skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Casa celor 1000 de oglinzi

 

Cu mult timp în urmă, într-un sătuc, se găsea un loc cunoscut drept “Casa celor 1000 de oglinzi”. Un cățeluș mititel, vesel din fire, aflând de acest loc, s-a hotărât să-l viziteze.
Când a ajuns, sărea fericit pe scări și a intrat în casă. S-a uitat pe hol cu urechiușele ciulite și dând din coadă.
Spre marea sa surpriză, s-a trezit privind la alți 1.000 de cățeluși fericiți, care dădeau din coadă ca și el. A zâmbit, și a primit înapoi 1.000 de zâmbete, la fel de calde și prietenoase. Când a plecat, s-a gândit: “Este un loc minunat. Mă voi întoarce să-l vizitez!”.

În același sat, alt câine, care nu era la fel de fericit ca primul, s-a hotărât și el să viziteze casa. A urcat cu greu scările, cu coada între picioare, și capul lăsat. Când a văzut 1.000 de câini neprietenoși uitându-se la el, s-a speriat și s-a zbârlit pe spate, mârâind. Când ceilați 1.000 de câini au început și ei să mârâie, a fugit speriat. O dată ieșit afară, s-a gândit: “E un loc îngrozitor, nu mă mai întorc acolo niciodată”.

Morala: Toate chipurile sunt oglinzi.

Text: Editura For You

Comentarii (16)
  1. Am trimis cererea dumneavoastra spre a fi analizata la programatorul nostru. Va vom anunta prin email in momentul in care vom avea un raspuns.

    
 1. Sa binecuvantam fiecare dimineata in care ne trezim multumind pentru aceasta si sa ALEGEM sa fim veseli si fericiti .

   
  1. Ce bine ar fi sa ai intotdeauna dreptate ! Dar….

   Din fericire situatia e cam asa :
   Darul bun nu se face pentru a primi rasplata …

   Darul otravit nu va fi niciodata rasplatit indeajuns.

    
 2. Intru totul de acord cu Lavinia: sa binecuvantam fiecare zi si sa multumim pentru tot ce ne ofera acea zi bun. Multumind si binecuvantand vom atrage doar lucruri pozitive in viata noastra. Si multumesc!!! Si asa este!!!

   
 3. Oglinzi ale sufletului as putea adauga,asa ca o completare.
  Pentru a-si satisface anumite nevoi,cum ar fi:aprecierea,acceptarea de catre ceilalti,omul(,cainele in cazul de fata), gaseste anumite modalitati de adaptare la cerintele sau asteptarile celor din jur,precum si modalitati de evitare a suferintei.
  Spre deosebire de oameni,cateii nu se pot preface.
  Seara buna tuturor!

   
 4. Tot ce vedem in jur este reflexia a ceea ce se intampla in noi. Zambeste si lumea din jurul tau iti va raspunde tot cu un zambet! Viata este ca o oglinda!

   
 5. Cand vom intelege ca persoanele din jurul nostru sunt o oginda la ceea ce suntem atunci vom avea mare grija sa fim mereu veseli , iubitori si atenti la toate gesturile noastre.Ce semeni aaia culegi.

   
 6. Aceasta povestioara sau pilda, imi aminteste de o alta pe care am citit-o pe Internet si pe care imi permit sa o exprim aici, pe scurt, daca imi permiti.
  La intrarea intr-un sat, langa o fantana, statea un batran. De el se apropie un om care il intreaba cum sunt oamenii din acea localitate.
  – De ce intrebi?
  – Pentru ca mi-am parasit localitatea natala si vreau sa ma stabilesc aici.
  – Si cum erau oamenii in locul de unde ai plecat?
  – Erau rai, invidiosi, suparaciosi, egoisti…
  – Pai asa sunt si aici.
  Peste catva timp de batran se apropie un alt om care il intreaba acelasi lucru, cum sunt oamenii acolo.
  – Cum erau oamenii in locul de unde vii? il intreaba batranul.
  – Erau muncitori, iubitori, saritori, binevoitori…
  – Asa sunt si aici.

  O zi buna

   
 7. Răzvan, ca răspuns la un comentariu anterior ai spus că toţi înţelegem ce e de înţeles, iar cei ce nu înţeleg nu citesc postările de pe aces site.
  Ai avut dreptate. Sunt în acord cu tot ce s-a spus. În funcţie de starea noastră de spirit, alegem să vedem în jur oamenii cu aceeaşi stare de spirit. Şi tot noi suntem cei ce alegem cu ce stare de spirit ne trăim viaţa. Vă iubesc pe toţi. Namaste

   
 8. Si in viata de zi cu zi, e la fel! Intr-o colectivitate unde de la sef pana la ultimul om pe scara ierarhica, toata lumea este crispata, trista, nemultumita, asa vor fi si in celelalte clipe de viata. Dar cand esti inconjurat de optimism, zambete, bunavointa, politete, intelegere si mai ales acel spirit de intrajutorare, atunci nu poti fi altfelnici tu atat in colectivitatea respectiva, cat si in afara ei! Colectivitatea este oglinda ta, dar si tu faci parte din oglinda celor din jurul tau. Deci….. Numai bine si iubire.

   
 9. Toti cei din fata ta ,sunt exact oglinda ta. Ceea ce vezi in jurul tau ..reflecta caracterul si sufletul tau. FITI FRUMOSI IN TOATE PUNCTELE E VEDERE…SI TOTUL VA FI MINUNAT.
  Iubire si Recunostinta.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top