skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

File de Lumină

 
     Mă uit la prietenul meu. S-a ascuțit la față, greutățile drumului și-au pus amprenta pe chipul său. Nu mai este tânărul vesel și zburdalnic ce alerga fără nicio grijă prin grădina maestrului. Acum a devenit un adult plin de hotărâre, iar zâmbetul și bunătatea din privirea sa au căpătat o aură mai profundă. Drumul ne-a schimbat pe amândoi.
Marele Maestru ne-a trimis în căutarea Orașului de Lumină. Acolo timpul și spațiul nu mai există, în acel loc tristețea dispare și doar bucuria, fericirea și iubirea au putere. Este cel mai sfânt loc din acest Univers. Unii i-au spus Rai, alții Nirvana sau Tao. Noi îl cunoaștem sub numele de Orașul de Lumină.
     “Luați cu voi această carte magică, în fiecare dimineață să o deschideți și veți găsi în ea Drumul. Această Carte vă va ajuta să nu vă rătăciți. Cartea este plină cu File de Lumină, file ce se shimbă zilnic, ne-a spus el în seara dinaintea plecării.”
     Nici nu mai știu cât timp a trecut din acea seară, anii au trecut precum clipele iar unele clipe au fost lungi precum veacurile. Oricâte greutăți întâmpinam, oricâte piedici aveam în cale, știam că dacă deschidem Cartea vom găsi în ea sfaturile de care aveam nevoie ca să depășim obstacolul din calea noastră. Drumul nu a fost ușor, am străbătut Deșerturile Argintii, Munții de Gheață, Podișul Uitării și multe, multe ținuturi ale căror nume nu mai au nicio importanță. Unele locuri erau pustii și nu vedeai picior de om săptămâni întregi, alteori Drumul ducea prin inima unor orașe cu milioane de suflete.
     Prietenul și tovarășul meu de călătorie este mai bun și mai înțelept decât mine. El duce Cartea în spinare. Poate acesta este motivul pentru care mintea lui este mai deschisă decât a mea clarviziunea lui este mai puternică decât a mea, rugăciunea și meditația lui sunt mai adânci și mai profunde decât ale mele. Niciodată nu am fost invidios pentru aceste daruri ale sale, tot timpul am fost mândru să am un astfel de tovarăș.
     – Suntem aproape, s-ar putea să ajungem mâine, a spus el răsucind un băț în focul ce alunga umbrele înserării.
     – Așa scrie în Carte? am sărit eu ca ars.
     – Poate, nu știu, vom afla mâine dimineață.
     Așa este, în fiecare dimineață apar cuvintele care ne luminează Drumul. Dacă nu a aflat citind File de Lumină atunci prietenul meu s-a folosit de clarviziune.
     – Ce-ai mai aflat?
     – Vom avea de luat o decizie grea.
     – Ce decizie?
     – Nu știu încă, dar vom afla mâine.
     După cum vă imaginați am avut o noapte extrem de agitată. Țelul nostru este atât de aproape. Abia așteptam să vină dimineața și să deschidem Cartea.
     Prima geană de lumină a vopsit cerul în culori roșiatice. Mie-mi venea să sar pe tovarășul meu și să-l fac să deschidă mai repede Filele de Lumină. Acesta, cu aceleași mișcări tacticoase și pline de grijă și respect dintotdeauna desfășura pieile moi în care era învelită neprețuita Carte. Chiar dacă eram nerăbdător, mi-am impus să mă liniștesc și calmul a coborât asupra mea. Aveam timp, graba nu-și avea rostul.
     Iată că tovarășul meu a deschis-o și a început să citească cu voce tare: “Astăzi veți ajunge la Orașul de Lumină. Imediat cum ați ieșit din pădure vă veți afla în fața Porții Mari. Acolo va trebui să deschideți din nou Cartea și să luați o hotărâre.”
     Ne-am strâns lucrurile și am pornit rapid la drum. În jurul prânzului am ieșit din pădure și am rămas uimiți când am văzut în fața noastră Orașul de Lumină. Era cel mai minunat lucru care se poate imagina. Cuvintele nu pot descrie imensa Iubire pe care o simțeai radiind dinspre oraș. Toate simțurile au luat-o razna. Cu mare greutate am putut să le liniștesc. Efortul meu era intens. Puteam oricând să cad într-o stare de beatitudine și de fericire infinită și nu aș mai fi fost capabil să fac nici măcar un pas. Anii de meditație și de control asupra simțurilor, gândurilor și corpului și-au făcut datoria. Am aruncat o privire către prietenul meu și mi-am dat seama că el era mai puțin afectat decât mine. El era mai evoluat.
     Am ajuns la Poarta Mare și ne-am așezat pentru a citi ultimele învățăminte din File de Lumină. Vocea tovarășului meu era mai gravă decât de obicei: “Acesta este Orașul de Lumină. Drumul nu se termină aici, el continuă și în oraș. Finalul Drumului este Adevărul Ultim. Nu aveți nevoie de Carte de aici înainte, iar Cartea nu poate intra în Orașul Luminii.”
     La început, nu am realizat toate implicațiile acestor cuvinte. După aceea, ne-am privit pierduți.
     Știam că nu putem lăsa un obiect atât de important precum Cartea, plină cu File de Lumină în colbul drumului. Cineva trebuia să o ducă din nou la oameni. Drumurile noastre se despărțeau pentru prima dată după mulți ani. Unul din noi va intra în Oraș iar altul se va întoarce cu Filele de Lumină. Trebuia să hotărâm ce vom face. L-am luat pe prietenul meu de mână și l-am adus lângă Poartă. Nu trebuia să ne spunem niciun cuvânt, lacrimile se scurgeau în bărbile noastre. Dintr-o dată l-am împins cu toată puterea dincolo de Poartă. Am auzit un strigăt de surpriză. Prietenul meu vroia să schimbăm locurile, dar era prea târziu.

