skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Vasul crăpat

 

O femeie din China avea două vase mari, pe care le atârna de cele douã capete ale unui bãț, și le cãra pe dupã gât. Un vas era crãpat, pe când celalalt era perfect și tot timpul aducea întreaga cantitate de apă.

La sfârșitul lungului drum ce ducea de la izvor până acasã, vasul crãpat ajungea doar pe jumãtate plin.
Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas și jumãtate de apã. Bineînțeles, vasul bun era mândru de realizãrile sale. Dar bietului vas crãpat îi era atât de rușine cu imperfecþiunea sa, și se simțea atât de rãu că nu putea face decât jumãtate din munca pentru care fusese menit!

Dupã 2 ani de nereușitã, i-a vorbit femeii lângã izvor: „Mã simt atât de rușinat, pentru că aceastã crãpãturã face ca apa să se scurgã pe tot drumul pânã acasã!”

Bãtrâna a zâmbit, „Ai observat că pe partea ta a drumului sunt flori, însã pe cealaltã nu?” „Asta pentru că am știut defectul tãu și am plantat semințe de flori pe partea ta a potecii, și, in fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi.”
„De doi ani culeg aceste flori și decorez masa cu ele. Dacã nu ai fi fost așa, n-ar mai exista aceste frumuseți care împrospãteazã casa.”

Autor: necunoscut

 

Comentarii (13)
 1. Ma rog la DUMNEZEU sa-mi lumineze mie mintea iar tie sa-ti dea sanatate si putere sa ne bucuri sufletele.

   
 2. :)…………. i-l trimit lui mami (are o gradinutza langa bloc … mica/ mica, dar cu atata dragoste, grija uda florile, dimineata si seara si gaseste frumusetea acolo unde „crapaturile” cimentate ale decorului urban n-ar fi permis s-o intuiesti/ s-o creezi.
  Multumim :), o zi frumoasa!

   
 3. Iti multumesc Razvan pentru aceasta reluare. Este o poveste minunata si cu o morala deosebita. Ceea ce pare o risipa, este de fapt o fapta plina de bucurie si desfatare a sufletului si ochiului !!Minunata poveste…As vrea sa gasesc cuvinte care sa-ti arate bucuria cu care am citit si rascitit aceste cuvinte pline de adevar , spuse de batrana chinezoaica ! As vrea si eu sa am aceste vase, iar cel crapat sa mangaie florile din viata mea….NAMASTE !!!1

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top