skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Să salvăm plămânul planetei

 

Sursa imagine: telegraph.co.uk

Congresul brazilian tocmai a votat o lege devastatoare care permite proprietarilor de terenuri să defrişeze suprafeţe enorme din pădurea amazoniană. În acest moment doar preşedinta Dilma mai poate opri această catastrofă.

Din fericire, timpul e de data asta de partea noastră — în câteva săptămâni Dilma va fi gazda summitului Rio+20 dedicat dezvoltării durabile, cel mai important summit ecologist din lume, iar surse apropiate preşedintei spun că aceasta nu îşi poate permite să deschidă un asemenea eveniment în calitate de lider care a aprobat distrugerea celui mai bogat ecosistem al lumii. Dilma se confruntă şi în plan intern cu o presiuni uriaşe, în condiţiile în care 79% dintre brazilieni sunt împotriva noii legi. Haideţi să ni le alăturăm şi să înteţim presiunea la nivel global, pentru a o forţa să extermine legea în locul pădurii!.

Dilma poate lua o hotărâre în orice moment. Haideţi să o convingem acum să se opună prin veto! Dă click mai jos pentru a semna petiţia urgentă pentru oprirea masacrului din pădurea amazoniană și trimite linkul de mai jos tuturor prietenilor tăi:

http://www.avaaz.org/ro/veto_dilma_global/

Jungla amazoniană este vitală pentru viața pe Pământ — 20% din oxigenul nostru e produs de această pădure magnifică, ce deține totodată un rol cheie în atenuarea încălzirii globale. În ultimul deceniu, Brazilia a redus considerabil rata defrișărilor, care au scăzut cu până la 78% între 2004 și 2011. Motivul? Un cod forestier aclamat în întreaga lume, impunerea lui cu severitate și monitorizarea prin satelit a regiunii.

 

Triburile care trăiesc în junglă vor dispărea. Foto: Nancy M. Flowers, Hunter College, City University of New York

Noua lege va deschide calea unor defrișări masive pe o suprafață ce însumează ca întindere teritoriile Franței și Angliei, punându-i totodată la adăpost pe cei care au comis defrișări ilegale în trecut. Aceasta nu doar va declanșa un proces de devastare totală, ireversibilă, a pădurii braziliene, ci va funcționa și ca un exemplu prost pentru alte țări. Tocmai de aceea este esențial să o oprim acum!

Brazilia se află într-un proces de dezvoltare rapidă, luptându-se din greu să scoată zeci de milioane de oameni din sărăcie. În ciuda evidențelor că prosperitatea poate fi creată și fără defrișări, Dilma se află sub presiunea uriașă a puternicului lobby agricol brazilian care i-a sprijinit canditatura și care o forțează să transforme pădurea tropicală într-un profit rapid. E o luptă murdară – activiștii sunt uciși, intimidați și reduși la tăcere. Dar foștii miniștrii ai Mediului și cetățenii brazilieni au trimis Dilmei un mesaj clar: vrem să salvăm jungla amazoniană! Haideți să ni le alăturăm și să o somăm pe președinta Dilma să reziste presiunilor.

Soarta pădurii tropicale din Brazilia atârnă de un fir de aţă. Trebuie să profităm de vulnerabilitatea președintei Dilma în fața presiunii publice și să creăm o forță globală însuflețită de vocile noastre, ale tuturor! Semnează acum petiția urgentă de mai jos și du vestea mai departe – petiția va fi înmânată direct președintei de către fostul ministru brazilian al Mediului::

http://www.avaaz.org/ro/veto_dilma_global/

 

Comentarii (3)
  1. Suntem datori sa protejam Pamantul. Ea e Mama Pamant si noi toti sunt copii acestui Pamant. Trebuie sa ne indreptam cu iubire spre Pamant, cu nici un alt scop. Cu atat mai putin sa o distrugem pentru bani. E o planeta atat de frumoasa, si ne daruieste atat de multe! Eu pur si simplu nu inteleg!

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top