El era în oraș, iar eu împachetam cu multă grijă Cartea în multe straturi de piele. Trebuie să o duc lumii ca să afle și alții Drumul spre Orașul de Lumină.

În acea atmosferă de Pace și Lumină mi-am dat seama că am început să zâmbesc. Mi-am dat seama că Drumul meu și al prietenului meu era același. Suntem pe două cărări diferite ale aceluiași Drum. El se desăvârșește stând în Lumină, iar eu fac același lucru arătându-le celorlalți Drumul spre Lumină.

Autorul textului: Răzvan

Comentarii (44)
 1. minunata pagina… multumesc pt ceea ce scrieti. Succes pt toti cei care citesc ,sau nu citesc ,dar merg pe Cararea spre Lumina , iar de la mine pt Dvs Namaste,
  Cu deosebita consideratie si mi-ar place sa spun ..si prietenie, Carmen-Gabriela

   
  1. Multumesc pentru aprecieri.
   Sper ca in fiecare dimineata sa puteti deschide Cartea si sa gasiti in ea sfaturile necesare pentru depasirea oricarui obstacol din viata.
   Cu deosebit respect si prietenie,
   Razvan

    
 2. Domnule, m-ai facut sa simt cuvintele acestui text…cred ca au adus si Lumina in inima mea…Multumesc si FELICITARI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI MAI ASTEPT !!!

   
  1. Asta este o adevarata bucurie pentru mine, cuvintele care nu pot fi simtite sunt goale. Mai scriem, mai publicam. Mai sunt si alti autori ale caror texte asteapta diminetile.

    
 3. …Cu adevarat aceste FILE DE LUMINA ne lumineaza fiecare zi…Cu adevarat faci o treaba foarte buna,fiind un LICURICI deosebit…NAMASTE!

   
 4. Iti multumim Razvan pentru lumina pe care o impartasesti cu noi! :)
  Asa cum frumos spune si Richard Bach in cartea pierduta din „Iluzii”: ” Esti o fiinta a luminii. Ai venit din lumina, te vei intorace in lumina; la fiecare pas te inconjoara lumina fiintei tale nelimitate”.
  Namaste!

   
  1. Toti suntem fiinte ale Luminii, toti am venit de acolo si toti ne vom intoarce la Sursa. Unii nu realizeaza asta, dar si in ei exista scanteia Divina.
   Eu iti multumesc pentru marinimia de a face o asemenea comparatie onoranta.

    
 5. Razvan, esti un om minunat. Nu stiu de unde atata intelepciune, sensibilitate si talent. Esti minunat! Sa ai parte de tot binele din lume Multumesc pt tot ce faci pt noi.

   
  1. Sunt doar un om ca oricare altul. Fiecare dintre noi are si calitati si defecte, dar in toti exista Lumina Creatorului.

    
 6. Pentru mine File de Lumina este o forma prin care Divinitatea, Universul, Dumnezeu iti rasplateste munca depusa in Lumina, pentru a aduce Lumina in propriul interior, cat si in oamenii pe care ii intalnesti sau in locurile in care ajungi.
  Multumesc,o seara buna!

