skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro
28 De Legi Universale Ale Succesului – Peter Arnold

28 de Legi Universale ale Succesului – Peter Arnold

 

1. Legea dragostei. Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este o regula biblica. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, oameni de afaceri, organizatii, tari. Are o bogatie/valoare universala.
2. Legea cauza-efect. Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.
3. Legea gandirii. Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.
4. Legea echivalentei mintale. Pentru a avea succes intr-un domeniu, trebuie sa avem o imagine clara a acelui succes in mintea noastra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.
5. Legea corespondentei. Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noatre pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.
6. Legea credintei. Orice credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).
7. Legea valorii. Ceea ce credem si apreciem cu adevarat se reflecta in ceea ce facem, chiar daca poate cuvintele noastre sugereaza altceva.
8. Legea motivatiei. Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.
9. Legea activitatii subconstiente. Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur, in concordanta cu dorintele si grijile noastre cele mai puternice.
10. Legea expectantei. Ceea ce preconizam cu incredere ca se ve intampla, chiar se va materializa.
11. Legea concentrarii. Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.
12. Legea obisnuintei. Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.
13. Legea atractiei. Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.
14. Legea alegerii. Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.
15. Legea optimismului. O atitudine mentala pozitiva ce merge mana in mana cu succesul si fericirea. Optimismul ne face placuti si vioi, mai susceptibili de a reusi.
16. Legea schimbarii. Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare vom deveni victimele ei.
17. Legea controlului. Avem parere buna despre noi insine datorita faptului ca simtim ca ne controlam propria viata.
18. Legea responsabilitatii. Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, si tot ceea ce reusim.
19. Legea compensatiei. Cu ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obtine. Intotdeauna vom fi recompensati pe deplin pentru ceea ce facem.
20. Legea serviciilor. Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti (sau, cum se spune, fii un stapan cu inima unui servitor).
21. Legea efortului aplicat. Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cat muncim mai mult, cu atat devenim mai „norocosi”.
22. Legea supra-compensatiei. Trebuie ca intotdeauna sa „investim” mai mult decat obtinem; altfel nu vom obtine niciodata mai mult decat avem in acest moment.Trebuie sa facem mai mult pentru ceea ce suntem „platiti” pentru ca in timp sa fim rasplatiti cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul „ofera mai intai pentru a primi mai tarziu”.
23. Legea „pregatirii”. „Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.
24. Legea eficientei fortate. Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar avem suficient timp sa facem lucrurile cu adevarat importante.
25. Legea deciziei. Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a actiona. Si daca o facem cu indrazneala, vom avea de partea noastra un sprijin nebanuit/neasteptat.
26. Legea creativitatii. Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe actiona. Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.
28. Legea perseverentei. Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine. Perseverenta este „o calitate de fier” in drumul spre succes.

Comentarii (10)
  1. Si inca o gramada de alte legi care mai de care mai importante intr-un viitor posibil demantelat de precognitiile si primitivismele de astazi ale constiintei umane…

    Legi pe care vi le expun intr-o simplista ordine alfabetica dar pe care n-o sa le explicitez eu acum, lasindu-i cititorului placerea pesonala sa le descopere intelesurile de dincolo de semantica, etimologie si determinismul termenilor sau sintactica cuvintelor…

    Probabil ca peste sute sau chiar zeci de ani aceste legi – evident sub alte denumiri da’ poate cu acelasi inteles si menire – vor face parte curenta din patrimoniul ethos-ului uman.
    Si, sper, ca doar spre binele speciei umane…

    Legea ‘adoratiei’ … templului personal!
    Legea aprecierii intrinseci…
    Legea ascensionarii permanente a constiintei…

    Legea binelui comun planetar…
    Legea bunului samaritean…
    Legea bunului simt asimptotic…

    Legea caracterului echilibrat…
    Legea constiintei adelomorfice…
    Legea curiozitatii umane agregate…

    Legea demnitatii umane nelimitate…
    Legea dreptatii absolute efective…

    Legea self-determinarii auto-asumate…
    Legea finitatii cognitiei recognitive……

    Legea echivalentei antropomorfismului universal echipotent…
    Legea entalpiei umane permanent pozitive…
    Legea empatiei nelimitate…
    Legea eugeneticii pururelnice…
    Legea expectatiei nerecompensatorii…
    Legea extinctiei … disperarii umane!

