skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Conectarea la iubire

 

Atunci când intri într-o pădure frumoasă, nu spui „numai mestecenii sunt frumoşi”, sau „arţarii sunt mai buni decât stejarii”. Admiri frumuseţea şi diversitatea tuturor copacilor din pădure.

Cei care cred că religia lor este mai bună decât celelalte religii, pierd din vedere frumuseţea diversităţii. Fiecare religie are un caracter unic, ce îi dă posibilitatea să se adreseze anumitor oameni, şi nu altora.

Dacă nu respectăm alte tradiţii, ne-o vom slăbi pe a noastră.

Îngustimea noastră de vederi şi prejudecata vor fi evidente tuturor celor care ne ascultă. Numai tratându-i pe oamenii care au alte convingeri cu iubire şi acceptare, vom da tradiţiei noastre un bun renume.

Într-adevăr, numai conectându-ne la miezul învăţăturii iubirii din cadrul tradiţiei noastre, putem transmite acea învăţătură copiilor noştri. Un copac uscat nu face fructe. O religie care nu îi ajută pe adepţii ei să se conecteze la iubire, nu se va dezvolta.

Autor text: Paul Ferrini

Text pus la dispozitia dvs. de Editura For You

Comentarii (16)
 1. Cat adevar , daca ne-am armoniza cu totii asa cum scrie mai sus, ar fi mai multa armonie si pace , va multumesc ! sa aveti o zi minunata.

   
 2. Iubire = Compasiune (ACCEPTARE +INTELEGERE).Prefer sa folosesc , pentru comunicare ,a doua varianta, deoarece prima a fost mult definita,explicata distorsionat,folosita tendentios si astfel …cuvantul e pervertit Altfel,decat pentru comunicarea despre…cuvintele sunt inutile.

   
 3. Multumesc pentru frumusetea acestei idei. Sper sa se conecteze cat mai multi si atunci lumea se va schimba. Sanatate tuturor si toate bune.

   
 4. Cautarea de Dumnezeu inseamna si studiul mesajelor lui trimise de-a lungul vremii.Sa vorbesti depre alte religii necunscandu-le este ca si cum ai face comentarii despre o mancare pe care nu ai mancat-o.Daca mergi numai pe o carare in padure nu se poate spune ca ai cunoscut padurea.Mergi pe mai multe carari, studiaza si celelate religii si cand ai ajuns sa le intelegi cat de cat….exprima-te.Dar nu parasi cararea ta ,caci religia in care te-ai nascut este dar de la Dumnezeu si stie el de ce in viata asta ti-a harazit sa fii in ea.
  Cautare de Dumnezeu inseamna studiu.Nu da de mancare gurii inainte sa muncesti sa studiezi si pe urma vorbeste.Conectarea la lumina inseamna cunoastere de Dumnezeu si asta nu vine fara stradanie.

   
  1. Aveti perfecta dreptate, trebuie studiate toate religiile sau macar cele principale, monoteiste, pentru a putea avea un punct de vedere asupra subiectului. In plus, ar mai trebui studiata si evolutia religiilor in decursul istoriei inca de la societatea matriarhala cu divinatia focului si a naturii, pana la complexitatea textelor cu mesaj religios din zilele noastre. In plus, consider ca studierea filozofiei incepand cu Platon, Aristotel si trecerea prin Kant, Hegel, Schopenhauer, Freud, Jung si mult altii ca ei nu pot decat sa ajute la o intelegere cat mai cuprinzatoare a lumii in care traim. A urmari si a analiza totul in prisma unui singur punct de vedere indiferent cat de cuprinzator ar fi el nu poate aduce decat limitare. Nu are importanta ca la baza acelui mod de a privi lucrurile se afla Tora, Coranul, Biblia sau Vedele.
   Evident, fiecare dintre noi are o religie si o dezvoltare spirituala proprie si este inutil si periculos sa-si abandoneze credinta stramoseasca in favoarea alteia ce pe moment i s-ar parea mai atragatoare.
   Spre exemplu, trebuie sa citesti Psihanaliza lui Freud (chiar daca este destul de stufoasa) pentru a intelege calea de regresie catre perioada copilariei si a modului cum aceasta isi pune amprenta asupra individului matur. Poti sa nu fii de acord cu studiile si concluziile lui Freud dar nu poti vorbi despre ele daca nu le-ai citit. Acest lucru este valabil cand este vorba chiar si despre Cartea Mortilor Tibetana sau despre invataturile Sfantului Augustin.
   Sa aveti o zi minunata!

    
 5. Câte războaie, câte conflicte ar fi putut / ar putea fi evitate dacă omenirea ar fi fost / ar fi conectată la iubire şi implicit la toleranţă religioasă?
  Din păcate, chiar cei care au misiunea de a ne învăţa, de a ne ajuta să ne conectăm la iubire, de multe ori ne incită la intoleranţă, uneori chiar la ură faţă de alte religii. Ce bine ar fi să-i citească şi ei pe Paul Ferrini şi pe alţi iniţiaţi şi nu în ultimul rând File de lumină.