   
  1. Intotdeauna am considerat ca tovarasii mei de drum sunt mai intelepti decat mine. Trebuie sa va multumesc.

    
 7. Multumesc ,Razvan.Cartea isi are rostul ei pana la Poarta,dar daca o cautam mereu,o deschidem mereu iar si iar,asteptand sa ne tot indrume,ne tot hranim din ea iarasi si iarasi,fara a avea curajul sa facem Pasul prin Poarta…jucam pe loc.Stiu ca e o „mancare” gustoasa,dar la un moment dat,e musai sa lasam totul jos(si cartea) si sa indraznim.Nici o grija;o va gasi cine o cauta.Unul dintre impiedimentele trecerii prin Poarta este Grija Fata de Altul.Inlocuind-o cu increderea ca fiecare isi are cararea sa pe acest Drum,mai lasam jos un enorm bagaj.Prin Poarta se trece de unul singur,nu incap doi,sau mai multi ,si numai cand TOATE grijile lumesti au fost lasate in urma.Pare ceva egoist,dar este Dumnezeist,vorba lui Ramtha.Daca-l privim mai atent pe tovarasul de drum al celui ce da mai multa atentie cartii decat lui insusi si care crede ca e neaparat nevoie s-o duca el catre cautatori,vedem ca …este mai linistit,nu e nerabdator si,desi dupa gandirea omeneasca ,pare distant,este de fapt detasat de emotiile lumesti,ceea ce-l ajuta intr-adevar sa treaca prin Poarta.(„Cel ce va lasa pe mama sa si pe tatal sau…si familia sa…numai acela va putea sa ma urmeze”-citat aproximativ-)Inca o data iti multumesc ca mi-ai dat prilejul sa reflect la aceasta cerinta a Sinelui;detasarea de lumesc.E momentul.

   
  1. Stimata doamna Lucica,
   Eu ma refeream la planurile superioare celui la care va referiti dvs.
   Ca sa echivalez citatul oferit cu povestea noastra pot spune ca ruperea de elementele materiale s-a facut pentru cei doi prieteni in momentul in care au plecat pe Drumul de Lumina. Prin urmare, Grija Fata de Altul nu te impiedica sa treci prin Poarta, ea te impiedica sa pleci pe Drum.
   Dupa aceea, dupa cum ati vazut, Cartea te ajuta pana la Poarta, nu si dincolo de ea. Dincolo, Drumul continua. Acolo esti doar tu cu tine si cu Drumul catre Adevarul Absolut.
   Pe de alta parte, daca de la Poarta nu s-ar mai intoarce nimeni atunci nimeni nu ar mai cunoaste nici Drumul si nimeni nu ar ma sti unde este Orasul de Lumina.
   Intoarcerea din punct de vedere spiritual nu inseamna ca revenim in punctul de plecare. Suntem in mijlocul lumii, dar la un nivel superior echivalent cu drumul din interiorul Orasului. Acesta este si motivul pentru care unii sfinti se intorc in lume. Practic, este o varianta in care toata lumea castiga. Oamenii pot primi intelepciunea sfantului iar acesta isi poate continua desavarsirea spirituala.

    
 8. Chiar ca imi umpli sufletul de lumina si ganduri bune cand vad ca mai sunt tineri cu multa sensibilitate si credinta in Dumnezeu.Sa fii sanatos si sa ne mai aduci si alte file de lumina in viata noastra.

   
  1. Imi pare rau sa va dezmagesc, dar nu mai sunt chiar un baietel… Cred ca mai nimerit ar fi in floarea varstei.
   Multumesc. Sa aveti o zi minunata.

    
 9. Multumesc.Dupa mine,trecerea prin Poarta ESTE DESAVARSIREA SPIRITUALA ,iar ORASUL DE LUMINA ESTI TU CEL ADEVARAT cu care te contopesti,trecand.. Aceasta era aduce in viata omenirii o experienta inedita-INALTAREA TRAITA IN CORP FIZIC PE PAMANT- pentru oricine alege(la nivel de suflet),sfintenia omului fiind exprimata prin el insusi,prin constiinta in care traieste.Exemplul lui este „cartea”,dar pentru a ajunge in aceasta postura e necesar sa treaca prin Poarta .Sigur ca aici „cartea” e o metafora pentru intelepciunea acumulata pe drum de catre cel ce s-a desavarsit,sau a ajuns in pragul desavarsirii.Punctam numai, ca cel ce a ajuns in fata Portii, sa nu renunte la a face PASUL DECISIV de grija celor care n-au ajuns inca acolo.E infinit mai eficient …dupa.Asa mi s-a parut mie ca e pusa problema,dar a fost doar intelegerea mea;nu resping nici o alta interpretare.Depinde catre ce priveste fiecare si din ce unghi,insa nici o opinie nu-i gresita;e doar un alt …propriu punct de vedere.Imbratisari.

   
 10. Frumoasa povestea si plina de tilc.Cred ca si noi cei care am pornit pe acest drum la un moment avem de ales intre cele doua variante .
  Unii vor alege sa intre in lumina altii sa-i invete pe ceilalti cum sa ajunga la ea
  Sa dea Dumnnezeu sa ne trezim toti mai multi si sa o pornim spre lumina
  O zi frumoasa in lumina va doresc

  PS . Felicitari Razvan pentru munca depusa in slujba LUMINII

   
 11. Suntem cu totii desprinsi candva din Lumina….Ni s-a dat liberul arbitru si fiecare este liber sa aleaga drumul….Unii nu sunt interesati, altii mai bajbaie…si din ce in ce mai multi (sper eu din toata inima!) sunt pe drumul Luminii, spre Orasul de Lumina. Recunosc, mie imi place sa fiu Lumina aici,unde iubesc, traiesc, muncesc.
  Multumesc pentru lectura.Frumos!

