skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Povestea sărăciei

 
Într-o zi, tatăl unei familii foarte înstărite și-a luat fiul într-o excursie la țară, cu scopul declarat de a-i arăta acestuia cum trăiesc oamenii săraci. Au petrecut câteva zile și nopți la ferma unei familii care era considerată ca fiind una săracă.
La întoarcerea din excursia lor, tatal l-a întrebat pe fiul său:
– Cum ți s-a părut excursia?
– A fost genial, tată!
– Ai văzut cum trăiesc oamenii săraci?, a întrebat tatăl.
Fiul a răspuns:
– Am văzut că noi avem un câine și ei patru. Noi avem o piscină care ajunge până în mijlocul grădinii, ei au un pârâu care nu se termină niciodată. Noi avem lanterne din import în grădina și ei au stelele noaptea.
Din veranda noastră poți privi până în fața curții și la ei poți privi întregul orizont. Noi avem o bucată mică de pământ pe care trăim, iar ei au câmpuri care merg mai departe decât putem vedea noi cu ochii. Noi avem servitori care ne servesc, dar ei îi servesc pe alții. Noi cumpărăm mâncarea, dar ei și-o cultiv[ pe a lor. Noi avem ziduri în jurul proprietății, pentru a ne proteja, ei au prieteni care să-i protejeze.
Tatăl băiatului a rămas fără cuvinte.
Dupa aceea,fiul a adăugat:
– Mulțumesc, tată, pentru că mi-ai arătat cât de săraci suntem.

Mulțumim cititoarei Lumi pentru această minunată poveste, pe care ne-a trimis-o la redacție

Comentarii (20)
 1. Avem totul,cu tot ne-a inzestrat dumnezeu si ne-a daruit LIBERUL ARBITRU… ceea ce altor fiinte stelare nu le-a fost dat. Din aceasta cauza Pamantul este o planeta plina de paradoxuri. Dra cum egoul este excesiv de vigilent in multe cazuri ne impiedica ascensiunea

   
 2. Am citit si mi-am dat seama ca ne plangem din nimic-mereu ne plangem in loc sa ne bucuram pentru tot ce avem.Multam frumoasa poveste te trezeste la viata.

   
 3. Am recitit-o si o voi reciti mereu cu aceiasi placere, pt. ca o consider piatra de temelie in educatia unui copil .In fiecare vacanta evadam la bunici la tara si-i pomenesc si acum cand am ajuns la pensie(am invatat f.multe de la ei si credeti-ma ca am avut ce).

   
 4. Minunat si adevarat. Din pacate, in realitatea cotidiana nu prea sunt copii din familii bogate care sa gandeasca astfel. Multumesc Razvan, pentru inca o fila de Lumina.

   
 5. am ajuns la cumpana vieti ,a-m citit si invatat multe , de la viata ,binenteles ,dar ce citesc si invat de la voi e foarte profund , frumos si ,nu stiu de ce dar de fiecare data , fara sa vreau scap o lacrima . Va multumesc din suflet ca existati

   
 6. Daca in viata am avea grija sa nu ratacim sufletul de copil din noi am fi foarte fericiti. Sanatate tuturor si toate bune.

   
 7. Annamaria, nu te-am mai vazut comentand, inseamna ca admiri in liniste… si eu sunt cu lacrimile in ochi pana citesc…. Multumesc , astept cu nerabdare File de Lumina, in fiecare zi, dar astept si comentariile.,multumesc si prietenilor de pe aceasta pagina .

   
 8. Multumesc Razvan… citesc cu mare placere File de Lumina,.. apreciez tot ce se comenteaza. MULTUMESC!! O zi plina de lumina .!

   
 9. Fara cuvinte !
  De multe ori, vezi ce este peste gard, nu ce este in curtea ta !
  Lumina si pace in suflet !

   
 10. Din dorinta de a acumula cat mai multa avere materiala, uitam sa adunam si avere sufleteasca. Cu cat am acumulat mai mult cu atat ne vedem mai speciali si ne indepartam de semenii nostri.

   
 11. Da, da DAAAA, ar fi frumos sa ne amintim zilnic asta!! sau mai bine sa nu uitam niciodata ce si cat avem! DA. Multumim

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top