    Legea mizericordiei universale…
    Legea moralei cuantice indisolubile…

    Legea negentropiei umane!
    Legea non-violentei peremptorii…

    Legea obligativitatii genetice a biodiversitatii…

    Legea … paradigmelor colocviale netranzitorii!
    Legea pastrarii si ocrotirii viului in toate formele sale…
    Legea prevalentei naturii asupra omului…

    Legea ratiunii pure…
    Legea respectului planetar…

    Legea sacrificiului de sine…
    Legea sanatatii … obligatorii!
    Legea sufletului conform…

    Legea ubermensch-ului indus…
    Legea upgradarii continue…

    Legea TRIMM-ului imuabil sau Legea Tripletei de Aur Universale!

    Legea vietii unice si existentei bodidarmice…

     
  2. Mie mi se pare ca toate aceste indrumari sau legi cum le denumeste autorul ne ajuta sa traim o viata buna, nu sa avem succes.Atunci cand esti multumit cu viata ta , cu ceea ce esti si cu ceea ce traiesti nu spui ca traiesti un succes.Eu cred ca prin ceea ce este , succcesul este atribuit de ceilalti .Cineva din afara poate sa ne caracterizeze ca avand succes. Si succesul denumit de ceilalti nu va fi niciodata despre trairile noastre sau despre bogatia noastra interioara , ci va fi intotdeauna raportat la ceea ce realizam in lumea materiala, la ceea ce exista inafara noastra.
    Un alt aspect este extrem de interesant pentru mine. Este aspectul pe care il regasesc iar si iar , fara exceptie in toate scrierile pe care le citesc.Este acea neputinta , acea incapacitate de a trai simplitatea.
    Cu toate ca afirmam di primele cuvinte ca ceea ce avem nevoie pentru a trai frumos este iubirea de sine si de ceilalti, mai adaugam inca 27 de legi care i se subordoneaza intrutotul si o si recunoastem .
    Am observat asta de-a lungul timpului.Am observat ca desi stim ce ar trebui sa facem pentru a trai implinirea , niciodata nu ne este deajuns.Vorbim despre iubire si despre importanta ei covarsitoare in toate sferele pe care le traim , dar nu ne este deajuns .Niciodata.
    Discutam cu putin timp in urma cu nepoata mea despre iubire Si parea ca intelege importanta ei, doar ca mintea ei nu se putea opri. Ma privea cu niste ochi mari si nu putea sa se opreasca din a gandi , din a incerca sa complice si sa amplifice notiunea de iubire.
    Sa spui te iubesc din inima va fi intotdeauna deajuns in orice.Nu este nevoie de nimic altceva.Si cand am interupt-o si i-am spus ca nu este nevoie sa-mi mai detalieze , ca nu este necesar, m-a intrebat:” Dar este chiar atat de simplu? Trebuie sa spun doar un simplu – te iubesc?
    Si i-am raspuns ca da, atat este deajuns.Pentru ca vedeti voi, asa cum spune si autorul , toate celelalte se supun iubirii.
    Cand ajungi sa rezumi totul la un simplu si incomensurabil TE IUBESC , totul incetineste, totul se linisteste , totul DEVINE iubire.
    Ne putem bucura de nemiscare, de lumina , dar ne putem bucura in acelasi timp si de intuneric.Ne putem bucura de viata noastra si de noi insine..

     
  3. Precizez ca nepoata mea este fiica surorii mele, nu fiica fiicei mele.Asta , ca sa nu credeti ca sunt o batranica. Na , ca am spus-o .

     
    1. Saru’ mina, Carmen.
      Hai sa zicem ca … treaca-mearga, acu’ te-ai scos cu replica asta, da’ cind chiar o sa fie vorba de fiica fiicei tale, ei bine, atunci ce ‘scuza’ o sa mai gasesti … babutzo?!?
      Ooops!, mi-a scapat porumbelul…

       
      1. Haide sa-i acordam femeii cochetaria si barbatului masculinitatea. In fond , pana cand plecam de aici nu trebuie sa ni le refuzam .Si atat cat le mai avem, sa ne bucuram de ele nu? Femeia din mine nu s-a putut abtine – ce sa-i faci!
        Zile senine va doresc!

         
        1. In principiu ai dreptate, Carmen, cu observatia ca la la barbat ar trebui sa nu fie vb. de masculinitate – de care aprope te-apuca greata cit de feromonica, ostentativa si supraexpusa e in societatea si media contemporana -, ci doar de galanterie siii…

          …CAVALERISM !