   
  1. Frumoase gânduri,frumoasă dorință.Domnul să te ajute ca să fii acum în lumină,și cu siguranță vei fi și în lumină eternă.Felicitări!

    
 12. Isus,a spus;”Eu sunt lumina lumii;cine Mă urmează pe Mine,nu va umbla niciodată în întuneric,ci va avea lumina vieții”.Cine umblă deci cu Domnul Isus de aici de pe pământ,este pe drumul Luminii,în călătoria spre casa eternă,în lumina desăvârșită,unde ne vom întâlni cu…LUMINA LUMII.
  D-le Răzvan,sunt bucuros de harul și misiunea pe care v-a dat-o D-zeu,de a folosi Cartea luminii Lui pentru a călăuzi pe cei care sunt întunericul lumii aceștia,pe cei care sunt sub puterea Prințului întunericului acestei lumi(Diavolul),ca să vadă că mai există o cale de scăpare,CALEA LUMINII ETERNE.
  Aveți mare grijă(eu mă rog pentru Dvs.)ca laudele care văd că vi se aduc(și este bine),să nu facă altceva(adică mândrie,care este calea căderii),ci să vă mobilizeze,să vă dea acea dorință sfântă pentru a da oamenilor ,nădejde,bucurie și pace.Ce semănați aici pe lumea aceasta,cu siguranță veți primi o răsplată dreaptă în eternitate.Domnul să vă binecuvânteze!

   
 13. MULTUMESC, PTR TOT CE FACI, ADUCI LUMINA IN CASELA NOASTRE. FIECARE DIN NOI ALEGE CALEA, DE INTUNERIC SAU LUMINA, EU AM ALES LUMINA.

   
 14. Frumoasa Poveste ! Dupa parerea mea, Orasul de Lumina este chiar Divinul din Noi – Fiinta de Lumina, ce salasluieste in fiecare dintre Noi; iar Filele de Lumina – Cartea, sunt intelepciunea si invataturile pe care le dobandim, pe Calea-Cararea Cautarii Noaste, care Ne ajuta sa ne debarasam de EGO-ul si sa Ne Re-gasim, sa ne Re-descoperim Sinele Nostru Cel Adevarat : Orasul de Lumina. Fie sa primim ghidare si indrumare Divina in fiece clipa, ca sa gasim Lumina cea Divina din Fiinta Noastra ! Sa aveti o dupa masa Luminata ! Iubire si Pace !

   
  1. Am citit si recitit comentariul tau si imi regasesc simtamintele transpuse in cuvinte tale , in el . O singura simtire as adauga : INDRUMAREA DIVINA NI SE OFERA CLIPA DE CLIPA (pe diferite cai , avand diferite „forme”) …….depinde numai de noi daca O PERCEPEM , O ACCEPTAM si O URMAM ,sau ….. NU . Namaste

    
   1. Da. Exact asa este. Indrumarea Divina o primim de fiecare data cand o cerem. Doar s-o cerem si sa fim Atenti la raspuns. Sa fim mereu receptivi, prezenti in noi, sa percepem raspunsurile, ca sa nu treaca pe langa noi, fara sa le fi simtit. O dupa masa frumoasa !

     
 15. Foarte frumos, sensibil, miscator ! Multumim pentru ca impartasiti cu noi aceste ganduri minunate, revarsand Lumina asupra noastra !

   
 16. Multumim ff mult, astept cu nerabdare emailurile cu mesajul de dimineata si..in aceasta zi din viata ta Dumnezeu cred ca vrea ca tu sa stii….sunt cu adevarat Cartea mea ivelita in piele, multumesc din suflet, sa ne dai aceste carti si pe mai departe, Dumnezeu sa te ajute !

   
 17. Draga Razvan,pacea,linistea si bucuria pe care ne-o transmiti ne face mai buni,mai rabdatori si mai intelepti.
  Iti multumim din tot sufletul

   
 18. Povestea, dar si comentariile sunt pline de lumina cunoasterii, ma rog pentru ridicarea vibratiei noastre, a omenirii, la frecventa luminii, a cunoasterii de sine si cred ca toti aveti o contributie insemnata la marirea masei critice absolut necesare, dupa cum spun inteleptii…
  Depinde de noi sa urmam calea luminii deschisa de Iisus Christos. Felicitari, Razvan, felicitari dragi cititori!

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top