skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Salvați un copil în pericol

 

Săptămâna trecută, o mulțime furioasă a amenințat că îmi va arde fiica de vie, iar în 48 de ore judecătorii vor decide dacă ea va rămâne în închisoare sau se va putea întoarce acasă. Rimsha este minoră și are un handicap mental, pierzând deseori controlul asupra faptelor sale. Cu toate acestea, poliția locală o acuză că a profanat Coranul, iar acum ne temem pentru viața ei.

Rimsha se află într-o închisoare de maximă securitate și va fi chemată în scurt timp în fața unui tribunal care o va judeca după legile antiblasfemie existente în Pakistan, conform cărora ar putea primi pedeapsa cu moartea. Suntem o familie de creștini săraci, neputincioși în fața urii unei gloate pornite împotriva noastră și a copilului nostru, asemeni multor altor familii care au fost prigonite și înspăimântate prin astfel de amenințări. Cazul micuței noastre a captat însă atenția întregii lumi, iar asta a dat curaj liderilor musulmani din Pakistan să protesteze împotriva acestei nedreptăți și a atras atenția președintelui Zardari.

Vă rog să mă ajutați să continuăm protestele împotriva acuzațiilor aduse fiicei mele și să semnați petiția mea adresată președintelui Zardari pentru salvarea Rimshei și protejarea familiei noastre și a altor familii aparținând unor minorități și grupuri vulnerabile. Avaaz va distribui această campanie în media locală și internațională, urmărită cu atenție de toți politicienii noștri:

http://www.avaaz.org/ro/pakistan_save_my_daughter/?brJABab&v=17476

O mulțime furioasă a cerut arestarea fiicei mele după ce un imam a început să incite oamenii împotriva ei, susținând că a profanat Coranul. Unii dintre ei au amenințat că o vor ucide și că vor da foc tuturor caselor de creștini din comunitatea noastră. Mă rog fierbinte ca după audierea fetiței mele de sâmbăta, procesul să fie anulat și ea să se poată întoarce acasă.

Familia mea e în mare pericol, pentru că până și simplul fapt de a vorbi despre legea antiblasfemie poate fi mortal în Pakistan: anul trecut, Ministrul Minorităților Religioase a fost ucis pentru că a cerut eliminarea pedepsei cu moartea pentru comiterea unei blasfemii. Situația este atât de încordată încât mulți dintre vecinii noștri de la periferia Islamabadului au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Noi respectăm drepturile religioase ale semenilor noștri. Sperăm doar la o viață în siguranță pentru fiica noastră și pentru comunitatea noastră și ne dorim ca aceste lucruri să nu se fi întâmplat niciodată. Suntem bucuroși că o grupare musulmană, Consiliul Ulema, o organizație tutelară a clericilor și studenților musulmani din Pakistan, a luat atitudine față de cazul nostru, spunând că: „Nu vrem să asistăm la nedreptăți în cazul nimănui. Vom munci pentru a pune capăt acestui climat al fricii”. Cu ajutorul vostru, putem reuși nu doar să o eliberăm pe Rimsha, dar și să transformăm acest incident într-un prilej de schimbare către o mai bună înțelegere între comunitățile din Pakistan. Vă rog să semnați această petiție și să o trimiteți mai departe prietenilor:

http://www.avaaz.org/ro/pakistan_save_my_daughter/?brJABab&v=17476

Cu speranță și determinare,

Misrek Masih și echipa Avaaz

MAI MULTE INFORMAȚII

Pakistan: Fetiță de 11 ani, bolnavă mental, arestată pentru profanarea Coranului – Ziare.com (în română)
http://www.ziare.com/international/pakistan/pakistan-fetita-de-11-ani-bolnava-mental-arestata-pentru-profanarea-coranului-1185230

Ce înseamnă pentru o fetiță de 11 ani ghinionul de a se fi născut în Pakistan – Ziare.com (în română)
http://www.ziare.com/international/pakistan/ce-inseamna-pentru-o-fetita-de-11-ani-ghinionul-de-a-se-fi-nascut-in-pakistan-1186473

Tribunalul pakistanez amână eliberarea pe cauțiune în cazul fetei acuzate de profanarea Coranului – CNN (în engleză)
http://edition.cnn.com/2012/08/30/world/asia/pakistan-girl-blasphemy

Tatăl fetiței creștine acuzată de blasfemie în Pakistan apelează la Președinte – Telegraph (în engleză)
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/pakistan/9503532/Father-of-Pakistani-Christian-blasphemer-girl-appeals-to-President-Asif-Ali-Zardari.html

Fetița acuzată de blasfemie în Pakistan „are 14 ani”- BBC (în engleză)
>http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-19397884

Liderii musulmani din Pakistan își exprimă sprijinul pentru fetița acuzată de blasfemie – Guardian (în engleză)
http://www.guardian.co.uk/world/2012/aug/27/pakistani-muslim-christian-girl-blasphemy

O comunitate de creștini pakistanezi fuge de teama repercursiunilor după ce o fetiță e acuzată de blasfemie – Washington Post (în engleză)
http://www.washingtonpost.com/world/asia_pacific/pakistani-christians-fearing-backlash-flee-community-after-girl-accused-of-blasphemy/2012/08/20/d3b23c9a-eae3-11e1-866f-60a00f604425_story.html

Președintele Pakistanului intervine în cazul profanatoarei cu „Sindromul Down” – Christian Science Monitor (în engleză)
http://www.csmonitor.com/World/Asia-South-Central/2012/0820/Pakistani-president-wades-into-Down-s-Syndrome-blasphemy-case/

Comentarii (2)
  1. Bietele victime ale unor fundamentalisti religiosi iresponsabili! Dumnezeu s-o ajute pe fetita si pe toti cei aflati intr-o situatie similara.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top