          Si sincer acu’, Carmen, unde-ai mai vazut tu la – sorry! – muierile si muierushile de azi vreo urma de cochetarie sau deee … demoazelism?!?
          Mai exista, pe ici pe colo, citeva femei de o … anumita virsta, total inadaptate vremurilor in care traim si ceva mosnegi cu apucaturi vetuste si care, toti la un loc, in curind, o sa ajungem toti niste ridicole … exponate de muzeu, ca termeni de mistocareala pe site-uri sintem deja!
          Si in rest?
          O lume absolut descreierata, calarita total de testosteron & estrogeni, auto-inrobita banului, obiectelor materiale, traiului usor, cautarilor inutile, sordide si futile ale … succesului cu orice pret si abandonata totat inexorabilului…

          …NEANT !

          Nimic altceva…

          Aproape ca ai impresia ca ultimii 2000 de ani au fost perfect inutili…
          O pierdere monumentala, de nivel apocaliptic de timp, energii si resurese…
          Pigmentata arareori de aparitia meteorica a unor genii care n-au reusit altceva decit sa up-gradeze viata fizica, comoditara, a unor mizerabile … moluste cefalopode inacapabile de evolutie!
          Iar crucificarea aia atroce si tulburatoare a fost strict, exact, fix, tocmai si numai ceea ce a si fost, adica o batcocura barbara si o crima abominabila, fara absolut nici o semnificatie dumnezeiasca!…
          In fond, fara nici un fel de semnificatie…

          Noi, cei de azi, mai putem insa spera – pt. cei ce-or sa vina dupa noi -, ca macar urmatorii 2000 de ani vor fi mai rationali, mai lucizi si mult mai responsabili…

          Si, vorba de pe urma a romanului, sa dea si Dumnezeu sa si fie asa!…

           
          1. Si atunci, ce ne ramane? Ne ramane frumusetea privirii pe care o intoarcem catre noi insine.Ne ramane bucuria de a sadi in copiii nostri cunoasterea. Ne ramane sclipirea aceea adanca cu care ochii lor ne privesc.
            Si ne mai ramane ceva . Ne ramane alegerea de a intinde o mana catre cel care traieste in teama pentru ca noi stim cum sa trecem dincolo de ea .
            Pentru ca frica oamenilor din ziua de astazi este mai mare ca oricand.
            In spatele banilor in spatele fanfaronadei , in spatele prepotentei , se ascund oameni care striga dupa ajutor , striga dupa iubirea pe care nu o mai pot exprima si nu o mai pot reflecta in viata lor.Si se adancesc tot mai mult in disperare.
            Asa ca eu aleg ca prin iubirea ce o port in mine sa fiu oglinda lor .Astfel incat , oricine se va oglindi vreodata in mine sa poata sa-si regaseasca propria iubire.
            N-am sa incetez niciodata sa descopar in oamenii din jurul meu iubirea.Si niciodata n-am sa caut altceva.Este ceea ce eu pot face, este ceea ce aleg sa fac pana la ultima mea rasuflare.
            Fiecare dintre noi alege cum sa priveasca lumea in care traieste .
            Eu aleg sa iubesc totul.

             
  4. … ce „mega-ghiveci” aiuristic de asa zise legi din care destule sunt repetate doar ca folosind alte cuvinte mai jos pe pagina, altele sunt de fapt efectele altor legi, care la randul lor sunt cauza altora, dar toate sunt puse pe acelasi nivel … Ce mai, bairam de lectii entry-level de logica la gimnaziu … :)

     
    1. 100% de acord cu tine Claudiu.Ai fost chiar retinut in aprecieri.Nu am mai citit de mult atate banalitati cu pretentii de chintesenta a unei gandiri profunde. Nu stiu cine este sau a fost Peter Arnold asta,dar in schimb stiu cine i-a urmat “gandire”,fiind chiar mai prolific. Dintr-o succinta cautare pe net am dat peste un jucator de cricket,un biolog si un politician.Singurul in stare ar putea fii numai politicianul,caci numai oamenii politici (in mod cert de la noi) au mintea atat de “brici”.
      O seara cum ti=o doresti.

       
    2. Total de acord, Claudiule!
      Cred totusi ca situatia nu-i chiar atit de ‘grava’, nu de alta da’ in ziua de azi sint destui elevi de gimnaziu care chiar inteligenti bine, si … nu mai ‘pun botul’ la asa ceva!…

       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top