   
  1. Toleranta religioasa este un deziderat pentru omenire. Din pacate va mai dura foarte mult pana cand se va ajunge la el.
   Va multumesc pentru cuvintele frumoase!

    
 6. Citind textul si privind fotografia , am retrait SIMTIREA avuta saptamana trecuta , pe o plaje a Marii Negre pe care se aflau oameni de mai multe nationalitati (romani, bulgari, rusi ,englezi, nemti, sa). Erau si foarte multi copii. Am CONSTIENTIZAT privind jocul copiilor pe nisip si in apa , ca ca acesta, este identic , indiferent de nationalitatea copilului . De altfel am sesizat , bucurandu-ma , ca si foarte multi oameni „se zbenguiau” pe nisip sau in apa , „copilarindu-se” si netinand cont de varsta, pozitie sociala, nationalitate sau RELIGIE. Cu totii SUNTEM FIINTE .Pace si bucurie

   
  1. Da, asa este. Ar fi bine ca ceea ce acum ne desparte sa ne uneasca in viitor.
   Va multumesc pentru cuvintele dvs.!

    
 7. Ce ziceti de cei cre se trezesc,sau chiar ajung la iluminare,analfabeti fiind ?!Studiul este o indeletnicire atragatoare,imbucuratoare,implinitoare…Cu totii am simtit binefacerile lui.Cu toate acestea,dincolo de mintea care te ajuta la studiu,in infinitatea cunoasterii exista …Cunoasterea,Mintea Divina care ne sunt disponibile atunci cand tot bagajul omenesc este eliberat.Saltul in constiinta de care se face atata vorbire in literatura de specialitate actuala si despre care au vorbit de-a lungul secolelor documentele vechi,maestrii,sfintii,inteleptii,profetii ,sau cum vreti sa-i numiti ,exact la asta se refera:eliberarea tuturor sistemelor de credinte (nu-i vorba numai de cele religioase,ci de sistemele de credinta referitoare la ce a inteles omul si cum a inteles sa-si traiasca viata pe pamant) si inlocuirea lor cu altele noi.In rezumat,tot ce s-a crezut ca „nu se pote” e necesar sa fie inlocuit cu „se poate”.Nu suntem limitati ! Nimic nu ne opreste sa traim cele mai indraznete vise ! Pentru aceasta insa,e necesar sa treci dincolo de mintea limitata.Nimeni n-o poate face pentru altul.Este o lucrare strict personala,interioara,detasata de dogme ,curente,religii .Se bazeaza doar pe simtire.Nu e necesar „sa faci” ceva ,ci sa-i permiti Divinului sa te locuiasca si atunci poti avea EXPERIENTA TRAIRII DIVINULUI,de nedefinit in cuvinte,incomparabila cu oricare dintre trairile omenesti cunoscute,indescriptibile,plina de o bucurie cu totul si cu totul deosebita de cea traita ca om „normal”:BUCURIA FIINTEI,sau IUBIREA DE SINE.Astfel valurile iluziei au fost date deoparte si in viata unui asemenea om nu mai exista confruntare,lupta,concurenta,efort,impingere,neantelegere,razboi,manie,suferinta,ura etc.TOTUL ESTE ACCEPTAT ASA CUM ESTE si aceasta acceptare este impregnata cu o bucurie a IZBANDIRII ,a IMPLINIRII PERSONALE,INTIME.Tuturor oamenilor le este disponibila,indiferent de gradul de cultura,educatie,religie,rasa,neam…Tot ce poate fi enumerat cu privire la preocuparile oamenilor prinsi in jocul pur omenesc,intra in „cutia” limitata a iluziei;dincolo de „cutie” ,libertatea ,inimaginabila omeneste,da traitorului posibilitati de exprimare si manifestare ce rimeaza cu :”veti face toti ce fac eu,ba mai mult decat atat”.

   
 8. Felicitari,Luci…bravo…!!!..bine-ar fi,sa ne conectam toti la IUBIRE …de sine,iubire de aproapele nostru,…toti suntem scantei Divine…deci,EU SUNT,EU POT,EU VREAU,EU CRED….astfel dispare,ura,dispretul,invidia,frica si acel..de ce mie ?de ce eu?…toate sunt experiente prin care trebuie sa treci si sa devii mai iubitor,mai intelept,mai puternic.LUMINA,IUBIRE,PACE,ARMONIE,..tuturor.

   
 9. Felicitari ,Olga … bravo Luci…va multumesc ptr. comentarii !! Eu in fiecare dimineata transmit ganduri bune in UNIVERS , sper sa ajunga si la voi !…PACE si multa IUBIRE !! …

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top