skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Drumul către cunoaștere

 

Drumul către cunoaștere și iluminare spirituală este cel mai adesea dificil. Perseverența de a alege varianta spirituală, de a urma învățăturile maeștrilor este cea care aduce eliberarea de necazurile unei vieți nesăbuite.

„Crede și nu cerceta” a fost unul dintre cele mai nefericite sloganuri alese de biserică de-a lungul timpului. Aceste vorbe au facut din știință si adepții cercetării științifice inamicii bisericii. De fapt, sensul original era acela de a dezvălui puterea credinței. Credința are puterea de a tămădui sufletul, are puterea de a schimba lumea, are puterea de a vindeca, dar are și puterea de a mutila și de a ucide.

Dacă întoarcem fața de la latura negativă și de a fugi de ea în permanență, nu înseamnă că nu aceasta nu există. Sunt multe întrebări:

Este oare important în ce crezi?

Este oare important în fața cărui zeu te închini?

Este oare importantă calea pe care o adopți în credința ta?

Este oare simplu să crezi?

Contează cât de inteligent ești atunci când crezi?

Oare toate drumurile credinței duc în același loc?

Iată doar câteva dintre întrebările majore ale omenirii referitoare la credință și dreptcredincioși. Aceste întrebări au avut și au mii de răspunsuri posibile și pentru fiecare întrebare în parte se poate scrie câte o carte.

Fiecare dintre noi are câte un răspuns la aceste întrebări și la multe alte asemănătoare, dar care este oare răspunsul corect? Există un răspuns adevărat?

Un guru, un maestru spirutual, călăuza ta către drumul de lumină, persoana în care să ai încredere deplină, este poate cea mai importantă persoană de pe pământ. Această persoană îți poate răspunde la întrebări. Totuși, ești sigur/sigură că acea persoană este cea mai bună alegere? Mergem oare pe drumul deschis în fața noastră de un maestru doar pentru că suntem o turmă ce urmează cu ochii închiși un nucleu dur de fanatici credincioși? Nu, acesta nu poate fi un răspuns pentru problemele noastre.  De aceea, singura cale demnă de a fi urmată este aceea de a vă pune dezvoltarea spirituală în mâinile celui mai de încredere maestru, adică în dumneavoastră.

Această cale către cunoaștere, către dezvoltarea spirituală este cea mai dificilă, dar și cea care aduce cele mai mari satisfacții.

File de Lumină își propune ca să vă ajute să pășiți pe acest drum. Marii maeștri și învățăturile lor vă pun la dispoziție multe unelte pe care puteți să le folosiți în beneficiul dezvoltării spiritului dumneavoastră. Dar acestea trebuie să fie doar niște unelte, pe care să le folosiți ca să găsiți voi înșivă răspunsurile potrivite la problemele voastre.

Iată un drum greu, dar foarte frumos și care merită străbătut… Să purcedem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top