Jones Oakbery, publicata in 1950

Comentarii (4)
 1. O fapta buna dar si o fapta rea influenteaza viitorul, nu doar prezentul.O viata in lumina, sanatate tuturor si toate bune.

   
 2. N-are nici o importanta daca faptele sunt reale,sau nu;important e mesajul.Tot asa au fost scrise marile carti de intelepciune,scripturile,Biblia,Vedele ,etc.Inteleptul si-a ales ,prin talent artistic,cele mai edificatoare si de impact istorisiri ,creatii personale menite sa clarifice si sa faca inteligibila invatatura.Faptul ca naivitatea,necunoasterea profanilor au indrumat ,de cele mai multe ori,catre credinta in „povestea” respectiva si nu catre esenta ei,e de inteles,insa ramane valabila spusa:e pentru „cine are ochi de vazut si urechi de auzit”.Va multumesc.

   
 3. Important e mesajul!
  Exista un proverb; cine-si da, lui isi da/ cine- si face, lui isi face ! Sau, e valabil, cu ce mana dai , cu aia iei !
  Dacă lordul a platit pentru educatia fiului fermierului, acesta, prin descoperirea penicilinei, a salvat copilul lordului .
  Viata mi- a demonstrat, ca e valabil proverbul; bine faci, bine găsești !!
  Multumesc !

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top