skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Prințesa și copilul

 
„Dacă cineva Îi cere lui Dumnezeu curaj sau putere, Dumnezeu nu-i dă curaj sau putere, ci oportunităţi în care să descopere că are curaj, că are putere!”
A fost odată un rege care avea o fiică deşteaptă foc şi foarte frumoasă. Prinţesa suferea, însă, de o boală misterioasă. Pe măsură ce creştea, mâinile şi picioarele-i slăbeau, iar auzul şi văzul i se împuţinau. O mulţime de doctori încercaseră să o vindece, dar în zadar. Într-o zi, la curte sosi un bătrân despre care se spunea că ar cunoaşte secretul vieţii. Toţi curtenii se grăbiră să-l roage să vină în ajutorul prinţesei bolnave. Bătrânul îi dădu copilei un coşuleţ de nuiele cu capac şi îi spuse:
– Ia-l şi ai grijă de el. Te va vindeca.
Nerăbdătoare şi plină de bucurie, prinţesa deschise capacul, dar ceea ce a văzut a umplut-o de uimire şi tristeţe. În coşuleţ era un copil, doborât de boală, încă şi mai nenorocit şi mai suferind decât ea. Prinţesa îşi lăsă sufletul cuprins de compătimire şi, în ciuda durerilor, luă copilul în braţe şi începu să-l îngrijească. Trecură luni, iar prinţesa nu avea ochi decât pentru copil. Îl hrănea, îl mângâia, îi surâdea, îl veghea nopţile, îi vorbea cu duioşie, chiar dacă toate acestea îi pricinuiau o mare suferinţă şi oboseală.
La aproape şapte ani după acestea, se petrecu ceva de necrezut. Într-o dimineaţă, copilul începu să zâmbească şi să meargă. Prinţesa îl luă în braţe şi începu să danseze, râzând şi cântând, uşoară şi nespus de frumoasă, cum nu mai fusese de multă vreme. Fără să-şi dea seama, se vindecase şi ea.

„Doamne, când mi-e foame, trimite-mi pe cineva care are nevoie de hrană; 
când mi-e sete, trimite-mi pe cineva care are nevoie de apă; 
când mi-e frig, trimite-mi pe cineva care trebuie încălzit; 
când sufăr, trimite-mi pe cineva pe care să-l mângâi; 
când crucea mea începe să fie prea grea, dă-mi crucea altuia s-o împart cu el; 
când sunt sărac, adu-mi pe cineva care este în nevoie; 
când nu am timp, dă-mi pe cineva pe care să-l ajut o clipă; 
când mă simt descurajat, trimite-mi pe cineva pe care să-l încurajez; 
când simt nevoia de a fi înţeles, dă-mi pe cineva care să aibă nevoie de înţelegerea mea; 
când aş vrea ca cineva să aibă grijă de mine, trimite-mi pe cineva de care să am grijă; 
când mă gândesc la mine, îndreaptă-mi gândurile către alţii.”

Text: Bruno Ferrero

Text pus la dispoziția dvs. de Editura For You și de cititoarea Enciu Robertina

Comentarii (15)
 1. citind povestea am inceput sa zambesc, caci in povestea vietii mele a fost o poveste mica, dar foarte importanta similara….poate daca mai multi oameni ar citi, ar fi armonie sau macar empatie intre oameni. multumesc!

   
 2. Primesti inapoi ce ai daruit atunci cand nu astepti o recompensa. Daruire totala si iubire multa va urez. Sanatate tuturor si toate bune.

   
 3. Superb, a darui inseamna abundenta…In Conversatii ni se spune ca ori de cate ori ne dorim ceva, e bine sa daruim acel ceva,si-l vom experimenta mai rapid…Invers,cand concentrarea e pe a lua, gandul de primi este sponsorizat de lipsa,de nevoie,creand deci experienta lipsei…
  Multa dragoste…

   
 4. Daaaaaaa…….cea mai mare intre virtuti…..IUBIREA APROAPELUI…..piatra rara,pretioasa si foarte greu de ajuns….

   
  1. Poate anul acesta vor reusi cat mai multi pamanteni sa-si iubeasca semenii, oricare ar fi ei. Acesta ar fi cu adevarat un mare salt spiritual pentru omenire si pentru planeta noastra!

    
 5. Multumim voua si cititoarei care a impartit cu noi „acest buchet de nestemate”.Sa aveti parte de tot binele pe care ni-l dorim si noua.

   
 6. exceptional ! sunt atatea lucruri pe care credem ca le stim ,dar de fapt nu stim nimic .De cele mai multe ori suntem tentati sa spunem ;;de ce Doamne eu ?sau de ce Doamne sa mi se intample tocmai mie? Inca o data repet EXCEPTIONAL !

   
 7. Exemplu minunat de daruire din inima; „daruind vom dobandi”. Zilnic putem darui semenilor nostri cate ceva : un zambet, o mangaiere, un cuvant bun si intreaga zi vom simti cum ne transformam noi insine. Si soarele ne daruieste de o vesnicie din caldura si lumina sa si ramane izvor nesecatuit. La fel avem si noi „resursele” noastre si astfel vom ramane stralucitori in fata divinitatii! Va daruiesc din dragostea mea, iubiti semeni ai mei!

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top