skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Let`s Do It, Romania!

 

Mâine facem curățenie!

Foto: www.stockfreeimages.com

Foto: www.stockfreeimages.com

Succesul zilei în care se face curățenie în toată țara este de necontestat. An de an din ce în ce mai mulți români participă la această zi de sărbătoare. Prin munca lor, mii de tone de gunoaie se strâng și natura sufocată începe să-și revină.

In Romania, totul a inceput cu filmuletul Estoniei, in vara lunii iulie 2009. Filmul despre cum “au facut-o” estonienii a fost o adevarata sursa de inspiratie și a circulat pe internet timp de cateva zile intr-un ritm alert, starnind multe discutii si intrebari. Fiecare persoana care il vedea se intreba timid: “oare s-ar putea asa ceva si in Romania?” Estonienii au vrut sa faca curat curat intr-o singura zi. Prin urmare, au mobilizat 40.000 de voluntari, institutiile statului, personalitati si au facut o harta a localizarii gunoiului pe suprafata tarii si … au reusit! Un sfert din populatia tarii a participat la campanie si o actiune care, daca ar fi fost facuta de stat, ar fi durat trei ani, acum a fost realizata intr-o zi.

Si la noi a avut ecou acesta campanie si pe 25 septembrie, peste 200 000 de voluntari au participat la curatenie in toata Romania. Și nu ne-am oprit aici. In 2011, Ziua de Curatenie Nationala a fost 24 septembrie, atunci cand peste 300 000 de voluntari au venit sa curete Romania de gunoaie! Anul acesta, peste 85 de tari din intreaga lume vor organiza o zi de curatenie generala, in perioada 24 martie-25 septembrie. Romania este pe harta mondiala – Ziua de Curatenie Nationala este 12 mai, zi in care vor mai face curatenie și Bulgaria, Republica Moldova si Turcia. Anul acesta, actiunea de curatenie nationala va imbraca o noua forma: in fiecare judet vor fi propuse si alese zonele in care se va face curatenie, fiecare locuitor al tarii avand astfel posibilitatea de a propune și a vota zona pe care și-o doreste curata. Numarul de zone din fiecare judet va fi stabilit in functie de zonele propuse, dar si de resursele locale. Printre primele propuneri se numara padurea Snagov, Baneasa din Bucuresti, zona lacului Vidraru in Arges, Codrii Pascaniului in Iasi sau Lacul lui Eminescu in Botosani.

Let`s Do It, Romania!

Mai jos va prezentam filmuletul realizat de cei de la care a pornit totul:

Comentarii (2)
  1. Multumesc pentru interesul acordat proiectului Let’s do it Romania!
    Maine facem curatenie,echipa noastra este pregatita. :)

     

Comentariile sunt inchise

Back To Top