skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Efectul Umbrei

 

Umbra există în fiecare dintre noi. Ea face parte integrantă din noi. Din păcate, noi ne petrecem o mare parte din viață fugind de ea. Departe de a fi atât de înspăimântătoare cum credem, latura noastră întunecată ne promite o viață mai bună și mai împlinită. Umbra noastră se manifestă în fiecare zi. Ea este motivul pentru care ne înfuriem atunci când un prieten apare la întâlnire cu zece minute mai târziu, pentru care țipăm la părinții sau la copiii noștri, chiar dacă aceștia nu au greșit cu nimic, și pentru care ne sabotăm propriul succes în momentele cele mai nepotrivite cu putință. Atât timp cât nu ne vom accepta natura dualistă, noi vom continua să ne rănim pe noi înșine și pe cei dragi, dar și să ne ignorăm potențialul real.

Cartea care stă la baza acestui film poate fi găsită aici http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=11.

Comentarii (7)
 1. Doamne-Doamne a creat tot ce există cu un rost. Lumea noastră este o lume duală. Cum altfel am putea aprecia Binele dacă n-am fi suferit din cauza”Răului”, Lumina fără „Întuneric”, sau Iubirea, fără suferinţa lipsei acesteia. Totul are un rost. Şi acesta este să ne servească drept unealtă pentru a ne putea învăţa lecţiile ce le-am ales pentru experimentare. O zi frumoasă să aveţi şi un sfârşit de săptămână minunat. Doamne ajută.

   
 2. Asumarea partilor pe care pana acum le-am respins, proiectandu-le in intunericul umbrei reprezinta cea mai sigura modalitate de a ne actualiza intregul potential uman. Daca ne imprietenim cu ea, umbra devine o harta de-a dreptul folositoare. Citita si urmata corect, ea ne poate reconecta cu viata pe care ar trebui sa o traim, cu personalitatea pe care ar trebui sa o avem si cu contributia pe care ar trebui sa o oferim celorlalti.
  Cu toate acestea,suntem foarte refractari si nu dorim sa aratam aceasta latura altuia atat timp cat ea ne sperie.
  Avem doar vaga impresie ca,lasandu-i pe altii sa vada aceasta parte mai putin placuta a noastra ne vor judeca in alt fel decat dorim sau chiar de vor uri.
  O seara buna!

   
 3. Deși înformațiile (acest mod de a privi lucrurile) existau încă de pe vremea lui C.G. Jung, acest film a adus o mult mai profundă înțelegere asupra conceptului de „umbră”.
  M-am bucurat foarte mult citind comentariile de mai sus!
  Zile cu senin în suflet și în gânduri! >:D<

   
  1. Multumim Adina. Nu este o coincidenta, nu? Numele tau apare la editare film + subtitrare…
   Multumim Razvan.

    
 4. Am citit cu ceva ani in urma cartea Fata intunecata a cautatorilor de lumina – Debie Ford. Am apreciat-o mult si am recomandat-o cu bucurie. Cu mare bucurie am vazut si revazut acest fil. L-am recomandat cu bucurie. Am gasit in mine si an altii bucuria impacarii.
  Am scris, dupa momente de inaltare sufleteasca, preluind din film, urmatoarele:

  Creştem aşa cum dorim, odată cu Ţara Nucului! Sărbătorim în fiecare clipă reuşita noastră!!! Un viitor măreţ creşte în Ţara Nucului! Călătoria magică a început! Fiecare dintre noi contează în acest plan vital pentru evoluţia umanităţii. Suntem mai mult decât am visat vreodată că e posibil, mai mult decât am visat vreodată că suntem! Experimentăm mai multă iubire, mai multă fericire decât am avut vreodată! Tara Nucului poate fi Romania.

  Multumesc din suflet pentru implicare in selectie/constientizare, traducere, distribuire!

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top